![]() |
CEMAATLER VE ÜLKÜCÜ HAREKET
Türkün sadece müslümanla dost olması gerek diyorsun ama kardeş müslüman olmayan ülkelerle dost olursak belki etkilenip Müslüman olacaklar.Müslümanlıkta dostluğu emretmiyormu.Müslümanlık düşmanlığımı emrediyor?
Peygamberimize neler yapmışlar ama o yinede düşman olmamış. |
Alıntı:
Olay o değil arkadaşım. Ben sana Hadis Ayet söylüyorum, senin hoşuna gitmediği için bana ya siyasal islamcı diyorsun ya falanca tarikattan:) İrtica ve Siyasal İslam bir solcuların bir sizin dilinizde irtica olmuş. Alıntı:
Sen başlı başına bir alay konusu olabilirsin ama bunda benim günahım yok. Alıntı:
Soy kütüğümde benim bilmediğim birşey yoksa Türküm. Olmasaydı birşey değişmezdi. Yaşadığım toprakları ve insanları seviyorum. Neden sordun? Türk olmamak senin için aşağılanası birşey mi? Irkçı değilsin ya ondan soruyorum. |
Alıntı:
Osmanlı sonrası yapılanlar ne olursa olsun bu Millet varlığını bir şekilde Dünyaya ispatlamış kendisini canı kanı pahasına tekrar kabul ettirmiştir sonuç itibariyle Bayrağımız dalgalanmakta ve bu Milleti bitirecek güç dünyaya henüz gelemedi. Ben Filistinin kendi sorunudur demiyorum birbilerine aksiyon yapacaklarına İsraile aksiyon yapsınlar diyorum. |
Alıntı:
Slogana devam. Irkçılık bir cahiliye adetidir. Ayetler Hadisler ortadadır. Kendini kötü müslüaman olarak hissediyorsanız, aşağılık duygunuzu bastırmak yerine kendinizi sorgulamayı deneyin Irkçılığınız paçalarınızdan akıyor ben ne edeyim. Her lafınızda belli. Yukarda kafanıza vurup durdum. Gözleriniz kör olmuş, Lügat ne etsin. |
http://www.akpartiforum.com/index.ph...0045#msg430045
çok büyük istek üzerine muhalefet köşesine bekliniyorsunuz |
:D :D
|
Alıntı:
Bizzat senin sorunun. Ben Türk'üm diyene değil, "aslında ben de müslümanım ama kendimi başka şekilde ifade ediyorum, müslümanlık eksik ya da yanlış" diyenlere ırkçı diyorum. Rahatsız ol mümkünse ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Eğer Irkım dinim ile değer kazanmış ise, dinim Irkımdan öncedir. Türk ismine bakıldığında, yani tarihi sorgulandığında islam öncesi devri, çok da "yıldız" niteliğinde parlak olmasa gerek ...
"Türklük, Türkçülük " eğer onun önünde bir başdeğer var ise, ona anlam kazandıran da bu değer ise, önemsiz hale gelir. Neden mi? Dinimin söylemi, yaptırım kazanır. "Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur". Üstün gibi görünmesi de İslamı içtima-i hayata tatbik ile mümkündür. Üstün Irk söylemi, islamı hayatına geçirmiş bir "Türk ırkı" için pek de İslami olmasa gerek ... En azından biz kabullenmiyoruz. Eğer İslam bir Irka tatbik olundu ise, değer kazanan İslam değildir. Eğer değer kazanan İslam değilse, 2. planda kalacak olanda o olamaz. Bakıldığı zaman, dinimiz ile çelişen bir söylem hayatiyet bakımından reel olmasa gerek. Irk veya ırkçılık kesinlikle tasvip edilmeyecek değer kazanır ki; buda her beşeri İslam önünde, islamiyet ile eşit kılıcı olacaktır. Hayatiyet kazandırılması gereken, ön plana çıkartılmaya değer olan ancak dindir. Bu olguyu hayatına geçiren Irklar da hangisi olursa olsun, samimiyeti ve yaşanırlılığı ölçüsünde değer kazanacaktır. Son olarak; Irkçılık, "Türkçülük" vaya "Türk olmak" tabirleri ile örtüşür durumdadır. Ben kendi adıma, dinimden öte bir değer kazandırıcıyı hayatıma ilke edinmem. edinilesi değerlerimiz Türklük ile vurgulansa da, Aslına inildiğinde elle tutulur olan, değer atfedilebilecek her güzellik İslam ile gelmiş ve de Perçinlenmiştir. Saygılarımla ... |
sen Türksen sana bir soru?Çok kolay
1.Selçuklu Devletini kim kurmuştur? 2.Osmanlısının 2.ci ve 3.cü padişahı kimdir? 3.Osmalının yükseliş devrinin ilk padişahı kimdir? |
Alıntı:
|
Alıntı:
içinde yüzdüğünüz havuz toplumların ayrışmasına fırsat veren düşüncenin tek müsebbibi demişsiniz.pardon ama bu ülke yıllardır ihanete uğradı.örneğin kürt isyanları sadece pkk dan ibaret değildir.yavuz sultan selim e kadar gider bu iyanlar.e bu kadar isyana uğranınca insanlar bazen önyargılı olabiliyor. akparti hükümeti o kadar yumuşak,ve bazı özgürlükleri veren politikalar uyguladı.peki hala hala şehit vermeye devam ediyormuyuz.evet.hala ihanet dizboyu. bu sorun özgürlük meselesi değildir,NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE anlayışına başkaldırma sorunudur.ırki bir sorun da değildir.ülkemizde binlerce farklı kökenden milletlerden oluşur.bu güne kadar ne çerkezler(çerkez ethem isyanı kesinlikle bir başka başlık altında incelenmelidir.) ne arnavutlar ne de başka etnik kökenden insanlar devlete isyan etmemiştir. durum bu olunca insan,aynı toprakları paylaştığı insanlarda bu ülkeye olan aidiyetlerinin samimi olmalarını bekliyor.tekrar söylüyorum bizim ırkla falan işimiz yok.kişi NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE kelimesini ne kadar samimi söylüyor derdimiz sadece budur.... |
Alıntı:
|
Bu konuyla ilgili bir paylaşım yayınlamaya karar verdim Osmanlı Tarihi ile ilgili takip etmeye çalışırsın inşallah.
|
Alıntı:
|
internetten araştırın aşartırın elin eyer çok iyi bilseydiniz hemen cevaplardınız
|
Lügat kardeşiminde,benimde Türklük'le problemimiz olmadığını yorumlarımızı okursanız anlarsınız.Bizim anlayamadığımız veyahut kabullenemediğimiz olay Türklüğün Müslümanlığın önüne geçirilmiş gibi durmasıydı.Baştaki söylemlerde araplar örnek verilerek Müslümanların bile bizi arkadan vurduğunu söylerken sonralara dogru arapların müslümanlıkla alakası olmadığını bazı kişilerin müsrifliğiyle gözönüne seriyorsunuz ve sona yaklaştıkça da önce Müslüman sonra Türk'üz diyorsunuz.Son olarak söyleyeceğim ise;
Hepimiz İNSANIZ !!! |
Alıntı:
bak o dediğin bilgiler internetten iki dakika da bulunabilen bilgilerdir.ben sana bi şiir yazayım daa.sana genel kültür olsun.hem konuylada alakalı sanma şahım herkesi sadıkane yar olur herkesi dostmu sandın belki ol ağyar olur sadıkane belki ol alemde bir serdar olur yar olur ağyar olur serdar olur dildar olur. YAVUZ SULTAN SELİM BU ŞİİRİ AŞAĞIDAN YUKARI DOĞRUDA OKUMAYI DENEYEBİLİRSİN.SEN BİZE BURDA GENEL KÜLTÜR DERSİ VERMEYE KALKMA |
Alıntı:
|
İsmet Paşanın açtığı sorunlar saymakla bitmez onu ayrı tutuyorum sonuç itibariyle bu toprakların bütünlüğü için mücadele etmişlerdir değişik etnik kökenlerden insanlar fakat emin olun bir okadarda isyan bastırılmıştır bu afer TÜRK Milletinindir kürtler olmasa yapamazdık gibi bir mantıkta kabul edilemez sonuçta ALLAH bu insanlara yurtsuz kalmamayı nasib etmiş.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
ayrıca ingilizlerin musulda oynadıkları oyunda kürtler piyon olarak kullanılmıştır.kürtler de akıllı olsalardı da bu oyunlara gelmeselerdi.hala bu oyunun piyonudur kürtler.büyük ortadoğu projesinin en önemli piyonu kürtlerdir.tabii bir de bu projenin eşbaşkanı var.sayın recep tayyip erdoğan....onu da unutmamak lazım... devlet içindeki bazı statükocu fikirlere sahip insanlardan sadece siz rahatsız değilsiniz.bundan bizde rahatsızız.ama aramızdaki fark,biz bu mücadeleyi anadolu topraklarında yapıyoruz.siz ise hristiyan kuluplerinde bu soruna bir çözüm getirmek istiyorsunuz.islam düşmanlarının ipi ile kuyuya iniyorsunuz.... bu arada konu çok farklı mecralara kaymaya başladı.hiçte istenmeyen bir durum... |
Ülkücülük aslında özünde kötü olmayan bir seçenek ama aşırıya kaçıldığında kötü sonuçlar doğuruyor. 18 yaşından küçükler ülkü olacaklarında yetiştiriliyor. Çok tanıdığım var 18 yaşından küçük olup ÜLKÜCÜ kimliğine bürünmüş, bütün Dünyayı kendinin sanan, elinden sigarasını eksik etmeyen, fırsat bulduğunda içki içen... ama buna karşılık çok ÜLKÜCÜ tanırım dinine imanına bağlı beş vakit namazını kılıp, ülücü olan... Bu yüzden tartışmaya açık bir konu ülkücülüğe ne mükemmel diyebiliriz ne de kötü... Çünkü her ikisini de barındırıyor içinde... Sİyasi olarak da biraz sola kaydığını görüyorum ben başörtüsünü destekliyor ise bu konunun her ayrıntısında karşı olanlara karşı olmalıydı ikiyüzlülük yapmamalıydı. MHP gördü AKpartinin kapanacağını başının belaya gireceğini hemen saf değiştirdi. Şu kapanma olayından kurtulduktan sonra Akparti asla MHP'nin ipi ile kuyuya inilmez... Ne kadar böyle de olasa sosyolistlerden iyidir... onlar gibi olamadıkları sürece...
|
bize açıkçası dindarız demek istiyorsunuz ama dinde IRKÇILIK YOK
|
Alıntı:
kabadayılığı öğrenmek için racon kesmeyi öğrenmek için birde en önemlisi şovenist milliyetçiliği öğrenmek için |
Alıntı:
evet islamda ırkçılık yoktur. Olamazda! Resulullah veda hutbesinde ne demişti? “Ey İnsanlar!.. Rabbiniz birdir, babanız da birdir. Hepiniz Âdem’in çocuklarısınız. Âdem ise topraktandır. Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi, kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerine bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah’tan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız O’ndan en çok korkanınızdır.” Sallahü aleyhi vesselem efendimizin bu sözünün üzerine söyleyecek söz olmasa gerektir. Allahın selamı ve bereketi hepinizin üzerine olsun." Ülkücüler bu sözün üsteüne başka söz söyleyemezler! Sallahu aleyhivessellem ne dediyse o! |
aslinda herkes ön yargili ülkücülerdede cemaatcilik vardir bakiniz kavgaya filan sürü halinde(cemaatce) giderler 8)
|
Alıntı:
Hakaret olur,küfür olur,karalam olur! Birileri Ülkücü Harekete saldırıyorsa demekki doğru yolda demektir. Yola devam! |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Arkadaşım çocuk gibi ağlama. Her söylediğimize .... lar hariç diye mi başlayalım? Madem kendini çok masum buluyorsun alma üstüne. Ben genel eğilime bakarım. Ülkücü camia söyle dursun MHP'nin islami bir kaygı güttüğünü söylemek sizin açınızdan birz "zor" olmuyor mu? Hani sen zorla gülüyorsun ya, her işin zorlama mı senin böyle ? |
Alıntı:
Söylediklerinize katılmıyorum . Şu hasebledir ki , Erciyes Üniv. teşkilatlarını görüyorum . Ocaklı değilimdir fakat Çay içmişliğim vardır . Sohbetlerine katılmışlığım vardır . Özellikle Peygamber efendimizi anlatan sohbetlerden haberiniz olsun. Genel intibaa imiş , nereden biliyor sunuz siz ? Sormam da bir mahsur yoktur umarım . Birçok il gezen biri olarak düşüncenize katılmadım . Bu şekilde karalama sürecinde devam ettiğiniz takdir de kaybeden sizler olacaksınız . AKP'li içki içen , kumar oynayan dahil yok mudur ? Var , çevremde çokça üstelik. ;) Siz sadece çevrenizi gözlüyorsunuz sanırım , ben birçok il geziyorum . Siz , en iyisi biraz çevrenizden uzaklaşıp gezip görmeyi deneyin . Birçok Üniversite yönetimini bizzat gözlemledim , Genel İntibaası da bahsi geçen gibi içki içip , bıçak sallayan dediğiniz gibi değildir. Selametle... |
Alıntı:
Genel intibaalar genelde genelde genel özelliklerden bahsederken genel olarak kullanılır. Hani insanlar arasında...Nerden bildiğimi genelde tahmin etti insanlar. Mesela Türkler genel olarak disiplinsizdir, tembeldir vs.. Anlatabildim mi? Camianızı ayıplamıyorum ama bu tip yönelimleri inkar ederek garip oluyorsunuz. . |
Ya ülkücüler gerçekten kendi müslüman gibi gösteriyorlar ama içkiside var sigarasıda.Ülkücülere bir sorun niye ülkü ocağına kayıt olmuşlar?ülkücü dediğin asıl bir ülkücüdür ALPARSRLAN TÜRKEŞ gibi.
|
Alıntı:
Farzedelim ki eleştiriniz de veri olarak vermiş olduğunuz bilgiler doğru ; Türkler'i genel boyutu ile ele alıyorsanız ki , AKP'li zümre de bu söylediklerinizin içersinde yer alacaktır . Bence , Siz ne dediğinizi bilmiyorsunuz . |
O sadece kinini kusmuş! ???
Asıl garip kim farkında bile değil! :D |
Alıntı:
Biraz yanlış geldi bana senin söylediğin LüGaT... |
All times are GMT +3. The time now is 23:10. |