Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   First Lady'nin türbanına taktı (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=28839)

Berika 05-17-2008 14:27

First Lady'nin türbanına taktı

Alıntı:

Black_MeTaL Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

hıfz-ı lisan Nickli Üyeden Alıntı
Black bende diyorum ki abartı hoş görülmemiştir doğrudur ancak o kişi yapıyorsa da ona..yani bunu tartışmaya gerek yok ki bizim okuduğumuzu oda biliyor yapamazsın diyemeyiz ki :) hoş mu değil hemfikiriz :)

Ama bizim bütün forum neredeyse,Hanfendinin modasına uymaya meyilli ve bunu kesin çizgileriyle savunuyorlar.Her koyun kendi bacağından asılırken etrafa kötü kokular da yayar..

herkes senin gibi anlatmadığı için bu duruma geliyoruz...

Hıfz-ı lisan 05-17-2008 14:27

ona uyma söz konusu değil aslında..Hayrunnisa Gül ün başörtülü olması nedeniyle bir başörtülü bayanın şık olması onun gibileri mutlu ediyor..çünkü yaşadığımız zamanda Tesettürlüler cahil,zevksiz kişiler olarak algılanıyor ve bunları görüyoruz :) abartı yapılmasa iyi olurdu ancak şahsi görüşü o yönde ise söz söyleyemeyiz.. :)

Kırık_Çocuk 05-17-2008 14:28

Alıntı:

tayyipleyiz Nickli Üyeden Alıntı
[i] Onun gelişi, giydikleri, tavırları temsil ettiği kraliyetin vurgusu... Ona haiz olmalı, devlet anlayışı bunu gerektirir.

Başörtü takarak bizi karşılayan avrupa devleti görmedim de mütekabiliyet hahahaha :D

tayyipleyiz 05-17-2008 14:29

Alıntı:

Sıradan insanın yorumu geneli de bağlamamalı bende bunu düşünüyorum bayım

eyvallah bayım ... :) Ama bakıldığında keskin hatları aşıcı bir şey ben görmüyorum, buda benim yorumum varsay ... ;)

Aşırılık konusundaki görüşümü yazdım ... Bu da Kur' anın gerçek anlatmak istediği olsa gerek. Keskin hatları belirleyici yorum yapan beni bağalmıyor hani ... :)

Berika 05-17-2008 14:30

Alıntı:

hıfz-ı lisan Nickli Üyeden Alıntı
ona uyma söz konusu değil aslında..Hayrunnisa Gül ün başörtülü olması nedeniyle bir başörtülü bayanın şık olması onun gibileri mutlu ediyor..çünkü yaşadığımız zamanda Tesettürlüler cahil,zevksiz kişiler olarak algılanıyor ve bunları görüyoruz :) abartı yapılmasa iyi olurdu ancak şahsi görüşü o yönde ise söz söyleyemeyiz.. :)

toplumda dışlanmamak adına hatalar yapıyoruz ama bunu erkekler anlayamaz çünkü bu ülkede biz dışlanıyoruz onlar değil...rabbim hidayet nasip etsin bize

tayyipleyiz 05-17-2008 14:30

Alıntı:

Alıntı:

tayyipleyiz Nickli Üyeden Alıntı
[i] Onun gelişi, giydikleri, tavırları temsil ettiği kraliyetin vurgusu... Ona haiz olmalı, devlet anlayışı bunu gerektirir.

Başörtü takarak bizi karşılayan avrupa devleti görmedim de mütekabiliyet hahahaha :D

İlk olmak şeref ve onur verici olsa gerek ... AB adayı bir ülke olarak ... :)

ethemkara1 05-17-2008 14:31

smokinin kuyruğundan 3 yastık çıkıyomuş müjdeeeee :P

Kırık_Çocuk 05-17-2008 14:36

Alıntı:

yalçın Nickli Üyeden Alıntı

m belkide orda sencesi bencesi yorumlara bakılmadan niyetindeki teslimiyet oranında nasipleniriz kim bilir

Ameller niyetlere göredir tabiki tabiki..en basit kaçış yolu budur.Tanrım benim niyetim böyle yapmak değlidi ama böyle oldu şimdi ne yapacaz.yürü yükselen ateşe aslan :D

hipermuhafazakar 05-17-2008 14:40

Bu kadın milli değil ya ermeni midir nedir. Zaten başörtüsünden rahatsızlık duyanların % 85'ide öyle ;)

Kırık_Çocuk 05-17-2008 14:42

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

m belkide orda sencesi bencesi yorumlara bakılmadan niyetindeki teslimiyet oranında nasipleniriz kim bilir

Ameller niyetlere göredir tabiki tabiki..en basit kaçış yolu budur.Tanrım benim niyetim böyle yapmak değlidi ama böyle oldu şimdi ne yapacaz.yürü yükselen ateşe aslan :D

Yaşımız genç güzel kardeşim Bu yaşta böyle bir dehşet senaryosu ile tir titrememiz bile kayan her yönümüz için bir nimet bu endişeyi aklının en üçra köşesinde bile yaşatmasını bilirsen nefes ,soluk alacak kadar kendisini beslersen kurtuluş için bir kapı aralanır kim bilir , senin niyetinin güzelliği içinde ben bile yüzmeyi isterim ulaşacağım yere senin bedenin ve ruhun üstünden de varmak isterim :-*

benim düşünce denizim niyetlerim seni ileri taşımaz sana bi faydası olmaz ancak batırır.Benimle batmanı istemem.

Kırık_Çocuk 05-17-2008 14:45

umuyorum ki güzel şeyler söyledin :-*

Kırık_Çocuk 05-17-2008 15:05

evet haklısın ..

By_ÇAKIR 05-17-2008 15:14

o konuştuğu programın hangi kanalda hangi guruba ait olduğunuda biliyoruz arkadaşlar... Aysun Kayacı'da neden benim oyum dağdakiyle aynı tutuluyor dedi... Bu ülkede eşitlik var. sen nasıl bölersin yok 1. sınıf insan yok 2. sınıf insan yok 3. sınıf insan... Allah sana akıl fikir versin Kayacı, inşallah süründürür seni...

Her neyse konuya dönelim Doğan gurubuna ait bir kanal böyle şeylerin olmasını artık normal karşılıyoruz.

ENGİNEER 05-17-2008 15:21

Alıntı:

1.Erbakan umrumda bile değil konunun iiçine nerden geldi.
2
.Ayetleri böyle yorumlamaya devam edersek(ki devlet bakanı mehmet aydın ben şu ayetten utanıyorum diye beyanat vermiş biridir hükümetimiz dediğin oluşumda.)kuranı baştan yazmaya başlayacağımız kesin..
3.Hayrunnisa gül benim için sıradan bir insan,onu geçersek yine de sokaktaki vatandaşımız böyle yaklaşarak kendini onun yerinde görüyor ve aslılanı terkedip modaya uyuyor eywallah banane.
4.Tyipleyiz adlı arkadaş yine söylüyorum herkes kuranı yorumlarsa herkes kendi mezhebini kurar.Tanrı kimi kime neye göre sorguya çekecek,Konu daha geniş ve sağlıklı bi şekilde ele alınıyor zaten daha da genişlerse serbest olacak..
5.Acaba bu apaçık ayetleri biz niye apaçık anlayamıyoruz bize o aklı vermedi mi yaratıcı??

Kusura bakma çıkmak zorunda kaldım ama şimdi cevap vereyim...

Erbakanı örnek vermemin sebebi eğer 90 yıldır Cumhuriyetle yönetilen ve bu anlayışla kavrulmuş bir halka birden şeriat hükümlerini örnek gösterirsen yada ülkenin başındakiler olarak bu anlayışta bir yönetici olursan o zaman gerçek bir birlik braberlik yaratamayabilir ve asıl bölücülüğü yapmış olabilirsin...
Yani yönetim şekli Cumhuriyet olan bir ülkede şeriat kanunlarından bahsedemeyiz...
Anlarsın umarın bu kısmı..!

Ayetleri yanlış yorumlamıyoruz hepimiz senin gibi düşünüyoruz en doğru kapanma şekli konusunda senle ayrı noktamız yok fakat demek istediğim ayetlerle yönetilmeye bir ülkede nasıl ayetlerin geçerli olabilecei bir yönetim düşünüyorsun?

Ayrıca Cumhurbaşkanının herhangi birinden farkı olmadığı konusu komikti gerçekten...İngiltere Kraliçesi madem öyle Gül tarafından değil sen ben tarafından kaşılansaydı..Cumhurbaşkanı Cumhuriyeti simgeler ;)

Ayetleri yanlış yorumlayan yok..Sadece herşeyin bir yeri ve zamanı var...

ENGİNEER 05-17-2008 15:26

Alıntı:

Ha engineer kardeşim yazdığın son satır da apaçık bi ikiyüzlülükten bahsetmişsin.Şu anda cumhurb.aşkanına kimsenin eli değmiyor değemez.Yasalar böyle söylüyor vatana ihanet etmedikçe kimse karışamaz yanılıyor muyum kimseey şirin görünmesi gerekmiyor reisin de öyle...

[b][i]Evet Cumhurbaşkanına dokunamazlar ama acısını Ak Parti'den çıkartırlar :)

ENGİNEER 05-17-2008 15:27

Alıntı:

Avrupa Birliği’ne girecekseniz bu ayeti batılılara izah edemezsiniz. Mü’min kadının, Hıristiyan erkekle evlenemeyeceğini söyleyen bir ayet, Batı’da sıkıntı doğurur. Bunu gidermek lazım” MEHMET AYDIN

ayrıca enginer kardeşim siz hükümete gelirken kdronuz neler yapıyordu ben sevilenin sorgulanmadan tapılacak derecede savunulmasına çok karşıyım

Sorguluyoruz...Allah'tan başka tapılacak derece hiçbirşeyi sevmedim ama nerden çıktı açıkçası anlamışta değilim...Neyse...

Demokrat 05-17-2008 19:07

Alıntı:

hipermuhafazakar_sağlıkçı Nickli Üyeden Alıntı
Bu kadın milli değil ya ermeni midir nedir. Zaten başörtüsünden rahatsızlık duyanların % 85'ide öyle ;)

iste tipik bir haber okunmadan yada okundugu anlasilmadan yapilan yorum..Müjde Ar in basörtüden rahatsiz oldugunuz nasil anladin aksine o cogu programda herkesin kendi inancidir diyerek basörtüsünün serbest olmasindan yana tavir koymustur..
Önyargilarimiz oldugu sürece yikilacak cok tabu var!

Kırık_Çocuk 05-17-2008 19:09

Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Avrupa Birliği’ne girecekseniz bu ayeti batılılara izah edemezsiniz. Mü’min kadının, Hıristiyan erkekle evlenemeyeceğini söyleyen bir ayet, Batı’da sıkıntı doğurur. Bunu gidermek lazım” MEHMET AYDIN

ayrıca enginer kardeşim siz hükümete gelirken kdronuz neler yapıyordu ben sevilenin sorgulanmadan tapılacak derecede savunulmasına çok karşıyım

Sorguluyoruz...Allah'tan başka tapılacak derece hiçbirşeyi sevmedim ama nerden çıktı açıkçası anlamışta değilim...Neyse...

Bu kısmı ille akparticiler(ölümüne sorgusuz sualsiz) için söylemistim senin için değil pardon :)

Cumhurbaşkanına gelince ben sıfatını değil kendisinin sıradan bir insan olduğunu belirtmistim.Bazıları küçük tanrı yapıyor da kendisini..

Neyse seninle fikir alisverisi güzeldi kardesim :)

Kırık_Çocuk 05-17-2008 19:10

Alıntı:

Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

iste tipik bir haber okunmadan yada okundugu anlasilmadan yapilan yorum..Müjde Ar in basörtüden rahatsiz oldugunuz nasil anladin aksine o cogu programda herkesin kendi inancidir diyerek basörtüsünün serbest olmasindan yana tavir koymustur..

Abi zaten peşin hükümlüyüz hep.Geçen aysun kayacıya tepki verirken ekranda herkes kahraman gözüyle bakıyordu müjdeye simdi niye isler değişti.Anlamak çok önemli.

Hüdaverdi 05-17-2008 19:16

Allah kimseyi burnunun dikine yürütmesin :-*

Demokrat 05-17-2008 19:16

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Abi zaten peşin hükümlüyüz hep.Geçen aysun kayacıya tepki verirken ekranda herkes kahraman gözüyle bakıyordu müjdeye simdi niye isler değişti.Anlamak çok önemli.

kardes iste bende bundan yakiniyorum..bizler hep özgürlükten dem vuruyoruz ama bir kisinin elestirme hakkini bile cok agir ifadelerle elestirebiliyoruz..
Su konuya bak birisi bana izah edebilir mi müjde arin hayrunnisa gülün basindakini elestirmesiyle, eskiden oynadigi filmlerin alakasi nedir..
Biz hep basbakanimizi elestirenleri o eskiye sünger cekti, o gelisti, degisti derken kisileri gecmisiyle yargiliyor, kisilerin elestirme hakkina bile saygisizlik yapiyoruz..
Müjde ar ne yapmistirda birisi bana izah etsin kendi bakis acisiyla bayan gülün giyinimi elestirmistir, aysun gibi demokrasiyimi katletmis yada sayin gülü neden basörtü takiyor diye mi yargilamis!

Kırık_Çocuk 05-17-2008 19:21

Umarım birgün bnlar aşılır herkes üstadın üstinsan Modeline uyan niteliklerle bezenir :)

sümeyra 05-17-2008 19:26

Eleştirmek için neden bulamamış
saçmalamış....

politikaci 05-17-2008 19:29

sanane be kadın . kendine bak sen ee işte insanın kalitesi burdan belli kıyafetine bakarak yorum yapıyor zeka ve beyin bunlar için hiç önemli değil (çünkü onlarda yok)

murat kurt 05-17-2008 19:31

Ama ben de pek beğenmedim..

Başörtüsü başörtüsüdür

Aşırı dikkat çekmemek gerek..

Ama "BAŞBAYAN"(bunu da beğenmedim bayan başı..kulağa kötü geliyor)istediğini giyebilir ..

Berika 05-17-2008 19:36

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

kardes iste bende bundan yakiniyorum..bizler hep özgürlükten dem vuruyoruz ama bir kisinin elestirme hakkini bile cok agir ifadelerle elestirebiliyoruz..
Su konuya bak birisi bana izah edebilir mi müjde arin hayrunnisa gülün basindakini elestirmesiyle, eskiden oynadigi filmlerin alakasi nedir..
Biz hep basbakanimizi elestirenleri o eskiye sünger cekti, o gelisti, degisti derken kisileri gecmisiyle yargiliyor, kisilerin elestirme hakkina bile saygisizlik yapiyoruz..
Müjde ar ne yapmistirda birisi bana izah etsin kendi bakis acisiyla bayan gülün giyinimi elestirmistir, aysun gibi demokrasiyimi katletmis yada sayin gülü neden basörtü takiyor diye mi yargilamis!

çok çok hak verdim gerçekten bu konuda yanlışa düşüyoruz.eminim ben de yapıyorumdur.ama bence biz artık tutamıyoruz kendimizi hep dışlanan dindar insanlar oldu.rahatlamak gibi bişey yani... :-X

biz çok garip bir milletiz ya baksanıza tesettür konusunda bile birbirimize girdik sanırım tahammülsüzüz

Demokrat 05-17-2008 19:40

Zeynep tamam ötekilesmeyelim ama birilerinide ötekelstirmeyelim!...Kimse kusura bakmasin basörtüsü nasil kisinin kendi tercihiyle, müjde arin giyimide onun tercihidir!..
Hani biz sekilci degildik, hani insanlari giyimine, kusamina göre yargilamiyorduk!

murat kurt 05-17-2008 19:43

isteyenn istediğini giyebilsin bunun yüzünden kavga mı olur yahu senelerdir bıktık

Berika 05-17-2008 19:47

Ben kendi adıma yargılamıyorum.Ta ki bana yasak koyana kadar..Başörtünün saçma olduğunu düşünen çok yakın arkadaşlarım var benim ama asla tartışmaya girmedik.Burada uslup sorunu var bence.kaç gündür anlatmaya çalışıyorum hangimiz herşeyi doğru düzgün yapıyoruz ki başkasına bişey deme hakkını kendimizde buluyoruz.Özgürlük delisi bir insan olarak zaten yorumlarımda haddimi aşmadım.Hakaret edenlere soralım biraz da..

All times are GMT +3. The time now is 07:59.