Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Başörtüsü Düzenlemesi İptal Edildi (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=31127)

politikaci 06-05-2008 20:20

Başörtüsü Düzenlemesi İptal Edildi

Ezilmekten bıkmayan parti cumhuriyet halk partisi..
sizin layık olduğunuz yer çöplüktür .. ki orayıda kirletirsiniz.sonrada gelip bu ŞEREF dolu siteye üye olup çöplükten beter ediyorlar burayı . ben bu yaşımla biliyorum geçmişi adama bak

LüGaT 06-05-2008 20:20

Alıntı:

Yazad_ Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

By_ÇAKIR Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Bu Halk evet Apo asılsın istiyor hadi asalım o zaman? Neden asamıyoruz ? mhp asmadı diyorsun 119 milletvekili ile tavuk asamazsın sende 360 tane var halk istiyor hadi as

ama olmaz demokrasi size göre döner

sadece kendinize gören kısmını alırsınız

Halkın istemedigi o kadar cok sey varki Halk ab ye girmek istemiyor yapılan anketler yuzde 60 civarında hayır neden girmeye ugrasıyorsun o zaman

herseyi halkın istedigi gibi yapacaksak?

igneyi kendinize cuvaldızı baskasına batırın

Ülkemizde idam kaldırıldı, Forumu germek için geldiğin çok belli, İdam varken neden yapmadınız? DSP = CHP değilmiydi :@:@

simdi halk istiyor hadi siz halkın istedigini yapanlarsınız idami serbest bırakıp asın hadi demokratlar halk ab yi istemiyor hadi kesin iliskileri

Seni kim sözcü seçti? İnsanların akıllıları değil belli ki. Bakırköy adına mı katılıyorsun?

By_ÇAKIR 06-05-2008 20:20

Sakin, sakin sakin ... Tamam... Ortalığı karıştırmak isteyen, Başka görüşlü şahıslar rahat dursunlar.
Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Bu Halk evet Apo asılsın istiyor hadi asalım o zaman? Neden asamıyoruz ? mhp asmadı diyorsun 119 milletvekili ile tavuk asamazsın sende 360 tane var halk istiyor hadi as

Halkın istemedigi o kadar cok sey varki Halk ab ye girmek istemiyor yapılan anketler yuzde 60 civarında hayır neden girmeye ugrasıyorsun o zaman

Ülkemizde idam kaldırıldı, Forumu germek için geldiğin çok belli, İdam varken neden yapmadınız? DSP = CHP değilmiydi :@:@

simdi halk istiyor hadi siz halkın istedigini yapanlarsınız idami serbest bırakıp asın hadi demokratlar halk ab yi istemiyor hadi kesin iliskileri

Halkın adına konuşup halkı kirletmeye çalışma. Haddini aşma, yerini bil. Halk AB'yi istemeseydi. 34'ten 47'ye asla çıkarmazdı. Oy vermezdi!

çilik 06-05-2008 20:21

ancak gelirler bizim foruma vıdı vıdı boş boş gerçek olmayan mantıksız şeylerle konuşurlar doğru gerçek şeyler söylediğimizde onları kapak yaptığımızda da iftiralarla kaçarlar

SİZ BÖYLE GERÇEKLERLE YÜZLEŞMEYECEK KADAR ****

Beritan 06-05-2008 20:21

Alıntı:

LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Seni kim sözcü seçti? İnsanların akıllıları değil belli ki. Bakırköy adına mı katılıyorsun?

:D :D :D
çok güsel bakırköy adına çok güldüm iyi temsil edebilse bari :D

politikaci 06-05-2008 20:22

Bunlar liderlerine benzeyerek aızaıhmer hastası olmuşlar

çilik 06-05-2008 20:25

YAAAAAAAAAA çıldırcam yaa nasıl halkın iradesinin tercihinin önüne geçebilirsiniz......
ama durun size yine cevabı vereceğizzzzzzz

fatos_erd 06-05-2008 20:27

Eminim bu söylediklerimiz yazad_ da yankı yapıyodur .. Adamın içi boş olunca yankıdan başka bişey beklenmez zaten :D

EpiVaTeS 06-05-2008 20:40

bizi zor durumda bırakacak mesajlardan lütfen kaçınalım
malum sitemizde farklı kesimlerden bol bol çanak yalayıcılar var
bide onlara koz vermeyelim sonra bir yerlere sipariş ediyorlar...

LüGaT 06-05-2008 20:44

Alıntı:

Alemdar Nickli Üyeden Alıntı
bizi zor durumda bırakacak mesajlardan lütfen kaçınalım
malum sitemizde farklı kesimlerden bol bol çanak yalayıcılar var
bide onlara koz vermeyelim sonra bir yerlere sipariş ediyorlar...

:-*

Sakin olalım ve bize yakışan vakar ve sabırla insanlar ne kadar küçülebilirmiş onu seyre dalalım. Yalanları bir daha açığa çıktı, bırakalım onlar endişelensinler.

By_ÇAKIR 06-05-2008 20:49

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Bir şey daha ekleyeyim DSP, MHP APO'yu asmamak için antlaşma yapıpta APO'yu yakaladılar TÜrkiye'ye getirdiler. Sonra bir şeyler oldu idam kaldırıldı.

Gelip burada çene yapma, yalancılar.

AkSa- 34 06-05-2008 20:57

bu ülkeyi medya gücü ve borsa ile yönetmeye çalışanlar; baba beni okula gönder yada yaşasın okulumuz naraları yetmiyor kız çocuklarının okumasına. bunların faydası sadece sizler adına vergi muafiyeti bilesiniz. :-X :-X :-X

heeeeeeeeeeeeeeeeey sen evet evet sen; hadi laiklik diye k.ç.n. yırt ve eksile durma. :-X :-X :-X

ÖNEMLİ BİR NOOOT:BU MESAJDAN KİMSELERE BİR ZARAR GELMEZ....

kardelen007 06-05-2008 21:21

Haberlerde de diyolardı mahkeme yine şaşırtmadı diye öyle oldu işte..kapatma davasında da şaşırtmaz bizleri bu üyeler Rabbim sabır versin hepimize

FERM@N 06-05-2008 21:25

"Ey genç adam,bu düstur sana emanet olsun:
ÖTELERDEN HABERSİZ NİZAMA LANET OLSUN..."

Nagihan 06-05-2008 21:29

Alıntı:

çilik Nickli Üyeden Alıntı
YAAAAAAAAAA çıldırcam yaa nasıl halkın iradesinin tercihinin önüne geçebilirsiniz......

Halk mı...O da ne?... Halka değer verilmesi için önce solcu bir parti seçilmesi lazım...Halk hala anlayamdı ki çoğunluk önemli değil.Önemli olan laiklik(!) önemli olan zihniyet...(ooof of inşAllah değişir şu mantık yaa Türkiye'de düzelsin artık bir şeyler...Allah yardımcımız olsun)

çilik 06-05-2008 21:31

Alıntı:

Nagihan Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

çilik Nickli Üyeden Alıntı

Halk mı...O da ne?... Halka değer verilmesi için önce solcu bir parti seçilmesi lazım...Halk hala anlayamdı ki çoğunluk önemli değil.Önemli olan laiklik(!) önemli olan zihniyet...(ooof of inşAllah değişir şu mantık yaa Türkiye'de düzelsin artık bir şeyler...Allah yardımcımız olsun)

haklısın...haklısınnn haklısın................allahın izniyle bu düzen değişecek..(AMİNNNNNNNNNNNNNNNNN)

Nagihan 06-05-2008 21:37

Amin...

Üç mevsim 06-05-2008 22:15

Beklemiyordum demeyeyim ama bu kararın çıkacağından bazı arkadaşlar kadar emin değildim. Gerçi ben 367'nin çıkacağını da sanmıyordum.. Off nalet olsun içimdeki bu iyi niyet göstergesine.. Konuyu onlar açısından da düşünüyordum, bir laikçi olsam nasıl bir oy kullanırdım?? Bir laikçi olsam ben de bunu yapar mıydım?? Laikim ama aynı zamanda hukukçuyum hayır bunu yapamazdım, hukuku çiğneyemezdim; hukuka saygım olmasa bile aklım olduğu için çiğneyemezdim çünkü o hukuk gün gelecek karşıt görüşün egemenliğine girecek. Ben bugün bu hukuku çiğnersem gün gelir karşıt görüşüm güçlenince o da bu hukuku çiğner...

O halde bu kurumlar fethedilecektir. Sabrın ve aklın sonu selamet olacaktır..
Cümlemize geçmiş olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun..

Bir İsraillinin sözü "biz, müslümanların Cuma namazlarında camileri doldurmasından korkmayız; biz, müslümanların sabah namazlarında camileri doldurmasından korkarız" Arkadaşlar size bir çağrım olacak bu mübarek gecede gelin bu sabah camilere akın edelim. Sabah namazını camide eda edelim... Bu büyük imtihan için gerekli olan sabrı ilmik ilmik gönlümüze nakşedelim.

ofli 06-05-2008 22:29

Kendimize gelelim yaa.Ne oluyoruz?Herkes diyeceğini 2 kez düşünsün.Sonradan pişman olmayacağına emin olduktan sonra söylesin ne söyleyecekse.''Birileri''nin istediği olmasın...

Üç mevsim 06-05-2008 22:34

Alıntı:

ofli Nickli Üyeden Alıntı
Kendimize gelelim yaa.Ne oluyoruz?Herkes diyeceğini 2 kez düşünsün.Sonradan pişman olmayacağına emin olduktan sonra söylesin ne söyleyecekse.''Birileri''nin istediği olmasın...

ofli çocukluk yapma. yerini seviyeni bil kardeşim. O kadar sağduyu bizde de vardır herhalde..
Kalbini kırarsam üzülürüm ama saygı diye birşey var değil mi?..

Amenna__ 06-05-2008 22:40

anayasa mahkemesinin anayasayı çiğnediği bir ülkede adaletin olduğuna, yargıya ve bilimum adli kurumların hiç birine [size=14pt]i-nan-mı-yo-rum gü-ven-mi-yo-rum[/size]

Kırık_Çocuk 06-05-2008 22:58

birkaç gün de böyle değişsin gündem...

Halkın iradesi diye bişey yok hiç olmadı ki...Demokrasi diye bişey yoktur..Hiç bir ülkede uygulanmıyor uygulanmayacak uygulanamayacaktır..

osmanpaşa 06-05-2008 23:06

yargı siyasallaşmıştır ve yargıçlara güven azalmıştır.ak partinin kapanacağı bu siyasi kararla ortadadır şimdi ak parti yöneticileri bu darbeye karşı koymayarak kendilerini yenik mi sayacak!yoksa yeter karar milletindir diyerek karşı hamlelere mi yönelecek!bekleyip göreceğiz...mevlam ne eylerse,güzel eyler...başbakanım biz sizin cesur tavrınızı sevdik siz bu milleti yarı yolda bırakmıyacağınıza inanıyor sizden sivil ve demokratik bir darbe istiyoruz.

Berika 06-05-2008 23:07

Bıktım artık...

Sevincim büyük bir düş kırıklığına dönüştü..

Bu ülkede okumak da istemiyorum çalışmak da istemiyorum...

Hayallerim herşey bitti..İlk kez okulu sevmiştim..

Bu yasağa en küçük katkısı olan bir kişiye bile hakkımı helal etmiyorum.Rabbim bu dünyada da öbür dünya da perişan etsin.

Bir avuç münafığın hayatımızı mahvettiğine inanamıyorum.Aklım mantığım almıyor.

Bizden sonrakiler bu zulmü yaşamasın inşallah..

Kardelenler solmasın artık...

çilik 06-05-2008 23:12

Alıntı:

Berika Nickli Üyeden Alıntı
Bıktım artık...

Sevincim büyük bir düş kırıklığına dönüştü..

Bu ülkede okumak da istemiyorum çalışmak da istemiyorum...

Hayallerim herşey bitti..İlk kez okulu sevmiştim..

Bu yasağa en küçük katkısı olan bir kişiye bile hakkımı helal etmiyorum.Rabbim bu dünyada da öbür dünya da perişan etsin.

Bir avuç münafığın hayatımızı mahvettiğine inanamıyorum.Aklım mantığım almıyor.

Bizden sonrakiler bu zulmü yaşamasın inşallah..

Kardelenler solmasın artık...

ahhhhhhhhh kardeşim ahhhhhhhh vallahi öyle böyle bizim gibi hayata dört dörtlük sarılan insanların bile hevesini kırıyorlar ya allah onlara bunların hesabını gösterir..ben başımı açıyorsam okula girerken bu benim günahım değildir allahım bilir kimden hesap soracağını......

Parantez 06-05-2008 23:13

yargı halktan kopuk
halkın ne dediğinin çoğunluğun hiç bir önemi yok
önemli olan sesli azınlık

zaten başka sonuç beklenemezdi siyasi görüşleriyle hareket eden insanlardan!
yazıklar olsun 70 milyonu bir avuç insanın kalemine mahkum ediyorsunuz!!

Hüdaverdi 06-05-2008 23:17

Biran önce protesto edilmesi şart :-*
Zamanında çok protestolar yapıldı,milyonlarca kişi insan zinciri yaparak sokaklara akın etti.Hala yapılıyor protestolar ama katılım sayısı ortada.Kırda gece geçiren birbirine yapışmış koyun gibi susmak-saldırıyı beklemek fayda değil,Fas'taki olayın aynısını yaşamamak için tepkimizi içimizdeki fransız soylarına karşı göstermek lazım :-*

Amenna__ 06-05-2008 23:20

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
Biran önce protesto edilmesi şart :-*
Zamanında çok protestolar yapıldı,milyonlarca kişi insan zinciri yaparak sokaklara akın etti.Hala yapılıyor protestolar ama katılım sayısı ortada.Kırda gece geçiren birbirine yapışmış koyun gibi susmak-saldırıyı beklemek fayda değil,Fas'taki olayın aynısını yaşamamak için tepkimizi içimizdeki fransız soylarına karşı göstermek lazım :-*

onlar haksız davalarında yukselttikleri sesleriyle kıyamatler koparıyorlar. biz hakkımız olanı istemekten aciz kalıyoruz. >:(

YavuzSultanSelim 06-05-2008 23:20

Beddua etmeyelim arkadaşlar bize yakışmaz

Kırık_Çocuk 06-05-2008 23:22

Ağır abiler demokrasiyi bekleyin diyor..

boşuna bekliyoruz ve bekleyeceğiz...!

O bi yanlışlık görünce eliyle düzelten insanlar nerede..

Hüdaverdi 06-05-2008 23:27

Alıntı:

Amenna__ Nickli Üyeden Alıntı

onlar haksız davalarında yukselttikleri sesleriyle kıyamatler koparıyorlar. biz hakkımız olanı istemekten aciz kalıyoruz. >:(

Orası öyle,onların seviyesine düşmemek için başbakan sürekli 'slogan atmak fayda değil' vs. gibi uyarılarda bulunuyor,haksızda değil ama her zamanda sessiz kalıp küçük emrah rolüne düşmek hiç doğru değil :-*

Bir kere yapılcak oda tam olacak,sonrası Allah kerim :-*
Gerçi onlar (kemalist faşistler) yine ekmeklerine yağ sürecek bir şeyler bulur :-X
Saadet partisi güzel beceriyor bu tür protestoları,eğer hükümete karşı laf etmeyip tamamen bu karara karşı bir protesto yapacaklarsa katılım hiç sanmadığımız kadar fazla olur :-*

yurdum 06-05-2008 23:30

Mesut Yılmazın yorumuna göre emsal karar varken 1 daha basörtüsünün serbest bırakılması teklif edilemezmis

simdi 550 milletvekili ile gelsekde degistiremeyecekmiyiz hic bir zaman?

Akıncı_Gençlik 06-05-2008 23:40

Anayasa Mahkemesi maçların 9'a 2 oynandığı hukuk üssü...

Maçlar 9'a 2 oynanınca heyecanda olmuyor haliylen, maçın sonucu çoğunlukla baştan tahmin edilebiliyor...

Rabbim inananların yardımcısı olsun

Diğr yandan bu olayın En kötü tarafıda bu yasak Artık kanunla yasaklanmış oldu.Yani Başörtüsü ile ilgili düzenlemeler de yapılamaz.

Refarandum ile Danıştay vb kurumlar kaldırılmadıktan sonra İHL olsun başörütüsü olsun sorunlar devam edecektir.

Anayasa Mahkemesinin kararları 10 yıl süreyle bir daha yasalaşmıyordu ...
Eskiden kanunda başörtüsü yasak değil yasak bir yoruma dayandırılıyor deniyordu
şimdi kanunlaşmış oldu ...
kaş ve göz meselesi ...

Devrimci_süvari 06-05-2008 23:45

Alıntı:

Akıncı_Gençlik Nickli Üyeden Alıntı

Maçlar 9'a 2 oynanınca heyecanda olmuyor haliylen, maçın sonucu çoğunlukla baştan tahmin edilebiliyor...

Diğr yandan bu olayın En kötü tarafıda bu yasak Artık kanunla yasaklanmış oldu.Yani Başörtüsü ile ilgili düzenlemeler de yapılamaz.

Refarandum ile Danıştay vb kurumlar kaldırılmadıktan sonra İHL olsun başörütüsü olsun sorunlar devam edecektir.

kaş ve göz meselesi ...

O kurumların kalkması imkansız olduguna göre 10 sene boyunca rahatız desenize :)

Allah yargıclarımıza zeval vermesin

Hepsine Tesekkurlerimizi sunuyorum

Devrimci Süvari

Üç mevsim 06-05-2008 23:45

Alıntı:

yurdum Nickli Üyeden Alıntı
Mesut Yılmazın yorumuna göre emsal karar varken 1 daha basörtüsünün serbest bırakılması teklif edilemezmis
simdi 550 milletvekili ile gelsekde degistiremeyecekmiyiz hic bir zaman?

Haydaa deyip başa döndüğümüz artık acı bir gerçek yani sil baştan... Onca senelik, meseleyi olgunlaştırıp sorunun suniliğini ve saçmalığını ortaya çıkarıp çözüm süerecini hızlandırma çabaları, yasakçıların savlarını çürtüme çabaları ve çürütme, hatta bazı laiklere bile 'ben bunun serbest olması gerektiğini düşünüyorum' dedirten süreç... hepsi bitti.. Çok yazık oldu bir 20 sene daha uğraşıp durulacak artık.

Ama şunu bilsinler ki; hiçbir zaman yılmayacağız! Vazgeçmeyeceğiz!
Ümitsizsek ümit biz olacağız, çaresizsek çare biz olacağız....

Bu söz sık sık aklıma gelir durur benim, duayla anarım sonra onu ve bugüne bakarak aslında ne yapmak istediğini anlarım..

Ümitsizlik Caiz Değildir
Şeyh Said

Üç mevsim 06-05-2008 23:46

Alıntı:

Akıncı_Gençlik Nickli Üyeden Alıntı

kaş ve göz meselesi ...

Akıncı kaş göz meselesine girersek eskiye uzanırız. Biz de ayıp etmiş oluruz sen de ayıp etmiş olursun...

akhti 06-05-2008 23:59

turban ozgurluk istiyoruz ama açık birini gördügümüz zamn günah 19 mayıstan bile rahtsız olduk bu nedir acıklarmısnız konular çelisiyorda liklik aykırı oldugu icin iptal edildi neyini tartışıcaz

Akıncı_Gençlik 06-06-2008 00:02

Siyaset siyaset diyorsunuz... Şu bir senedir Akp siyasetin S sinden anlamayan bir parti gibi davranmaya başladı...
tarafım bellidir Allah'a şükür... Keşke halledebilseydi şu meseleyi

Olmayan bir yasağı (başörtüsü yasağı) anayasada bir yasa ile özgürlüğünü yürürlüğe sokmak kimin fikriydi acaba...Merak ediyorum?

Yasama-yürütme-yargı çerçevesi içinde bu sorunun yargı ve yasama ile çözülemeyeceği çok bariz belliydi..

Neden bir yasama-yargı ile sorunu çözmeye çalıştılar?

Bu düzenleme yapılmadan önce bütün millet bangır bangır bağrılmadımıı yanlış yapıyorsunuz bu yasağı yasal hale getireceksiniz diye?

Neyse hani diyorsunuz ya siyasetin dahisi AKP diye..

Artık devir döndü sanırım..Siyasetin cahili AKP

Partiyi savunmak güzel bir hadise fakat at gözlüğünüzü çıkarmak Lazım

At gözlüğünü çıkaramayan Akp 28 Şubat sürecini yaşamıştı oysa.Sözde bir daha 28 Şubatlr yaşamamak için gömlek çıkarmıştı

Nerde çıkardığı dersler???

Bugün burda yaşanılan hüsran AKPnin başarısızlığı ve beceriksizliğinden başka bir şey değildir

Üç mevsim 06-06-2008 00:08

Alıntı:

akhti Nickli Üyeden Alıntı
turban ozgurluk istiyoruz ama açık birini gördügümüz zamn günah 19 mayıstan bile rahtsız olduk bu nedir acıklarmısnız konular çelisiyorda liklik aykırı oldugu icin iptal edildi neyini tartışıcaz

Alıntı:

ak_turk Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

zaten yasa cıksaydı bir kesim protesto amacı ile don boxer ve şort atlet le okula gelcekti acaba onlara ne yapacaklardı

buda baska bir merak konusu :)

Bu arada hoşgeldiniz arkadaşlar, nasıl buldunuz buraları, sadece böyle önemli günlerde değil her zaman bekleriz..

Ayrıca şunu ekleyeyim, yasa çıksaydı diyorsun ya; Yasa değil Anayasa Değişikliği ve çıktı:
400'ün üzerinde MİLLETVEKİLİ nin oyuyla çıktı,
Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı
Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girmiş oldu tek eksiği vardı uygulanmadı

akhti 06-06-2008 00:12

Alıntı:

ozgun_genc Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

ak_turk Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

zaten yasa cıksaydı bir kesim protesto amacı ile don boxer ve şort atlet le okula gelcekti acaba onlara ne yapacaklardı

buda baska bir merak konusu :)

Bu arada hoşgeldiniz arkadaşlar, nasıl buldunuz buraları, sadece böyle önemli günlerde değil her zaman bekleriz..

Ayrıca şunu ekleyeyim, yasa;
400'ün üzerinde MİLLETVEKİLİ nin oyuyla çıktı,
Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı
Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girmiş oldu tek eksiği vardı uygulanmadı

siz 47 temsil ediyorsunuz cumhurbaşkanıda her belgeyi onaylıyor 53 kesimlik nerde

All times are GMT +3. The time now is 17:07.