Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Güngören'de patlama dehşeti (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=37608)

Duygu'Seli~ 07-28-2008 01:18

Vali Güler: Uzaktan kumandayla patlatılmış olabilir..

Bu büyük acıya rağmen umursamadan müzik yayınına devam eden fox tv yi kınıyorum.. >:( beyinsiz,vicdansız insanlar..

Deniz.Feneri 07-28-2008 01:19

ben de kınıyorum >:(

Mcht_Ln 07-28-2008 01:19

Güngören'de patlama dehşeti

Yaralı sayısının 140'dan fazla olduğu söyleniyor. :( Durumu ağır olanlar varmış..

murat kurt 07-28-2008 01:22

Az önce bir arkadaştan duydum bu haberi

Çok üzgünüm

Birileri yeniden harekete geçti

Kuyruklarına fena basıldı

Olan masum insanlara oldu

İnşaallah Şehit mertebesinde Cennette melek olurlar

Başımız sağolsun

Duygu'Seli~ 07-28-2008 01:23

Konular birleştirilmiştir..

Mcht_Ln 07-28-2008 01:24

Abdullah Gül saldırıyı lanetledi...

''Terörün acımasızlığını, kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuk ayrımı yapmaksızın insanlık dışı vahşetle şiddet isteğini ortaya koyan bu saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyorum'' dedi.

Berika 07-28-2008 01:24

Merak duygusu öldürdü
28 Temmuz 2008 Pazartesi 00:05
Her yan kol ve bacaklarla doldu. Dehşet dolu bir sahneydi. Korkunç tuzak iki bomba ile kuruldu. İşte anlatılanlar;
İNTERNETHABER/

"İkinci patlama çok büyüktü... O patlama ile birlikte kollar bacaklar havada uçtu. Her yan kan revam içinde kaldı."

Görgü tanıkları bu dehşet saatlerini böyle anlatıyordu. Büyük kayıba yolaçan merak duygusu oldu.

Görgü tanıklarının anlattığına göre ilk patlama çok büyük değildi. O anda kayıp olmadı. Ancak meraklı kalabalık olay yerine akın etti. Bir anda çöp konteynırı etrafında bine yakın kişi toplandı. İşte asıl büyük patlama o anda gerçekleşti.

Ortalık kan gölüne döndü. Görgü tanıkları her yandan çığlıklar ve acı haykırışlar yükseldiğini anlattı. Çok sayıda kişinin cam parçaları ile yaralandığı ve patlamada kol ve bacaklarını kaybeden bir çok kişi olduğu aktarıldı.

MERAK ÖLDÜRDÜ

Kanlı saldırıyı terör örgütü PKK'nın düzenlediği bildiriliyor. İlk bombanın da vatandaşların ilgisini çekmek için konulduğu ve büyük bir tuzak hazırlandığını aktarılıyor.

İlk saldırı ile ikinci saldırı arasında yaklaşık 12 dakika bulunduğu belirlendi. İlk belirlemelerde patlayıcıların plastik patlayıcı olmadığı tespit edildi. İstanbul Valisi Güler, bunun bir terör saldırısı olduğu aktardı.

Kanlı saldırının sınır ötesi harekatın hemen ardından meydana gelmesi terör örgütü PKK'nın bu hain saldırıyı gerçekleştirdiği yönündeki kanıları güçlendirdi.

Mcht_Ln 07-28-2008 01:25

Bingöl'de bombalı saldırı girişimi son anda önlendi!

Bingöl'de Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Bürosuna 3 kişi oldukları belirtilen teröristlerce bombalı saldırı düzenlenmek istendi. Güvenlik güçlerinin teröristleri fark etmesi üzerine çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü, yaralı olarak kaçan 1 teröristin yakalanmasına çalışılıyor. Teröristlerden 1'inin canlı bomba olduğu iddia edildi.

Berika 07-28-2008 01:25

Rabbim perişan et bu yaratıkları :(

murat kurt 07-28-2008 01:26

Arkadaşın birisi Fox tv yi kınamış..

Kapitalizmin kanlı yüzünü anımsattı bana

ümitli_bekleyis 07-28-2008 01:26

Yüreğe ateş düşürdükten sonra yataklarında rahatça yatacaklarını düşünüyorlarsa çok yanılıyorlar. >:(

murat kurt 07-28-2008 01:27

Bence merak değildir o insanlar yardıma koşmuşlardır

Duygu'Seli~ 07-28-2008 01:27

Kimisi korkudan kaçmış,kimisi meraktan,kimiside yardım etmek için olay yerine toplanınca daha büyük patlama olmuş.. :( Valinin söylemine görede uzaktan kumanda ile patlatıllmış..İlk bomba bilerek hafif olarak patlatılmış..İkincide insanalr çoğalıncada..... :(

Mcht_Ln 07-28-2008 01:28

Yazıcı: Yapanlar mutlaka bulunacaklar

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Güngören'deki patlamalara ilişkin, ''Bunun hain bir örgüt olduğu, hain kişi ve kişilerce yapıldığı belli, ama o kim, o henüz belli değil. Arkadaşlar araştırma yapıyor, mutlaka bulunacaklar'' dedi.

Güngören'deki olay yerinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Yazıcı, olayda kaç bombanın patladığı yolundaki bir soruya, ''Bana verilen bilgiye göre orada bir ses bombası patlıyor. Daha sonra da vatandaş toplanıyor. Vatandaş kümelenince çöp bidonundaki bomba patlıyor'' karşılığını verdi.

Henüz net olmamakla birlikte olayda 100'ün üzerinde yaralı olduğunu ifade eden Yazıcı, olayın terör örgütü ile bağlantısının sorulması üzerine de, ''Bunun hain bir örgüt olduğu, hain kişi ve kişilerce yapıldığı belli, ama o kim, o henüz belli değil. Arkadaşlar araştırma yapıyor, mutlaka bulunacaklar'' dedi.

Basın mensuplarının, ''mahalle sakinlerinin evlerine girmek istedikleri, ancak olay bölgesine alınmadıkları ve bunun için bir çalışma yapılıp yapılmadığını'' sormaları üzerine araya giren İstanbul Valisi Muammer Güler, soruyu kendisinin yanıtlamak istediğini bildirdi. Vali Güler, şunları kaydetti:

''Şu anda cumhuriyet savcılarının da gözetiminde olay yeri inceleme ekipleri, bomba ekipleri, diğer bütün ilgili ekipler olay yerinde her türlü delili değerlendiriyorlar. En kısa zamanda delillerin toparlanması biter bitmez belediye başkanımız da burada gerekli temizlik yapıp sokak normal hayat akışına terk edilecek. Ancak şu aşamada elde edebileceğimiz en küçük delilin bir değeri olduğunu biliyoruz. Şu anda onu yapıyoruz.

Sayın Başbakan Yardımcımız da ifade ettiler. Hastanelere 100'ün üzerinde vatandaşımız gitti. Tabii bunların birçoğu olay sırasında küçük kesikler veya sesten etkilenmiş olanlar. Maalesef ölü sayısının 13 civarında olması bizi tabii ki üzdü.'

Vali Güler, 3'üncü bir bomba ihtimali olup olmadığı yolundaki soruya karşılık da, ''Böyle bir şey söz konusu değil'' dedi.

Meftun 07-28-2008 01:28

Alma mazlumun ahını, çıkarır aheste aheste...

Nasıl ki ah alan ergenekon bugün sürünüyorsa, bunlar da aynı haklı zonla karşılaşacaklar!!!!

Duygu'Seli~ 07-28-2008 01:29

Alıntı:

murat kurt Nickli Üyeden Alıntı

Ben kınadım..Bu halde hala ses yarışmalarına devam ediyorlar.. >:(

murat kurt 07-28-2008 01:29

Uzaktan kumanda ise teröristler yaşıyor demek

Allah belalarını versin hem onların hem ağa babalarının

Mcht_Ln 07-28-2008 01:30

Bence de meraktan değil, yardım etmek istemişlerdir.Herkes bişey olduğu zaman olay yerine koşar bunda anormal bişey yok.

tayyipleyiz 07-28-2008 01:30

Fani aleme hizmet edenlerin sonu, hezimet olacaktır. Kimse bu yaptıklarını çıkar sanmasın ... Yaptıklarının cezası, iki cihanı da süsleyeceğinden eminiz. Şiddetle kınıyor, saldırıda vefat edenlere Allah tan Rahmet, yaralılarada acil şifalar niyaz ediyorum.

ümitli_bekleyis 07-28-2008 01:30

Emellerine ulaşamayacaklarını son olaylardan ders alarak anlamadılarsa diyecek hiç bir söz kalmıyor. Hazır temizliğe başlanmışken , onlar da aradan çıkar İnşaAllah . >:(

Meftun 07-28-2008 01:31

NTV-MSNBC
Güncelleme: 00:24 TSİ 28 Temmuz 2008 Pazartesi

İSTANBUL - Güngören’de saat 21.45 sıralarında sıralarında bir patlama oldu. Şiddeti düşük olan bu patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı haberleri yayıldı. Çevrede oturanlar ya da bu sırada olay yerinden geçenler, merakla patlamanın olduğu yere koştular. Ancak yaklaşık 10 dakika sonra, çok şiddetli bir patlama daha oldu. Çevredeki binaları, araçları tarhip eden patlama, olay yerinde toplanan çok sayıda insanın ölümüne neden oldu.

murat kurt 07-28-2008 01:31

Alıntı:

duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

murat kurt Nickli Üyeden Alıntı

Ben kınadım..Bu halde hala ses yarışmalarına devam ediyorlar.. >:(

Sen miydin..

Bunlar yarın haberlerde acıklı bir müzik eşliğinde dram yaparlarsa şaşma.

Yarın onu yapmak para getirir.

Ama bugün eğlenelim,gülelim...

Mcht_Ln 07-28-2008 01:32

Bir hain saldırı da Bingöl'de

Bingöl'de, otogar yanındaki Asayiş Ekipler Amirliği binasına yapılan bombalı saldırıya anında cevap verildi. Çatışmada, 1 terörist ölü, 1 terörist yaralı ele geçirildi, 1 terörist de yaralı olarak kaçtı. Üzerinde bomba düzeneği bulunan yaralı terörist ise olay yerinde kontrol altında tutuluyor.

Kurtuluş Mahallesi'nde otogar yanındaki Asayiş Ekipler Amirliği önüne ticari bir araçla gelen ve 4 kişi oldukları belirlenen PKK terör örgütü mensupları, binaya bomba attılar. Nöbetçi görevlinin durumu fark etmesiyle, olaya anında karşılık verildi.

Çıkan çatışmada 1 terörist ölü, 1 terörist de yaralı ele geçirilirken, 1 teröristin de yaralı olarak kaçtığı bildirildi.

Bu arada, çatışmada yaralanan diğer teröristin ise üzerinde bomba düzeneği olduğu ve olay yerinde kontrol altında tutulduğu öğrenildi.

Yaralı terörist kaldırıldığı hastanede ameliyata alınırken, kaçan diğer teröristin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Bu arada, teröristlerin, merkeze bağlı Garip Köyüne ticari bir taksi çağırdıkları, sürücünün ellerini ve ayaklarını bağlayarak gasp ettikleri bu araçla olay yerine geldikleri öğrenildi.

ümitli_bekleyis 07-28-2008 01:34

Bugün , ölen tüyatrocu için " O da eğlenmemizi isterdi " diyerek şamataya devam edenler, yarın ölenlerin canezesini alkışlarla, fon müzikleriyle kaldırırlar. Belli olmaz bunların işi ..

murat kurt 07-28-2008 01:34

Bunlar hareketlendiler

Terör örgütleri köşeye sıkışınca en ağır şekilde can havliyle saldırırlar

Kahraman Polisimize ve Askerimize bu gece bol dua edelim arkadaşlar kınamaktan çok buna ihtiyaç var

FıRaT_34 07-28-2008 01:36

ölenlere ALLAH'tan rahmet yaralarılara rabbimden acil şifalar dilerim.

olayın boyutu artık büyüdü türkiye şuan bir geçiş sürecinde ve türk halkı bu tür vakalarla her zaman karşılaşmıştır.kim yaptı diyenlere bakıyorumda >:( ''adı ne olursa olsun'' RABBİM zalimlere fırsat vermesin.

cartman 07-28-2008 01:46

Ölenlere Rahmet kalanlara acil şifalar diliyorum :'( Ülkemin huzurunu bitirmek istiyen şerefsizleri lanetliyorum. Bu eylemlerle derin hesaplaşmalar içinde bulundugumuz ,adeta bir dizinin senaryosunu yaşadagımız su gunlerde Rabbim sorumluların yüzünü güldürmeyi nasip etmesin... >:( >:( >:(

YavuzSultanSelim 07-28-2008 01:48

100'e yükselmiş yaralı sayısı

Hıfz-ı lisan 07-28-2008 01:51

:( :( Ölüm sayısı fazlalaşmaz inşaallah..Apartmanda sorun var tv çekmiyor..

Birileri seviniyordur şimdi >:(

YavuzSultanSelim 07-28-2008 01:54

Alıntı:

Hıfz-ı_Lisan Nickli Üyeden Alıntı
:( :( Ölüm sayısı fazlalaşmaz inşaallah..Apartmanda sorun var tv çekmiyor..

Birileri seviniyordur şimdi >:(

Sitelerden takip edebilirsin...

Ayrıca ölüm sayısının büyümesi onların umurlarında değil. Şu vakitten sonra istediklerini aldılar zaten...

Ülkeyi yönetilebilir değil göstermeye çalışıyorlar

parabol 07-28-2008 01:56

Allah belalarını versin..Allah soylarını köklerini kurutsun ne ahirette ne dünyada sırtları doğrulmasın inşallah!!!!!

YavuzSultanSelim 07-28-2008 01:57

Bunlara hazırlıklı olmalıyız. Bunlar göze alınarak bu işe girdi devlet...

Kafes 07-28-2008 01:58

nice bombalar imha edildi arkadaslar, polislerimiz bombalari imha ederken can verdi

bugun pazar gecesi bilerek secildi cok asikar

imhaya vakit birakmadilar

duaya da vakit birakmamalarina izin vermeyelim

Allah'a siginmamiz lazim, bol dua ve Kur'an okuyalim

Hıfz-ı lisan 07-28-2008 02:00

Bu nasıl bir insanlıktır(!) İnsanlıktan nasiplenmemiş yaratıklar ..Rabbim ıslah etsin :(

YavuzSultanSelim 07-28-2008 02:05

Arkadaşlar şu konuda konuşmak istiyorum...

Yas tutma, olanlara lanet etme, yapanları kınama günü değil artık... O günler geçti...

Artık yapmamız gereken gözümüzü açmak. Etrafımızda olanlara bakmak...

O zaman kimin yaptığını anlayabiliriz... Onların istedikleri üzülmemiz perişan olmamız...

HAYIR... Onların oyunlarına gelmeyeceğiz... Onlar ne kadar vursa da biz Dimdik ayakta kalacağız...

Çünkü onlarda biliyor ki... Bunlar son Çırpınışları

Hıfz-ı lisan 07-28-2008 02:07

İsmihan abla konuya gereken ilgi gösterilir diyorsan aç(alım)

Berika 07-28-2008 02:38

Erdoğan, "sorumlular er ya da geç yakalanacak" dedi.

Vahşetin sorumlusu bulunacak
28 Temmuz 2008 Pazartesi 01:14
Güngören'deki hain terör saldırısından sonra açıklama yapan Erdoğan, "sorumlular er ya da geç yakalanacak" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Güngören'de meydana gelen patlamalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre Erdoğan, şunları kaydetti:

''İstanbul Güngören'de işlek bir caddede ve yoğunluğun bulunduğu bir saatte kadın, erkek, çocuk, yaşlı ayırt etmeden hunharca masum vatandaşlarımızı hedef alan terör saldırısını nefretle lanetliyorum.

Bu vahşetin sorumluları, nerede olurlarsa olsunlar hiç bir şekilde kendilerini bekleyen sondan kurtulamayacaktır.

İstanbul Valimiz Muammer Güler ve Başbakan Yardımcımız Hayati Yazıcı diğer yetkililerimizle birlikte olay yerinde gerek emniyet tedbirlerini, gerekse acil yardım ve tıbbi müdahale çalışmalarını koordine etmektedirler. İçişleri ve Sağlık Bakanlarımız da İstanbul'a hareket ederek çalışmalara nezaret etmek üzere talimatlandırılmıştır.

Millet olarak acımız büyüktür. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve metanet diliyorum. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyorum.

Bu tür hain saldırılar, hiç bir zaman amacına ulaşamayacağı gibi terörle mücadeledeki azim ve kararlılığımızı daha da artırmaktadır.

İnanıyorum ki, aziz milletimiz de huzur ve istikrarına kast eden bu menfur saldırıya en güçlü cevabı, birlik ve beraberliğine kararlı duruşuyla daha çok sahip çıkarak verecektir.''

murat kurt 07-28-2008 02:41

ER YAKALANSIN ER

oturanboğa 07-28-2008 02:43

Allah rahmet eylesin...
Allah bu memleketin sonunu hayır eylesin...nereye gidiyoruz ya

dildade 07-28-2008 02:43

Rabbim vefat edenler rahmet eylesin yaralılarada acil şifalar versin çok üzücü bir olay insan olan bunu yapamaz...

All times are GMT +3. The time now is 07:42.