![]() |
Allah Teâlâ şöyle buyurur: "Ey Ademoğulları! Her mescide gelişinizde güzel elbiselerinizi giyerek gelin" (el-A'raf, 7/31). İnsanın örtünme ihtiyacının ilk insan Âdem ve Havva ile başladığı, çıplaklığın çirkin bir şey olduğu âyette şöyle belirtilir: "Ey Ademoğulları! Şeytan ana ve babanızı kötü yerlerini kendilerine göstermek için elbiselerini soyarak nasıl cennetten çıkardıysa, sakın size de bir kötülük yapmasın"(el-A'râf; 7/27). "Ey Ademoğulları! size çirkin yerlerinizi örtecek bir giysi, bir de giyip süsleneceğiniz bir giysi indirdik. Takva örtüsü ise daha hayırlıdır" (el-A'raf, 7/26). Hayvan yünlerinden giysi için yararlanmanın gereğine şöyle işaret edilir: "Davarları da O Yaratmıştır ki, bunlarda sizin için ısıtıcı ve koruyucu maddeler ve nice nice yararlar vardır" (en-Nahl, 1 6/5).
|
Erkeklerin gözlerini sakınması, kadınların iffetini korumak içindir. Ayette şöyle buyurulur: "Mümin erkeklere söyle: Gözlerini sakınsınlar ve ırzlarını korusunlar. Bu kendileri için daha temizdir" (en-Nûr, 24/30). Kadınların örtünmesi konusunda da şöyle buyurulur: "Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin" umduğunuza nail olasınız" (en-Nûr, 24/31).
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
konu saçma yorumlar ilginç diyen bir arkadaş vardı katılıyorum.
ama bir kısım yorumlar ilginçten de öte üzücü. mesela çillik isimli üyenin yorumu. "dini btün" ifadesi yanlıs! basıörtülü olanlar dini bütün açıklar değil mi? ne benim sana niye başını açıyorsun ne de senin bana neden kapatmıyorsun deme hakkın vardır-biliyorum böyle birsey demediniz sadece genelleme yapıyorum- (başörtülüler) dini bütün insanlar (başörtülü insanlara atfen kullanılmıs bu ifade oyuzden tersi de) başı açıklar değildir oluyor. şimdi çok ilginç, Allah ise kuranda "ben kalplere bakarım" diyor. şekilcilikten yandı canı bu milletin hala da yanmakta ama görüdm ki bir kısım insanın başı örtülülere yaptığı ayrımcılığı başı kapalı arkadaşlarımızda burada yapmakta.. şimdi ben saten kırmızı başörtüsü ile arzı endam eden kızımızın yanında saçımı DİKKAT ÇEKMEYECEK biçimde toplamışsam, dar badi altına kot giymiş örtülü yarı cıplak kızımızın yanında vücüt hatlarını belli etmeyecek şekilde giyinmişsem... bunu da Onun rızası için yapmışsam içim rahattır. başkalarının hataları/yanlışları bizim doğruluğumuzu ispatlamaz elbette ancak bu kadar şekilcilik yapmayalım diye verdim örneği. "dini bütünlük" basit bir mesele değildir, hele ki bir başörtüsüne indirgenecek kadar ASLA! |
püsküüt yorumunda gerçekten haklısın.Ben kendimi yanlış ifade ettim.Dini bütün derken şunu ifade etmek istedim aslında.Neden Biz Başörtümüz yüzünden O mevkilerde olamayız.Bnu demek istedim aslında
|
Kadınların siyasete girmesine karşıyım..
Ama bu düşüncelere sahip insanların dar görüşlü oldukları besbelli.. |
All times are GMT +3. The time now is 03:05. |