Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Sizce Türkiye gerçekten müslüman bir ülkemi (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=38981)

politikaci 08-05-2008 16:36

Sizce Türkiye gerçekten müslüman bir ülkemi

Alıntı:

[O Nickli Üyeden Alıntı
bjektif ]
Alıntı:

politikaci Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

[O Nickli Üyeden Alıntı
bjektif ]
Alıntı:

Alıntı:

Meçhul Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Akıncı44 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

TÜRKİYE KARANLIK GÜÇLER TARAFINDAN YÖNEİTLİYOR BAŞA KİM GELİRSE GELSİN O KURALA UYMAK ZORUNDA ÖYLE Bİ DÜZEN KURMUŞKİ BELİRLİ GÜÇLER..

Bizi ki yönetiyor şimdi Ak Parti mi yoksa dıs güçler mi?

hayır kardeş polinin söylemek istediği türkiyedeki karanlık güçler ;)

Şükür ya..ben derdimi anlatamıyorum sanırım ifade etme eksikliğim var..yada karşı taraf anlamıyor...sonunda sen anladın meçhul

ifadelerinde eksikler var o yüzden ;)

"sen ne kadar iyi anlatırsan anlat karşıdaki nekadar anlarsa o"

anlatan her zaman haklıdır demeye çalışıyorsun ;)

Bu anlamı nasıl çıkardın kardeş :O .. yine sözler den den leniyor..

Necip Fazıl 08-05-2008 16:39

Alıntı:

Mucahid Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

çilik Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Mucahid Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

[O Nickli Üyeden Alıntı
bjektif ]
müslümanlığın şartlarını yerine getirmiyorsan müslümanlık orda bitmiştir sadece kimlikte yazar ;)

Arkadaslar bende sizlere su soruyu sormak istiyorum.Acaba Liseler de 1SAATlik Din dersiye bu genclik ne kadar Dinin ögreniyor.Yada bizler ne kadar Dinimiz ögrenmek icin caba harcıyoruz.Arkadaslar ben sunu bilir vede sunu okurum.Bana göre Bu ülke musluman bir ülke degil.Sakın Aldanmayalım %99 orana.Eger bu ülke gercekten Musluman bir ülke olsaydı.Benim basörtülü bacımlarım okullarına rahatlıkla girebilirlerdi.Ancak bizler Sözde Muslumanınız.Bunu bana aksini savunacak vede söyleyecek birisi varmı acaba bu sitede.Yok burası Gercekten Musluman Ülkesi diye.Ben acıkca ifade ediyorum.Degil bu sitede bu ülkede bana bu ülkenin Musluman bir oldugunu acıklayamaz.Cunku durum ortada.Objektif kardesime katılmamak elde degil.Selam ve dua ile kalın.

ya okulda neyi öğreniyoruz ki dini öğrenicez.iş ailede biter bence okulda artık din değil normal dersler bile öğretilemiyor...

Canım Kardesim Acaba bu gun toplum ne kadar İSLAMİ bilgisi var.Din Egitimi Ailede baslar vede devam eder.Kur'an Kursularla Okullar da devam eder.Ancak su sorunu cevabını verebilirmisiniz.Eger Ailede İslami Bilgiden Yoksunsa o zaman ne yapacagız.Bakın Bizlere Batı Diye Diye Batılısmaya Dogru İleriyoruz.Ne demis efendim Batı medeniyetmis.Kulleyen Yalan.Bu gun Batı Diye Kisiler Yarın bu ülkenin gencligi tamamen yoldan cıkdıgını zaman ne diyecekler.Genclik yada sosyal yapı inanılmaz bir sekilde bozulmadı mı.Arkadaslar Batıya medeniyeti ögreten bizim Atalarımız Degil mi.Bizler Gercekten Musluman olsaydık.Bu gun Türkiye Dunyanın En güclü vede refah ülkesi olmazmıydı.Bizler Ne zaman ki Allah'ın emrilerinden Uzaklasdık.Ne zaman Kur'an dan Uzaklastık.O zaman Rezil Olduk.Arkadaslar Ben yine diyorum Ve sözümü bittiyorum.Bu Ülke Gercek Manasıyla Müslüman Bir Ülke Degil.Selam ve dua ile kalın.

ki zaten gençlik yoldan çıkmış durumda bence :( :'(

ve bakın kuran kursları üzerinde oynanan oyunlara biran önce kapatmak için can atanlar var ve bunda medyanın etkisi çok büyüktür inadına haber yaparak bunu bir sarunmuş gibi gösterenler var >:(

Necip Fazıl 08-05-2008 16:40

Alıntı:

[O Nickli Üyeden Alıntı
bjektif ]
Alıntı:

Alıntı:

[O Nickli Üyeden Alıntı
bjektif ]
Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Akıncı44 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

TÜRKİYE KARANLIK GÜÇLER TARAFINDAN YÖNEİTLİYOR BAŞA KİM GELİRSE GELSİN O KURALA UYMAK ZORUNDA ÖYLE Bİ DÜZEN KURMUŞKİ BELİRLİ GÜÇLER..

Bizi ki yönetiyor şimdi Ak Parti mi yoksa dıs güçler mi?

hayır kardeş polinin söylemek istediği türkiyedeki karanlık güçler ;)

Şükür ya..ben derdimi anlatamıyorum sanırım ifade etme eksikliğim var..yada karşı taraf anlamıyor...sonunda sen anladın meçhul

ifadelerinde eksikler var o yüzden ;)

"sen ne kadar iyi anlatırsan anlat karşıdaki nekadar anlarsa o"

anlatan her zaman haklıdır demeye çalışıyorsun ;)

anlamıyorsan neden yorum yapıyorsun yaa ;)

Supraliminal 08-05-2008 16:40

bir şeyi anlatırken kendi ifadelerine de bak ifadende yanlışlık var mı diye karşıda ne anlarsa o diye birşey olamaz.

politikaci 08-05-2008 16:41

Senden başka herkes anladı nerdeyse..sorun ozaman benden çıkıyor objektif..

Supraliminal 08-05-2008 16:42

valla o cümleden her anlam çıkıyor o bakımdan söledim.

eddie 08-05-2008 16:43

Alıntı:

[O Nickli Üyeden Alıntı
bjektif ]
arkadaşın demek istediği onlar müslümanlığa saldırdıkça müslümanlığın şartlarının değerlerini daha iyi anlıyoruz.
katılıyorum onlar ne kadar dini değerlere saldırırsa bizde o kadar bağlanırız. ;)

evet tam olarak onu demek istedim kardeşim.. :-* +
hak ve özgürlüklerimiz kısıtlandıkça İslam'ın kıymetini anlıyoruz.. ben önceden ateist değildim belki.. "elhamdülillah müslümanım" derdim..ama bu kadar.. inanın onlar dinime saldırmaya başladıktan sonra ben müslüman olmaya başladım ;)

politikaci 08-05-2008 16:44

Alıntı:

[O Nickli Üyeden Alıntı
bjektif ]

Bakış açısına göre..o zaman benim kendimi ifade edemediğimi söylemek aklı selim olmaz. Çünkü herkes anladı anlatmak istediğimi

Supraliminal 08-05-2008 16:46

Alıntı:

Alıntı:

[O Nickli Üyeden Alıntı
bjektif ]

Bakış açısına göre..o zaman benim kendimi ifade edemediğimi söylemek aklı selim olmaz. Çünkü herkes anladı anlatmak istediğimi

senin anlatmak istediğini bende anladım fakat farklı anlamlarda çıkarılabilir o cümleden o yüzden yanlış cümle dedim ;)

politikaci 08-05-2008 16:47

Neyse basit bi konuyu uzatmanın lüzumu yok.Zaten benim akpartiye birşey demem akla ziyan oluyor.Gelecekte o partiye girmeyi planlarken..Naıl olsa demek istediğim anlaşıldı.problem büyümesin. :-*

_Yeniden_ 08-05-2008 16:48

Bu ülkede şu derin devlet ve ergenekon dediğimiz güçler ( ergenekon derin devlet mi, yoksa bundan da derini var mı? Bağlantı halindeler mi tam olarak bilemiyoruz tabi...) eğer ki bizim yanımızda olsaydı yani bizim gibi düşünseydi, o güçlerini ülkeyi geriletmek ve dini tamamen yok saymak için kullanmasalardı
biz şimdi çok çok daha gelişmiş bir ülke olurduk...

İttihat ve Terakki dönemine kadar uzanan bu büyük yapılanma -yönetimi alaşağı etmek- bizim ilerlememizi o kadar yavaşlattı ki yeri geldi geriledik...

Çok daha iyi yerlerde olabilirdik... Bu gün uluslar arası ilişkilerde bizim de sözümüz geçiyor belirli bir ölçüde ama... Çok daha gelişmiş bir ekonomiyle çok daha sözünü dinleten bir ülke olabilirdik...

İşte ülkemize yazık eden bu insanlar inşAllah hesabını vericekler...

Supraliminal 08-05-2008 16:49

-
Alıntı:

Neyse basit bi konuyu uzatmanın lüzumu yok.Zaten benim akpartiye birşey demem akla ziyan oluyor.Gelecekte o partiye girmeyi planlarken..Naıl olsa demek istediğim anlaşıldı.problem büyümesin. :-*

hele şükür ;D

Whitecloud 08-05-2008 17:10

Türkiye ilginç bir ülke ya neredeyse herkesin nüfusunda müslüman yazar ama kimse özgürce dinini yaşayamaz..Tabi böyle deyip de bırakmamak lazım biz elimizden geldiğince mücadele edeceğiz.

MelekTube 08-05-2008 17:40

halkı müslüman,ama yönetim şekli müslüman olmayan bir ülke.
liselerdeki din dersi tam anlamıyla doyurucu değildir.
İslam bir deryadır.. kumsalındaki kum tanesi olabilene ne mutlu :-*

Yâren 08-05-2008 22:18

Ülkemiz hem müslamanlığın en güzel yaşandığı yer hemde müslüman ülkeler arasında en demokratik ülke. Ülkemiz gerçekten müslümanmı diye sorararken insanın nasıl beklentileri olduğu önemlidir. Ülke gerçekten müslüman olması için ne yapmak lazım, bu tanıma uyabilmek için şeriatın gelmesimi gerekir? azınlıkları ülkeden atalım %99 değilde %100 müslümanmı olmamız lazım? Diyelimki şeriat geldi ve sizin tabirinizle ülke "gerçekten" müslüman oldu, e bu defa demokrasi elden gidecek. O zamanda sormazlarmı "Türkiye gerçekten demokratmı" diye. Bunca demokrasi-özgürlük çığlığı atarken bu konuların tartışılması bile gereksiz.

Önemli olan şudur ki; herkes istediği gibi dinini yaşasın, din ve vijdan özgürlüğü serbest bırakılsın. Bu haklar verilirkende diğer kesimin hakları gözardı edilmesin. Namaz kılan ile kılmayan, başörtüsü takan ile takmayan eşit olsun. Bize bizden olmayana hoşgörü lazım.

Ülke gerçekten müslümanmı sorusu yanlış. "Ben gerçekten müslümanmıyım?" sorusu daha mantıklı bana göre

Bostancı 08-05-2008 22:51

Milleti Müslüman(en azından kimliklerinde böyle yazıyor) ama devleti(cumhuriyeti) değil.. ;)

ofli 08-05-2008 23:17

Aslında uzun uzadıya konuşulabilecek bir konu.Fakat şunu söylemek yanlış olmayacak sanırım:İSLAM bu değil.Hiçbir din böyle değildir.Eğer DİN Evren'i yaratan bir Tanrı'nın emri ise böyle olamaz.Kötü olamaz.

Deniz.Feneri 08-05-2008 23:21

Müslümanlığı laiklik üzerinden siyaset yapanlarca engellenmeye çalışılıyor. Laiklik ile müslümanlık ise birbirine ters düşen kavramlar değil

taya 08-05-2008 23:25

hayır.. gerçek müslüman başta Kuran-ı Kerime ters düşmez... maalesef :(

CHATLAK 08-09-2008 10:37

bu ülkede müslümanlar dini özgürce yaşayabiliyormu

siyah gül 07 08-09-2008 10:47

Malesef yasşayamıyor kendimden örnek verebilirim en başta başörtülüyüm diye aylarca işsiz gezdim bu aklıma gelen ilk örnek buna benzer o kadar çok örnek varki

çilik 08-09-2008 10:56

bende başörtülüyüm diye okula alınmıyorum .....TÜRKİYE MÜSLÜMAN BİR ÜLKE OLSAYDI BÖYLE SORUNLAR YAŞAMAZDIK...

Eşref 08-09-2008 11:04

Sorunlarımızın, sıkıntılarımızın olduğu muhakkak. İnşAllah hepsi zaman içinde aşılacak. Fakat ben herşeye rağmen ülkemin müslüman bir ülke olduğunu ve bu dini mevcut müslüman ülkeler içinde en iyi şekilde taşıdığını düşünüyorum.

CHATLAK 08-09-2008 11:13

Allah cc zalimlerin eliyle bizleri imtihan ediyor

Bunun bilincinde olalım başörtüsünden dolayı vaya vs vs yaşantısından dolayı engellenenler Allah cc imtihanı ile imtihan edildiklerinin farkında olsunlar sabretsinler mücadele etsinler asıl sabır zalime karşı mücadele etmek demektir allah'ın ipine sım sıkı yapışıp bırakmamak demektir

Yukarıdakı kardeşlerim başörtünüz sizin icin Allah cc ipi konumundadır ona sım sıkı sarılın

çilik 08-09-2008 11:14

Alıntı:

CHATLAK Nickli Üyeden Alıntı

Bunun bilincinde olalım başörtüsünden dolayı vaya vs vs yaşantısından dolayı engellenenler Allah cc imtihanı ile imtihan edildiklerinin farkında olsunlar sabretsinler mücadele etsinler asıl sabır zalime karşı mücadele etmek demektir Allah'ın ipine sım sıkı yapışıp bırakmamak demektir

Yukarıdakı kardeşlerim başörtünüz sizin icin Allah cc ipi konumundadır ona sım sıkı sarılın

Eyvallahh zaten o ipi bırakmayız daha....allah razı olsun

CHATLAK 08-09-2008 11:22

Alıntı:

çilik Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Bunun bilincinde olalım başörtüsünden dolayı vaya vs vs yaşantısından dolayı engellenenler Allah cc imtihanı ile imtihan edildiklerinin farkında olsunlar sabretsinler mücadele etsinler asıl sabır zalime karşı mücadele etmek demektir Allah'ın ipine sım sıkı yapışıp bırakmamak demektir

Eyvallahh zaten o ipi bırakmayız daha....Allah razı olsun

Ecmain olsun kardeşim

siyah gül 07 08-09-2008 11:32

Alıntı:

Rabbim ondan ve doğru yolundan ayırmasın inşallah biz her zorluğa dayanmaya hazırız

Beritan 08-09-2008 21:45

anlayışıyla yaşayışı tezat ülke :-\

muhafazakargenc 08-09-2008 22:15

Müslüman bir ülke fakat inanışları yasalarına yasımayan ülke

Düş... 08-09-2008 22:28

Alıntı:

bence tam anlamıyla müslüman bir ülke değiliz bunun ıspatı da hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla gerçekleştiremiyor olmamızdır...

soruya cevp "evet müslüman bir ülkedir" diyememek ne acı ..
ben diyemiyorum şahsen ..
ne dışardan bakıldığında ne de yaşayış tarzımıza bakıldığında en müslümana benzemeyen müslüman ülke bizimkisi bence ...

elif zeynep 08-09-2008 23:28

Müslüman bir ülkeyiz , ama malesef şu bir avuç çatlak şahsiyet yüzünden İslam'ı tam olarak hayatımıza geçiremiyoruz. "Laiklik" sözcükcüğüyle çatlamış bu şahsiyetler bir temizlenirse "Müslüman" sözcüğü kimliklere hapsolmaktan kurtulacak ve ayağa kalkabileceğiz inşAllah...

Sabır, sabretmeyi öğrendik, çatlak şahsiyetler istemese de "müslüman" olmayı öğreneceğimiz gün yakındır inşAllah..

farukkonuk14 08-09-2008 23:58

Alıntı:

eddie Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

eddie Nickli Üyeden Alıntı
hak ve özgürlükler tam anlamıyla gerçekleşmiyor diye mi müslüman bir ülke değiliz?
bence hak ve özgürlüklerimize sınır getirilmeseydi İslamın kıymetini bilmezdik..
bana "çıkar o örtüyü" demeselerdi ben bilmezdim onlar için tesettür ne anlam ifade eder?
ya da birden şu da aklıma geldi.. :) kişi müslümandır hristiyandır veya laikperesttir. ülkenin tamamının bir dini olmaz.. :-\

başörtünün çıkarılmasına hiç üzülmemiş gibisin ;)

ne? :o bence beni yanlış anlamışsın..üzüldüm hem de çok.. ben kemalperestlerin sillesini yeteri kadar yedim ama başörtümü hiç çıkarmadım.. ama şer bildiğimde hayır varmış.. dediğim gibi onlar bana "çıkar o örtüyü" diyene kadar tesettür ne anlam ifade eder araştırmamıştım bile..

işte zaten ülkemizdeki bozulmaların kaynağıda bu. Sakın yanlış anlamayın;kimse bilmiyor müslümanlık nedir araştırmıyolarda habuki öğrenseler samimiyyeti de yakalayabilirler.anne türbanlı diye çocukta bilinçsizce kapanıyor burda başlıca görev velilere düşüyor bence

umutyolcusu 08-19-2008 12:54

ZAMANIN birinde,alim zatlardan biri,bir nehir kenarında namaza durmuş.Mecnun,tam o sırada,o zatın önünden geçmiş.Adam öfkeyle namazını bozarak''Bre melun görmezmisin ki namaza duruyorum,ne diye önümden geçersin?''demiş.
ve işte Mecnun'un cevabı:''Ben Leylanın aşkıyla senin namaz kıldığını görmezken,sen Mevla'nın aşkıyla beni nasıl gördün?
''sahte dindarlara ve aşk'ı böyle yaşayanlara ithaf olunur...
müslüman bir ülkemiyiz?EVET çünkü kimliğimiz de öle yazıyor...
Bence asıl önemli olan soru şu?SİZCE BİZLER GERÇEK MÜSLÜMANLARMIYIZ?NE DERSİNİZ?

dilek 08-19-2008 12:59

İlk Kurtlar Vadisi dizisinde görmüştüm bi kitap çıkmış;
""Allah'sız Müslümanlar"" konuya gönderme okunası kitaplardan ;)

http://www.metacafe.com/watch/1353488//

Hüdaverdi 08-19-2008 14:22

Türk'ü Türk yapan inançtır.
İnançsız birisi Türk değildir.

İnsanda yeter ki inanç olsun ama yarım yapamak olmasın.
Başka bir ülke de Hz.Ömer'e,başörtüsüne,peygamber efendimize,dinimize,Kur'an-ı Kerim'imize,namazımıza dil uzatılsaydı dil uzatanın dili kesilir ibreti alem için idam edilirdi.

Ülkemizde kafirlere karşı ses çıkaracak bir örgüt yok malesef,örgüt yok diyorum çünkü yasalar mahkemeler bilmemneler dahi ses çıkartmıyor izin veriyorlar bu terbiyesizliğe,tabi onlarda ortak olmuş oluyorlar buna.Bu yüzden bir örgütün kurulması lazım.Kafir ehlinin cezasını vermesi lazım.
İnanıyorum ki gerçekleşecek inşaAllah...

Efkâr-ı Mütemadi 08-19-2008 15:01

İnsanlar belki de içindekileri açıklamaktan korkuyor.Belki kimileri dini yaşamayı izin vermiyor ama izin vermiyorlar diye vatandaşları direk dinsiz olarak yargılamak biraz agır degilmi.Tek yürek olsak kesinlikle onlara pabuç bırakmayız ama organizasyon eksikliği var, sanırım.

Hüdaverdi 08-19-2008 15:09

Alıntı:

eva Nickli Üyeden Alıntı
İnsanlar belki de içindekileri açıklamaktan korkuyor.Belki kimileri dini yaşamayı izin vermiyor ama izin vermiyorlar diye vatandaşları direk dinsiz olarak yargılamak biraz agır degilmi.Tek yürek olsak kesinlikle onlara pabuç bırakmayız ama organizasyon eksikliği var, sanırım.

Allah'ın dinini,gerçeği yaşamaya izin vermeyen müslüman olamaz.Gerçeği yaşamaya izin vermeyen o gerçeğide yaşamaz.Yaşamadığı için ve insanları uzak tutmak için yaptıklarından dolayı o insan dinsiz değil midir ? :)
Ama dediğinde doğru,içindekileri açıklamaktan korkan var,neyin ne olduğunu bilmeyen şüphelenenler var.Ama bu onlara insanların inancını engelleme hakkını asla vermez :-*
En öncemlisi insanalrın yüzüne karşı 'sen kafirsin,sen münafıksın' demekten kaçınmak.İnsanın yüzüne karşı söylemek o insanı dinden tümden uzaklaştırmış oluruz.Normal bir şekilde bu tür konularda dile getirilebilir tabi :-*

parabol 08-25-2008 17:45

Türkiye cumhuriyetinin resmi dini yoktur zaten...Devletin dini yokken müslüman ülke demekde zaten olmaz...sadece halkının çoğunluğu müslümandır o kadar..

my_alp 08-31-2008 19:52

Turkiye Cumhuriyeti Laik bir ülkedir Din ve devlet isleri birbirinden ayrılmıstır.

sizin istediginiz

iran islam cumhuriyeti onun dini islam aradaki farkı isminden bile anlayabilirsiniz

islam 08-31-2008 19:58

Türkiye Malesef müslüman bir ülke değil...

All times are GMT +3. The time now is 22:33.