![]() |
AB Üyeliği İçin Referandum Olsa Seçiminiz Ne Olur?
evetçiler hayırcıları ikiye katladı. daha çok "hayır" bekliyordum :)
|
HAYIR... eHLİ kÜFÜR TEK MİLLETTİR..oNLARIN BİRLİĞİ KOLAYDIR... AMA bİz KOLAY BİRLEŞEMEYİZ...
aMA HAYIR DERken AB avantajlarını inkar etmiyorum fakat taviz ve dezavantajları ban çok büyük geliyor.. ama zaten adamlar bizi almazlar.... |
Alıntı:
bazı AB üyesi ülkeleri yeni yasa çıkararak türkiyenin ab ye üyeliği konusunda referandum yapacaklar. böyle olursa türkiye ağzıyla kuş tutsa bile ab ye giremicek. |
Girilmesi taraftarı değilim zaten ellerinden geleni yapıyorlar almamak için biz hala girmek için çabalıyoruz...
|
ab ye üyelik mazeretimiz olmasaydı ülemizi hala tamamen askeriye yönetiyor olurdu!
|
Evet derdim cünkü ideolojik her değişimin kalıplaşmış bütün sert yasaların yavaşta olsa değişimine imkan veren Ab kriterlerinin anaysamıza kazandırdıkları ise buna hayır demek uygun olmaz, olduki her devletin içinde milli ve dini radikal kesimler her ülkenin içinde olabilir bunların ortaya atmış olduğu bir çok korku ve düşmanlık tohumlarına aldırış etmeden hem Türkiyede hem Ab içinde mevcut olan sağduyu sahiplerinin insanlık için yapabileceği çok şeylerin olduğunu düşünüyorum, hem onların radikal cevrelerine hem deTürkiyenin radikal kesimlerine aldırış etmeden yola devam diyorum
|
bir hristiyan klübü olan ab ye kesinlikle hayır.....
|
Alıntı:
Katılmıyorum bütün askeri kanatın despot düşünceleri ile tasarlanmış anayasamızdan bizleri uzak kılan her seferinde kıdım kıdım evrensel değerler ile bizleri buluşturan bir birlik karşısında bu denli ruhaniyete bürünmeyi anlamıyorum . Kendi içimizde kendi anlayışlarını kutsayarak halkına dikta eden bir idolojik kıskacı var iken düşmanları dışarda aramak neyin göstergesi bilmiyorum aksine böyle tasarlanmış güçlere karşı mutlak savaşma mevzisi ab kriterleridir , kriter diyorum oraya girmeye gerek yok onların baskısı ile askere, hukuka bireysel haklara şekil verelim yeter kendi içimizde bunlara hiç bir dönem şekil vermedik unutmayalım lütfen bir şeye karşı cıkarken geçmiş analizleri ve bulunduğumuz atmosferi düşünelim |
Alıntı:
|
Alıntı:
Devlet yönetimi ve sahip olunan yasa düzeneklerinin insani ve farklı boyutlara olan hoşgörünün yayılması her dönem bir kademe daha atlıyorsa ki atlıyor bunun bariz bir gerçeği eskiden bir uzman cavuşu bile sorgulamada aciz kalan devlet sivil otoritesi bu gün üst rütbeleri bile sorgulama fırsatı bize sunuyorsa , bunun yanında bir çok insani biilince ulaşmanın her soyut kazanımı dayatılan kriterler nazarı ile oluyorsa bundan soyutlanmak kimin haddine olur. sizin Ab ile hiç bir değerinizi eşleşmesin kendi bireysel yaşamınızın doğrularını tek bedene sıkıştırın efendim yanız devlet yönetimi adına bir çok evrensel normlar o kapıda , içerdeki despot yapılaşmadan nice müslüman ve halkımız geçmişte acı cekmiştir bu acıların önünü emin olun ab kriterleri belirliyor ne zaman bunun farkında olacaksınız bilmiyorum , ben ab sevmiyorum onlar ile bir arada olmak istemiyorum yalnız despot ve devletin içine sinmiş her tür cete vari anlayıştan sıyrılmak demokrasinin selametine ulaşmak için mutlak yok AB unutmayalım lütfen |
...............
|
ben soruna sadece bu tarafından bakmıyorum...
ab ye giriş zaten var olan ahlaki çöküşün tuzu biberi olacaktır.... |
Ucuncu sık nerde???
|
sizin bakışınıza saygım var ama bütün dünya köy haline gelirken ekonomik ve staratejik güçlerin dünya sistem pompalamasının arefesinde bizlerin sadece ahlak kriterlerinden endişe duyarak oralardan uzaklaşmamız etik ve mantıkı değil , ahlakiyapımız mevcut olan dinimizin bize kazandırdıkları ile ilelebet zaten payidar olacaktır buna şüphe duymak dinimize karşın güvenin azlığına işaret eder , ekonomik ve stratejik olarak dünya devletlerinin karşısında yalnız kalmama adına bir an önce ab krtirelerinin yakalamak gerek aksi halde kendi içine hapsolmuş bir devletanlayışı ile milleyetci ve kemailist anlayışını pencesi halinde içimizde kaybolur gidreriz ne zaman kendi içimize döndük herkes kendi doğrusunu dikta etmek için silahı ve güçü eline gecirerek bize neler yaşattı bunları unutmayalım lütfen
|
AB türkiye için çok kötü sonuçları olacaktır.
İyi sonuçları var olduğunu iddia edenler (ben hiç raslamadım) kötü sonuçları hiç hesaplamıyor AB devletleri nedir ? Çökmüş ne Aile va ne ne bişe var ahlak denen hiçbirşey yok biz onların birliğine giripte ne yapacağız? Hıristiyan birliğinden biz ne fayda gelebilir.Kriterlerini alacağız gibi sözler sadece kandırmadan başka birşey değildir. Sen kendi inancını bırakmadan onlar sana yardım mı edecek sanıyorsun. Ayeti kerimede şöyle buyuruluyor. kendi dininden çıkıp onların milletine, onların dinine girmedikçe onlar senden razı olmazlar AB illeti altında toplum hergeçengün dininden uzaklaşıyor. Daha çok yazılacak şeyler var ama .... |
Kardeşim iyi sonuçlar vermiyor deme lafzınız dünya gerçekelri ile örtüşmüyor , bütün yasaların az da olsa iyileşmesi demokrasinin rahat nefes almasına imkan sağlayan tek şey geçmişteki verdiğimiz karar ile ab kriterleri , en yakın bir zamanda bile ak partiyi kapatmaya cesaret edememeleri ab nin varlığı , düşünün ab ye kapalı abd kapalı sadece islam ülkelerine acık olan sayın erbakan hocanın düşüncesibu gün başbakanımızda olsa idi parti yi kapatmak için hiç bu kadar zor duruma düşermiydi ototer güçler , lütfen bu gerçekleri görerek siyaset dair görüş bildirrelim , bu gün sizin gibi düşünen insanların bir partisi olsa idi onun devrilmesi çok basit olurdu değilmi
|
Hayin akp ulkemıze saldıran pkk ya topragını acan bır mıllete bas egmek it gbı pesınde gıtmek hayınlıkdır (atasını tanımayan it peşinde gezer) arakdaslar
|
Bence girmeliyiz. Başbakanın bu konudaki ısrarını atgözlüğü takan herkes bir anlayabilse hak verecekler ama nerdee...
|
Ak genclık sana dıyorum önce sen at gozulugunu cıkarda arastırmanı ıyı yap alıcaklarınımı sanıyosunm hala nasıl bır adamsınız ya nasıl kandırılmıssınız yaa pkk lılar gıbı ıyı kandırmıs sızı basbakanınız nede olsa hayınlerın sonu ab
|
Alacaklarını sanmıyorum ama Ab kapısını zorlamak ve sonunda da alınmamak bizim değil onların aleyhinedir. Bunu anlayabilmen lazım. Çalıştır kafayı biraz.
|
şuan aday olmamıza rağmen AB den milyarlarca dolarlık hibe aldık. sevdim şu adaylığı :)
|
AB birliğine tabiki HAYIR oyu kullanırım.
İslam birliğine, Türk birliğine evet... Avrupa birliğine hayır. |
partimizin AB yi desteklemesine rağmen akparti forumda evet ve hayır şıklarının birbirine yakın olması ilginç.
|
hristiyan birliğine girmeye hayır derdim..
|
hayır tabiki
|
tabikide evet denir sonuçta sen kendin yine ayrı bir cumhuriyetsin sadece maddi destekte mecbur kılınıyorsun
|
batmakta olan batı dünyasının bir birliğinde kendimizi görecek kadar aptal değiliz heralde...
|
Kötünün iyisidir yine. Bence evet. En azından demokrasi var. Hayır diyenler hallerinden memnun heralde. Başörtüsünü serbest yapmak isteyen bir partiye kapatma davası açılan bir rejimle yönetiliyoruz beyler kendinize gelin.
|
Alıntı:
:güzel: |
Evet... |
AB'ye kesinlikle karşıyım. Tam bağımsız Türkiye için mücadele etmeliyiz.
Ayrıca AB'nin samimiyetine inanmıyorum. |
Bu forumda CHP'lilerin de olması iyi oluyor aslında. Çünkü belli başlı temel konularda ha AKP'lilerin yarısı ha CHP'liler farketmiyor demek ki... Uyanış şart!
|
Alıntı:
|
Avrupa'nın uydusu olacağımıza İslam Birliği'nin lideri olalım
|
Benim Oyum evet olurdu
|
tabiki evet
|
bugün olsa 'evet'
yarın ne olacağı belli olmaz. baksanıza bazı ülkeler ekonomi konusunda batma derecesine geldiler. güçsüzleşirlerse girmemizi istemem :) |
oy kullanmayan kalmasın. hala AB yi istiyor muyuz?
|
avrupa birligine girecegiz
|
konuyu açarken 'hayırcılar' yok denecek kadar azdı. şimdi fark baya azalmış. kısa sürede AB ye olan bakışımız değişivermiş.
|
All times are GMT +3. The time now is 01:31. |