![]() |
Başörtülü kızlar neden Polis olmak ister!!!
Kardeşim dinin emirleri önce gelir de, bu ortamda tutup bu kızları tartışmak ne kadar ahlaklıdır, bu bize ne kazandırır.Onlar tutmuş kolunu bacağını açmış da, herkes biraz kendine baksın mümkünse.Herkes burada evliya mı?Kim tutup bazı şahısların hassasiyetlerini bu derece yargılama hakkını kendine verebilir?
Herkes etiketlemeyi kötü bir şey sayıyor ama, herkes de bir yandan kendi beynindeki kalıplara göre insanları değerlendiriyor.Diğerleri bizim gibi olmak zorunda değil, benim kanunlarımla benim mantığımla yaşamak zorunda değil.Kızın orada kolunu açması yalnızca kendini ilgilendirir, bu bence çok çirkin oldu.İçi rahatlayan var mı onları burada konuşmakla? |
Baş sayfalarda dediğim gibi ablam..Ben suçu tamamen kızlarda bulmuyorum.Onlara başını ve vücudunu açtırtmayı mecbur tutturan insanlarında suçu aldığını söylüyorum..Fazla değil 1-2 sayfa geriye gidersen tamamiyle anlatmak isteğimi görebilirsin...herkes kendinden sorumlu diye mesaj attım onada muhalifler çıktı.bi bak :)
|
Peki kardeşim:) ben genel olarak yazıyorum aslında cevapları,:).
|
yorumları okumadım...arkadaşlar ne yazmış bilemiyorum...
ben ...rabbimin farz kıldığı ...yapmakla beni sorumlu tuttuğu tesettürümü ...dünyalık bir zevk uğruna...beşeri bir ilim uğruna açabiliyorsam yazık bana... türban olayını ..yani yasak ilk başladığında yasakçı zihniyet ağızlara bal çalar hesabı...türban fetvasını yaydı....baktı ..kızlarımız dündan tavize hazırlıklı...şu anda pek çok yerde türbanada karşıymış hocalar...ızlarımızda yılarımız heba olmasın diye bari bitirelim diyorlar... eh ..okul bitti...boşa mı gitsin emekler....tabiki görev kutsaldır.... bide bakmışsınki...ömür sermayen tükenmiş....aman neyse...polis oldu...namı vra....doktora yaptı tezi var...kurtarır o onu ... bu konuda çok ghassasım en iyisi daha fazla yazmayayım...kızaan çok olacaktır ama.... ne diyeyim...buda benim fikrim..özgürlüğüm yani... |
Bütün başörtülüleri bir tutmak nedendir anlamıyorum.
Herkesin kendince sınırları var. Kimisi başını örter sadece kollarını açar,pantolon giyer vs. Kafamızda oluşturduğumuz başörtülü bayan modeline oturtmaya çalışmayalım herkesi. Başörtülü şunu yapmış başörtülü bunu yapmış diye yargılamak kimseye düşmez o zaman açık bayanların ele alınacak yanı kalmaz değil mi ;) Her insanın kendi kişisel fikirleri ve kendi sınırları olduğunu unutup belli bir kategoride yargılamak ne kadar doğru olur ? Bırakın herkes nasıl istiyorsa öyle yaşasın. Kendisiyle,görünüşüyle çelişse bile bu onun fikirleridir ve kimse bir damga basıp sınırlandıramaz bence. Allah herkese tam manasıyla idrak edip uygulamayı nasip etsin demekten başka bir şeye hakkımız yok diye düşünüyorum. |
Evet Aşk-ı ilahi kardeşim elbette fikir senin, ama bence herkes kendi etki alanındaki tesettüre duyarlı olabilir.Senin duyarlılığına sahip olmayanları bu derece hor görmemek gerek, benim görüşüm de budur ki, herkes kendi kulağını çeksin.Kimse bizim ahlak kalıplarımızda yaşamak mecburiyetinde değil, buraya onları malzeme yapma hakkımız yok.
Kamusal mışş kardeşim, katılıyorum. :) |
Alıntı:
kimseyide hor görmüyorum....yıllarca horlamalara bu kadar duyarlı olsaydınız keşke.... malzeme yapmak...ucu sivri bir söz olmuş...amacım tabikide bu değil... konu tesettürlü kızlarımızın polis olma isteğiydi.... bende yorum yaptım acizane... tesettüre aykırı olan bir ortama giren zaten tesettürlü kimliğinden çıkmıştır.... |
Tesettüre riayet falan kendi bilecekleri iştir.Bunlar medyatik falan değiller, burada tutup resmen tartışmaya açmak bence ahlaklı değildir.
"yıllarca horlamalara bu kadar duyarlı olsaydınız keşke...." Duyarsızlığımızı nerede gördünüz?Bu soruma cevap beklemiyorum konuyu çerçevesinden taşırıp huzuru kaçırmak istemem. Kızlar siz sırf tesettür sınırlarına riayet etmedi, düzene uydu diyeceksiniz diye - " bu hareketleri yanlış bile olsa " - polis olmaktan mı vazgeçeceklerdi? |
Şimdi gerçekten ne yorum yapsam diye düşündüm Yukarı tükürsem bıyıl aşağı tükürsem sakal durumları oldu bende Başörtülü hanımlar Polis olamaz mı ? Sorusu geldi aklıma Sonra Olmalı tabi ama orada yapılan araştırmalar aklıma geldi yani tam bir çıkmaz bilemiyorum gerçekten ne desem :-\ :-\
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Biz başımızdaki örtünün ağırlığının, onun bize kazandırdıklarının farkında olmadığımız için çok rahat açabiliyoruz..Gençlik nereye gidiyor... :'(
|
Başörtüsünün manasını kavrayan müslüman bir kadın, bu gibi davranışlarda bulunmaz diye düşünüyorum. Ya ben "ne yapalım, başka çare mi var, okumaları gerekiyor..." diye bir söylemi asla kabul etmiyorum, Rabbim'in hükmü kesindir, farzın yanında "olabilir"lik durumlar yoktur..
|
Basortulu ınsanlar neden dıle getırmemısler orda bu durumu? yani basları kapalı ama dızlerına kadar acıkmıydı :o Baska bır bolumde bayan biri tarafından kontrolu yapılamaz diye bir kaide olamaz
|
maddiyat öne çıkarsa üstünüde açar,komserden kıyakta yaptırır. lakin bence oradakiler ya dini bilmiyolar yada hafife alıyolar
|
Zamanımızda iş bulmak helede devlet garantili bir iş bulmak çok zor.Polislikte garantili işlerden birisi.İnsanlar ekmek davası için istemeselerde bazı kurallara uymak zorunda kalabilirler.Bu yüzden o kişileri yargılamamak lazım.Sadece bu polislik mesleği için geçerli olan bir durum değil.Şuan için hangi işe başvurulsa hep aynı sorunla karşı karşıya gelinebiliyor.O yüzden bazı zamanlarda kurallar uymak mecburiyetinde olabiliriz.
|
ooooo...ne alaka kardeşim....
sonunda dini fikirlerimide siyasi olarak algıladınızya...bravo.... neyse yaren dinden anlamayana dini terimlerle anlatmaya çalışırsan böyle olur.... başlığa göre yorum yaptım... kesinlikle türbanla polislik olmaz... eğer benim bu fikrim yüzünden bağlı olduğum siyasi parti kapatılacaksa ...gurur duyarım... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
fikirlerimi baştan beri paylaştım......
neyse...terkar kuvvet getirir... her insan tabiki polis olabilir... ama tesettür bir islami kimliktir...bu kimliğe sahip olanlar yani erkekler oluyorsa..bir önyargımız yok demektir... benim anlatmaya çalıştığım..eğer ortada bir tercih varsa ve bu polislikten yana kullanılacaksa...bu kişi eğer tesettürlüyse..tercihi onu ..bu sıfatla anılmaktan çıkarmıştır... günümüz koşullarını çok iyi bilmekteyiz...yani bu tercih meselesi olamaz... ....................ama sanki olanları yargılıyorum gibi anlaşıldı ..kesinlikle... |
Hava alanından ust aramısında kım yapmalı erkek polis mi bayanları ?
|
Alıntı:
Ben bunu yaparsam yazık bana, diyebilenlerimiz var, bu kınamak değil nedir?Buna hakkımız var mıdır?Biz bu kadar tam mıyız?Hiç mi günahımız yok?Herkes bazı şeyleri bizim kadar idrak etmiş olmak zorunda mı?Öyle iseler bile bunların hesabını yapmak bize mi düşer?Bu şekilde insanları eleştirmek bize birilerini mi kazandırır?Böyle mi bu şuuru kazandırırız?Ya da böyle mi kendimizi tam hissederiz?Hükmü inkar eden yok, ama bunun hesabını biz yapmayız.Hepimiz günahkarız ve aynı acziyetteyiz.Boynumuz en az herkes kadar bükük olmalı.Ama bu bizim aman dileyen halimiz olamaz.Bir günahkar böyle olamaz. Bu da genel cevabımdır, esasen benim değildir, Gavs-ı Sani ks böyle buyurmuş: "İnsanlığa hizmet ve iyilik etmek isteyen kimse kendi nefsini ıslah etsin yeter." Kendi kulağını çek başkasıyla uğraşma zaten vaktin kalmaz. |
"İnsanlığa hizmet ve iyilik etmek isteyen kimse kendi nefsini ıslah etsin yeter."
tesekkurler kurban + |
Arkadaşlar diğer şehirleri bilmiyorum ama ben bundan 2 yıl önce Gaziantep'te polislik mülakatına girdim ve burada erkekleri erkek polis heyeti kontrol ediyordu bayanlarıda yine bayanlardan oluşan bir heyet kontrol ediyordu,ama uygulamalar değiştim bilmiyorum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben tersinimi soyledım ki :) |
dine karşı olan herşeye karşıyım...eğer amaçları gerçekten polis yapmaksa türbanın zararı ne :-\
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ne olursa olsun bi baş örtülü insana dinini bilen bir insana o duruma düşmek yakışmıyor
|
Alıntı:
ben kınıyorum. |
ben başörtülüler cennete giriyor demedim..dememde..
hatta çoğu kapalı vardırki açık olsa daha iyi derim ama şunuda inkar edemezsiniz değilmi....islamın gerektirdiği gibi örtünmekte bir şarttır? |
Alıntı:
|
sence ben anlamadığım şeyde ısrar edermiyim eğer demek istediğini anladıysam bunu yazmışımdır :)
|
Tamam sorun yok senle tartısmaktan korkuyorum :P
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sence turbanlı kardeslerım baslarını acmamalı unıversitede okuyabilmek ıcın ne dusunuyorsun fıkırlerını paylasırmısın :-\
|
All times are GMT +3. The time now is 05:03. |