![]() |
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Alıntı:
|
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
:D:D
|
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Alıntı:
|
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
insan canına kastedmek kesinlikle yanlış bir tutumdur.hangizihniyet olursa olsun.
bu islamdada yoktur. |
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Yaov konumist bu adam tek başına nasıl rejimi değiştirecektiki yanında da birkaç adam kendi kendini ateşe attı.
|
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Alıntı:
Komünüstlere cevap.. :D :D :D |
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Alıntı:
|
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Hala daha bu kisi hakkinda nötrüm!.. ne bir kahramandi bana göre, nede bir hi;) vatan hainligi konusundada kendimi yetkili görmedigim icin o yaftayi vurmayacagim!
|
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Ben bır zamanlar severdim bile deniz gezmişi...kahraman olarak görmedim hiç ama severdim....ne zaman ki bir kaç kitap ve yazı okudum şok oldum...ve kafam da çok net artık bir takım şeyler...artık kimse onun gözümdeki yerini değiştiremez...kimse onun kahramanlığını yutturamaz
|
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Öyle bir ülkedeyiz ki birileri cok cabuk "kahraman" ilan ediliyor sonrada cok cabuk "carmiga geriliyor".. Deniz gezmis kahraman olmak icin ne yapmistir? deniz gezmisin ülkeye ne getirisi vardir? bunlara ici dolu cevaplar verebiliyor muyuz peki deniz gezmis tam anlamiyla bir hic midir?, deniz gezmisin hedefi nedir? ya bunlara tam anlamiyla cevap evrebiliyor muyuz?
|
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Deniz GEZMİŞ denince 68 kuşağı gelir akla ... Kimilerinin kahramanı, kimilerinin ise veryansınla; beddualarla andığı bir İsim ve bir dönemdir bu zaman dilimi.
Hep anlatırken denilir ki; "bizim zamanımızda ", " bizim dönemimizde" cümleleri bariz ortadadır.Tarih, kocamış bir neslin nostalji arayışlarına feda edilemez. Ne anlarız peki bu zaman diliminden denilince aklıma yaşamışların dillendirmesi gelir. En bariz isim Hasan Cemal dir. Şöyle anlatır Hasan Bey o zamanı : "12 Mart öncesindeki cuntacılık faaliyetlerine katılmış, o tarihlerde bizim gruba yakın duran, emekli deniz subayı Erol Bilbilik, İrfan Solmazer'i şöyle anlatır: "...Bir ara İrfan Solmazer bana, 'Erol, sen denizcileri ihmal etmişsin' dedi. Kimi ihmal ettiğimi sorunca, Sarp Kuray'ı, Deniz Gezmiş'i ihmal etmişsin, hiç temas kurmamışsın. Ama ben onlara İstanbul'da, Ankara'da mısır patlatır gibi bomba patlattırıyorum' dedi. 'Başka ne yapıyorsunuz?' diye sorunca, İrfan Solmazer'in yanıtı şu oldu: 'Deniz Gezmiş'i, Sarp Kuray'ı filan oturtuyorum. Amerikan Büyükelçiliği'nin ön kapısının kurşunla taranmasına demokratik olarak karar veriyoruz. Emri ben veriyorum. (Deniz Gezmiş, ABD Büyükelçiliği'ni tara ve yok ol!) diyorum. Sarp Kuray'a, (Git şurayı bombala!) emrini veriyorum. Bu işlerden Orhan Kabibay'ın mutlaka bilgisi vardı. Dolayısıyla Deniz Gezmiş'i, Sarp Kuray'ı kullandılar. İrfan Solmazer 12 Mart'a 24 saat kala Almanya'ya uçuruldu. Devrimci gençler kullanıldı. " Evet devrimci diye nitelenen birileri vardı ve bunlar "kullanıldı" diyor Hasan Cemal. Devrim kurmacası altında piyon oluverdiler. Öyle bir piyon ki; Hakk zannedip herşeye karşı çıkma adına zirve olan bir zaman diliminin piyonu. Birileri çıktı ve dedi ki sen yapacaksın arkandayız. Kim dedi sorusu bariz isimlerle ortya çıkmıyor. Ama dış mihraklar denilerek genellenbilir. Bakıldığında denir ki Deniz inandığı davaya hizmet etti. Bizde deriz ki inandırıldığına ... Hal böyle olunca bir zamanlar devrimbaz kodamanları mısıt pataltır gibi bomba patlattırıtorlardı, denizlere ... Deniz bir piyon oldu. Piyon olageldi ... Şimdi de birilerinin piyon olduğu gibi ... Evet 68 li yıllar böyele idi. O dönem Che Guevara'yı hâlâ ermiş zannedenler, Deniz Gezmiş'lerin verdiği kavganın, cunta hesaplarının esaslı bir ayrıntısı olduğunu fark edemeyenler,vardı bu günde var. Bu savaş ne ssavaşı acaba .. Kırılma noktası da burası bence ... |
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Arkadaşlar bu yazıyı lütfen herkes üye olduğu diğer forumlara koysun çekinmeden. Kopyalayalımda bilgisayarımıza. Milletimize biz göstermeliyiz gerçekleri. En doğru Deniz Gezmiş Gerçeği bu yazı işte. Facebookta , Hatırla Sevgilide CHP'de çıkıyor bu belayı kahramanlaştırmak. Sonra bunu görenlerde asıl gerçekte ne olduğunu bilmediklerinden samimi bir gönül veriyorlar. Koruyorlar. Üni.lerde bile mesela bakın solcular çoğunlukta. NEDEN ? Çünkü bu gerçekleri önce bizim gösterememizden..Buna engel olmalıyız..
|
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Alıntı:
O, tv kanalları satın almıyor. O, hac la dalga geçmiyor. O, baş örtülü bayan resimlerini seçimde kullanmıyor. O, seçim zamanı baş örtüsü dağıtmıyor O, evraklarda sahtecilik yapıp gider hesaplarını az göstermiyor. O, senin parti liderin gibi 33 sene koltuk korumaya çalışmıyor. O, senin parti liderin gibi Hz.Muhammedin dediklerine 'ata sözü' demiyor. O, askerlere yalakalık yapıo sosyalist partiyiz demiyor. O, senin parti liderin gibi ön yargıyla bakmıyor O, sizin hiç bir zaman olamıycağınız karakterde birisi. VE O HİÇ BİR ZAMAN YIKAMIYACAĞINIZ BİRİSİ. KİMMİ O? RECEP TAYYİP ERDOĞAN |
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Şu Deniz Gezmiş'i de halk kahramanı yaptılar ya pes vAllahi.
Düzene baş kaldıran , halkın kardeşliğini savunup aksine halkı 2 zıt kutuba bölen , binlerce kişinin ölümüne sebep olan , Amerikan emperalizmine karşı olup Rus ve Çin emperyalizmine buyrun diyen bu insan kahraman ise ben acaba neyim ? Yaşasın Ak Parti Kahrolsun Ak Parti karşıtları ! |
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Yav bizim ülke çok acayip ir ülke anlaması ve anlaşılması çok zor. Bir dünyayı yönetmek kolay ama Türkiye yi yönetmek daha zor... bu adamlar zamanında üniversite basmış,binlerce genci esir almış ama belli bir kesim tarafından halkın gözüne iyi bir şekilde gösterilmek isteniyor. ama dert nedir? O bilinmez. bu tür adamlar bence ülke düşmanlarıdır. ellerinden gelse ben eminim ülkeyi bölrlerdi. iyi ki ALLAH(C.C) onlara fırsat vermedi. ve de en iyisi onlar hak ettiği yerde öldüler...
|
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Alıntı:
|
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
deniz gezmiş iş bankasının emek şubesini soyduktan sonra sorulan"parayı naptın?" sorusuna "THKO adına kamusallaştırdım" diye cevap veren ve kendini profsyonel devrimcii olarak niteleyen ancak asla bir çoban değil sürekli sürüden bir koyun olan ve şu günlerde ehl-i gafletin kahraman olarak nitelendirmeye pek merak duyduğu zat...o günlerde ihtiyaç duyulan ve o günlerde bulunmuş bir maşa... hiç adam öldürmüş mü bilmem ama şüphesiz birçok insanın öldürülmesine sebebiyet vermiştir yaptıklarıyla...zaten onu kahraman yapan öldürmesi yada ortaya attığı tam bağımsız Türkiye fikri değildir idam edilmesidir...kimilerine göre "dirisi beşpara etmezdi, leşine paha biçemiyoruz"
|
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Deniz Gezmişin ne yaptığı umurumda değil arkadaşlar.Ama yapılan bır yanlış var onuda belirtmek isterim.Bu ülkeyi belli kesim insanlar yönetmektediler.Ondan dolayı Eski başbakan menderes olsun deniz gezmiş olsun bediüzaman Said Nursi olsun bunları hep kendilerine bir tehdit olarak görmşlerdir.Ne Menderesi seçen halk umurlarındadır.Onlara göre Said Nursinin müritlerinin canları cehennme. NE DE Deniz Gezmiş i destekleyen grup onlar için bir anlam ifade etmemektedir.Kendilerine göre bir karalama kampanyası baslatmışlardır.Ve başarılı olmuşlardır.Bugun belli kesım Deniz Gezmişden nefret eder.Belli kesim Menderesten.Belli kesim Said Nursiden.Tek amaç Koltukarını sağlama alma istekleridir.NOT:Bugun de aynısı yapılmaya çalışmaktadır.
|
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Deniz öldü.
Bitti. |
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Alıntı:
|
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Alıntı:
|
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Alıntı:
Ya bu gece muhalefet eden de yok.. Napacaz bilmem... Denizler ölmez.. Deniz ve mahir gerçek kahramanlardı. Kıymetini bilemedik |
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
muhaliflik oynayalım her gün biri muhalefet olsun :D :D
|
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Ben olmam ben olmam ... :D
|
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Muhaliflik değil arkdaşlar sizler yanlış biliyorsunuz...
Deniz gezmiş gerçekten bakın ciddiyim yalan mı söyleyecem gerçekten delikanlı adamdır yaa... Yani ne yaptıysa vatan millet aşkı için yapmıştır.. Atatürk ilkelerine bağlı, Demokratik, çağdaş, laik ve sosyal hukuk devleti olan türkiye cumhuriyetini daha aydınlık daha huzurlu günlere götürmek için uğraşmış yalnız tekerlerine çomak sokulmuştur |
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Alıntı:
|
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Alıntı:
:D :D |
bu denizlerden çok çektik !
Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Mahir Çayan ve arkadaşları, doğrudur, vatan sevdasıyla yola çıktılar. Ama üç beş slogana takılıp kaldılar,
amaçladıkları ile varacakları noktanın farkına varamadan iş gördüler. Müslümanları faşist- gerici diye yaftalayarak,Komünizmi iyi analiz edemeden, onu ideal bir nizam görerk yürüdüler. Kİmse onları harcamadı aslında, onlar içinde ki çoşkunluklara kendilerini kurban ettiler. Deniz Gezmiş, Marksist-Lenisist bir ülke zararcısıydı. Ben bir müslüman olarak, bir ideolojiki, bu ideoloji masum değil, müslümanları hor göreyor, nasıl Deniz Gezmiş'i masum görerek, ona iyi kimseyidi aslında diyebilirim.İyi ki önleri kesildi diyorum, çünkü eğer Türkiye'nin idaresi bu kimselere geçseydi, müslümanlara büyük baskı yapacakları daha baştan belliydi. İnandıkları ve özlem ile bekledikleri Marksist-Leninist sistemde "Din, halkın afyonudur." geçerliydi. Ayrıca, birtakım solcu Atatürkçüler, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını demokrat, vatansever, idealist gençlerdi, diyerek savunma yoluna gidiyorlar. Realitede ise, onlar gerçekten tehlikeli fikirleri barındıran gençlerdi. Bekledikleri sisteme karşılık Neyi yıkmak istiyorlardı, Kemalizm'i ? Bir insan hem samimi Kemalist hem de de Deniz Gezmiş hayranı olabilir mi? Deniz Gezmiş asıldı, asılmamalı mıydı? Orasını hukukçular, büyük düşünürler yapabilir, ben yapamam elbette. Asılmadan önce sarıklı bir hoca getirilmiş, görüşmeyi kesinlikle reddetmiştir. 1925 ten sonra, Cumhuriyet'in oturtulması için , fikirlerinden,tenkitlerinden dolayı bir çok insan idam edildi.Şapka kanunu ile fikirleri ve inançları yüzünden eziyet gören kardeşlerim en iyi örneğidir. Deniz Gezmiş'in asılmasını gün yüzünde tutanlar, hayıflananlar, inançları yüzünden kendi topraklarında baskı gören müslüman kardeşlerimi neden görmüyorlar, anlamak mümkün değil. Deniz Gezmiş ve arkadaşları, Amerikan emperyalizme karşı direnmişler, sadece bu iddia onları aklayamaz.Onları yaptıkları hususunda masum gösteremez. Rus emperyalizmine gözlerini kapatıp, habire üç beş slogan tuturarak "Amerika kahrolsun" demeleri de dikkat edilecek bir noktadır. Türkiye de beğenmedikleri düzeni, silah kullanarak, terör metoduyla devirip yerine daha bozuk bir sistem getirme peşindeydiler... Onları masum görenlere ne denir, ne denmesi uygun bilemiyorum. nedir bu denizlerden çektiğimiz, bir zamanlar Deniz Gezmiş şimdi de Deniz Baykal... bu gidişle anti-deniz ci olmam yakındır diyelim. :) |
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
yaa bu deniz hayranlığı ciddi ciddi aldı başını gidiyorben lisede okuyorum bizim sınıftaki kızlar deniz gezmişin hatırla sevgilinin asıldığı bölümde ağladılar :o bu adamın ne olduğunu iyi anlatmak lazım ve bizler sosyalizim hakkında sosyalist yazarların ve sağcı yazarların kitaplarını okuyup onlar hakkında bilgi sahibi olup onlara karşı kozlarımızı edinmemiz lazım.Bakın bu konu çok önemli benim bulunduğum yerde bir çok kominist görüşlü kişi var ve bu diziler filan yüzünden iyice kominizm ve bu uğurda gitmek^^İstanbulun Fethi^^ne gitmek gibi birşey oldu.Nolur bunları dikkate alalım....Böyle giderse ilerde özellikle yeni jenerasyondanda bir çok deniz gezmişi kahraman olarak görüp onuun siyasetini örnek alan kişiler artıcakk....
|
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
kısacası bu ülkeyi kendi çapında yorumlayan gereksizlerin başında geliyordu bide bunların dizisi var seyreden çokmuş nerden kendini atatürkçü sanan kişiler seyreder
|
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Bir Kemalist DENİZ GEZMİŞ'e sempati duyabilir.Çünkü Gezmiş öldüğünde her ne kadar Marksistte olsa çıkış noktası Atatürkçülük olup zamanla marksizme kaymıştır.68 Olaylarının ortak noktası Tam Bağımsız Türkiye paydasıdır.Deniz Gezmiş'İn babasına yolladığı son mektupta da görürsünüz ki Babasına kemalist olarak onu yetştirmeye çalıştığı için teşekkür ediyor.
Tabi ki Denzi Gezmiş suçsuz değildir.Ancak Hain hiç değildir. |
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Deniz Gezmiş'e haindir deyimiyorum, zaten bunu söyleyemeyiz. Ama bu ülke için amaçladıklarıyla, markisist-lenisist
sistemin bu ülke için amaçladıkları çok farklı yerdedir. Deniz gezmiş işte bu noktayı bir türlü düşünememiş, kahrolsun amerika derken; dünya kapitalist düzeninin en büyüklerinden olan Rusya'nın emellerini göz ardı etmiştir. Rusya'nın el atıpta emeline erişemediği bir ülkedir Türkiye. Deniz gezmişleri piyon kullanarak, gençlere ezberci bilgilerle donatan kimseler , hem gençlerin içine nifak tohumu ekmekle kalmamış hem de ülkemizin aydınlık geleceğini geride bırakmaktan başka işe yaramamıştır... deniz gezmiş hayran ounacak, dikkat toplayacak kimse değildir. ibretlik bir hadisedir kanaatimce. tarihimize sahte kahramanlar sıralamak ne büyük marifetimiz, burayı anlayamıyorum işte... |
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Oradaydım belgeselinde Deniz gezmişin avukatı Deniz gezmişin son sözleri şunlar oldu demişti.(İsteyen Youtubeden bakabilir;)Yaşasın satlin,yaşasın lenin! şimdi ABD nin yaptığı empeyazlizmde SSCB nin yaptığı emperyalizm değil miydi? Zulmün dini ,ülkesi olmaz.!
|
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Deniz Gezmiş aşkı furyasına(!) ben yeni yeni katılıyorum şu anki bulunduğum durum nedeniyle o malum dizinin sabah verilen tekrar bölümlerini izliyorum.Ve görüyorum ki okumayı bilmeyen cahil kesim tabiyeti dolayısıyla deniz gezmişi halk kahramanı gibi görecektir.Çünkü tv ye yansıtılan tarafları halka dokunmayan halkı kayıran Amerikan emperyalizmine karşı çeşitli sloganlar atan çağdaş özgürlükçü bir genç(!)
Zülme uğrayan ama hiç bir zaman kendi bildikleri bağımsızlık ölçüsünden ve duruşundan ödün vermeyenler(!) Bu milllet ne yapsın izleyen genç nesil ne yapsın en nihayetinde bilinçlerine deniz Gezmiş kahramanlığı bir destan edasında kalacaktır. bizatihi onlarda bu yolda ilerlemek isteyecekler ve Hak yolundan usulca uzaklaşacaklardır... |
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Alıntı:
|
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
Alıntı:
|
DENİZ GEZMİŞ GERÇEĞİ!
vuuuv korkusuz cengaverler yine iş başında...Komiklerr ;D
|
All times are GMT +3. The time now is 11:08. |