![]() |
Coca-Cola analizinden alkol çıktı..
simdi olmadi ben hala daha "cola nin patentinin abd ye ait olduguna dair belge" bekliyorum.. lütfen bu iddayi ortaya atan arakdas bunu kanitlayabilir mi yok kanitlayamazsa lütfen belirtsin ve bir dahada konusmus olmus icin konusmasin!...
evet beklemedeyim o belgeyi ona göre evde ürettigim colaya patent alacagimda :) |
Bir bardak kolada fırtına kopmuş yahu :)
Evet kola'nın turkası olmaz ! Kola içinde alkolde vardır bu da dogru ancak etil alkolde patatesten üretilir ! Kola da alkol türevleri var bunda şüphe yok ancak alkol değil . Kola içilmesini sigara içmek gibi görüyorum ben ikisinde de insan sağlığına zarar veriyor bu sebeple caiz değildir deniyor ! Ayrıca Coca Cola açıkça israil'e yardım ettiği için daha sakıncalı :) |
Coca cola içinde ben yıllardan beri alkol olduğunuda biliyorum.Ancak gel anlat anlatabilirsen.
Dinimizce coca cola içilmesi sakıncalıdır.Bu sözü din alimleri söylüyor. |
Şüphelidir diyor alimler..Kesin olarak ifadede bulunmaktan çekiniyorlar..Çünkü daha içindeki maddelerin ne olduğu açıklanmış değil.. :) ek olarak şüpheli şeylerden uzak durmak en iyisi deniliyor ancak içenlere de günaha girdi demekten sakındıkları kesin :)
|
Alıntı:
Bazı kişiler inanmayacak ama |
Peki öyle diyorsanız,öyle olsun.. :)
|
hehe alimler colaturka süpheli diyormus :) kimmis o alimler bir söylesene :)..
el ezher colaya haram fetvasi vermisti ama durumunu bilmiyorum, sigarada tartismali bir konu yani cok su götürüen bir konu ikisinide icen düsünsün 8) |
Alıntı:
Ancak inanası gelmeyenlerin isterse en sevdiği ve dürüst kişi olsun inanmazlar |
Net birşey ortada yok ki olmadığı için hiçbir Hoca net cevap veremez..Siz düşündüğünüze inanmak istiyorsunuz gibi geldi bana :)
|
inanmak yada inanmamak neyi degistirirki.. ben hala daha kaynak bekliyorum, böyle kulaktan dolma bilgilerle bilgilenemiyorum..
Su haram demis, bu haram demis yerine "niye haram", "günahi nedir" gibi sorulara cevap versek nasil olur.. peki sormasi ayip meyve suyu, fanta, gazoz un durumu nedir onlarida mi icmeyelim yada sadece salgam suyu icelim :) |
hocam seni bulmusken sorayi "Red bull" un durumu nedir, o dami haram su anda iciyorumda yani yok bir sakatlik varsa bizi bilgilendirirmisin biz öyle sohbetlere katilma imkani bulamiyoruz güzel kardesim ;)
|
Alıntı:
Gözleri görmeyene ve kulağı işitmeyene yol tarifi ademezsin. Bence İsminin anlamı bilsen içmemeye değer siz şimdi isminin anlamınada inanmazsınız. |
dur tahmin edeyim söyle ters ceviriyorsun sonra mekkeye hayir, Muhammede hayir mi cikiyor :) pepsinin acilimi neydi :)..
sen cola turka nin acilimini biliyor musun ondan haber var, asil orada muhabbeti kaciriyorsun 8) |
Alıntı:
|
İsmiyle çok alakalı haberler çıktı,biliyorum...Benim dediğim kişi içmezse içmesin tamam ama neden birşeyler yakıştırılmaya çalışıyor..İsim anlamı,fetva vb. gibi..Yanlış anlamayın size yalan söylüyorsunuz diyemem ancak bende birçok kişiye sordum (hocalarıma)içmeyin diyemem çünkü bunu demeye hakkım yok..Sağlık açısından zararına inanıyorsan İslamda insana önem verdiğinden içmezsin dedi..Ama içene içme diye net bir fetva veremem dedi..bu kadar..Anlatabildim umarım :)
|
Alıntı:
Ancak bilerek göstermiyorum.Kaynağı gösterdiğim hocaefendi'ye siz önyargılı bakmaya başlarsınız.Benim anlattıklarım yüzünden kimseye önyargılı bakılmasını istemem. İnanası gelmeyenler kaynak göstersekte inanmazlar. Tıpkı peygamber efendimize Ay'ı ikiye böl sana inanalım dedikleri gibi... Peygamber efendimiz Ay'ı ikiye böldü Allah (cc) izniyle sonra müşrikler inanmadılar.Peygamber efendimize büyücü sihirbaz dediler.Peygamber olduğunu inkar ettiler. Şimdi inamayanlar kaynak gösterdiğim hocaefendiye laf atacaklar kesin benim yüzümden büyük hocalara laf atıpta günaha girmelerini istemem. |
Benzetmeleriniz yanlış olmuş :)
|
Alıntı:
Ancak süpheli olsa neyi değiştirir.Dinimiz şüpheliden kaçınız diyor. ikincisi Vücada zarar veren herşey haramdır. |
Aynı düşüncelere çıkıyor sonuç..Kişi ''doğru''yu kendisi karar vermelidir..İçene haram demek olası bir durum olmadığına gören içmeyene söz düşmez..:) sizin benzetmeniz de sanki bizi hakkı,doğruyu kabullenmeyen gibi aksettirmiş..siz bilirsiniz ama doğru konumda benzetme değil..Hayırlı günler :)
|
Alıntı:
ikincisi Bu benzetme inanası gelmeyenler için yapımıştır.Ve ben bu forumda inanası gelmeyen kişiler gördüm görüyorumda.... |
Benzetme yapılır ancak dikkat edilerek.. :) Herkes için yazdığınızı düşünmüyorum zaten. Neyse acizane görüşlerim bunlar siz bilirsiniz.. :)
|
Alıntı:
Süpheliden kaçınalımak gerekiyor.Süpheli şeyler bütün camatler yenilmemesi gerktiği yerde buluşuyor.Bize ne oluyorki kendimiz karar veriyoruz. Süpheli yeyip içen kişi ibadetlerinden lezzet alamaz. |
:)
|
"cahille tartisan her zaman haksiz cikar".. biz kaynak göster diyoruz bize din dersi veriyor arkadas :).. bana yazili kaynak gösterin lütfen su hoca sunu dedi, bu hoca bunu dedi kulaktan dolma bilgi degil lütfen 8)
|
mantık kabul eder , ruh kusar... İster içersin ister içmezsin, senin tercihin.
|
Kolanın insan tabiatına aykırı bir içeçek olduğunu düşünüyorum. Mümkün mertebe uzak duruyorum. Bazen arkadaşların ısrarıyla almak durumunda kaldığımız zaman da Cola Turka'yı tercih ediyoruz aksi düşünülemez.
Coca Cola logosunun testen okunuşundan çıkan anlam ile dalga geçenleri anlayamıyorum. Daha nasıl bir kanıt istiyorsun, bal gibi okunuyor işte.Aynaya tut oku La Mohammed La Mecca... Siz o yazıyla böyle kafa bulana kadar hiç incelediniz mi yorgun Demokrat? Bazı şeyleri fazla sallıyoruz sanki.. |
Alıntı:
sonuç olarak ister içersin ister içmezsin... tercih... |
Alıntı:
Tersten okunduğu zaman hiçbir netlik göremiyorum açıkçası. Bence bunu bu şekilde göstermek isteyenler netleştiriyor. Bir de ve daha önemlisi işin mantığını anlamıyorum. Niye "La Muhammed La Allah"(haşa) değil. Bu daha can alıcı olmaz mıydı? Ya da " La Kabe". Niye Mekke yani; şekil olsun diye mi? :) Maalesef cola içen ve seven biriyim; fakat yıllardır bunu içmiyorum, tek kuruş para da vermiyorum. Bunu nedeni de bu tür gerçekliği tartışılır iddialar değil; yani benim için yahudi malı olması yeterli... :) |
Gazozta hala varmı merak ediyorum,kola Turka'da da var mıdır acaba ?
Coca cola içiyorum malesef,bizim büyük velet alırsa oda,gidip kendim almam. Kola turka alırsam alırım. Hayırlısıyla içmeyi bırakcam,ağızda yarattığı zararladan nasibimi aldım malesef. Coca cola'nın yazısını ters çevirip o anlamın çıkması tesadüf değil bence,tesadüf olsa dahi bebek katillerine,işgalcilere,sapıklara,islam düşmanlarına para kazandırmak bilmem ne kadar mantıklıca hareket :-* |
Alıntı:
bazılarının ateşli bir şekilde coca colayı savunmalarını, bu beş para etmez coca cola yüzünden tartışma çıkarmalarını anlayamıyorum. hadi siz içiyorsunuz kimsenin bir dediği yok ama bari içmeyenlere saygı gösterin. defalarca söylüyorum coca cola içmek hem vücuda zararlı hem siyonizme hizmet hem de ülkemizde efes pilseni güçlendirmektir. bunlarda harama kaçıyor gibi :-\ yorgun Demokrat tabirinde yerinde olmuş :-* |
Alıntı:
sizi gören de coca cola yapımcısı zanneder...biraz düşünerek konuşsak veya gösterilen bu kadar örneğin gerçeklik payı vardır diye düşünsek herşey hallolur gibi...ama siz hala ne kaynak istiyosunuz anlayamadım doğrusu..."cahille tartisan her zaman haksiz cikar" bu sözü hiç yerinde kullanmamışsınız ; ne yani karşınızdaki herkes cahil mi yani??? Ayıp doğrusu... |
Alıntı:
sen bakma ona hep kendini haklı görür o. coca colayı yıllardır ateşli bir şekilde savunuyor. coca colada ortaklığı mı var acaba diye düşünüyorum bazen. cahille tartışan her zaman haksız çıkar sözü içinde Demokrat beyden özür bekliyoruz. en azından onunla tartışanlar özür beklemekte haklılar. bu tartışma içerisinde kendisi gibi düşünen hemen hemen yok. karşısındaki herkes için "cahil" tabirini kullanması hoş olmamış. cahillik coca cola içmemekse bende cahilim! |
Alıntı:
eyvallah; işte gerçekleri gören bir kardeşim...desene biz cahiliz...(coca cola içmiyoruz ya) |
Herkesin şahsi görüşü kanıt istiyor diye neden başka konumda görüyorsunuz..Bazıları söylenilenlere inanır bazıları kanıt ile emin olmak ister..Şahsa özel yazılar yazmayalım lütfen :) kolay gelsin..
|
Demokrat bey
Demokrat olmayınız demoratik olunuz.Çünkü demokrat olanlar hep kaybedenlerdir. Size bu konularda ne anlatsak boştur.Siz acaba coca colanın neresinde çalışıyorsunuz.Bir insan bu kadarda coca cola savunmaz yok yere. La Muhammed La Mekke Lafınınada tesadüf diyorsun.Adam oturmuş bunu mu hazırlamış diyorsun? (bu lafların baika konudaki yazınızda söylemişsiniz) İnanası gelmeyenler her ne şekilde olursa olsun inanmazlar. Kötü söz kendisine aittir. Demokrat bey Burası dingonun ağırı değil lütfen terbiyenizi takının (sadece bu konuda değil her konuda) |
Alıntı:
Kör ve sağıra yol tarif edemezsin. Neden inanmazlar arşivleri karıştırdım.Aynı konu bu ancak demokrat ve bazı kişiler inanmayı bırakın ve saygı duymayı saldırıya geçmişlerdir. http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=50832.75 |
Konu dışına çıkıp şahsı sorgulamak bize düşmez..Herkes aynı görüşte olmayabilir :) .Lütfen konu hakkında sadece düşüncelerimizi yazalım..Biri yada birilerini zan altında bırakmakla,kırmakla halledilecek durum yok :) Hayırlı günler
|
Arkadaşım inanmayan inanmasın size ne? Bakın kırmak istemiyorum ama inanıyor içmiyorsunuz daha ne? Somut deliller isteniyor diye cahil,kör,sağır yerine koymak nekadar akıllıca..Siz bildiklerinizi yazdınız,uzatmayın..Lütfen konuya dönelim,şahsa özel yazmayalım...!!!
|
Alıntı:
Birilerini kırarak bir yere gidilmez ancak o bize hakaret ettiği zaman gidilir öyle mi? Biz hakaret etsek bazı şahıslara ban cezası verirler bazı kişiler yapınca yapma kardeşim diyen yok. Bu çifte standart değil mi? |
Sizde sürekli konuyu başa sarıyorsunuz banlanma!..Ya inanmıyor diye zorla inandırmaya çalışacak hâliniz yok sanırım..Kendi düşüncelerinizi yazın geçin başka konuya..Çok mu zor..
Bakın kişi gerekmedikce ,banlanmaz(!)başka konu dediğim ise çalışma söz konusu,kimin ne iş yaptığı okadar önemli mi? Yetkililerin yerinde davrandığı muhakkaktır..Kişi hakettiği muameleyi görür. |
All times are GMT +3. The time now is 15:21. |