![]() |
Şeriat isteyenlerin oranı
İnandırıcı bir anket değil.Diğer bütün anketler gibi... :)
Anketlere takılmamak lazım. ;) |
inandırıcı bile olsa gerçekten isteseler bile bundan bir kuşku duymam hiç. Osmanlı devleti'nin kanunu Kuran-ı Kerim'di. o kanun ile dünyaya 600 sene hükmettik. İsviçre'den medeni kanun almakla iyi mi olduk medenileştik mi tam tersine geriledik. sonra ne oldu değişimlere uğrayarak Türk Medeni Kanunu. Yavrum be ne kanun hukuksuzluk götürüyor her tarafı. Bu söylemlerimi kullanmak istemezdim ama AK Parti kapanırsa bu söylemlerimi genişletirim bile son sürat savunurum
|
Alıntı:
koş yetiştir geç kalma. millet istiyorsa ak gençliğin istemesi kabahat mi. milleti de davaya katsınlar %74 'ü cezalandırsınlar onları da kapatsınlar o zaman ;) |
Şeriat isteriz.. Şeriat isteriz ;D ;D
|
Alıntı:
|
˙·٠٠•● Şeriat isteriz derken gülünecek ne var ben onu anlamadım ciddiyet biraz lütfen ˙·٠٠•●••٠·˙
|
Alıntı:
ve's-selam |
˙·٠٠•● Halka şeriatın korkulacak bir şey olmadığını aksine hakkın hukukun ve adaletin asıl uygulandığı kurallar olduğunu yıllardır doğru dürüst bir şekilde anlatamadık ..herkes şeriat diyince iranın uyguladığı rejimi anlıyor Şeriat bu değildir ki..˙·٠٠•●••٠·˙
|
evet gülücük olsa iyi olur kusura bakmayın diriliş ironi olduğunu bilmiyordum :(
|
Bu anketin inandırıcılığına kesinlikle inanmıyorum....
Eğer bir gün böyle bir durum söz konusu olur (ki bu ütopya) işte o zaman bu kesimin karşısında en başta ben dururum.... Çünkü ben atatist olsam dahi mesela "Başörtüsü özgürlüğünü kişisel hak olduğu için desteklerim....Ama Ataist olarak sizin insanışlarınıza göre yaşayacak değilim bu nedenle kimse bu ülkede şeriati dayatamaz" derim... Ki bir müslüman olarakta aynı şekilde din Allahımla benim aramdadır..Şeriata da aynı derecede karşıyımdır... |
˙·٠٠•● eminmisin Karşı olma konusunda parabol˙·٠٠•●••٠·˙
|
Alıntı:
|
˙·٠٠•● Şeriata nasıl karşı olunur ben onu anlamadım Şeriat ne demek ilk önce onda bir anlaşalım
Şeriat ALLAH ın bunlara uyun refaha erersiniz uymazsanız ceza çekersiniz diye gönderdiği kurallardır ... eğer şeriata hala karşıyım diyorsan durup düşünmeni isterim .. Şeriata karşıyım demek ALLAH ın koyduğu kurallara karşıyım demektir... ˙·٠٠•●••٠·˙ |
Alıntı:
Ben kuran okursam alimler için okumuyorum ki aklimler bunun yolunu öğretirler sadece...Bu dini allahım için yaşıyorum sizin söyledikleriniz sadece aracılar...demeye çalıştığım bu... Ben ibadetlerimi kendim için Allah'a yaparım...Demekki Allahla benim aramda.... |
Alıntı:
Şeriata değil şeriatın devlet yönetiminde kullanılmasına karşıyım.... Çünkü bu ülkede herkes müslüman olmak senin inanışlarına göre yaşamak zorunda değil... |
peki sen Allaha tek basina ulasabilirmisin Kuran ve Sünnet Allahla senin arana girmiyor mu kardes ;).. bakiniz islamda cemaatcilik vardir nasilki cemaatle yapilan ibadetler, tek basina yapilan ibadetlerden kat ve kat fazlaysa bir kiside kendi basina öyle Allahi bulamaz..
senin niyetinin iyi oldugunu biliyorum ama ömer hayyam tarzi, neyzen tarzi söylemleride hic sevmiyorum acikcasi ;) |
Alıntı:
Osmanlıda Şeriatla yönetiliyordu ve hristiyanlarda bize inanmıyordu Demek ki şeriat insanlara adaleti hakkı hukuku getiriyor ama tam manasıyla uygulanırsa nedense toplumumuzda Şeriata karşı bir önyargı var ˙·٠٠•●••٠·˙ |
arkadaslar seriat sadece bir yönetim bicimimidir.. kildigimiz namaz, tuttugumuz oruc bile seriatin icine girmiyor mu cenaze namazinda "kahrolsun seriat" diyenlere hayretle baka kalirdim ;)
|
˙·٠٠•● bu ülkeden dini ve milli değerleri söküp atmaya çalışanların sonlarını merak ediyorum˙·٠٠•●••٠·˙
|
Alıntı:
Kuran zaten Allahın kelamı aramıza giren bir olgu değilki... Ben ibadetlerimi istediğim gibi yaparım dinimi istediğim gibi yaşarım...Günahsa günah sevapsa sevap bana cezamı ödülümü ne cemaat ne alim verebilir...ben yaparım Allahım onaylar... sonucu yanlış yada doğru olsada aramıza birini sokmaya ben karar veririm...Yani din Allahla benim aramdadır.. |
hayret bir şey anket için nasıl "saçma" dersiniz?
birileri de sanki babalarının malıymış gibi "İLLE DE CUMHURİYET" demiş. iran'da da yönetim şekli cumhuriyet ?? fakat islami kurallar var. cumhuriyet, halkın ülke yönetimini seçtiği bir yönetim şeklidir. şeriat kurallarının egemen olduğu cumhuriyetler de var dünyada. 2013 te rejimimizin 90. yılını kutluyor olacaz. laik cumhuriyet türkiye nin 90. yılına az kaldı. ne gördük bu 90 yılda? daha birkaç sene öncesine kadar 3.dünya ülkesi diye tabir ediliyorduk. ekonomi berbat, sanayi kötü, teknolojik gelişmeler yok denecek kadar az, üniversiteler kötü, eğitim berbat vs... diyecegim o ki 90 yıldır hiç bir hayrını görmedik şu laiklik midir, laik cumhuriyet midir nedir çoğu kimsenin tanımını dahi yapamadığı yönetim şeklinden? şeriatı denemek lazım. |
Alıntı:
iste kardes bu noktada bir ayrisma var Kuran-i Kerim sadece diger dünyanin kurallarini belirleyen bir kitap degil aksine bu dünya icinde gönderilmis ve düzenin nasil olacagini belirtmis yani eger Allahla arana biri giriyorsa bu Allahin kelami kardes yani Kurani kerimi sadece dini kurallar olan bir kitap olarak algilarsak yaniliriz o kitap hayatimizin her alanini belirleyen ve kurallar koyan bir kitaptir tabiki öyle bir yönetim isteyip, istememek bireyin takdirindedir ama bu gercegide gözardi etmemek gerekir ;) |
˙·٠٠•●Cumhuriyetle Şeriat aynı şey değil ama anlamıyorlar bir türlü doğru anlatılması gerek bence •●••٠·˙
|
basligi amacindan saptirmaya gerek yok, Seriatla yönetim isteyenlerin orani cok azdir ve kaldiki Türkiye su anda böyle bir yönetime hazir degildir tabiki birey istedigi yönetimi ister ama herkesin her istedigi denenecek olursa yap,boz tahtasina döneriz..
|
İlk yorumumda dediğim gibi şeriat gelse dahi yönetim şekli yine cumhuriyet olacak,seçimler-meclis vs vs.
Tek değişiklik yasalarda olacak,ceza hukuku-medeni hukuk vs. vs. Ne birisi yahudi diye onun hakkı yenecek nede ateist diye kolu bacağı koparılcak. Bir araştırmacının top kapı sarayında osmanlı zamanında görülen bir davayla ilgili belgeler buldu,dava gaziantepte görülüyor ama padişahın mı nedir tam bilmiyorum onayı için Gaziantep-İstanbul arası gidip gelinmesi gerekiyor.O zamanlarda araba-uçak-balon bulunmadığını-atla seyahat yapıldığını düşünürsek davanın 2 ay gibi kısa sürede bitirilmesi ve yahudiye dava açan müslümanın haksız bulunması şer-i düzenin ne kadar adil olduğunu gösteren küçük örneklerne bir tanesidir. Bugün cumhuriyetle yönetiliyoruz,laiklik denen naniklik yüzünden ayaklı masonlar sağda solda cirit atıyor,kendilerine kemalist sıfatını takanlar başörtülüleri tekmeleyip iabdet haneleri kapatmakla uğraşıyor,insanları sapkın yola itmeye çalışıyor. Bir ateist 'baskı görücem' korkusuyla şeriat kanunlarıyla yönetilen bir ülkede nasıl ki yaşamak istemiyor ise bende laiklik denen safsatanın bulunduğu bir ülkede yaşamak istemiyorum. Komünist bir ülkemi olsa acaba :-X |
Alıntı:
şeriatı istemeyenler, laiklikten ne kadar memnunlar acaba? bunun yap-bozla ne alakası var?? ?? ?? ?? bir ülke ya şeriatla yönetiliyordur ya da yönetilmiyordur. tamam farklı yönetim şekilleri de vardır ama ülkemizin için iki seçenek var. ya şeriat ya da değil. laiklikte sakalla. örtüyle uğraşarak bilimden, ilimden, ekonomiden, sanayiden uzak kaldık. bir ülke daha bir duruma düşemezdi? yıllardır hep halkın seçtiği vekillerin yönettiğini sandığımız ülkemizi meğer çakallar, mafyalar, yönetti. şeriat olsaydı bunların oluşacağına imkan vermiyorum. bu yüzden şeriat diyorum. yap-bozla alakası yok? saçma sapan yorumlarda bulunmayalım, konuyu farklı yerlere çekmeyelim |
Herkes sözlerimi anlamak istediği gibi anlıyor!! yok milli dini değerleri yok etmeye çalışmakmış....
Ben bu değerler çok çok bağlıyımdır...Ama diğer insanlarıda görmezden gelemem.... Ben kimsenin dini yaşayışına inanışına kılık kıyafetine karışmam...Ama kimsede beni inanışına göre yaşatamaz...osmanlıdakiler yaşamış olabilir ama ben yaşayamam.... Sözlerimi çarptımayın şuan şeriatın devlet idaresinden bahsediyoruz cevaplarım ona göre yoksa allahın kuralları demektir buna lafımız yok sankı dine laf söylüyormuşum gibi çarpıtılmasın... Herkes o kadar istiyorsa kuranı kendi hayatının anayasası yapar ama kimsenin yapmasını bekleyemez... Kusura bakmayında yeri geldiğin de boşanmak için kocamın boşol demesini bekleyemem... Hüdaverdi komünizmede bir o kadar karşıyım biri dini yönetimdse biri dinsiz yönetim en iyisi ikisini ortası...yani bugün..(tabiki bir takım özgürlükler daha da oturunca) |
şeriatın yanında demokrasi olmazsa ben de istemiyorum
|
özgürlükler sınırlı olduğu ölçüde kısıtlanmamalı her zaman
|
devleti dini kurallarka bezemek sakıncalı sonuçlar doğurur.Hangi din ile yönetilecez?HAngi mezhep ile?Birinin ak dediğine diğeri kara demez mi?Bugünkü sistemin eksiklikleri olsa da yine iyi :-*
|
Alıntı:
şeriat varken demokrasi mi vardı? şeriat varken demokrasi daha doğmamıştı?? şeriat varken hz.ömer cami yıktırmadı mı? gayr-i müslim arsa sahibi arsasında cami yapılmasına karşı olduğu için hz.ömer şeriat kuralları gereği camiyi yıktırdı?? günümüzde dahi böyle hoşgörü yok? abd de sözde demokrasi var? görüyorsun. bir de osmanlının siyasetine bak. dağlar kadar fark var. |
bugünkü sistem özgürlükler kısıtlanmadığı sürece iyi
|
Osmanlı siyaseti tartışılamaz hep Osmanlı da görmek istemişimdir kendimi ama Allah'ın işi ne zaman dünyaya gelip ne zaman göçeceğimiz belli olmuyor M-U-R-A-T
|
Ben Şeriatçıyım sonuna kadar.Ancak s.arabistansaki ve irandaki gibi değil osmanlı şeriatçısıyım.
|
Alıntı:
ermenilerin dini olan gregoryan-hıristiyan diniyle yönetilecez. malum ermenilerin nufüsu ülkemizin %0,9 unu mu ne oluşturuyor?? kardeşim hangi dil ile yönetilecez olur mu? şeriat hangi dinde olur? %99 u müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. dini bakımdan çok renkli bir görünüm yok ülkemizde. tartışamalara değinmişiz. o her yönetimde olur. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Biri din ve vicdan özgürlüğü diğeri marksizme çıkan dinsizlık... Malesefki ülkemizde laiklik değil laism uygulanmaya çalışılıyor işte bu nedenle3 tüm bu tepkiniz..ama bunun da suçu laiklik ve bugünkü rejim değil bunu uygulamayan insanlar... Siz sanıyormusunuz ki şeriat gelse adam gibi uygulancak..bugün laikliğin düştüğü duruma düşecek... |
Osmanlı'da şeriat vardı belki ama her türlü meyhane vs.. vardı.Ve yeryüzünün halifesi olan padişiah bundan vergi bile alıyordu...
Oysa bugünkü İran'da bunlardan bahsetmek imkansız.Dolayısıyla laiklerin şeriat düşmanlığının sebebi bu bence...İrandaki şiilerin saçmalıklarını gerçek islam sanıyorlar.Sonra kahrolsun şeriat diye bağırıyorlar :-* |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 13:54. |