Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Canan Bezirgan'dan çelişkili sözler - İZLE (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=32017)

Ayşe_Berra 06-13-2008 15:11

Canan Bezirgan'dan çelişkili sözler - İZLE

Alıntı:

ozgun_genc Nickli Üyeden Alıntı
"inandırıcı gelmedi" "samimi bulmuyorum" gibisinden tuhaf tuhaf laflar söyleyen arkadaşlara diyorum: Ne demek istiyorsunuz, önce ne demek istediğinize karar verin, sonra tartışalım.

Hiçte tuhaf falan değil inanmıyorum, yapmacık... Söylediğimde gayet apaçık kız hiç samimi değil... -Ayrıca kızın Fatih altaylının programında sorulara cevap verirken ki bir çok tavrı, mimikleri bile yanlıştı. Tıpkı bu stv nin videosunda muhabirin ilk sorudugu sorudan sonra gösterdiği o tavrı var ya alaycı bir gülümseme olan o şekilde yani...-Şu da bir gerçek mesela kim olsa muhabirin yerinde aynı soruyu sorardı.

Ayrıca eklenen diğer konuda yani hayat hikayesinde diyor ki;

"Yaklaşık 7 yıl Kanada’da eğitim gören Bezirgan, diplomasını alarak geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye 2005 yılında dönmüştü."1999’a göre insanların refah seviyeleri artmış" diyen Bezirgan, "Ancak düşünce ve fikir özgürlüğü alanında pek bir şey değişmemiş. İrtica yaygarasında Türkiye aynı Türkiye."

2005 yılında Türkiye'ye geri dönüş yapmış susmuş susmuş 2 sene -ki aynı sorunlar hep vardı kendide ifade etmiş yani 2 sene neden sustun da böyle bir zamanda çıkıp konuşuyorsun... Hadi ifade edecektin Allah'ını seversen hiç mi adam kalmadı din düşmanının oyunlarına geldin...

Alıntı:

samanyoluhaber ne derse o doğrudur sizin için öyle mi?.. Ama samanyoluhaber ya her zamanki gibi "rejime hoş görünme" çabasıyla bu kardeşlerimizi harcamaktan imtina etmiyorsa...

Ayrıca samanyolunun tavrıda beni ilgilendirmez ben kurumlar üzerinden doğruluk tartısması yapmıyorum.Fatih altaylıda söylediği cümleler kızın tavrı hakkında yorum yapmak için yeterli.

Bu arada harcanan birisi varsa emin ol bizleriz.. Canan Hanım hayatı adına bir çok şeyi düzene oturtmuş zaten. YAni üniversitede başörtüsü ile okumak gibi bir derdi yok, amma velakin ne oldu bir nebze umudu olan, bunun mücadelesini veren insanların tüm yaşadıklarını harcadı... O lafın nereye gideceğini bildiği halde söylediği 3-4 cümle ile...

Demokrat 06-13-2008 15:44

Sabah bu bayan hilal tv ye katildi kendisini, davasini anlatmaya calisti ancak acikcasi benim süphelerim dahada artti!..

Berika 06-13-2008 18:12

rikopaşa gitmiş daha kısır yiyecektik tüh :-X

Eşref 06-13-2008 18:16

Alıntı:

Berika Nickli Üyeden Alıntı

Zıkkımın kökünü yesin diycem ama bana yakışmayacak.

Berika 06-13-2008 18:17

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Zıkkımın kökünü yesin diycem ama bana yakışmayacak.

:D

ENGİNEER 06-13-2008 18:49

Ben kızım samimiyetinden ve inancından asla şüphe etmiyorum ama bu kızlar ve bir tane de erkek vardı..32. gün'e çıktıklarında farketmiştim..Aşırı derecede açık sözlü ve cazgırlardı...

Fatih Altaylı'da bunu farketti ve aynı kızları tekrar çağırdı...Aslında medya kzların iyi niyeti üzerinden büyük prim ve düzenbazlı yapıyor ama kızları birilerinin uyarması gerek...

isimsiz 06-13-2008 19:49

Alıntı:

bazen susmayı bileceksin :) zaten yeterince şeyle muhatap oluyoruz bi de bunla mı uğraşıcaz..

madem kötü niyeti yok sussun gitsin..

susmak çözüm oluyor mu? biz baş örtüsüyle ilgili yıllarca sustukta ne oldu sola boyun eğmekten başka ne yapabildik. suçu ne içinden geçenleri korkusuzca söylemek mi?

Berika 06-13-2008 19:51

Alıntı:

milli_mücahide Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

bazen susmayı bileceksin :) zaten yeterince şeyle muhatap oluyoruz bi de bunla mı uğraşıcaz..

susmak çözüm oluyor mu? biz baş örtüsüyle ilgili yıllarca sustukta ne oldu sola boyun eğmekten başka ne yapabildik. suçu ne içinden geçenleri korkusuzca söylemek mi?

bu konuda bütün yazdıklarımı okursan beni anlarsın..bozuk plak gibi aynı şeyi tekrarlamıyım...

isimsiz 06-13-2008 19:57

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

bu konuda bütün yazdıklarımı okursan beni anlarsın..bozuk plak gibi aynı şeyi tekrarlamıyım...

yazdıklarınızı okudum bir hata yapmış olablir yanlış yerde konuşmuş yanlış zamanda konuşmuş olabilir ama sonuçta başörtüsü yüzünden zulum görmüş bir insan o. ona provakatör damgası vurmak ne kadar doğru sizce? neyse siz bugün yorulmuşsunuz birazda ben yormayayım sizi :)

Berika 06-13-2008 19:58

Alıntı:

Alıntı:

içinden geçenler pek de masum şeyler değil bi kere..

herkes mücadele veriyor..

ben yıllardır aç kapa yapıyorum

3 senedir okulda başımda aptal bir perukla geziyorum

yeri geliyo yüksek not aldığım derslerden düşük alanlar geçtiği halde ben kalıyorum

onu yapıyorum bunu yapıyorum mücadelemi veriyorum

haa anayasa mahkemesi darbe yapmasaydı biz şimdi başörtümüzle okuyorduk.Ama eylem yaptığımız için falan değil,her düşüncemizi korkusuzca söylediğimiz için değil..bu uğurda bişeyler feda ettik biz..

onun mücadelesidir saygı duyarım ama beni zor durumda bırakamaz..kendini bilmez bir adama gidip her düşündüğünü söylerse ben de ona susmasını öneririm..

Meftun 06-13-2008 20:02

fatih altaylıya atatürkü sevmiyorum demek mücadele mi?

isimsiz 06-13-2008 20:03

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

içinden geçenler pek de masum şeyler değil bi kere..

herkes mücadele veriyor..

ben yıllardır aç kapa yapıyorum

3 senedir okulda başımda aptal bir perukla geziyorum

yeri geliyo yüksek not aldığım derslerden düşük alanlar geçtiği halde ben kalıyorum

onu yapıyorum bunu yapıyorum mücadelemi veriyorum

haa anayasa mahkemesi darbe yapmasaydı biz şimdi başörtümüzle okuyorduk.Ama eylem yaptığımız için falan değil,her düşüncemizi korkusuzca söylediğimiz için değil..bu uğurda bişeyler feda ettik biz..

onun mücadelesidir saygı duyarım ama beni zor durumda bırakamaz..kendini bilmez bir adama gidip her düşündüğünü söylerse ben de ona susmasını öneririm..

size saygı duyuyorum başörtülü okumanın ne kadar zor olduğunu bilmeyen biri değilim. ben kız hatasız demiyorum özellikle ingiliz mandasıyla ilgili söyledikleri tabiki hatalı ama hata yaptı diye çıkıp bu kız kötü niyetli bu kız provakatör bu kız ortalığı karıştırmak için bilerek yaptı denilmesine karşıyım :) çünkü ben o söylediklerini ortalığı karıştırmak için söylediğini düşünmüyorum. neyse dediğim gibi bugün birilerine laf anlatmaktan çok yorulmuşa benziyorsunuz birde ben yormayayım sizi

Demokrat 06-13-2008 20:04

Gecen arkadasin birisi cok güzel söyledi canan hanim kafasi esince kanadaya gidebilir ya zan altinda kalan diger basörtülüler ;)

Meftun 06-13-2008 20:05

+ öztürks
başkaları yüzünden bedel ödemekten bıktık >:(

Akmehmet_Akif 06-13-2008 20:07

Muhalefetlere:
Kahvede İki adam oturup konuşuyor vay anak Akp şöyle yaptı böyle yaptı ne kötü çağar ikisini.
Deki:Sen Bu devlet için ne yaptın de?Maddi manevi söylesin 5 tane yaptığını söyleyemez.
Desin oğlumu şehit verdim yada bir altın verdim Gücünün yettiği kadar bu ülkeye maddi manevi ne verdin ak partinin
yapmadığı şeyler için birşey yaptınmı.Terör mesela:Adam diyor terörü akp bitiremedi
Sen bitirmesi için maddi manevi ne yaptın gücünün yettiği kadar söylesin Askeriyeye bağışta bulundum heray desin altın bağışlamın desim.O tip muhalefetleri çağır 5 tane yaptığı şeyi söyleyemez.Ama konuşmaya gelicence güzel konuşur.Bizimde birşeyler dememiz için bu vatana bir yarar sağlamalıyız.Buna bende dahil herkez.Sen elinden gereğini yaptınmı tamam.Şimdi senin söz hakkın var.Sen elinden geleni yaptıysan gerisi hükümete kalmış yapmassa istediğin kadar konuş.

Berika 06-13-2008 20:10

biri gidiyo biri geliyor :)

ahmet abi niye tartışmalrdan keyif alıyor şimdi anladım :)

tayyipleyiz 06-13-2008 20:10

Seviyeni korumalısın sanırım. Tabi varsa ... :)

Demokrat 06-13-2008 20:11

konuyla alakasi yorumlar silinmistir, pravakatörlerin konuyu dagitmasina izin vermiyoruz!...tekrari halinde gereken ceza verilecektir!

Demokrat 06-13-2008 20:12

Alıntı:

ya bunlar o kadar yüzsüz ki bacadan kovsan, kapidan giriyorlar!...ben banlandigim siteye bir daha girmem ama insanda yüz olmayinca ne desek bos kardes ;)..
Dindariz diye gecinen pravakatörler iste, bizi birbirimize düsürmeye calisan kisiler!

Meftun 06-13-2008 20:12

samimi veya değil bu kız gibileri varken,buna destek çıkanlar varken,içinden geçeni söylemişcanım içinde mi kalsın diyenler varken,ve eleştireyim derken cemaat liderlerine laf söyleyenler varken bizim kemalistlere laisistlere ihtiyacımız kalmıyor...
maşallah!

Meftun 06-13-2008 20:13

Alıntı:

Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

ya bunlar o kadar yüzsüz ki bacadan kovsan, kapidan giriyorlar!...ben banlandigim siteye bir daha girmem ama insanda yüz olmayinca ne desek bos kardes ;)..
Dindariz diye gecinen pravakatörler iste, bizi birbirimize düsürmeye calisan kisiler!

ahmet abi günlerde gelininden şikayet eden kaynanalar gibi yazmışsın :D

Berika 06-13-2008 20:14

Alıntı:

ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

:D

Demokrat 06-13-2008 20:14

Alıntı:

ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

Böyle giderse oklavayla kovalacam bunlari :)

Akmehmet_Akif 06-13-2008 20:16

Alıntı:

Alıntı:

abi bu aralar birşeyler oluyor dikkat ederseniz Din kagası olyuyor sanki önce Hıristiyanın bu siteye üye olması sonra dinci gibi davranan kişiler Sonra siteye üye olan Türk Hacker ALLAH sonumuzu hayıretsin.Şuan devrimci adlı üye haberler bölümünde bir muhalefet 2 saatir habarler bölümünde ama birşey yazmıyor sevgi_akp

Demokrat 06-13-2008 20:28

Bazilari konuyu provoke etmek icin inat ediyor ama 9 kere oldugu gibi 10. kezde buradan kovulurlar ama bu konuyu provoke edemezler!..
Kaba olacak ama bizde bir deyim vardir, sözüm meclisten disari ;) "köpek bile istenmedigi yerde durmaz!"

Meftun 06-13-2008 20:29

şimdi chpden ne farkınız kalıyor..
hocaefendinin nasıl başörtüsünü teferruat olarak gördüğünü söyleyebilirsiniz..birileri gibi sadece bir cümleyi alın böyle devam edin emi >:(
en önemli olanın iman olduğunu söylüyor...yani başörtüsüz cennete gidebilirsiniz ama imansız asla...
ama bu da sizi ikna etmez demi...
eleştirin bakalım devam edin...

tayyipleyiz 06-13-2008 20:29

Birde demokrasiden dem vururlar ya ... ;)

Meftun 06-13-2008 20:30

bu arada abi çocuğun yazıyı silmişsin benim ki havada kalmış...kendi kendime kızıyor gibi olmuşum :D

Demokrat 06-13-2008 20:32

Iste bu nedenle bazi zümreler bütün türkiyeye kucaklayamiyor, samimi olamiyorlar cünkü onlar kendileri disinda olanlari disliyor, asagiliyor, kücümsüyorlar ama kendileri o kadar kücüldüler ki farkinda bile degiller!..
insanda azicik haysiyet olsa gelip burada ortaligi bulandirmaya ugrasmaz, azicik seref olsa insanlari birbirine düsürmek icin mesaj atmaz, azicik yüz olsa bu kadar laftan sonra burada durmaz!...
Ama duvara diyoruz, nafile birde bu yaptiklarini teblig adina yapiyoruz diyorlar dahada gülünc oluyorlar!...

ultrAstribun 06-13-2008 20:36

Öyle yada böyle;
Atatürk zorla sevdirilemez..

Meftun 06-13-2008 20:37

Alıntı:

Yasin GÜNEŞ Nickli Üyeden Alıntı
Öyle yada böyle;

konumuz da buydu zaten :-X

Demokrat 06-13-2008 20:37

Alıntı:

Yasin GÜNEŞ Nickli Üyeden Alıntı
Öyle yada böyle;

sadece Atatürk degil yasin kardesim zorla güzellik hic bir sekilde olmaz ;) insanogluna Allah akil vermis oda düsünür,tasinir kendi kararini verir nasil devlet benim adima karar veriyor ve beni ilgilendiren bir konuda bana zorlama yapabiliyor!..

_Yeniden_ 06-13-2008 21:06

Başını aç dediklerinde gerekçe olarak neyi gösteriyorlar?
Laikliği....Atatürk'ün kurduğu laikliği....Atatürk'ün yürürlüğe koymadığı bu yasağı, Atatürk'ü kullanarak kabul ettirmeye çalışıyorlar, çünkü zaten mantıklı bir açıklaması yok.....

Şimdi kızda başını aç, çünkü Atatürk bu ilkeyi koydu, o yaşasa o da başını açmanı isterdi gibi mantık uyanıyor haliyle...Daha doğrusu öne sürülen gerekçe bu...Eee böyle olunca da onun Atatürk'ü sevmemesi normal ...

Şimdi biz, bize bu dayatmayı yapanları seviyormuyuz? Baykal'ı, Anayasa Mahkemesi üyelerini vs. vs.

Burda kızın kastettiği zaten Atatürk'ün milli mücadelede sergilediği kişilik, liderliği değildir...Bu açıdan bu kısımlar cımbızla çekilip, çarpıtılmış....Kaldı ki zaten Atatürk'ün eşi de çarşaflıydı....Kadınlarla ilgili giyim kuşam konusunda hiçbir kanun çıkarmadı...Ama şimdi ise sanki varmış gibi dayatılıyor...

İngilizler olayına hiç akıl erdiremedim zaten....

Ben bu kızı bir provakatör olarak görmüyorum...Sadece cahil buluyorum...Okumuş cahillerden...İyi niyetinin kullanılacağını, sözlerinin böyle çarpıtılacağını ve ortamın gerileceğini akıl edemeyecek kadar cahil ama tamamen kendi duygularını dile getirdi....

Kızda ki mantık şu : Atatürk yaşasa ve başımı açtırsa sevmezdim...Eee sen kalkıp başını aç, bu ilkeyi Atatürk çıkardı, yani yaşasa o da aç derdi gibi birşey öne sürersen olucağı bu...Bugün başörtüsü karşıtlarının zihniyeti budur...

Cahil cesareti var kendisinde....Ama biz başörtülüler o kadar hakaret işittik ve o kadar ezildik ki zaten artık korkacak birşey kalmadı...

Düşüncelerim bu yönde...

Ayşe_Berra 06-13-2008 21:36

Ben hala anlamıyorum Türkiye'ye geleli 2 sene olmuş durdu durdu neden şimdi konuştu bu kız...Tam yasa iptal edildikten sonra, bu konuda söylenen sözler bomba gibi düşerken gündeme...

Üç mevsim 06-13-2008 22:11

Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
Ben kızım samimiyetinden ve inancından asla şüphe etmiyorum ama bu kızlar ve bir tane de erkek vardı..32. gün'e çıktıklarında farketmiştim..Aşırı derecede açık sözlü ve cazgırlardı...

Fatih Altaylı'da bunu farketti ve aynı kızları tekrar çağırdı...Aslında medya kzların iyi niyeti üzerinden büyük prim ve düzenbazlık yapıyor ama kızları birilerinin uyarması gerek...

Çok yerinde bir tespit tebrikler Emre.

Arkadaşlar biribirimizin düşünceleri hakkındaki yorumlarımızda daha rahat, sakin sözler seçmeye dikkat edersek, hem kırıcı olmamış oluruz hem de aramızda ikilik çıkmasını önleriz. Bu iradeyi gördüm burada..

Nusretle burada birşey konuşmuştuk. Başörtüsünü yasaklamak için ya da vb uygulamalar için ellerinde koz olmasına gerek duymadıkları görülüyor... Emre'nin dediği gibi 32. Gün'e de katılmıştılardı yanlarında erkek de vardı. O zaman da açık konuşuyorlardı... Ya dediğim gibi Özgür-Der'in felsefesi böyledir, açık ve net konuşurlar. Nasıl ki kendi fikriyatımıza (metod,yöntem anlamında) saygı duyulmasını bekliyorsak, başka grupların da fikriyatına (metod,yöntem anlamında) saygı duymak durumundayız.

Sözlerinin 'sadece kendisini bağlayacağını', 'sadece kendisini temsil ettiğini'; 'başörtülü diye tüm başörtülüleri temsil ettiği kanısının çok saçma olduğunu' belirterek konuşsa tabi ki daha iyi olacaktı.

Benim olaya yaklaşımım şudur; olan olmuş, şimdi bu bayanlara karşı başlatılan linç kampanyasında, kartelcilerin destekçisi olmak yerine "yersiz söylem"de de bulunmuş olsalar, bu kardeşlerimizi bu baskıdan korumaktır.

Eşref 06-13-2008 22:53

Alıntı:

Benim olaya yaklaşımım şudur; olan olmuş, şimdi bu bayanlara karşı başlatılan linç kampanyasında, kartelcilerin destekçisi olmak yerine "yersiz söylem"de de bulunmuş olsalar, bu kardeşlerimizi bu baskıdan korumaktır.

Bu sözünüze katılıyorum. Bence hata yaptı ama bu hataya bakıp kartelciler gibi bir darbede biz indirmemeliyiz. Korumamız daha doğru olacaktır. İnşallah o kızımızda yaptığı hatadan gerekli dersi çıkarır.

isimsiz 06-14-2008 00:45

Alıntı:

Alıntı:

Bu sözünüze katılıyorum. Bence hata yaptı ama bu hataya bakıp kartelciler gibi bir darbede biz indirmemeliyiz. Korumamız daha doğru olacaktır. İnşallah o kızımızda yaptığı hatadan gerekli dersi çıkarır.

helal olsun anlatmak istediğim tam olarak buydu +1 :-*

Eşref 06-14-2008 01:07

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

helal olsun anlatmak istediğim tam olarak buydu +1 :-*

Teşekkür ederim. Sanırım bende anlamışım.

ENGİNEER 06-14-2008 01:19

Zeynep ve Saliha güzel bi resital sunmuş ama kaçırdım tüh :)

Üç mevsim 06-14-2008 12:18

2000 yılında katıldığı bir başörtüsü eyleminde karşılaştıkları polis müdahalesiyle gözaltına alındığını anlatan Bezirgan, “O dönem ben hamileydim ve karnımda ikiz bebek taşıyordum. Polislere söylememe rağmen ite kaka araca bindirilerek gözaltına alındık. Uzun süre nezarette kaldım. Açlıktan kan şekerim düştüğü için baygınlık geçirdim. Beni hastaneye kaldırmışlar. Hastanede yapılan muayenede bebeklerden birinin öldüğünü öğrendik. Aynı gün kollarımdan serum iğnelerini sökerek mahkemeye çıkarıldım, tüm bunları belgeleyebilirim” diye anlattı. Bir telefon görüşmesinde, araya giren üçüncü bir şahsın küfürler ederek hayatta kalan çocuğunu da öldürmekle tehdit ettiğini anlatan Bezirgan, bu olaydan sonra yurtdışına gitme kararı aldıklarını söyledi

İşte kutlu bir mücadele örneği. Allah (c.c) kendisine sabırlar ihsan eylesin.

All times are GMT +3. The time now is 14:19.