![]() |
"Atatürk Cumhuriyetinin Peşindeyiz.."
Alıntı:
Eğer ki verilmeseydi iş daha çok dallanıp budaklancaktı....Resmen iç çatışmaya gidiyorduk ya yaşadığım yerden biliyorum...Dersanelerde eğitim öğretim durdu mitinglerden... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bende diyorum ki darbe yanlısı olsa, bu tür şeyleri tehdit olarak görse çoooktan darbe yapardı... Ama darbe falan olmadı... Neden acaba bir düşünün |
Alıntı:
Asker siyasi taraf belirtemez...Büyükanıt aşikar bir şekilde muhalefetede tepki gösterdi zamanında isim kullanarak..yani uyarılar olablir ama taraf belirtemez..bu konuda yorum yapamazdı hiç bir şekilde...Ben kendi adıma söylim ne yorum yaparsa yapsın ben yanlış bulurdum... |
Ayrıca bu senenin içerisinde CHP ye nasıl tepki verdiğini hepimiz biliyoruz...
|
Türkiye'nin Kuzey Irak'tan çekilmesinden sonra CHP nin koyduğu tavra karşılık vermişti bu tepkiyi ORdu
|
Alıntı:
|
arkadaşım azınlığa yaranmak için yapmadı. Neden yaptığını Beril de bende açıkladık hala aynı şeyi söyleyip arpa boyu kadar ilerlemiyo konuşma....
|
Alıntı:
|
Muhtirayi savunuyorsaniz hic tartismayalim arkadaslar hic bir neden ama hic bir neden o muhtirayi gerekli kilmaz o zaman 82 darbeside gerekliydi millet birbirini vuruyor, öldürüyordu!..
arkadaslar resmen minareye kilif uydurmaya calisiyoruz, demokrasiye darbe vuran bir durumu savunur oluyoruz.. ihtimallerden yola cikarak o muhtira gerekli dersek ak partide kapatilmali gibi bir varsayima varabiliriz.. o muhtira demokrasiyi zedelemistir, ne güzekl halk demokratik tepkisini gösteriyor, mitingler yapiyordu askerin ne haddine halka muhtira vermek yüzde 10 un hakkini koruyacagim derken yüzde 80 ne muhtira vermek ortami genisletmekmidir.. bu acik ve aleni sekilde cogunlugu tehdit etmedir, demokratik ülkelerde ben böyle durumlari kabul etmem yok diktatörlükle yönetiliyorsak "sen cok yasa pasam, ne güzel haddini bildirdin" diyelim evren pasa gibi basimizin taci yapalim! sonrada yillar gecincen ayni evren pasaya yaptigimiz gibi günah cikarmak adina taslayalim... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
2. sözde demokrasi adına kimse bnim eğitim öğretimim engelleyemez yolda yürümemi zorlaştıramaz... 3. ben kimseye çok yaşa paşam demiyorum ama seni taşlayalım paşamda demiyorum demememiz gerekitiğini olaylara başka açıdan bakmamız gerektiğini söylüuorum... 4. bu halkı sadece %47 oluşturmuyor... |
Biz muhtıranın yayınlanmasını değil...
Genelkurmayın planladığı stratejiyi destekliyoruz Son demek istediğim bu |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Muhtıra vermek ,darbe yapmak istiyorsak sebep bol.Sebep olmasa bile sen sebep yaratırsın.Bir ulusalcıya danıştayı bastırırsın.Sonra irticacılar yaptı dersin.Ülke elden gidiyor havası yaratırsın.Sonra kitlelerin ''tehlikenin farkında'' olmasını sağlarsın ... vs...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben desteklıyorum ama tartışma yeri değil burası ayrı konu açarsanız tartışırız... |
Alıntı:
|
Darbe desteklenir tabii ortam oluştuktan sonra..
Kan gövdeyi götürüyordu...Sağ-sol falan... Peki dönüp soralım bu durumu yaratnlar kimler...Tam da darbeyi yapanlar değil mi? Demirelin dediği gibi madem bitirbiliyorlardı 11eylülde neredeydiler... demokrasiyi içimize sindiriyorsak TAM ANLAMIYLA sindirmeliyiz... genelkurmayın da tek başına hareket edemediğini düşünüyorum... 12 nisandaki açıklamasını yeterli ulmayan çevrelerin baskısıdır diyorum 27 nisan bildirisine ama sonuçta boyun eğdi ve yaptı ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
olması gerekiyordu strateji sonucu evet haklısın stratejileri halkı birbirine düşürüp darbe yapıp avantajlarını korumaktı.. büyük strateji!!!tabii gerekliydi... örneğin 28 şubat..35 milyar dolar, batık bankalar...strateji doğru işledi,gerekliydi!!! darbe ya! sivil insiyatife darbe!!! demokrasilerde asla!!! ha Türkiyede mi?strateji gereği evet! |
kardes darbeyi destekleyen biriyle muhtirayi, demokrasiyi ve isleyisini asla konusmam!.. en iyi darbe, en kötü demokrasiden daha da kötüdür!.. bu konu benim icin bitmistir ama 82 darbesinin ülkemize verdigi zararlar hala daha önümüzde durmaktadir..
aslinda diyecek cok seyim var ama ak kardesime kirici olmamak adina yazmiyorum ayrica acik konusayim "darbeyi destekleyorum" sözünü fikir özgürlügü cercevesinde görmedigim icin saygi duyamiyorum kardes ;) |
Alıntı:
|
Tartışma gereksiz yere uzadı ve büyüdü bence burada noktalansın :)
|
Alıntı:
O darbe son noktada gerekliydi. o noktaya kadar gelinen aşama engellenmeliydi darbeden önce tabiki , ama yapmadılar o şartlarda da darbeyi gerekli kıldılar...dediğim sadece bu... Muhtıra olayına gelince onu da desteklemıyorum zaten kendime karşı yapılmış olan olayı neden destekleyim ama bunun yüzünden de büyükanıta çok yüklenmemek gerektiğinden bahsediyorum... Resmen oligarşi meraklısı yaptınız beni hayret bişe... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Katılmayanlar olabilir. Uzatmanın alemi yok yani... |
kardes kimse sana bizim gibi düsün demiyor.. ancak ben birey olarak darbey, muhtira gibi demokrasiya disaridan müdahaleleri kabul etmiyor, kiniyor ve onu destekleyenlerin fikirlerine saygi duymuyorum!..
benim icin hic bir neden darbe, muhtira icin gecerli degildir o yüzden "gerekliydi" aciklamasi bana pek birsey ifade etmiyor, ben demokrasi asigiyim, demokrasiye müdahale eden gözbebegimiz orduda olsa tepkimi koyarim... birileri rahatlasin, birilerinin gazi alinsin diye demokrasiye balans ayari yapmaya kimsenin hakki yoktur, su anda türkiye hala daha 3. dünya ülkeleriyle ayni kulvardaysa bunda becereksiz siyasiler kadar darbelerle demokrasilere kesinti vuran askerlerin katkisida fazladir!.. uzun lafin kisasi en büyük asker bizim asker deyip, onlarin demokrasiye müdahelesine "eyvallah" diyecek birisi degilim! |
Alıntı:
|
demokrasiye ayar verecek kurum asker degildir o asker önce pkk yi bitirsin sonra demokrasiye el atsin önce kendi isini hele bir yapsinda.. onlardan kimse gel ülkeyi biz yönetemiyoruz, siz yönetin demiyor.
ama kraldan cok kralci olmaya alisik oldugumuz icin icimizden dana cok evren pasa gibi krallar cikar!.. demokrasiyi icine sindirememis biri zaten demokrasiyi yari yolda terkeder, terkederkende kilifini uydurur ;) |
Alıntı:
Büyükanıtla Evren paşa çok farklı iki durumda çok farklı karıştırmamak lazım...Evren paşayı hiç bir zaman sevmedim zaten... |
Alıntı:
daha kendi bünyesinde hukuk yolunu kapayan bir kurumun ülkeye el atmasi cok vahim bir durumdur... suna emin olabiliriz eger askerin darbe yapma imkani olsa hic durmaz ama su anda darbe yapmak öyle kolay degil önceden hemen devleti ele gecirir trt den hasan mutlucani caldirir, darbe yaptik derdin ama simdi darbe yapmak imksansiz o yüzden ancak sanal muhtiralarla birseyler elde etmeye calisiyorlar, buda ayaklarina dolaniyor ve sandikta tokat gibi onlara dönüyor.. bakiniz asker bizim gözbebegimizdir, orasi peygamber ocagidir, hepimiz o serefli görevi yapmak isteriz ama askerin görevi bellidir, sinirlari bellidir o halde ülkeyi germenin anlami yok asker bütün enerjisini su yillarca bitirimedigim pkk lanetine versin sorunun cözümünde cok büyük yol aliriz, zaten kürt sorunun siyasi yönünü ak parti cözüyor, o bölgede bize gösterilen teveccühten sorunun hangi boyutta oldugu bellidir... |
Ohooo konu nerelere geldi...
|
Alıntı:
Biz kürt sorununu çözerek onların piyon bulma işini zorlaştırıyoruz sadece ama onlar bu adamları heryerden bulabilirler değil mi...o gurubun büyüklerinin kafası ezilmesi lazım yardımların engellenmesi lazım ne bilim başka bir şey yapılması lazım ne yapılması gerektiğini bilsem genelkurmayı arardım zaten...Ama başka bir şey yapılması lazım ve bunu asker yapamaz...Asker tutupta amerikadaki birini bombalayamaz değil mi.... Ayrıca anlattıklarını biliyorum askeriyeyi savunma adına açılan bir başlıkta buları hiç çekinmeden söylerdim de....Rast geldinimi bilmem söyledim de...Ama bir kaç örnek için tamamen karalamakta olmaz... |
neyse bu konuda bunlari konusup asker karsiti yaftasi yemek istemem ama sunu son kez belirtmek isterim askerin hic bir sekilde siyasete müdahil olmasini kabul edemem bunun adi ister muhtira olsun, ister darbe olsun asla kabul edemem benim demokrasi anlayisima daha dogrusu genel demokrasi anlayisina tersttir..
birde o kürt sorunu cok ironik bir sorundur o konuda söyleyecegim cok sey var o sorunun bu duruma gelmesinde en büyük pay pkk nin olmakla beraber siyasilerinde, askeriyeninde, yöre halkininda sorumlulugu vardir.. muhabbetle... |
All times are GMT +3. The time now is 23:41. |