![]() |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Not: Ben elimden geldiğince okurum, önümde de bir kitap var . Okumadan okuma tavsiyesi ne kadar ütopik olur değil mi?
daha farklı kaynaklara yönelerek ufkunu acabilirsin. Nutuk dan basla elindeki kitap bitince. Kurtulus savasının nasıl gectigini yabancıların bize olan düsmanlıklarını anlamadan yardımcı olur |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Seni seviyeye davet ediyorum ... Bir başbakan -Saygı duymasan da - en azından isminin başına bir niteleme sıfatını hakeder diye düşünüyorum.
Bunu da niye yazdım ... Az önce bana saygı dersi vermiştin. :) |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Atatürk bölümüne Nutuk ilgili bir yazı koydum. Onu bir oku bakalım, Hangi NUTUK ... ;)
Bu da gösteriyor ki senin ufkun benim ki ile benzeşmiyor. Tavsiye havada kaldı. :) |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntı:
Hayatında hiç Coca cola içmemiş gibi konuşuyorsun ! Hassasiyetin için teşekkürler ;) Bence bu kadar sığ düşünmemelisin,çünkü pazar'dan hıyar almıyorlar devletler arasında icraatlar yapıyorlar ... |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Bu yapılan icraatlar antlasmalar falan filan
Menderes döneminden günümüze kadar geldi. Ve görünen durum ortada borç batagında bir ülke Bu sistemi bir Erbakan hoca bozmaya calıstı. Diger herkes aynı borc al borclan borc al borclan imf ye taviz ver borclan Bunlar gercek degilmi arkadaslar Bu yoldan bize hayır yok Su an enflasyon yuzde 8 Faizler yuzde 20 civarında yabancı yatırımcı geldi diyorsunuzda adam fabrika icin gelmiyor faize para yatırmaya geliyor ve su an dunyanın en yuksek faizi bizde. Enflasyon yuzde 8 se faizde yuzde 8 olur bu yuzde 12 lik fark yabancıları cekiyor ulkemize ama sadece sıcak para yarın alıp gidecekler o zaman ne yapacaz? Ulke yatırım la buyur yeni fabrikalarla buyur ciftcilerimiz calısır eker bicerler bugday pirinc ithal edilmez issizlik azalır o zaman bizde size Helal Olsun deriz. Kimsenin derdi basortusu pkk degil Halk ac 450 500 lira ile gecinmeye calısıyorki evin kirası 500 lira asgari ucretlinin durumu ne ? |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Ne garip insanlar var Ak partiyi istatistik bilimini kullanarak kötülemeye çalışıyorlar. Bize muhalafetin acemisi mi düşecek hep. Yalancı, iftiracısı mı demeliydim? "Karga"ları güldürün bakalım. 8)
|
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntı:
yalancı iftiracı gibi sözleri yazdıklarımın yalan olmadıgını kanıtlamadıgın surece daha fazlasi ile sana iade ediyorum |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Sözlerinden çıkarılanlar Sn Başbakan'ımızın Türk ve Müslüman olmadığı veya bunlara düşman olduğu,yanlış mı anlamışm ?
|
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Gerçekler, gerekçemiz ... Gerekçeler gerçek olunca; ispat gerektirmeyecek nitelikte kutsal oluyor. Gerçeklerinin gerekçesiz olması duam olsun ... ;)
|
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntı:
10 üzerinden 10 puan sana :) |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntı:
|
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntı:
Bir müslüman'a kafir demek insan'ı kafir eder ! ;) Hadi şimdi sağdan sağdan devam et bakalım !!! |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntı:
|
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntı:
|
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Yahudi ödülü simdiye kadar hic bir müslümana verilmemis bu 1
yahudi ödülü yahudilere en iyi hizmet edene verilir buda 2 Bunları yediriyorsan kendine Almıs ne olur dersin Yarında pkk cesaret ödülü verseler Almıs ne olur dersin |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Hala aynı yerdemisin ... 8)
Kendi etrafında dönmen sana birşey kazandırıcı olamayacaktır. Etrafında Döndüğün şey kudsiyet arzetmeli ki; değer kazanabilesin ... Anlamdırabilmen adına dua ile ... :) |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntı:
Yahudi ödülü yahudilere en çok hizmet edilene verilirmiş ya :) sizin Ziya Gökalp niye almadı o zaman. Attığın burdan belli. Siyaset sizin sandığınız " gibi ben şunun ödülünü almam, ben bunla diyalog kurmam, ben herkese savaş açarım " zırvalarıyla yürümez. Bekara karı boşamak kolaydır. "İsrail'e savaş açmak" gibi bir iddaanız yoksa burda gelip komik şeyler yapmayın. Var mı parti programınızda israil savaşı ? |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntı:
|
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntı:
|
Suçsuz ama KAPATILACAK!
20 Kasım 1992 tarihli, AKP’nin medyadaki diğer yayın organı Zaman Gazetesi’nin 2. sayfası. Başlık aynen şu şekilde: “ABD’de Yahudi mafyası: ADL” Yunus Altınöz imzalı haberin ayrıntıları da şu şekilde. Bir bölümünü yazıyorum:
“İngiliz Farmasonluğu’nun Yahudi kolu olan B’nai Brith’in etkisi altındaki ADL 1913 yılında kurulmuştur. ADL adeta, Amerikan mafyasının halkla ilişkiler bürosu gibidir. Kurdukları ‘Denizaşırı Yatırımcılar Servisi’ adlı şirketle, milletlerarası silah ve uyuşturucu kaçakçılığı, kirli parayı aklama gibi işleri yürütmektedir. İşgal altındaki Filistin topraklarında ve Kudüs’ün Hıristiyan ve Müslüman bölgesindeki geniş arazilerin kanunsuz alım satımının ortaya çıkarıldığı emlak skandalı da yine işin içinde ADL’nin varlığını ortaya koyuyor. ADL’nin bilinen cinayetleri şunlardır: 15 Ağustos 1985’te Kafkasyalı Müslüman lider Tscherim Sobzocov, evinin önünde bombalı saldırı sonucu öldürüldü. Musevi iken Hak din İslam’a dönüş yapan Prof. İsmail Raci Faruki ve eşi 1985’in Ramazan’ında sabaha karşı evlerinde bıçaklanarak öldürüldüler. Gandhi ve Palme suikastlerinin arkasında da ADL’yi görüyoruz.” Kim yazıyor bütün bunları? 20 Kasım 1992’de Zaman Gazetesi.. 1992’de ADL Düşmanı Olan Zaman Gazetesi, 1998’de ADL’ci Kesiliyor Gel gelelim zaman geçiyor, devran dönüyor Hz. Muhammed Mustafa ümmetini ve Türkleri ‘dinlerarası diyalog’ saçmalığıyla Hıristiyan ve Yahudilerle dost kılmaya çalışan aynı Zaman Gazetesi, tarihler 10 Mart 1998’i gösterdiğinde, Amerika Tayyip’e “Yahudilerden üstün hizmet ödülü” veren ADL hakkında bu sefer 180 derece çark ederek aynen şunları yazıyordu. Değiştirmeden, harfi harfine veriyorum: “3 gündür Türkiye’de bulunan Yahudi Liderler Heyeti, Başbakan Yılmaz, Orgeneral Çevir Bir, TBMM Başkanı Çetin ve Dışişleri Bakanı Cem’den sonra Fethullah Gülen ile görüştü… 55 Yahudi örgütünü temsilen Türkiye’de bulunan 59 kişilik Amerikan Yahudi Örgütleri Başkanları Konferansı Heyeti, Fethullah Gülen’in Türkiye’deki ve yurtdışındaki çabalarını önümüzdeki yüzyılın ‘Barış’ asrı olması açısından önemsediklerini ve söz konusu projeye büyük ilgi duyduklarını belirttiler… Görüşmede; Gülen’in, ABD’nin en etkili Yahudi Lobisi olan “ADL’nin (Anti Defamation League) teklifi”yle hazırladığı “hoşgörü ve diyalogla ilgili kitap” da gündeme geldi. Gülen, İngilizce olarak hazırlanan kitap üzerindeki çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu, bittiğinde insanların hizmetine sunacağını söyledi. Kitap, ADL tarafından basılarak dünyanın dört bir yanına dağıtılacak…” AKP Genel Başkan Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Adayı Abdullah Gül de ADL'nin başı Abraham Foxman ile Amerikan uşağı Tayyip arasındaki iki saati aşan bir görüşmeyi ayarlamıştı. ADL daha önce de Gülen & Papa arasındaki görüşmeyi organize etmiş (Fethullah Gülen, röportajında Papa ile görüşmeyi ayarlayanın ADL olduğunu bizzat açıklamıştı: "Birkaç ay önce Abramowitz cenaplarının yardımıyla bu buluşma gerçekleşti" - 8 Şubat 1998) ve Gülen, ADL'nin başkanlarından Leon Levy ile birlikte fotoğraflar çektirmeyi ihmal etmemişti. (Morton Abromowitz ABD Ankara Eski Büyükelçisi, CIA Başkanı Adayı, Carnegie Vakfı Başkanı'dır) |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Bak kardeşim,yanlışlar sizin güvenceniz ve desteğiniz olmasın (-ki ortada yanlışlık yok ! ) Siz kendi dogrularınızla HAKK'ı ve HALK'I savunun (tabi böyle derdiniz varsa !) . Aksi takdirde ;
"GÜNEŞ balçıkla sıvanmaz " |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntıya döndü eleman.
O alınntı yaptığı yere gitsin de desin ki biz Yahudileşmeden Yahudilerle işbirliği de yaparız, Türk /Türkçü olduğunu iddaa edip Yahudileşenler utansın. Ha dediğim gibi Yahudilere savaş açmak gibi bir projeleri olmadan da gelip burda ahkam kesmesinler. Hepsi geldikleri gibi gitti zira. |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Ziya Gökalp , ödülü veriyorsa kabulümüzdür :) Ama yok öyle birşey !!!
Daldan dala atlamanın sebepleri ne ola ki ? Yoksa önceki yalanın tutmadı da mı |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntı:
|
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntı:
Yok vermemişler işte, hizmet bile edememiş. |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntı:
Ayrıca belirtmek gerekirse, Amerikan Yahudi Konseyi’nden Yahudi Cesaret Ödülü'nü alan sadece Türkiye’den değil, tüm Müslüman dünyadan tek devlet adamı Tayyip Erdoğan’dır. |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntı:
|
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntı:
Paşalar gibi alırız. 8) Olayın sonunu bağlamaya söylemeye ne cesaretiniz var, ne bilginiz, ne basiretiniz. Almışsa ne olmuş yani, eee? Almasa Filistin bebelerine bir kurşun daha mı az gidecekti? Almışsa Yahudilere hayran olduğu için mi almış, almasa ne olurmuş? Tısss iniyor havanız. Hadi bir Yahudiciyiz siz neyi bekliyorsunuz, yarın MHP İsrail'e savaş açmak konusunda önerge versin. Vermezse adam değil. Hem Hitlerden kalma alışkanlığınız var gider kırarsınız birbirinizi. |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Ziya Gökalp in Yahudilerle ne ilişiği olmuş kendisi TÜRK çü Fİkriyatta ve İSLAM ın mukaddesatına inanan bir kimsedir. Kendisi için zamanında Dinsiz kürt yakıştırmaları yapanlara o zamanlar yazdığı altın ışık kitabındaki şiirinde cevabını yazmıştır.
Ben Türküm! diyorsun, sen Türk değilsin! Ve İslamım! diyorsun, değilsin İslam! Ben, ne ırkım için senden vesika, Ne de dinim için istedim ilam! Türklüğe çalıştım sırf zevkim için, Ummadım bu işten asla mükafat! Bu yüzden bin türlü felaket çektim, Hiç bir an esefle demedim: Heyhat! Hatta ben olsaydım: Kürd, Arap, Çerkes; İlk gayem olurdu Türk milliyeti Çünkü Türk kuvvetli olursa, mutlak, Kurtarır her İslam olan milleti! Türk olsam olmasam ben Türk dostuyum, Türk olsan olmasan sen Türk düşmanı! Çünkü benim gayem Türkü yaşatmak, Seninki öldürmek her yaşatanı! Türklük, hem mefkurem, hem de kanımdır: Sırtımdan alınmaz, çünkü kürk değil! Türklük hadimine "Türk değil!" diyen Soyca Türk olsa da ".......", Türk değil! |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntı:
En büyük düşmanlık hizmet etmemek ve yapılan hizmetlerin önünü kesmektir.Benim kastım ödülü vermek için kriterleri Ziya Gökalp 'mi hazırladı ? onu sormaktı ama arkadaşımız habire kazı çeviriyor,durda biraz PİŞsin !!! :) |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntı:
http://tr.fgulen.com/content/view/9990/140/ http://fethullahgulen.belgeleri.com/...hp&contentid=4 buyur oku |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Irkçılar araya parazit sokmasııın. Onlar en fazla Türk olabilir.
Son yazımda “Irkçılığın Sefaleti” üzerinde durmaya çalışmış, konuyla ilgili Kürtçü ve Türkçü isimlerden örnekler vermiştim. Maksadım, ırk, renk, cinsiyet gibi ontolojik coğrafya, dil, ulus gibi gibi sosyolojik vakıalarla övünmenin, bunları belirleyici ölçüt olarak almanın yanlışlığını sergilemekti. İnsanın, kendi dahli olmayan fıtri-tabiî değerlerle övünmesini bir tür “âkıl ve baliğ olamama” durumu olarak gördüğümü belirtmeliyim. En basit ifadesiyle, kişi övünecekse, kendi kazanımlarıyla övünmeli diye düşünüyorum. Ama, genel ifadesiyle “asabiyetçiliğin” bundan çok daha kötü bir boyutu var ki, o da hayat tasavvurunun merkezine, ırk, ulus, dil, renk gibi ‘içkin’ ve ontik bir değeri yerleştirmektir. Bu, sonuçta ‘kaba bir materyalizmdir’ ve Şeytan’ın yaptığı da zaten buydu: “Ben ondan üstünüm!” Neden üstünsün? “Çünkü ben ateşten yaratıldım, o topraktan.” Aslında Kur’an’ın Şeytan’a nisbet ederek aktardığı bu anoloji, basbayağı maddeci bir mantık üzerine oturuyordu. Bugünkü yazıda ben, ırkçılık, ondan daha rafine ve modern bir asabiyet türü olan nasyonalizm/ulusçuluk gibi eğilimlerin, insani ve de islâmî değerlerle çatıştığını işlemeyi düşünmüştüm ki, aldığım özel bir mesaj –her ne kadar cevabını yine özel olarak vermişsem de- benim Ziya Gökalp hakkındaki düşüncelerimi açıklamamı gerekli kıldı. Özel bilgi bankamın yardımıyla birkaç not düşmem yerinde olacak: Ziya Gökalp bu toprakların yetiştirdiği cins, üretken ve sancılı kafalardan biridir. Her şeyden önce ahlaken dürüsttür; İttihat ve Terakki’nin koskoca Osmanlı’yı yağmaladığı yıllarda Cemiyet’in önde gelen bir üyesi olmasına rağmen ‘yağma’ kuyruğuna girmemiştir. Fakat o, döneminin tüm pozitivist aydınları gibi bu ülkenin ruh köküne ihanet edenlerin safında yer almıştır. Meriç’in ifadesiyle “müstağriptir”; entelektüel bir kurbandır. O, ne Namık Kemal gibi Osmanlıcı, ne Ali Suavi gibi inkılapçıdır. Yine onda “üç tarz-ı siyaset”in ‘müellifi’ Akçuraoğlu Yusuf’ta gördüğümüz kapsamlı sentezcilik de yoktur. O Abdullah Cevdet’in imansızlığıyla Âkif’in imanı arasında gidip gelmiş, fakat kendisine bir yer bulamamıştır. O bir yanıyla öz değerlerine Beşir Fuat kadar ‘Fransız’, bir yanıyla Şeref Sokağı’nın entelektüel çetebaşı Ahmet Rıza kadar ayrıksıdır. Beynine sıktığı kurşun kafatasına saplanmasa, akıbeti de az kalsın Beşir Fuat’a benzeyecekti. Onun durumu Kur’an’ın tam da şu nitelemesine benzer: “Müzebzebine beyne zalik, la ila hâulâ’ ve la ila hâulâ’ : İki arada bir derede kalmışlardır, ne o yana aittirler ne bu yana” Gökalp, entelektüel kimliğini dokuyan kişilerden bağımsız tanınamaz. Geçen yazımda değindiğim Moiz Cohen etkisi bir yana; onu ‘keşfeden’ isim olan Osmanlı ateisti Abdullah Cevdet, ve babası Tevfik Efendi’den sonra hayatını etkileyen ikinci isim olarak söz ettiği Diyarbakır belediye tabibi Ortodoks Rum Yorgi Efendi, Cohen’den hiç de aşağı değildirler. Onun, istikrarsız tabiatını en iyi bilen babası Tevfik Efendi’dir. Kendinden dinleyelim: “Ziya ilkokul öğrencisidir. Eve babasının bazı dostları gelir. Tevfik Efendi’ye “Oğlunu Avrupa’ya gönder de tahsilini orada tamamlasın” derler. Babası cevaplar: “Korkarım ki Avrupa’da gavur olur.” Konuklardan biri sorar: “Ya burda kalırsa?” Tevfik Efendi nükteyi patlatır: “O zaman da eşek olur.” Gökalp uzmanlarından biri olan Heyd’e göre “Orijinal bir mütefekkir değildir. Avrupa tarihi ve kültürü ile derin bir aşinalığı yoktur. Boyuna fikir değiştirir.” Gökalp’in fikri tutarsızlığı, belki de en çok eleştirilmesi gereken yönüdür. O konjonktürün adamıdır; bunu Erol Güngör de itiraf eder. Onun keskin dönüşü yalnızca Kürtçülük’ten Türkçülüğe değildir. Malta’dan dönüşünde Ankara yüzüne bakmaz, o Diyarbakır’a gider ve orada çıkardığı Küçük Mecmua’da yeni yönetimin hoşuna gidecek şeyler söyler ve başarır da. O önceleri Osmanlıcı’dır, sonraları Cumhuriyetçi. Önce Turancı’dır, daha sonra Türkiye’ci. Onun hilafet, din, imparatorluk, Avrupa konusundaki konjonktüre uygun fikri değişimleri, bir ‘tekamülün’ değil kırılmanın ve tezatın örneğidirler. Bizce Gökalp, özgün bir düşünür değil bir entelektüel montajcıdır. Mütefekkir denemez; o Fransız düşüncesinden aldığı şeyleri politik aktörlerin kullanımına hazırlayan bir adaptatördür. Heyd “Gökalp’ın Allah’ı cemiyettir” der bir şiirinden yola çıkarak. Bu bir haksızlıktır, o üstadı Cevdet gibi ateist değildi; fakat onda Allah’a teslim olmuş bir mü’minin duruşunu da göremiyoruz. Okuyun: “İslamiyet –en azından islami kurumlar- yabancı milletlerin harsına dayanıyor. Kızıl Elma’da Arapların, İranlıların, Avrupalıların dinlerini benimsemişiz.” Yahudilerin “milli din”ine benzer bir din kokusu gelmiyor mu burnunuza? Gelelim bazıları için önemli olan “Kürt mü-Türk mü?” sorusuna. Kendisine sorarsanız, iş karışık. İstanbul’a ilk gelişinde “Türk olduğunu hissetmiş”tir. Devam eder: “cedlerim Türk olmayan bir bölgeden gelmiş olsa bile, kendimi Türk sayarım. Çünkü bir adamın milliyetini tayin eden ırkî menşe değil, terbiye ve duygularıdır.” Tabi ki tarifi böyle yaparsanız iş değişiyor. Sizin anlayacağınız o “Türk olanlardan” değil “Türküm diyenlerden”. Çünkü o Çermikli. Kürtçe ana dili (gibi), çünkü annesi tanınmış bir Kürt ailesine mensup: Pirinççizadeler’den. Uriel Heyd “Kürtçe üzerine bazı araştırmalar da yapmıştır” diyor, fakat benim verdiğim gibi isim vermiyor. Benim açımdan, etnik kimliğin özel bir önemi yok, çünkü ben etnik aidiyyeti övünülecek ya da yerinilecek bir şey olarak görmüyorum; fakat bazıları için bu çok önemli olacak ki, beni bunları yazmaya ‘ikna’ ettiler; iyi de oldu. |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Bu adam gerçekten savcımı.?
Bu ülkede adalet olur mu.? Bu ülkede demokrasi olur mu.? Olmaz malesef bu adamlar olduğu sürece ipler onların ellerinde olduğu sürece hiç biri olmaz.. |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntı:
Analama zorlugu var sanırım Buraya ziya gökalp lafını atan lügat ben degilim benim yazılarımda gecmeyen bir seyi bana degil Lügata sormalısın lütfen yazıları bastan oku |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Şu adamlar buraya alıntıladıkları şeyleri bir de kendileri okusa ya.
|
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntı:
|
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntı:
|
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntı:
CAHİL'e verilecek en güzel cevabı susmak'tır.Hadi ben sustum ;) sen devam et !!! ŞÜPHESİZ HERŞEYİ HAKKIYLA GÖREN VE BİLEN ALLAH(c.c)'tır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Bir kimse, bir mümin hakkında olmayan bir şey söylerse, iftiraya uğrayan kimse, onu affedinceye kadar, Allahü teâlâ onu Cehenneme sokar.) [Ebu Davud] Ben daha birşey demiyorum. Bir kafire kafir demek müslüman'a bir şey kazandırmaz ancak Bir müslüman'a kafir demek insanı kafir eder. |
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntı:
|
Suçsuz ama KAPATILACAK!
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 12:22. |