Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Bayanlar fıtratlarına rağmen neden açılmak ihtiyacı hisseder ?! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=28405)

eddie 05-14-2008 13:14

Bayanlar fıtratlarına rağmen neden açılmak ihtiyacı hisseder ?!

zorlamasana fütüvvet abi... belki işine gelmiyordur

Liberal_Demokrat 05-14-2008 13:14

Alıntı:

fatos_erd Nickli Üyeden Alıntı
Kim demiş AVRUPA insanı MEDENI..? Ne EDEP var ne HAYA çırılçıplak bedeni..! Eğer MEDENIYET açıp saçmaksa BEDENI..; Desenize HAYVANLAR bizden daha MEDENI..!

Hep aynı nakaratlar. Efendim siz karanlıktan biraz aydınlığa çıksanız çok iyi olacak. Dünya değişti siz hala beden üzerinden siyaset yapıyorsunuz.

Tamam kadınların kapalı giyinmesine karışmam. BANA NE. Türban yasağına da karşıyım.

Yalnız bana sorarsanız açık giyinen bir bayan daha moderndir.

fütüvvet 05-14-2008 13:15

Alıntı:

eddie Nickli Üyeden Alıntı
zorlamasana fütüvvet abi... belki işine gelmiyordur

eddie burdan bi yere varmak istiyorum inşallah varabilirsem güzel olacak...

uzun uzun cevaplarla olmuyor..kısa kısa oluyor..zaten okunmuyorda uzun olanlar..

ancak atıp tutuyor bizlere..

tayyipleyiz 05-14-2008 13:16

Aydınlık için yola devam, hiç durmadan ... :)

BaDe_EsNa 05-14-2008 13:16

Alıntı:

Liberal_Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
Turgut Özal'ın dediği gibi bırakınız geçsinler bırakınız yapsınlar. Evet bırakınız açılsınlar, bırakınız mini etek giysinler. Mini etekli bayanlar gözümde daha moderndir.

nasıl bir zihniyet aklım almıyor :o
mini etek giyince modern oluyorsun örtününce geri kafalı >:(
şimdi ben başörtümü çıkarıp mini etek giyince daha modern olacağım öyle mi
ama hala aynı kafa yapısında olacağım ama modern olacağım
niye ?
mini etekliyim yaa düşüncelerin ne önemi var ki bedeni açınca modern olunuyor ya zaten >:(

Liberal_Demokrat 05-14-2008 13:16

Alıntı:

fütüvvet Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

yalçın Nickli Üyeden Alıntı
Modernlik giysilerin azalmasına kriter olacaksa , modernliğe gebe olan taş devri neden medeniyetsiz kaldı dersin , hiç kimsenin giysi ve görüntüyü nazara alarak medeniyetliğe beşiklik etmeye kalkmasın bu norm belirleme insanlığa yapılan bir darbedir herkes yasadığı kuşağa göre vaziyet alır kimisi dünyasını yaşar kimisi dünyasını yaşarken başka dünyalara talip olur .

Bu benim görüşüm. Cehennemse çekmeye razıyım. Ama cennete gideceğimden kuşkum yok.

İNANDIĞINI MİLLETİN HUZURUNDA YEMİN ET İNANACAĞIM..
KUTSALIN VARSA EĞER KUTSAL BİLDİKLERİNİN ÜZERİNE Bİ YEMİN ET ŞURDA..

CENNETE CEHENNEME İNANIYORMUSUN GÖRELİM..

Bende millet kavramı yok. Ben dünyalıyım. Millet gibi aidetler insanları birbirine düşürmek için uydurulmuş şeyler. Ama namus üzerime yemin edebilirim.

DOĞRU DÜRÜST YEMİN ET ..CÜMLEYİ TAM SÖYLE..
ALLAH CENNET CEHENNEM AHİRET HESAP GÜNÜ MAHŞER KABİR
BUNLARA İNANIYORUM..ALLAH BİRDİR DE MESELA..
BANA SORSAN BEN YEMİN EDERDİM..

Allah birdir ve tektir. Ondan başka bir ilah yoktur. Allahım sana yalvarıyorum. Eğer senin yanında ufacık bir değerim varsa, bizi Batı medeniyetine yaklaştır. Amin.

Liberal_Demokrat 05-14-2008 13:18

Alıntı:

BaDe_EsNa Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Turgut Özal'ın dediği gibi bırakınız geçsinler bırakınız yapsınlar. Evet bırakınız açılsınlar, bırakınız mini etek giysinler. Mini etekli bayanlar gözümde daha moderndir.

niye ?
mini etekliyim yaa düşüncelerin ne önemi var ki bedeni açınca modern olunuyor ya zaten >:(

Başörtüsü aynı zamanda beyni de örter. Başörtülüyüm deyip erkek hastayı muayene etmeyenleri getir aklına. Ne demek istediğimi anlarsın.

fütüvvet 05-14-2008 13:19

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Modernlik giysilerin azalmasına kriter olacaksa , modernliğe gebe olan taş devri neden medeniyetsiz kaldı dersin , hiç kimsenin giysi ve görüntüyü nazara alarak medeniyetliğe beşiklik etmeye kalkmasın bu norm belirleme insanlığa yapılan bir darbedir herkes yasadığı kuşağa göre vaziyet alır kimisi dünyasını yaşar kimisi dünyasını yaşarken başka dünyalara talip olur .

Bu benim görüşüm. Cehennemse çekmeye razıyım. Ama cennete gideceğimden kuşkum yok.

Bende millet kavramı yok. Ben dünyalıyım. Millet gibi aidetler insanları birbirine düşürmek için uydurulmuş şeyler. Ama namus üzerime yemin edebilirim.

Allah birdir ve tektir. Ondan başka bir ilah yoktur. Allahım sana yalvarıyorum. Eğer senin yanında ufacık bir değerim varsa, bizi Batı medeniyetine yaklaştır. Amin.

devam et devam et..böyle güzel ..
bide inandıklarımıza yemin et..bak samimiyim bu konuda.. ben yemin ederim istersen..
ama ben istiyorum senden yemin etmeni..kötü bi şey değildir umarım istediklerim
benden yüz defa isteseler yüz on defa yemin ederim..
RABBİM KALBİMİDE SÖYLEDİKLERİME TASDİK ETTİR..DERİM..

Necip Fazil 05-14-2008 13:19

Demokratın Liberali, okuduğun gazetelerde ki bu haberleri yazan ve bu haberlere itibar edenler kadar, beyni örtülü insan müsvettesi yoktur buna emin ol ;)

VesseLam

Liberal_Demokrat 05-14-2008 13:20

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Tabiki senin görüşün olacak ama beynini kemiren bir olgu var sanırım ,cennet ve cehennem hakkında kutsallara dayanan bir teslimiyeti insanlar kendi nefsi akılları ile yön vermesi tezat bir gelişme , talip olunan eğer cennet cehennem ise oranın sertifikasını kutsal veriler belirler ,yol haritası insanın kendi aklına verilmiş değil yani bu kadar ucuz olursa itirazlar yükselir kutsala nefsini teslim edenlerin dünyasından , kazanmış bir eda ile gidilen yerler dünya hayatına ait hislerdir , kazandığının hissi bir insana oradan uzaklaşmak için yeter artar bile aldığımız bilgiler bu yönde, oraya doğru yol alan beden tevazuya gark olur tedirgin olur akibetinden , yalnız ötelerden soyutlanan bir ruh için gül gülistan olur dünya hayatı öteleri kazanmış gibi , nefsin bir çok dili vardır , bakışlarımız yaşayışımız bu dillerin birine teslim olmuş ise , kutsal her şey geride kalmış sayılır

Kardeş yazdıklarına saygım sonsuz. Belli dini bilgin çok iyi. Ama dünyaya din penceresinden bakmayı yanlış buluyorum. Din daima yerinde sayar, dogmatiktir. Halbuki bilim, değişkendir.

fütüvvet 05-14-2008 13:20

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

niye ?

Başörtüsü aynı zamanda beyni de örter. Başörtülüyüm deyip erkek hastayı muayene etmeyenleri getir aklına. Ne demek istediğimi anlarsın.

O HABER YALANDI..ZATEN YALANINIDA YÜZLERİNE VURDULAR..AMA UTANMAZLAR İTİRAF BİLE ETMEDİLER..

BaDe_EsNa 05-14-2008 13:21

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

niye ?

başörtüsü beyni de mi örtüyor :D
o zaman benim başı kapalı olduğu için hor davranılan önemli hastalığıyla doğru düzgün ilgilenilmeyen annemin doktoruna ne demem lazım acaba >:(

NuR-eFSaN 05-14-2008 13:21

Modern mi gülünç bir durum ! . . .

Mini eteklilerinizi gördük liberal bey daha basbakanımızın devlet bakanımızın ismini bilmiyorlar

Bir insanı böle yadırganamaz . . .Eminim ki Kapalı bayanlara açık insanlar kadar sans verilseydi eminim kapalılar daha önce olurdu mesela İmamhatipli kardeşlerimizin yolu kapanmasaydı şuan iyi bir yerde olurlarda sadece bir tek şans tanındı onlara bunun gibi şeyler . . . .

Medeniyet dediğin açmaksa bedeni desene yamyam bile senden daha MEDENİ ! . . .

Mehmet Akif in bu sözünü hatırlatmakta yarar var

fatos_erd 05-14-2008 13:21

yok artık beynide örter dedin ya pes

Liberal_Demokrat 05-14-2008 13:23

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

devam et devam et..böyle güzel ..
bide inandıklarımıza yemin et..bak samimiyim bu konuda.. ben yemin ederim istersen..
ama ben istiyorum senden yemin etmeni..kötü bi şey değildir umarım istediklerim
benden yüz defa isteseler yüz on defa yemin ederim..
RABBİM KALBİMİDE SÖYLEDİKLERİME TASDİK ETTİR..DERİM..

Kardeş kusura bakma ama ben kolay kolay yemin etmem. Yemin etmem için çok önemli bir sebebin olmalı. Ailemden ben bunu öğrendim. Senle alakası yok. Lütfen yanlış anlama. Neden yemin ettiriyorsun merak ettim.

eddie 05-14-2008 13:24

yeter başörtümüzü dilinize doladığınız ya.. beynimin içindkileri sana yutturabilsem keşke.. tepem attı valla.. öff

Berika 05-14-2008 13:24

İnançları olmayan birinden başka ne duymayı bekliyordunuz :-X

Allah hidayet nasip etsin.

Allahım liberal olmaktan sana sığınırım :)..

fütüvvet 05-14-2008 13:24

Bu kadar insan sana sabrediyorya bundan bile bi şeyler anlaman lazım dı ama nerde..
bizler zihniyetine sahip bi forumda olsak bi dakika bile durdurmazlardı..
ettikleri hakaretleride sayamazdık bile..

Liberal_Demokrat 05-14-2008 13:24

Alıntı:

FiNDuK_GuSeLi Nickli Üyeden Alıntı
Modern mi gülünç bir durum ! . . .

Mini eteklilerinizi gördük liberal bey daha basbakanımızın devlet bakanımızın ismini bilmiyorlar

Bir insanı böle yadırganamaz . . .Eminim ki Kapalı bayanlara açık insanlar kadar sans verilseydi eminim kapalılar daha önce olurdu mesela İmamhatipli kardeşlerimizin yolu kapanmasaydı şuan iyi bir yerde olurlarda sadece bir tek şans tanındı onlara bunun gibi şeyler . . . .

Medeniyet dediğin açmaksa bedeni desene yamyam bile senden daha MEDENİ ! . . .

Mehmet Akif in bu sözünü hatırlatmakta yarar var

İmam hatiplilerin önünün kapalı olması büyük haksızlık. Şimdiki YÖK başkanı düzeltir ben buna inanıyorum.

BaDe_EsNa 05-14-2008 13:25

dün söyledim bugünde söyleyeceğim içimden geldi madem başörtüsü beyni örtüyor o zaman başı açıklarında beyni açıkta kaldığından kafadan üşütük oluyorlar sizin görüşünüze göre böyle olmalı öyle değil mi ama :D

fütüvvet 05-14-2008 13:26

Alıntı:

Kardeş kusura bakma ama ben kolay kolay yemin etmem. Yemin etmem için çok önemli bir sebebin olmalı. Ailemden ben bunu öğrendim. Senle alakası yok. Lütfen yanlış anlama. Neden yemin ettiriyorsun merak ettim.

iyi niyetimden..burdakilerin iyi niyetinden
başakada bir niyetimiz yok..
biz her gün beş defa yemin ediyoruz zaten..

bunda gocunacak bi şey yok..iman tazeleme diyelim mesela..

Liberal_Demokrat 05-14-2008 13:26

Alıntı:

dün söyledim bugünde söyleyeceğim içimden geldi madem başörtüsü beyni örtüyor o zaman başı açıklarında beyni açıkta kaldığından kafadan üşütük oluyorlar sizin görüşünüze göre böyle olmalı öyle değil mi ama :D

İyi espri.

Necip Fazil 05-14-2008 13:27

Avatarın resmini kullandığınız kişilerin yazılarınıda okumanızı, bunları yeşillik olarak kullanmamanızı temenni ederim. Ama içi boş insanlar ancak takliktiçik yaparlar ...

Bakalım Ahmet Altan Başörtüsü meselesinde ne düşünüyor, merakı olanlar bu linke göz atabilir ;

http://molgu.blogspot.com/2007/11/ah...trbanl-kz.html

VesseLam

BaDe_EsNa 05-14-2008 13:27

Alıntı:

Alıntı:

İyi espri.

evet en az sizinki kadar

Liberal_Demokrat 05-14-2008 13:28

Alıntı:

Alıntı:

Kardeş ben de namaz kılıyorum. Hem de beş vakit. İllaki söylemem mi gerekiyor. Kızkardeşim mini etek de giyer, denize bikinili de girer ama ibadetlerini de yapar.

Eşref 05-14-2008 13:30

Alıntı:

Bayanların açılmasından neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz ki. Ben başörtüsüne karşı değilim ama bayanların açık giyinmesinden yanayım. Ne diyor Ahmet Altan:" Ben kadının mini etekli ve aynı zamanda ahlaklısını severim."

Tamam kimsenin başörtüsüne karışmam. Bana ne. Kim ne giyerse giysin, ne takarsa taksın. Yalnız bir kadın bana danışsa, başörtüsü takmasını istemem. Sprite ın bir zamanlar çok güzel bir reklamı vardı: " İmaj herşeydir" diye. Ben de öyle düşünüyorum.

Başörtüsü yasağı konusunda mağdur olduklarını söyleyen muhafazakar kesimin kadınların açık giymesine karışması düşündürücü.

Arkadaşım. Sana tek bir tavsiyem var. Kılavuzunu doğru seç. Yoksa biz çıkaramayız seni.

tozkaldiran 05-14-2008 13:30

Tesettür hakkında

(Onbeşinci Nota'nın İkinci ve Üçüncü Mes'eleleri iken, ehemmiyetine binaen Yirmidördüncü Lem'a olmuştur.)

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

يَا اَيُّهَا النَّبِىُّ قُلْ ِلاَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلاَبِيبِهِنَّ

ilâ âhir... âyeti, tesettürü emrediyor. Medeniyet-i sefihe ise, Kur'anın bu hükmüne karşı muhalif gidiyor. Tesettürü, fıtrî görmüyor, "bir esarettir" diyor. (*)

Elcevap: Kur'an-ı Hakîm'in bu hükmü tam fıtrî olduğuna ve muhalifi gayr-ı fıtrî olduğuna delâlet eden çok hikmetlerinden, yalnız "dört hikmet"ini beyan ederiz.

Birinci Hİkmet: Tesettür, kadınlar için fıtrîdir ve fıtratları iktiza ediyor. Çünki kadınlar hilkaten zaîf ve nazik olduklarından, kendilerini ve hayatından ziyade sevdiği yavrularını himaye edecek bir erkeğin himaye ve yardımına muhtaç bulunduğundan, kendini sevdirmek ve nefret ettirmemek ve istiskale maruz kalmamak için, fıtrî bir meyli var. Hem kadınların on adedden altı-yedisi ya ihtiyardır, ya çirkindir ki; ihtiyarlığını ve çirkinliğini herkese göstermek istemezler. Ya kıskançtır; kendinden daha güzellere nisbeten çirkin düşmemek veya tecavüzden ve ittihamdan korkar, taarruza maruz kalmamak ve kocası nazarında hıyanetle müttehem olmamak için, fıtraten tesettür isterler. Hatta dikkat edilse, en ziyade kendini saklayan ihtiyarlardır. Ve on adedden ancak iki-üç tanesi bulunabilir ki; hem genç olsun, hem güzel olsun, hem kendini göstermekten sıkılmasın. Malûmdur ki; insan sevmediği ve istiskal ettiği adamların nazarından sıkılır, müteessir olur. Elbette açık-saçıklık kıyafetine giren güzel bir kadın, bakmasına hoşlandığı nâmahrem erkeklerden onda iki üçü varsa, yedi sekizinden istiskal eder. Hem tefahhuş ve tefessüh etmeyen bir güzel kadın, nazik ve seri-üt teessür olduğundan, maddeten tesiri tecrübe edilen belki semlendiren pis nazarlardan elbette sıkılır. Hatta işitiyoruz; açık-saçıklık yeri olan Avrupa'da çok kadınlar, bu dikkat-i nazardan sıkılarak, "Bu alçaklar bizi göz hapsine alıp sıkıyorlar" diye polislere şekva ediyorlar. Demek medeniyetin ref-i tesettürü, hilaf-ı fıtrattır. Kur'an'ın tesettür emri fıtrî olmakla beraber, o maden-i şefkat ve kıymetdar birer refika-i ebediye olabilen kadınları, tesettür ile sukuttan, zilletten ve mânevî esaretten ve sefaletten kurtarıyor.

daha geniş bilgiye ihtiyacı olan Risale-i Nur eserinin Lemalar kitabının 24. lema yı okuyabilir...
http://www.risale-inur.org/yenisite/...dex.php?tid=57

fütüvvet 05-14-2008 13:31

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Kardeş ben de namaz kılıyorum. Hem de beş vakit. İllaki söylemem mi gerekiyor. Kızkardeşim mini etek de giyer, denize bikinili de girer ama ibadetlerini de yapar.

EĞER NAMAZ KILIYORSAN O ZAMAN SANA Bİ ŞEY DİYEMEM DUA ETMEKTEN BAŞKA
ÇÜNKÜ YEMİNLİYİM NAMAZ KILANA KARŞI OLMAMAK İÇİN..
AMA BURDA YAZDIKLARIN İNANDIKLARIMIZA KADAR GİDEN KÜFÜR SÖLERİ İÇERİYOR..
EĞER GİTTİĞİ YERDEN HABERİN VARSA TÖVBE ETMEN LAZIM ..
YOK SA HABERİN..EĞER DİNLERSEN ONUDA SÖYLERİM..EN BÜYÜK DAVA İMAN KURTARMA DAVASIDIR..
UYARMAKTA BİZİM EN BİRİNCİ VAZİFELERİMİZDENDİR..

murat kurt 05-14-2008 13:31

Neden 5 vakiti kıldığını bize söylüyorsun?

Bize ne?

Bir insan inandığı dinin yükselmesine ne diye karşı olur?

Yükseltenlere ne diye iftira eder?

Liberal_Demokrat 05-14-2008 13:32

Alıntı:

Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı
Avatarın resmini kullandığınız kişilerin yazılarınıda okumanızı, bunları yeşillik olarak kullanmamanızı temenni ederim. Ama içi boş insanlar ancak takliktiçik yaparlar ...

Bakalım Ahmet Altan Başörtüsü meselesinde ne düşünüyor, merakı olanlar bu linke göz atabilir ;

VesseLam

Ben başörtüsü yasağına karşıyım. Ahmet ALTAN LA aynı düşünüyorum. Yalnız aynı Ahmet ALTAN ben mini eteklileri severim demişti bir yazısında. Ama başörtüsü yasağına karşı olmam, başörtüsünü özendirmem gerektiği anlamına gelmez. Başörtüsü isteyen takar istemeyen takmaz. Yalnız benim eşimin başörtülü olmasını istemem. Ya da kızım başörtülü olmasını istemem. Bu da bir tercihtir. Neden baş örtülü olmamasını gerektiğini yeterince açıkladım zaten.

yolcu44 05-14-2008 13:32

Liberal demoktar ! Görüşünü savunmana bir şey demiyoruz ama görüşünü savunurken, başka görüşlere saygısızlık edeceksen aramızda biraz zor barınırsın :-* Şimdilik %20 Uyarı :)

tozkaldiran 05-14-2008 13:34

http://www.risale-inur.org/yenisite/...dex.php?tid=57

fatos_erd 05-14-2008 13:35

Mine etek giyen kız istediği kadar ahlaklı olsun. ona bakışlar değişiyo.

BaDe_EsNa 05-14-2008 13:35

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

tesettür Allah'ın emri isteyen uyarr isteyen uymaz
başını örten daha çok müslümandır diye birşey yok elbette ki ama başını açan daha modern diye de birşey yok ASLA
modernlik kılık kıyafette olmaz modernlik düşüncelerdedir fikirlerdedir
mesela tamamen karşı görüşte olmamıza rağmen hala size karşı hakaret etmiyoruz ki sizin bize geri kafalı demenize rağmen hala saygımızı yitirmemeye çalışıyoruz ama biz kapalıyız ya yine de geri kafalıyız di mi size göre

Necip Fazil 05-14-2008 13:35

O zaman adam olup, " Başörtüsü " hakkında adam gibi konuşacaksınız. Beyinleri örtük insanlar gibi değil ! Mini eteğiniz ve namusunuz sizin olsun !

VesseLam

murat kurt 05-14-2008 13:36

Bu adam ciddiye alınmaz be.

Adam Vakitin reklam rötuşundaki yazdıklarına bir bakın,bir de bugün canım bende türban yasağına karşıyım diyor.

Heralde kişisel bir karakter eksikliği.

fütüvvet 05-14-2008 13:36

seçtiğin başlıklar zaten seni ele veriyor
eğer oylama yapsak sana bir buçuk oydan başa bir oy çıkmaz
yani konuşmaya çalıştığın bu kadar insan senin hata içinde olduğunu söylemeye çalışıyor
eğer muhataplarına inanıyorsan önce durup biraz düşünmen lazım,benim hataam nedir diye..
eğer inanmıyorsan zaten devam etmende anlamsızlaşıyor..bu kadar insanı , hatta sana katlanmak zornuda bıraktığın bu kadar üyeyi yalan söylemekle itham etmiş olursun çünkü..
senin yalanların biter ama bizim doğrularımız bitmez bundan emin ol...

fatos_erd 05-14-2008 13:40

Delinin biri kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış misali

Liberal_Demokrat 05-14-2008 13:42

Alıntı:

..DolunAy_Kadim.. Nickli Üyeden Alıntı
Liberal demoktar ! Görüşünü savunmana bir şey demiyoruz ama görüşünü savunurken, başka görüşlere saygısızlık edeceksen aramızda biraz zor barınırsın :-* Şimdilik %20 Uyarı :)

İnanın siz AK Partililer, Kemalistlerden 1000 kat daha ilerdesiniz. Kemalistlerin sitesinde Baykalı eleştirdiğim ilk yazımda kovulmuştum. Kabul ediyorum sizlerin düşüncesine saygısızlık ettim. Belki ben yanlış bir yoldayım. Belki de çevrem çok kötü. Biraz zengin bir aileden gelmemin şımarıklığı var üzerimde. Yazdıklarımdan sonra hala beni kovmuyorsanız ve bana kucak açmışsanız, ve hala arkadaşlarım bana yardımcı olmak istiyorsa DEMEK Kİ BEN YARAMAZ BİR ADAMIM.

Evet sizlere karşı çok mahçubum. İnanın arkadaşların iyi niyetina sonuna kadar güveniyorum. Ben kötü niyetli biri değilim. Ama biz özellikle kendisine sosyete diyen kesim yok mu. Hep kendimiz gibi insanların içinde yaşarız. Bir gün dönüp bakmayız. Diğer kardeşlerimiz ne yapıyor diye.

Evet ben Müslüman biriyim. Namazlarımı da elimden geldiği kadar kılarım. Zaten sonradan Müslüman oldum. Hristiyan bir ailenin çocuğuyum. Annem ve babam hala Hristiyandır. Bizde kimse kimseye karışmaz. Fikirlerimi değiştire değiştire bu kadar değiştirebildim. Dedim ya biz biraz halktan uzak kalmışız ve halkı meğerse küçümsüyormuşuz.

YANLIŞIN NERESİNDEN DÖNÜLÜRSE KARDIR. HEPİNİZDEZ ÖZÜR DİLİYORUM. EĞER BAŞÖRTÜLÜ KARDEŞLERİMİ İSTEMEDEN İNCİTTİYSEM ÖZÜR DİLİYORUM. ALLAHTAN BENİM İÇİN DUA ETMENİZİ İSTİYORUM.

SİZE SÖZ VERİYORUM. BİR DAHA DİNİ KONULARDA, ÖZELLİKLE İNANÇLI İNSANLARI KARALAMA YOLUNA GİTMEYECEĞİM. YANLIŞLIK YAPTIK. HATADAN DÖNMEK ERDEMDİR. ALLAH RIZASI İÇİN BENİ AFFEDİN.

NuR-eFSaN 05-14-2008 13:43

Alıntı:

Alıntı:

Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı

VesseLam

Ben başörtüsü yasağına karşıyım. Ahmet ALTAN LA aynı düşünüyorum. Yalnız aynı Ahmet ALTAN ben mini eteklileri severim demişti bir yazısında. Ama başörtüsü yasağına karşı olmam, başörtüsünü özendirmem gerektiği anlamına gelmez. Başörtüsü isteyen takar istemeyen takmaz. Yalnız benim eşimin başörtülü olmasını istemem. Ya da kızım başörtülü olmasını istemem. Bu da bir tercihtir. Neden baş örtülü olmamasını gerektiğini yeterince açıkladım zaten.

Liberal bey biz sizin görüşünüze saygı da bulunuyorsak sizde aynı şekilde olunuz.Bu sizin kararınız aileniz ister başörtü taksın takmasın AmA ALLAHIN EMİRLERİNİDE yerine getirelenlerebu tarz konusmalarda bulunmanız hiç hoş değildir.Sizin ibadetleriniz ne bizi kurtarır ne bizimkiler sizi herkes kendi yoluna baksın.Madem özgür toplumda yasıyoruz gerçi özgür olduğumuz söylenemez ama öyle diyelim ; herkes kendınden sorumludur.Sizin 5 vakıt namazı kılıp Kılmamanız kendinizedir.

All times are GMT +3. The time now is 00:34.