![]() |
Ailenizde haremlik selamlık varmı?
aslında olması gerekir ama öyle birşey yok ama bir mesafe vardır erkeklerle aramızda
|
Haremlik-selamlık vardır bizde de. Ayrıca olması da gereklidir diye düşünüyorum. Ama bu akraba arasında olmaz. Genelde misafirler ailece geldiğinde olur.
Daha rahat oturmak, daha rahat konuşmak adına yapılır. Ya mesela misafir geldiğinde eğer karışık oturuluyorsa servis yapmak zorlaşıyor, hep kontrollü oturmak zorunda kalıyorsun, rahat konuşamıyorsun. Erkekler kendi aralarında kadınlar kendi aralarında konuştukları için kısık sesle konuşmak zorunda kalıyorlar. Ama ayrı olunca durum böyle olmuyor. Mesela erkeklerin servisini ağabeyim kadınların servisini de annem ya da ben yapıyorum. Kısacası çok rahat oluyor yani. Evime gelen misafire " Nasıl oturmak istersiniz? " diye bir soru sormam. Çünkü evimin kurallarını ben koyarım ve misafir umduğunu değil bulduğunu yediği gibi kuralları da o da değil ev sahibi koyar. Kaldı ki ben bir şeyin doğru olduğuna inanıyorsam, inancım gereği bu doğruysa şayet bunu yapmaktan çekinmem. Bunu yaparken de başkalarının ne düşüneceğini umursamam. Ayrıca özgün genc in de belirttiği gibi bu bir Müslüman Türk ailesi geleneğidir. Gelenek adı üstünde yapılması süregelen öteden beri yapılmış/ yapılan şeylere denir ve bu da bizim geleneklerimize verilebilicek bariz bir örnektir. :) |
aile içinde yok ama dışarı için evet var
|
bizde haremlik selamlık var ... Komşuda gelse ... Aile dostuda gelse var... (ama tabi dayım, amcam( tabi bu esnada annem nizami düzgün bir şekilde dini kuralarındahilinde tam tesettürlü) olunca bu haremlik selamlık yok ama haremlik selamlık daha uzak akrabalar içinde geçerli...
|
ewet kesinlikle var
|
TİPİK AKP ZİHNİYETİ SİZİN ELEİNİZE FIRSAT VERSEK LAİKLİK KALKSA SİZİ DÜSÜNEMİYORUM AMA YOBAZLARA KARŞI LAİKLİK GUVENCEMİZDİR:w:
|
Alıntı:
|
Ben laik değilim ve ... Haremlik selamlık benimde evimde var... Allah şükür...
|
meleken senden yine hiç şaşırmayacağım bir yorum okudum
artık sizin gibilere Laiklik ve İslam hakkında yorum yazmayacağım çünkü siz o konularda hem sağır hemde kör oluyorsunuz... |
valla karşı cinsten dostlarıma , ailemdeki bayanlara , arkadaşlarımın eşlerine kız arkadaşlarına veya nişanlılarına kalkıpta değişik gözle bakacak kadar insanlıktan ahlaktan uzak olmadığımdan dolayı bizde yoktur ve olamaz. haa "bunu sırf bu yüzdenmi uyguluyoruz kardeşim bize ne demek istiyorsun" diyecek olanlar çıkabilir , onlara cevabım şu ; ben bu olayı bu şekilde algılıyorum , başka bir nedeni var ise açıklanması durumunda bende bilgi edinmiş olurum ama eğer tek nedenide benim dediğim şeyse ben bunu uygulayanları kendileriyle başbaşa bırakırım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Öncelikle böylesi güzel ve enine boyuna tartışılması gereken bir konuyu açtığı için ilgili arkadaşa teşekkür ediyorum.
Haremlik-selamlık uygulamasınını doğruluğu yanlışlığı ile ilgili yorum yapmamız yanlış olur. Zira, yanlış diyen de bunu Rikopaşa gibi mantıklı bir şekilde açıklarsa haklıdır; doğrudur diyen de İslami perspektifi kendi külütürü ve aklı çerçevesinde yorumlayarak haklı olacaktır. Bizim uygulamamızda harem-selam olayı yoktur. Bu kadar konuşmak da yeter bence bu konuda... |
Islam falan insnaların dini duygularını sömürmeye devam artık sizi inamıyoruz dini siyasete alet ednler cıkmıs harem sealm konusuyoruz yobazlar iran gitse harem selam kalmaz benim erkek arkdaşımla harem sealm olacaz yabancıya yobazllıgın bu kadar mikrop tan farksısızınız turkiye laiktir laik kalacak cumhuriyet devrimi kaznacak aydınlık diye ikdidara gelen kara zihniyet defolup gidecek
|
Benim ailemde de yok benim hayatımda da yok . Ama bende sizin gibi müslümanım. Ancak burdaki yazıları okuyunca birşeyle yazmadan edemedim arkadaşlar. Bence de herkes kendi hayatını yaşamalı yani ne bu örnekte olduğu gibi haremlik-selamlık yaşayanlar yaşamayanları yargılamalı nede haremlik selamlık yaşamayanlar yaşayanları yargılamalı. Sonuçta İslamiyet çok yüce bir din ve tüm insanların üstünde ve bizim dinimizde tamamen hoşgörüye ve sevgiye dayalı bir din bence. O yüzden eğer toplum hayatlarımızda da bu saygıyı hepimiz gösterirsek bence çok daha mutlu oluruz gibime geliyor. Sonuçta Ne güzel demişler iman ile paranın kimde olduğu bilinmez. birisini kınadığımızda eğer müslümansak o kişinin Allah'a ne kadar yakın olduğunu asla bilemeyeceğimizi ve asla bizim gördüklerimizin beynimize ve gönlümüze yetmeyeceğini unutmamak gerek sanırım. Ben hep bundan korkarım ya kınadığım kişi bir Allah dostuysa? Allah tüm müslümanları böylesine korkunç bir hataya düşmekten korusun. Saygılarımla.
|
Bizdede yok dinin diğer vecibelerini yerine getirdikde omu kaldı
|
Allah (c.c) hz. evlerimizi bu şekilde inşa etmeyi nasip eylesin. Ailemde haremlik selamlık (imkanlar el vermediği için) yoktur, fakat hasretini çekmekteyim. İnşaallah kendi yuvamda uygular ve yavrularımı bu üzere yetiştiririm. Haremlik selamlık ne demektir bilmek isteyenlere tavsiyem, Beylerbeyi sarayını gezip bilgi edinmeleridir. Eğer imkanları yoksa açıp bir Osmanlı mecmuasından okumalarıdır. Konuyu dile getiren Seleme kardeşime teşekkürler. selam ve dua ile...
|
haremlik selamlık gibi bir anlayıs yok. cünkü zaten kendiliğinden ortaya cıkıyor. kadınlar odanın bir kösesinde oturuyor. erkekler baska bir yerinde. zaten yabancı misafir pek olmuyor. olsa da eğer kalabalık ise farklı yerlerde oturulyor.
ama ben genelde erkeklerin yani olduğu kısımda takılıyorum.. hele babamla dayımın arasında bir konu başlatıp din, siyaset, tarih eksenli onları tartıstırmak yok muuu müthiş bir zevki var:D işte ben biraz bozuyorum genelde. kötü bişey mi? hayır. kadınların arasında danteldi yemekti muhabbetlerine tahammülüm yok.erkek muhabbetleri daha kaliteli oluyor. :utandım:saygısızlık yahut laubalilik gibi bir durum aile de zaten asla söz konusu bile olamaz. |
Alıntı:
Benim yengem çarşaflı o bize gelince oluyor, ama bence doğru olanda bu çünki biz müslümanlar olarak kuran-ı kerim,e göre hareket etmemiz gerekiyor, oda bunu emir ediyor. Bu arada güzel bir konuya değinmişsin fikrine sağlık:merhaba: |
var çok şükür....
|
Alıntı:
bu arada haremlik selamlık derken mahrem olduğun kişiler arasında olur...dayın mahremin değil;1 |
evet var.bu bizim evimizde olduğunda gelen misafir bu görüşümüze saygı duymalı,ben de gittiğim misafirlikte evsahibinin tutumuna saygı gösteririm.
akrabalarla kalabalığa göre değişir.aile dostu olan insanın da birlikte oturulduğu taktirde ki tutum ve davranışına dikkat ederim. giyim tarzım gideceğim,misafir olacağım evin bu konudaki tutumuna göre değişir. genellikle ayrı oturmak tercihimdir. eğer HZ.Muhammed (as) in ümmetiysek,hayat tarzımız da onunki gibi olmalıdır.harem ve selamlık sonuna kadar tarzımdır :güzel: |
Alıntı:
evet kadınlarınki sıkıcı oluyor. yemekti danteldi cocugun okuluydu filan :p |
Alıntı:
|
Dinimiz nasıl buyuruyorsa o şekilde yaşamaya çalışalım.Kendi zevk ve sefamıza göre din yaşamayalım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
aynı dinin peygamberi ilim çinde olsa dahi gidiniz diyor değil mi? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sen bişeyler anlamışsın bu konudan :w:
bende katılıyorum sana:karizmatik:ilk defa doğru söledin:karizmatik: |
Alıntı:
|
Alıntı:
bende sana katılıyorum dedim:karizmatik: |
Alıntı:
|
he he o dedinden:karizmatik:
|
Alıntı:
|
Soru hangi manada sorulmuş tam anlayamadım ama bizde mesela misafir geldiğinde kadın kısmı ayrı erkek kısmı ayrı bi odada oturur..
Haremlik selamlıktan öte bu muhabbet doyuruculuğu açısından daha hoştur.. Dinimizinde yüceliğini gösteren bir 'yasak' .. |
anne tarafi evet
baba tarafi hayir |
Evet vardır.
Erkekler bir odada bayanlar bir odada oturur eğer bayanlar daha rahat başörtüleri açık oturmak isterse erkek ahalisi olarak dışarı çıkarız yada odadan çıkmayız. |
Bizim Ailemizdede uygulanır Bazı arkadaşlar saçma geliyor demiş Ama Unutmamak gerekirki Altın çağ da yaşamıyoruz Ahir zaman da herşey o kadar birbirine karışmışken ev de sokak da okul da iş de bu keşmekeşlikte haremlik selamlık ölçülerine riayet edenleri takdir etmek saygı duymak gerekir..teşekkürler konu için eyvallah:çiçek:
|
All times are GMT +3. The time now is 21:46. |