![]() |
Sizce Türkiye gerçekten müslüman bir ülkemi
Alıntı:
|
Alıntı:
ki zaten gençlik yoldan çıkmış durumda bence :( :'( ve bakın kuran kursları üzerinde oynanan oyunlara biran önce kapatmak için can atanlar var ve bunda medyanın etkisi çok büyüktür inadına haber yaparak bunu bir sarunmuş gibi gösterenler var >:( |
Alıntı:
anlamıyorsan neden yorum yapıyorsun yaa ;) |
bir şeyi anlatırken kendi ifadelerine de bak ifadende yanlışlık var mı diye karşıda ne anlarsa o diye birşey olamaz.
|
Senden başka herkes anladı nerdeyse..sorun ozaman benden çıkıyor objektif..
|
valla o cümleden her anlam çıkıyor o bakımdan söledim.
|
Alıntı:
hak ve özgürlüklerimiz kısıtlandıkça İslam'ın kıymetini anlıyoruz.. ben önceden ateist değildim belki.. "elhamdülillah müslümanım" derdim..ama bu kadar.. inanın onlar dinime saldırmaya başladıktan sonra ben müslüman olmaya başladım ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Neyse basit bi konuyu uzatmanın lüzumu yok.Zaten benim akpartiye birşey demem akla ziyan oluyor.Gelecekte o partiye girmeyi planlarken..Naıl olsa demek istediğim anlaşıldı.problem büyümesin. :-*
|
Bu ülkede şu derin devlet ve ergenekon dediğimiz güçler ( ergenekon derin devlet mi, yoksa bundan da derini var mı? Bağlantı halindeler mi tam olarak bilemiyoruz tabi...) eğer ki bizim yanımızda olsaydı yani bizim gibi düşünseydi, o güçlerini ülkeyi geriletmek ve dini tamamen yok saymak için kullanmasalardı
biz şimdi çok çok daha gelişmiş bir ülke olurduk... İttihat ve Terakki dönemine kadar uzanan bu büyük yapılanma -yönetimi alaşağı etmek- bizim ilerlememizi o kadar yavaşlattı ki yeri geldi geriledik... Çok daha iyi yerlerde olabilirdik... Bu gün uluslar arası ilişkilerde bizim de sözümüz geçiyor belirli bir ölçüde ama... Çok daha gelişmiş bir ekonomiyle çok daha sözünü dinleten bir ülke olabilirdik... İşte ülkemize yazık eden bu insanlar inşAllah hesabını vericekler... |
-
Alıntı:
|
Türkiye ilginç bir ülke ya neredeyse herkesin nüfusunda müslüman yazar ama kimse özgürce dinini yaşayamaz..Tabi böyle deyip de bırakmamak lazım biz elimizden geldiğince mücadele edeceğiz.
|
halkı müslüman,ama yönetim şekli müslüman olmayan bir ülke.
liselerdeki din dersi tam anlamıyla doyurucu değildir. İslam bir deryadır.. kumsalındaki kum tanesi olabilene ne mutlu :-* |
Ülkemiz hem müslamanlığın en güzel yaşandığı yer hemde müslüman ülkeler arasında en demokratik ülke. Ülkemiz gerçekten müslümanmı diye sorararken insanın nasıl beklentileri olduğu önemlidir. Ülke gerçekten müslüman olması için ne yapmak lazım, bu tanıma uyabilmek için şeriatın gelmesimi gerekir? azınlıkları ülkeden atalım %99 değilde %100 müslümanmı olmamız lazım? Diyelimki şeriat geldi ve sizin tabirinizle ülke "gerçekten" müslüman oldu, e bu defa demokrasi elden gidecek. O zamanda sormazlarmı "Türkiye gerçekten demokratmı" diye. Bunca demokrasi-özgürlük çığlığı atarken bu konuların tartışılması bile gereksiz.
Önemli olan şudur ki; herkes istediği gibi dinini yaşasın, din ve vijdan özgürlüğü serbest bırakılsın. Bu haklar verilirkende diğer kesimin hakları gözardı edilmesin. Namaz kılan ile kılmayan, başörtüsü takan ile takmayan eşit olsun. Bize bizden olmayana hoşgörü lazım. Ülke gerçekten müslümanmı sorusu yanlış. "Ben gerçekten müslümanmıyım?" sorusu daha mantıklı bana göre |
Milleti Müslüman(en azından kimliklerinde böyle yazıyor) ama devleti(cumhuriyeti) değil.. ;)
|
Aslında uzun uzadıya konuşulabilecek bir konu.Fakat şunu söylemek yanlış olmayacak sanırım:İSLAM bu değil.Hiçbir din böyle değildir.Eğer DİN Evren'i yaratan bir Tanrı'nın emri ise böyle olamaz.Kötü olamaz.
|
Müslümanlığı laiklik üzerinden siyaset yapanlarca engellenmeye çalışılıyor. Laiklik ile müslümanlık ise birbirine ters düşen kavramlar değil
|
hayır.. gerçek müslüman başta Kuran-ı Kerime ters düşmez... maalesef :( |
bu ülkede müslümanlar dini özgürce yaşayabiliyormu
|
Malesef yasşayamıyor kendimden örnek verebilirim en başta başörtülüyüm diye aylarca işsiz gezdim bu aklıma gelen ilk örnek buna benzer o kadar çok örnek varki
|
bende başörtülüyüm diye okula alınmıyorum .....TÜRKİYE MÜSLÜMAN BİR ÜLKE OLSAYDI BÖYLE SORUNLAR YAŞAMAZDIK...
|
Sorunlarımızın, sıkıntılarımızın olduğu muhakkak. İnşAllah hepsi zaman içinde aşılacak. Fakat ben herşeye rağmen ülkemin müslüman bir ülke olduğunu ve bu dini mevcut müslüman ülkeler içinde en iyi şekilde taşıdığını düşünüyorum.
|
Allah cc zalimlerin eliyle bizleri imtihan ediyor
Bunun bilincinde olalım başörtüsünden dolayı vaya vs vs yaşantısından dolayı engellenenler Allah cc imtihanı ile imtihan edildiklerinin farkında olsunlar sabretsinler mücadele etsinler asıl sabır zalime karşı mücadele etmek demektir allah'ın ipine sım sıkı yapışıp bırakmamak demektir Yukarıdakı kardeşlerim başörtünüz sizin icin Allah cc ipi konumundadır ona sım sıkı sarılın |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ecmain olsun kardeşim |
Alıntı:
|
anlayışıyla yaşayışı tezat ülke :-\
|
Müslüman bir ülke fakat inanışları yasalarına yasımayan ülke
|
Alıntı:
ben diyemiyorum şahsen .. ne dışardan bakıldığında ne de yaşayış tarzımıza bakıldığında en müslümana benzemeyen müslüman ülke bizimkisi bence ... |
Müslüman bir ülkeyiz , ama malesef şu bir avuç çatlak şahsiyet yüzünden İslam'ı tam olarak hayatımıza geçiremiyoruz. "Laiklik" sözcükcüğüyle çatlamış bu şahsiyetler bir temizlenirse "Müslüman" sözcüğü kimliklere hapsolmaktan kurtulacak ve ayağa kalkabileceğiz inşAllah...
Sabır, sabretmeyi öğrendik, çatlak şahsiyetler istemese de "müslüman" olmayı öğreneceğimiz gün yakındır inşAllah.. |
Alıntı:
|
ZAMANIN birinde,alim zatlardan biri,bir nehir kenarında namaza durmuş.Mecnun,tam o sırada,o zatın önünden geçmiş.Adam öfkeyle namazını bozarak''Bre melun görmezmisin ki namaza duruyorum,ne diye önümden geçersin?''demiş.
ve işte Mecnun'un cevabı:''Ben Leylanın aşkıyla senin namaz kıldığını görmezken,sen Mevla'nın aşkıyla beni nasıl gördün? ''sahte dindarlara ve aşk'ı böyle yaşayanlara ithaf olunur... müslüman bir ülkemiyiz?EVET çünkü kimliğimiz de öle yazıyor... Bence asıl önemli olan soru şu?SİZCE BİZLER GERÇEK MÜSLÜMANLARMIYIZ?NE DERSİNİZ? |
İlk Kurtlar Vadisi dizisinde görmüştüm bi kitap çıkmış;
""Allah'sız Müslümanlar"" konuya gönderme okunası kitaplardan ;) http://www.metacafe.com/watch/1353488// |
Türk'ü Türk yapan inançtır.
İnançsız birisi Türk değildir. İnsanda yeter ki inanç olsun ama yarım yapamak olmasın. Başka bir ülke de Hz.Ömer'e,başörtüsüne,peygamber efendimize,dinimize,Kur'an-ı Kerim'imize,namazımıza dil uzatılsaydı dil uzatanın dili kesilir ibreti alem için idam edilirdi. Ülkemizde kafirlere karşı ses çıkaracak bir örgüt yok malesef,örgüt yok diyorum çünkü yasalar mahkemeler bilmemneler dahi ses çıkartmıyor izin veriyorlar bu terbiyesizliğe,tabi onlarda ortak olmuş oluyorlar buna.Bu yüzden bir örgütün kurulması lazım.Kafir ehlinin cezasını vermesi lazım. İnanıyorum ki gerçekleşecek inşaAllah... |
İnsanlar belki de içindekileri açıklamaktan korkuyor.Belki kimileri dini yaşamayı izin vermiyor ama izin vermiyorlar diye vatandaşları direk dinsiz olarak yargılamak biraz agır degilmi.Tek yürek olsak kesinlikle onlara pabuç bırakmayız ama organizasyon eksikliği var, sanırım.
|
Alıntı:
Ama dediğinde doğru,içindekileri açıklamaktan korkan var,neyin ne olduğunu bilmeyen şüphelenenler var.Ama bu onlara insanların inancını engelleme hakkını asla vermez :-* En öncemlisi insanalrın yüzüne karşı 'sen kafirsin,sen münafıksın' demekten kaçınmak.İnsanın yüzüne karşı söylemek o insanı dinden tümden uzaklaştırmış oluruz.Normal bir şekilde bu tür konularda dile getirilebilir tabi :-* |
Türkiye cumhuriyetinin resmi dini yoktur zaten...Devletin dini yokken müslüman ülke demekde zaten olmaz...sadece halkının çoğunluğu müslümandır o kadar..
|
Turkiye Cumhuriyeti Laik bir ülkedir Din ve devlet isleri birbirinden ayrılmıstır.
sizin istediginiz iran islam cumhuriyeti onun dini islam aradaki farkı isminden bile anlayabilirsiniz |
Türkiye Malesef müslüman bir ülke değil...
|
All times are GMT +3. The time now is 22:33. |