![]() |
Sizce Ergenekon Terör Örgütümü?
Dünya dilini bile öğrenmeye çaba göstermeyen gerici hareketinin göstergesi gibi olduğunu düşünüyorum. Kaç dil bilirsen o kadar insansın. Fatih Sultan Mehmet ayrım yapmadan 16 dil öğrenmiştir ve devlet büyükleriyle görüşürken tercümana ihtiyaç duymamıştır ;)
|
Alıntı:
Sen kac dil biliyorsun :) Ben anadilim gibi bosnakca biliyorum almanca ve ruscam var |
Alıntı:
ama bir laf vardı okumakla... |
Ya bunlar Gülencilere yapılsaydı
Ergenekon Soruştarması’ndaki suçlamaların bir benzeri daha önce açılan bir davanın iddianamesinde yer almıştı. Fethullah Gülen, terör örgütü kurmakla suçlanmıştı. Ergenekon soruşturmasında kullanılan yöntemleri neredeyse alkışlayanlara bir kaç sorum olacak. Fethullah Gülen ve cemaati ile ilgili yürütülen soruşturma aynı Ergnekon soruşturmasındaki yöntemlerle yapılsaydı. Yani soruşturma kapsamında, iddianame oluşturulmadan önce bazı Emniyet Müdürleri aylarca tutuklu kalsaydı. Emniyet İstihbarat Daires Başkanı gözaltına alınsa, evinde ve işyerinde bulunan belgeler basını dağıtılsa, belki de görevi gereği elinde tuttuğu belgeler suç isnadı olsaydı. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı gözaltına alınsaydı. Hüseyin Gülerce tutuklanıp cezaevine koyulsaydı. İhsan Kalkavan, Türkiye Cumhuriyeti aleyhine bir organizasyonun finansörü olduğu iddiasıyla koyulduğu cezaevinde hastalansaydı. Samanyolu TV, Kanaltürk programcıları gece yarıları evlerinden alınıp sorgulansaydı. Cemaatin önde gelenlerinin telefon konuşmaları basında sayfa sayfa yazılsaydı. Bunların banka kayıtları ortalıkta haber olsaydı. Bütün bu kişiler aylar hatta yıllarca daha iddianame hazırlanmadan cezaevinde yatsaydı. Bunların ordudaki uzantısı olduğu iddiasıyla bazı askerler tutuklanıp vatana ihanetten yargı önüne çıkarılsaydı. Acaba Ergenekon Operasyonu'nun yapılış biçimine kayıtsız şartsız destek verenler o zaman ne derlerdi. |
Bana göre ergenokun'un dtp ve pkk'dan hiçbir farkı yok hepsi aynı .... |
Demek ki Egenekon kadar ciddi değilmiş bu iddialar derdik ... ;)
|
Sen niye kes yapıştır yapıyorsun ak fetih ablam.. ;) Aklın yokmu..? Yaz kendi fikirleirni..!! :-* Kalvye kahramanları pek uzun süreli yaşayamıyor forumumuzda bilgine.. :-X
|
Alıntı:
yapılsaydı hukuku zedelememek için bugün yaptığımız gibi beklerdik... ama onlar yapmadığı için,delil bulunamadığı için beaat ettiler ve siz ört gözle görmek istediğiniz sahneyi göremediniz ;) |
Alıntı:
Beklerdiniz eminin kapatma davasında oldugu gibi :) ne ab kaldı ne abd sikayet etmediginiz cok beklerdiniz |
AKP Fetih, o operasyon yapılsın ve sinsi düşmanlar temizlensin her zaman destekleriz. Senin dediğin o kişiler ergenekondan göz altına alınmazlar..Alınsalarda BİLGİ SORARLAR ONLARA ! Bu konu hakkında bildiklerini..Bende istedim keşke Tamer Korkmaz'ıdagöz altına alıp ona ergenekon derin devlet hakkında bildiklerini sorsalar..Veya Bülent Orakoğuna..Veya Vakit gazetesine..Her zaman durmak yok kazmaya devam !
|
Alıntı:
fetullahı ve örgütü terör örgütü olarak yargılanırken neden bu linc yapılmadı? Suclandıkları sey aynı idi |
Alıntı:
|
Alıntı:
"Suçladıkları" şey aynıymış. Birisinde binlerce sayfalık iddaaanameden bahsediliyor, "tutuklanmalar" oluyor. Diğeri ,delil yetmezliğinden olacak, "beraat" ediyor. Bu kadar "derin" bir suç bu kadar "derin" incelenir tabii ki. |
Alıntı:
Tarafsızlıgınız hukuk anlayısınız hersey burda bitmistir Neden savcıları bir terör örgütü icin görevlendirirken digeri icin durdurdunuz görevlendirmediniz ? Nerde fetullahcıların telefon kayıtları? yok isbirligi icinde oldukları yok 1 fotorafla yakalanan ergenekoncular inddaname yokken icerde basbakan da diger terörist zanlısı fetullah ile cekilmis bir sürü resimleri var Adaletiniz bu kadardır buda bitmistir |
Alıntı:
|
Alıntı:
Allah Allah neden yok acaba? Sen ses kayıtları olduğu gerçeğinden bağnazca hareket ettiğin için "belki de öyle kayıtlar yoktur." fikri aklına bile gelmiyor. Senin garip mantığın çoktan çöktü. |
Fethullah Gülen'in, "laik devlet yapısını değiştirerek, yerine dini kurallara dayalı bir devlet kurmak amacıyla yasadışı örgüt kurup, bu amaç doğrultusunda faaliyetlerde bulunduğu" gerekçesiyle hakkında açılan davada yargılanmasına 16 Ekim 2000 tarihinde başlandı.
Dava, DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel tarafından 31 Ağustos 2000 tarihinde açıldı. Yüksel, 79 sayfa ve 12 bölümden oluşan iddianamesinde, Gülen'in 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7. maddesinin 1. fıkrasının birinci cümlesi uyarınca, 5 yıldan 10 yıla kadar ağır hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Ayrıca, Türk Ceza Kanunu'nun "Müsadere" başlıklı 36. maddesi uyarınca, Gülen'in emanette bulunan suç eşyalarının "müsaderesi"ni de talep etti. İddianamede, Fethullah Gülen grubunun amacının, "devletin tüm sistemlerinde İslam hükümlerini egemen kılarak teokratik bir İslam diktatörlüğünü kurmak" olduğu belirtilerek, "Fethullah Gülen laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni sona erdirip, yerine şeri yasaların hakim olduğu İslam Devleti'ni kurmak için okullarında beyinlerini yıkadığı gençlik ile oluşturacağı toplumu kullanmayı planladığı tespit edilmiştir" denildi. evet iddanameye bakın amacı bellidir http://www.belgenet.com/dava/gulendava_01.html alın buda iddanamesi Ne farkı var ergenekonculardan? 2 sinin amacı devleti yıkmaksa biri sosyalist biri seriatcı seriatcı bizden sosyalist sizden seriatcı ise koruruz sosyalist ise vururuz |
İkisi arasındaki fark beraat ve tutuklanma arasındaki fark kadar büyük. Niye kendini zorlayıp garip hallere düşürüyorsun :)
|
şu farkı var ergenekonla...
fetullah gülen yargılandı ve beraat etti...hatta bir üst mahkeme de kararı onadı.. ergenekonda ise daha dava görülmedi kim suçlu kim değil bilemeyiz... ama tutuklananlar var DELİLLERLE...tutuksuz yargılananlar var....veya serbest bırakılanlar var.... görebildin mi farkı ;) |
Alıntı:
Fetullah beraat aldı bu suctan tamam dogrudur Fetullah beraat alana kadar yandasları cezaevlerine tıkıldımı hayır? Ergenekoncular yargılandımı hayır iddaname varmı hayır. Yarın beraat alabilirlermi evet tutuklanabilirlermi evet. Neden ergenekoncular ile resmi olan herkes hapishanede? Fetullahcılar neden girmedi ? Su an ergenekoncular sucsuz cunku ne iddaname var ne mahkeme var Fetullah a devleti yıkıyorsun diye dava acılırken savcılar nerdeydi? Neden bütün örgüt uyelerini toplamadılar? |
Alıntı:
ya da açıklamışlardır da o yüzden içeridedirler... sahi hiç suçlu olabilecekleri aklına gelmiyor mu |
Alıntı:
Bugun ergenekon icin yapılan hersey laik devleti yıkıp islam esaslarına göre devlet kurmak isteyen fetullah icin yapıldımı hayır Bugun cumhuriyet gazetesi yazarları gözaltına alınırken dün zaman gazetesi yazarları yakalandımı? göz altına alındılarmı ifadeleri soruldumu? Hayır iste adaletiniz budur |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kafam iyi herhalde senin. Neden olabilir sence? Ceza muhakemesi hukukunda sanık cezalandırılmadan önce gözaltına alınabiliyordur belki? Belki derin bağlantılarını araştırmak gerekir. Yoksa bağlantısı diğerlerinde olduğu gibi beraat kararını alır. Baksana terörle yargılanan bir kısmı tutuklanan insanların ne çok avukatı var. Alıntı:
Ciddiyeti olmayan bir davanın en fazla bu kadar toz kaldırır. Ortada "örgüt üyesi" olma "zann"ına sığacak insanlar bile olmadığı için kimse ciddiye alAmadı, olay bu. |
Aralarında 2 önemli fark var:Fetullah Gülen Kültürümüzü yansıtan bir insan,ama ergenekon ülkeye zarar veren bir kurum.
Bu farktan bağımsız olarak o tükçeyi ve tük okullarını afrikanın en çıkmaz yerinde bile yaygınlaştırdı.Ergenekon yüne zarar veriyor ve ekonomiyi çökertmeye çalışıyor. |
Alıntı:
neden dersen fetullah hoca 'laik devleti yıkıp islam esaslarına göre devlet kurmak istemek' suçundan beraat etti...beraat ne demek buöyle birşey yok demek...ama sen hala ısrarla bu şuçu isnad ediyorsun...HUKUKU YOK SAYIYORSUN!!!! mahkeme ne karar verirse versin ben kendi bildiğimi söylerim diyorsun..... e sen hukuktan anlamıyorsun ki sana ne anlatalım 8) |
evet vatan millet sevadılısı birisine acılan davaya bakarmısınız?
İddianamede, Fethullah Gülen grubunun amacının, "devletin tüm sistemlerinde İslam hükümlerini egemen kılarak teokratik bir İslam diktatörlüğünü kurmak" olduğu belirtilerek, "Fethullah Gülen laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni sona erdirip, yerine şeri yasaların hakim olduğu İslam Devleti'ni kurmak için okullarında beyinlerini yıkadığı gençlik ile oluşturacağı toplumu kullanmayı planladığı tespit edilmiştir" denildi. İddianamenin tam metni Bugun ergenekon icinde vatansever vatan millet sevdalısı diyenler var Bana 1 tane ifadesi alınan 4 gun nezarette tutulan zaman gazetesi yazarı söyle? Ama is Atatürkcülük cumhuriyet olunca Aynı suctan yargılanan insanlar icin Cumhuriyet gazetesi yazarları gözaltına alınıyor Ama zaman gazetesinde bir dokunulmazlık var |
yeter artık ergekonun pis dolaplarının yanında Fethullah Gülen'in adını anmayı bırak artık. İkisi arasındaki farkı öğren ondan sonra devam edelim hiçbir yere kaçtığımız yok hep buradayız biz
|
İddaalar sadece araştırılmaya yol açtığı için önemlidir. Fethullah Gülen olayında ki o kadar ciddiyetsiz ve önemsizmiş ki araştırılacak birşey bulamamışlar demek ki. Hoş alsınlardı Zaman yazarlarını vs.. yarası olan gocunur biz de öyle bir durum yok Allah'ın izniyle ;)
Mesela ben de senden ötürü "zeki bir insansın" iddaasında bulunurum ama kimse inanmaz, ya da zeki olduğun ispatlanmış olmaz. "İddaa" yani ;) Anlıyorsun? |
Alıntı:
Bugun ergenekoncuların suclu oldugu icinde baska vahiylermi indi savcılara ki arastırıyorlar. 2 kisi begeni vermis böyle seylerle isim olmaz zaten birazdan banlanırım ama 2 kisinin bile okuduklarımı görüp akp forumunda taktir etmesi cok iyi 2 kisi 2 kisidir Haydi kalın saglıcakla Bir yanda fetullah dokunulmaz vatansever Diger yanda ergenekon gene belli kesime göre dokunulmaz vatansever savcı desen akp nin verdigi maasla orda fetullah olunca dur ergenekon olunca karıstır Neden biri seriatcı Biri Atatürkcü o okullar icinde cevabı iddaname vermis Türkiye Cumhuriyeti'ni sona erdirip, yerine şeri yasaların hakim olduğu İslam Devleti'ni kurmak için okullarında beyinlerini yıkadığı gençlik ile oluşturacağı toplumu kullanmayı planladığı tespit edilmiştir Afrikadan seriat bekcisi askerler getircektir |
Alıntı:
Fransa peki Fransa'da başörtülü müslüman bacılarımız giriyor üniversitelere ve öğretim hakkını elde ediyorlar mı? evet laiklik zaten tam anlamıyla uygulanmıyor bu ülkede hangi laik düzeni yıkacak olmayanı mı? |
Okulların araştırılması yapılmıştı şeri düzenin getirileceğine kanaat getiren bir arraştırmacı gördün mü sen hiç ? Allah'ım konu nerelere kaydı ya yeter dostum artık bitirelim bu konuyu konumuz ergenekon terör örgütü mü değil mi? bunun üzerine yoğunlaşalım
|
Alıntı:
Tamam :) Artık yapacak birşey yok senin için :) http://www.istegenc.com.tr/content/i...s_rodin_01.jpg |
Beğenilerden birini yanlışlıkla ben verdim,akıllı birisi sanmıştım,pardon :-[
|
Alıntı:
İddaname diyorsun o iddanameye değil onun hakkında verilen karara bak sen.. 28 Şubat ta da bir çok iddanameler hazırlandı nasıl hazırlandığını biliyoruz.. İşinize gelince Cumhuriyet savcısı işinize gelmeyince sadece savcı diyorsunuz.. |
Atatürk sadece onların hocam aman dokunma sakın bişey deme :D Atatürk sadece bazı belirli kesimlerindir o kesimlerde de üzerinden siyaset yapma arkasına sığınma görüldüğü gibi :)
|
Arkadaşı niye ciddiye alıyorsunuz..He deyip geçin..
"Türkiye Cumhuriyeti'ni sona erdirip, yerine şeri yasaların hakim olduğu İslam Devleti'ni kurmak için okullarında beyinlerini yıkadığı gençlik ile oluşturacağı toplumu kullanmayı planladığı tespit edilmiştir Afrikadan seriat bekcisi askerler getircektir" Şu sözlerden karşımdakinin ne kadar eften püften bir insan olduğunu iyice anladım. Bunları söyleyen bu sözlerin ne kadar hafif,gayriciddi sözler olduğunu bilerek yazdığını düşünmek isterim. Zira bunlara gerçekten inanıyorsa ona benden önce cevap veren arkadaşlarımın zamanı boşa geçmiş. "Düşmanımın bile biraz kafasının basmasını isterim"Karşıt görüşlü bu arkadaşımınsa haydi haydi akıllı olmasını isterdim. İçimden bu sözleri yazanla alay etmek geliyor.Onu böylece rezil edebiliriz.Ama vazgeçtim çünkü karşımdakinin bu son sözleri söylemesiyle ona acıdım. Gerçekten acıdım.Bu kadar hayali bir insan nasıl olur da buraya yazar.Hiç mi korkmaz "ya ben ne yapıyorum rezil olacağım"diye.. |
Alıntı:
Birşeyden daha haberin yok. Milli olmayan Türk olmayan azgın azınlık kadar beyinsizleştiğinden, onlardan farkının kalmayışından |
:) :-* alınmasın
|
ILK ANKETI ACTIGIMDA NE GEREK VAR BOYLE ANKETE HERKES DIYORDU AMA SIMDI GORDUK BU FORUMDA BILE VATAN HAINLERINI DESTEKLEYENLERIN SAYISI COKMUS...
|
| All times are GMT +3. The time now is 19:23. |