Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dış Gündem (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=125)
-   -   İran Devletine Sempati mi Antipati mi Besliyorsunuz? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=45728)

Üç mevsim 04-18-2010 13:06

Alıntı:

galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 734960)
özgün kardesim bir yanlis var herhalde biz irandaki siilik ile Türkiye deki aleviligi karistiriyoruz ikisi arasinda bana göre ve alimlere göre ak ile kara kadar fark vardir!

Yahu adamın biri youtube'de demiş ki -Lailahe İlallah Ali'en resulullah- kimdir nedir??? Bunlar da almış bunu koca koca yazmışlar -İşte Mustafa İslamoğlu'nun kafir şiası-... Zihniyet bu işte Galevera...

Sapkın şii kolları olabilir ne yapalım ya, onlar üzerinden istisnaya kaideyi mi bozduralım. Bunun üzerinden İran'a düşmanlık yapmanın alemi ne ya...

Kaldı ki mezheplerimiz ayrı olsun bırak bunun için iran'a kötü mü bakmamız lazım. Elin gavuruyla işbirliği yapıyoruz da mezhebi değişik diye niye İran'a böyle düşmanlık yapacağız öyle şey mi olur mu ya.

Ömer Bekir 04-18-2010 13:15

Sana Hayrettin Karaman'la M.İslamoğlu'nun bu konudaki video ve söylemlerini kaynaklarla daha önce iletmiştim,ancak sen yine konuyu türlü türlü yerlere götürmüştün..İstersen yine veririm kaynaklarını..Ümmetçilik;m.islamoğlu ile Hayrettin Karaman daha iyi biliyor değil mi İmam'ı Rabbani'den,Abdûlkadir Geylani'den,İmam'ı Azam'dan,İmam'ı Şâfî'den,Es'ad Coşan'dan,Ali Haydar'dan, Mahmud Ustaosmanoğlu'ndan,Fethullan Gülen'den..Tabi canım,şialarda 3,5 kişi var bu söylediklerimiz sapkınlığı kabul edenler..Kardeşim İran'a mı gittiniz yada İran'ın temel din anlayışını mı gördünüz..Gidin İran'a herkesle tek tek görüşün;%90'ından fazlası 3 sahabeye sövüp Hz.Aişe annemize ağır iftiralar atıp,Muaviye r.a'ı (haşa)kafir ilan edeceklerdir..Bilmeden boş kaptan atmayalım lütfen..

Mavera 04-18-2010 13:23

Alıntı:

özgün genç Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 734978)
Yahu adamın biri youtube'de demiş ki -Lailahe İlallah Ali'en resulullah- kimdir nedir??? Bunlar da almış bunu koca koca yazmışlar -İşte Mustafa İslamoğlu'nun kafir şiası-... Zihniyet bu işte Galevera...

Sapkın şii kolları olabilir ne yapalım ya, onlar üzerinden istisnaya kaideyi mi bozduralım. Bunun üzerinden İran'a düşmanlık yapmanın alemi ne ya...

Kaldı ki mezheplerimiz ayrı olsun bırak bunun için iran'a kötü mü bakmamız lazım. Elin gavuruyla işbirliği yapıyoruz da mezhebi değişik diye niye İran'a böyle düşmanlık yapacağız öyle şey mi olur mu ya.

ben o acidan hep sunu derim önce bir müslümanlar arasi diyalog yapalimda sonrasini hallederiz..
Malesef ümmet icinde cok büyük bölünmüslük var ve bu bölünmüslük dis güclerin fitnesiyle irakta kardes katliyle önümüzde duruyor..
her düsünce akimininin, mezhebin sapkinlari vardir, marjinalleri vardir onlar üzerinden bir zümreyi tamamen yok saymak, hedef tahtasina oturtmak ne kadar dogru olur orasinida bilemiyorum!..

Üç mevsim 04-18-2010 13:36

Neden hocaları birbiriyle kıyaslıyorsun. Bu ulemanın hepsinin de çok önemli hizmetleri var, buna birşey diyen mi var. Yahudi ve Hristiyanların cennete girip girmeyeceği konusu Cübbeli zatın diğer hocalara saldırmak için diline doladığı birsürü fuzuli meseleden biridir. Ben de sana Hayrettin Karaman Hocanın bu konudaki cevabını vereyim, tek kelime: KARALAMA... Mustafa İslamoğlu'nun bu konuda bir beyanına rastlamadım. Benden çok videosunu izlemiş olamazsın.

Sen Muaviye'yi hazret sayarsan birinin de buna karşı çıkmasından daha normal birşey beklememelisin.

Sen gidip konuştun galiba İranlılarla onun için dolu sallıyorsun.

İşimiz olmayan lüzumsuz mevzularla birbirimizin zamanını harcamayalım daha fazla...

Mavera 04-18-2010 13:40

tamamen yorum farki mesela Yezid birileri tarafindan kinle, nefret anilirken birileri tarafindan islamin sancaktari bir halife olarak lanse ediliyor..
iste burada alimlerin yorumlari farkli olabilir ve sizde bu yorumlardan birine itibar edebilirsiniz ancak bu karsidakini yok sayma, din disi sayma gibi bir durum dogurmaz diye düsünüyorum..

Ömer Bekir 04-18-2010 13:41

Heee,sana harcadığım boş zamana yazık...Çünkü Şia mezhebini kabul ettiğini söyleyemiyorsun..ama Muaviye r.a'a hakaret edecek kadar aşağılanmışsın..Allah kurtarsın ne diyelim..Bakalım Peygamberinden şefaat alabilecek misin ashabına sövmekle..

Üç mevsim 04-18-2010 13:55

Allahım Allahım...

Höff

Terennüm 04-18-2010 14:35

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 734188)
fethullah gülenin iran hakkında ki görüşleri
İran İslamı [1]
NS— İran üzerine Türkiye'de son zamanlarda çok yoğun tartışmalar yaşandı. İran konusunda sizin görüşleriniz nelerdir?
FG— İran baştan beri Sünni toplumlara reaksiyoner olmayı yeğlemiştir. İran tarihi ihtilaller tarihidir. İran Şiileri bir tepki cemaatidir. O nedenle doğru düşünmesi, dengeli karar vermesi, dünya konjonktürüne göre bir yol takip etmesi mümkün değildir. Devletlerarası münasebetler açısından komşumuzdur, bu açıdan nasıl ilişki kurulacaksa kurulmalıdır.
İran konusunda dikkat edilmesi gereken iki husus vardır: Birincisi, din ve İslam devrimi adı altında mezhep ve bağnaz bir İslam anlayışı ihracı. Kendi mezhep ve yorumlarını gerçek dinin önünde tutarlar. Bir insan Şii değilse, adeta hiç bir şey değildir. İkincisi: Ali muhabbeti, kendi anlayışlarına sadece bir renk kazandırmak için bahanedir. Ali sevgisi değil, Ebubekir, Ömer düşmanlığıdır ayakta tutan onları. Yanlış itikatlarını dini bir zemine oturtmak için güya Ali sevgisini bayraklaştırmışlardır. Bugün, bölgede Fars yayılmacılığı ve İran'ın bizimle olan tarihi rekabeti, belli bir tehlike arz etmektedir denebilir. İran bölgede rahat duracağa benzemez. Irak'ta çok önemli miktarda Şii vardır, endişe ederim ben. Fransa İran'ı desteklemiştir. Humeyni'yi barındırmıştır. İrangate Amerika'nın durumunu da ortaya koydu. İran'la aramızda problem olmadığını söyleyenler de vardır. Fakat, İran'la olan münasebetlerimizin tarihi, daha çok problemler ve sürtüşmeler tarihidir.
NS— Mistisizmin toplum için gelecek vaat etmediğini söylediniz. İran'da ve Mısır'da mistisizm ağırlıkla vardır ve burada toplumun yüzü sanki ölüme dönüktür. Onun içinde kaybolma, ağlama olarak tezahür eder. Türklerin İslam anlayışı hayata bağlı, yaşamı seven bir anlayıştır. Toplumun yüzü hayata dönüktür. Ramazan'da eğlenen, bayramla onu şenlendiren ve bayramını 'şeker'e dönüştüren bir yaşama sevinci görülür. İslam âleminde Türkler böyle sadece. Ramazan'da yaşanan fark bile bizim diğer İslam anlayışıyla aramıza ciddi ayrımlar mı koyuyor? Dinde eğlenme var mı?
FG— İnsanın değişik yanları vardır. Hukuk sistemleri de bunu böyle kabul eder. Din eğlenmeyi meşru kılmıştır. Peygamberimizin (sav) olgunluğuna erişemediğimizi anlatan bir öykü: Zenciler camide kılıç mızrak oyunu oynamışlar, def çalmışlar. Ayşe validemiz de diyor ki: 'Ben de bakmak istedim, Allah Resulü'nün omzundan baktım onlara. Mescitte seyrettim onları' diyor. Yani 'Onlar oyun çıkarıyordu, ben de seyretmek istedim' diyor. Bugün herhangi bir camide bunu yapamazsınız. Fakat, mescidin o zamanki fonksiyonları çok yönlü, sonra bu daralmış. Ben bugün yapılsın demiyorum, fakat ortada ufuk enginliği ve darlığı meselesi var. Harp oyunları oynuyorlar camide. Bir defasında da kına gecesine geliyorlar. Buna kadar yani. Nikâh önemli bir hadisedir; 'mescitte yapın bunu' diyor. Herkes görsün. Nikâh gizli, kaçamak iki kişi arasında yapılan bir akit değildir; açıklık diyor.
NS— Kilisede olduğu gibi evlenme öneriyor yani?
FG— Çok daha zengin. Neden? Çünkü mescidin içinde o mesele aynı zamanda bir ruhaniyet kazanacak. Allah'a yakınlık içinde cereyan edecek, verilen sözler tutulacak. Böyle sağlam bir yerde yapmayı öneriyor. Demek ki, bazı şeyleri biz kısıtlamışız. Bu meseleler iyi tetkik edilmezse başka şekilde yanlış anlamalara yol açar. Dinin hayata bakan yanını teslim etmek 'deve çobanları'na kalır. Allah'ın Resulü, 'Bir gün deve çobanları yüksek binalarda çalım satacaklardır.' diye bugünleri mucizevi haber vermiştir.
İran'la Türkiye'nin Din Esprisi Farklı
NS— İran'da neden okulunuz yok? İzin vermediler mi?
FG— Devlet izin vermedi. Komşumuz, Türklük adına Azerbaycan'da bir okul açalım diye ısrar ettik. Bir komik teklifte bulundular: 'Öyle çok paranız varsa, yardım edecekseniz, siz parayı verin biz açarız.'
NS— Siz İran'ı Orta Asya'dan kovdunuz hatta alfabenin Latince olmasında rol oynadınız. İran Tacikistan haricinde tutunamadı, kimse Vahabiler'i ve onları inandırıcı bulmadı.
FG— İran hep fitneler tarihi olmuştur. İran İslam'ı zorla kabul etmiş, mukavemeti entrikada bulmuştur. Hz. Ali'nin Nehc'ül Belâğa isimli, hutbe, mektup ve sözlerinden derlenmiş kitabı, hukuki, siyasi kültürel muhtevasının yanı sıra tam bir edebi şaheserdir; Shakespeare gibi okunur. Hz. Ali büyük bir şahsiyettir, bizim için çok önemlidir. Ama Ali'nin büyüklüğü izafi bir büyüklük değildir. Ali'nin büyüklüğünü anlatmak için başkalarını küçültmeye ihtiyaç yoktur. Bir manâ eridir. Tüm tasavvuf erleri, Baba'ları onu severler. Fakat, Şia, Fars Aleviliği, Müslümanlığa karşı kin ve nefretini Hz. Ali'ye de yansıtır, Ali'yi kendi mitolojilerindeki Zaloğlu Rüstem haline getirmişlerdir. Mübalağa zihnî bir yalandır. Doğru olandan yalan insan haline dönüşmüştür. Türkiye çok dengelidir. Selçuklular'da, Osmanlılar'da da böyledir. Biz dergâhlarda 'Canım Ali' diye destanlarını dinleyerek büyüdük. Vahabiler de Ali'yi küçümser. Biz herkesi severiz. İran, tarihinde mübalağalarıyla ünlü. Hayatlarına sinmiştir. Ben Mekke'de bir kısım İranlı'nın dua ederken ağlıyor gibi göründüklerine şahit oldum, misafirhanede komşumuzdular. Akşam bunları teybe kaydetmiş olduklarına ve dinleyip eğlendiklerine şahit oldum. Samimi değillerdir. Bunlar komşumuz olması nedeniyle münasebete engel değil. Humeyni, Velayeti Fakih kitabında aynen şöyle der: 'İnsanlarla olan problem ve davalarında bizden, (yani mezhebimizden) olmayan kadılara, hâkimlere başvuran, Allah'a karşı gelmiş ve Allah'ın inkâr edilmesini emrettiği tağuta başvurmuş olur.' Fakihin devlet başkanlığı doktrini Humeyni ile Şii tarihine girmiştir. Humeyni, kıyametten önce geleceği beklenen Mehdi'nin vekili kabul ediliyordu. Şiiler 12 İmam'ı, Peygamberimiz dışındaki bütün peygamberlerden üstün görürler.
NS— İran Türkiye'de islamcılara eziyet edildiğini söylüyor, Cumhuriyet Dönemi'nde yapılanları örnek gösteriyorlar.
FG— Her şey kendi zamanı ve şartlarında değerlendirilmelidir. Kel Ali'ler, Kılıç Ali'ler ve mahkemelerinin daha mutedil olmasını yeğlerdim. Ben Mustafa Kemal'in ve İnönü'nün, Marx gibi, insanlığın rahat ve huzuru için din adına hiç bir şey kalmamalı tarzında dinin üstüne yürüdükleri kanaatinde değilim.
Son zaman bazı hadiseler oldu. Hatırlandığında bile insanı İslâm ve insanlık adına utandıran, hiç bir ağza yakışmayacak sözler, ifadeler sarf edildi. Üslup kişinin aynasıdır. Askerin son çıkışına sebep olan bazı hadiseleri de görmezlikten gelemeyiz.
NS— İran'ın siyaseti hep İslam içinde görmesi ve siyasi İslam olarak yönlendirmiştir. Türkiye İran gibi olur mu? Bizim din anlayışımızla Arap ve Fars anlayışı arasındaki farklar neler?
FG— İran o bölgede olmanın gereğini yerine getiriyor. O bölgede din olmadan hâkimiyet olmaz. Yayılmak dinle mümkün ancak. Onların din anlayışı farklı, imamlarla idare edilen, işin içinde ruhani bir şeyler olma zorunluluğu koyan bir anlayış. Asıl mesele Kur'an değil, Ali'dir. Türkiye İran gibi olamaz, bir kere din esprisi çok farklı. Kaynaklar itibariyle de çok farklı. Esas, imamet meselesi akideleridir. Dinin hükmüdür. Sünnilik'te böyle mesele yok. Din bir değildir ki, Türkiye İran olsun. Türkiye'de birtakım anlayış farklılıklarına rağmen, dine sahip çıkmak lazım. Dışarıdan gelecek yanlış din anlayışları ve dinin yanlışlara alet edilmesi de bu şekilde önlenebilir.
Bizim arkadaşların Asya'daki faaliyetleri için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Vehhabileri ve İranlıları uzak tutmak için tasavvufun enginliğinden de yararlanarak, kendi anlayışımızı toplumunun her kademesine hâkim kılmazsanız, o tür bağnazlıkların hâkim olmamaları için hiç bir sebep yok.
NS— İran'ın girebildiği bir Tacikistan oldu Farsça nedeniyle, sizin okullar gibi onlar rağbet görmediler.
FG— Orada da yine arkadaşların beş okulu var. Zengin bir arkadaşımız her şeyini sattı orada okulları açabilmek için. Onu kalpten kaybettik. Tacikistan 3,5 milyonluk Ankara kadar yer.
NS— Orta Asya'da insanlar sizin okullarınızda çocukları okusun istiyorlar. Öğretmenleri örnek insanlar olarak seviyorlar. Çağdaş olandan yana taleplerini koyuyorlar. Türk İslamının farklılığı bunu getiriyor mu?
FG— Bizim İslam anlayışımız daha derindir diyebiliriz. Bu Mevlana'lara, Yesevi'lere ışık tutan şey, ışık başka bir şeydir. Türk milletine yansıyan ışık Bişkek'te, Buhara'da prizma gibi yansıyarak ulaştı, manâ derinlikleriyle. Dini, yoruma açık yanlarıyla, çok engin yorumlamışlar. Dinin evrenselliğini Ebu Hanife'ler, Yesevi'ler kabul ettirir. Gel gör ki, başkalarının olumsuz imajları bize de gölge düşürüyor.
NS— Avrupa bunu değerlendirebilir mi?
FG— Luther döneminde yaptığı gibi Hıristiyanlık yeniden kendini restorasyona tabi tutmazsa, İslam'ın bazı dinamiklerinden yararlanmazsa gelişen şartlar içinde yaşaması zorlaşır. Türk kültürünün dünyaya katkısı kavgasının verilmesi lüzumuna inanıyorum. Bu kültür ve Türk dünyası, dünya kuvvetler muvazenesinde Allah'ın izniyle yine bir güce ulaşacaktır. Bakın, Bosna'da verilen kültür, savaşla bile onlardan geri alınamadı. Demek öyle zengin ki atamadılar, o dönemde İslam'ı benimsemişler. Bağnaz olan ölüp gidecektir. Bilinmemesi gerekenleri millet unutmuştur, millet ruhuyla Akşemsettin'i unutmaz. İşin cesedine talip olanlar, kabuğuyla uğraşanlar kendi kabukları içinde çürüyeceklerdir.
Kaderin Bir Cilvesi [2]
Kaderin bir cilvesi olarak, bugün Şia akidesini benimsemiş olan İran'la, İbn-i Teymiye kaynaklı Vehhabiliği sistem haline getirmiş bulunan Körfez ülkeleri, birbirleriyle hiç mi hiç geçinememekte. Dünya dengesinde güçlü bir devlet araya girinceye kadar bu çekişme -zannediyorum- daha bir süre devam edip gidecektir.
İran [3]
İran, tarihi boyunca İslam için hep hastalıklı bir uzuv olarak kalmıştır. O kadar ki, Farslar bazı dönemlerde Sünnîlerden daha çok, Allah, Peygamber tanımaz Nusayrîlere yakın olmuşlar ve bütün mücadelelerini, dıştan ziyâde, İslam dünyası içinde Sünnîlere karşı yöneltmişlerdir.
Bugünkü İran yönetimi, Şah dönemine nispetle Sünnî dünyaya daha ılımlı bir yaklaşım içinde midir, değil midir Allah bilir.. Ancak, birtakım İslami alâmet ve şeaire nispeten yer verdikleri için, Şah dönemini aşmış gibi bir görünüm sergilemekteler.
Öte yandan, şurası unutulmamalıdır ki, İran ihtilâli bütün dünyada müslümanları zor durumda bırakmıştır. Oysaki İran, hiç bir İslam ülkesi tarafından öncü kabûl edilmemiştir. İkinci olarak, hiç bir Sünnî İslam ülkesi, onları taklit etmez. Üçüncü olarak, Farslar tarihte sürekli Sünnîliğe karşı bir tavır aldıklarından İran'ın, sahabi anlayışı yerine farklı bir düşünceyi ön plâna çıkarması kaçınılmaz olmuştur. Batı, İran ihtilâlini bu yönleriyle istismar ettiği gibi, çıkarttığı karışıklıklarla, bu ihtilâli belli bir mecrâya çekmiş ve onun şahsında İslam'ı bir şiddet dini gibi gösterme yoluna girmiştir. Ayrıca, İran'ın ihtilâl ihracı arzusundan faydalanarak, bölge devletlerini korkutmuş ve İslam dünyasındaki bütün İslami hareketleri ciddî şekilde kontrol altına almıştır.
Meseleye bu yönleriyle bakıldığında, İran ihtilâlinin Batı'nın bilgisi haricinde yapıldığını kabûl etmek zor olsa gerek.
Neden Önce Sasani İmparatorluğu? [4]
Günümüzde bazıları İslâm'ın fütuhat dönemlerinde öncelikle Sasani İmparatorluğu üzerine değil de, Bizans'a gidilmesi gerekirdi diye konuşuyorlar. Halbuki bu tamamiyle öncelik-sonralık zaviyesinden bir tercih meselesidir. Zira o fütuhat devrinin Serdar-ı A'zam'ı Hz. Ebu Bekir 'Keşke Halid'i İran'a karşı gönderdiğimde, Ömer'i de Bizans'a gönderseydim' diyor. Demek ki Bizans'la yaka-paça olma da, o plân ve programda vardı. Ama İran tercih edildi. Neden?
1. O devreye göre dünyanın iki süper gücü sayılan bu iki imparatorluğa karşı yetecek miktarda askerî güç ve donanımın olmayışı.
2. İran ülkesini avuçlarının içi gibi bilen, Sasanilerin esareti altındaki Tağlibli Arapların 'Araplık' damarını kullanarak, İranlıları içten vurma, beri taraftan da bunları İslâmiyet'in içine çekme ihtimalinin değerlendirilmek istenmesi.
3. Arap yarımadasının güvenliğini ilk plânda tehdit eden Bizanslılardan ziyade İranlıların oluşu.
4. Arabistan'ın güneyinde bulunan Yemen'in uzun yıllar İran'a bağlı bulunması.
5. Su-i ahlâkın yaygın olduğu ateşgede İran'ın ahlâkî kaideler açısından İslâm ile çatışması ve çatışan bu kurallarının Müslümanları tehdit etmesi gibi sebeplere binaen öncelikle Sasani İmparatorluğu üzerine gidilmişti.
Muhabbet Fedaisi Olmak [5]
Bizim bu ifadelerimiz bazılarına inandırıcı gelmeyebilir. Bilhassa yakın geçmişte meydana gelen negatif görüntüler bizler için birer dezavantaj olmuştur. Ne var ki, onların yaptıkları yanlışları İslam'a mal etmek katiyen hatadır. Evet İran'da bir inkılâp yapılmak üzere yola çıkılmıştır ama, yapılanlar ihtilal çerçevesini aşamamıştır. Kaldı ki, dünyaya İslam imajını yanlış aksettiren sadece İran da değildir. Daha nice ülke ve liderler vardır ki, tutum ve davranışlarıyla sürekli olumsuz görüntülerin temsilcisi olmuşlardır. Tabii ki onların bu tutum ve davranışları hep karşı cephenin işine yaramıştır. Bütün bunlarla birlikte bizler, her zaman söylediklerimizde ısrarlı ve bunları temsilde de son derece kararlı olmalıyız. İçimiz insanlığa âit sevgi ve muhabbetle dolup taşmalı; kalplerimiz de her türlü düşmanlığa karşı kapalı kalmalıdır. Şunda hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, gelecek asır sevgi ve diyaloğun neşv u nema bulduğu bir muhabbet asrı olacaktır. Düşmanlıklar büyük bir ekseriyetle yok edilecektir. Hususiyle dünyanın globalleştiği bir dönemde bunun tahakkuku hiç de uzak bir ihtimal değildir. İnşaallah kudsîler bu misyonu da eda edeceklerdir.
[1] Nevval Sevindi İle New York Sohbeti, 20 Temmuz 1997
[2] Fasıldan Fasıla-1, Tarihi Prizma
[3] Fasıldan Fasıla-1, Tarihi Prizma
[4] Fasıldan Fasıla-2, Tarihi Prizma
[5] Fasıldan Fasıla-2, Perspektif

sorduğunuz soruların bütün cevapları bu yazıda vardır..hakkaniyetli bir şekilde ve ön yargısız okursanız istifade edeceğinize eminim...

depare 04-18-2010 15:17

Hz.Ömeri (r.a) şehit eden zındığa koca türbe yaptırıp 7-24 dua ettiren ve 2007 yılın'da Dünyada ki Müslümanlardan gelen yoğun baskılar sonucu sadece geçici olarak ziyarete kapayıp yıkmayan ülkeden bahsediyoruz değil mi..?

http://4.bp.blogspot.com/_JMVLPtw7BM...3475c007b9.jpg

Dudaktan öpüşerek(üstelik geneli alim kesimi) selamlaşanların ülkesinden bahsediyoruz değil mi yani illa konuşturacaksınız adamı..!

Bazen kendi kendime diyorum şu İran Arabistan'ın hakimiyetini eline geçirip Hz.Aişe,Hz.Ömer,Hz.Ebu Bekir ve 1500 küsür sahabenin kabrini yok etse hala ölüp gitmiş iki sahabe için Ümmetin vahdetini bozamayız dermisiniz acaba..!

rizzelli 04-18-2010 15:21

bu öpüşmede nerden çıktı...;D..hayatımda ilk defa görüyorum..;D

Mavera 04-18-2010 15:24

o öpüsme olayini cidden ilk defa görüyorum.. demek ki her toplumun farkli örf ve ananeleri var bizde bu öpüsme olayi kan cikarir mesela..

Beylerbeyi 04-18-2010 19:30

soldaki kişi ABD eski dışişleri bakanı Colin Powell değil mi ?

ABD ile İran arasında 30 yıldır diplomatik ilişki bulunmuyor !! bu adamın ne işi var orda ?

milletinadami 04-18-2010 19:34

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 735098)
Hz.Ömeri (r.a) şehit eden zındığa koca türbe yaptırıp 7-24 dua ettiren ve 2007 yılın'da Dünyada ki Müslümanlardan gelen yoğun baskılar sonucu sadece geçici olarak ziyarete kapayıp yıkmayan ülkeden bahsediyoruz değil mi..?

http://4.bp.blogspot.com/_JMVLPtw7BM...3475c007b9.jpg

Dudaktan öpüşerek(üstelik geneli alim kesimi) selamlaşanların ülkesinden bahsediyoruz değil mi yani illa konuşturacaksınız adamı..!

Bazen kendi kendime diyorum şu İran Arabistan'ın hakimiyetini eline geçirip Hz.Aişe,Hz.Ömer,Hz.Ebu Bekir ve 1500 küsür sahabenin kabrini yok etse hala ölüp gitmiş iki sahabe için Ümmetin vahdetini bozamayız dermisiniz acaba..!

İMZAMI ATTIM...
:gül::gül::gül:

Üç mevsim 04-18-2010 20:52

Bu açıklama değil belaltına inmek. Konuştuğunuz laflar kendi kendinize oluşturduğunuz öcüden korkmaktan başka birşey değil. İşte bunun temelinde de beslendiğiniz kaynakların size dayattığı mezhep holiganlığı yatıyor. İran'ın yanlışları ayrı şeydir, İran'a düşman olmak başka şeydir. Sizin derdiniz olaylar üzerinden sonuca varmak değil, kendi sonucunuz üzerinden olayları yorumlamak...

Ayetullah Hamanei: Ehli Sünnet’e Saldırmak Amerika ve Siyonizme Hizmettir

Khamanei 2008

"Geçmişten şu ana kadar bildiğimiz kadarıyla, emperyalistlere bağlı tek bir merkez tarafından hem Şia ve hem de Ehli Sünnet aleyhinde küfür ve iftiraların yer aldığı nice kitaplar basılmıştır. İşte bu tehlikeli gerçek bile bir ihtar ve bir uyanış vesilesi değil midir ? Bu kitapların yayınlanması Amerika ve siyonizmin hedeflerine katkıda bulunmaktadır. Herkes şunu bilsin ki, bu tür kitaplar hiç bir şiiyi sünni yapmayacağı gibi, hiç bir sünninin gönlünü de şia inançlarına çekemeyecektir. Ehli Sünnet'e saldırıp iftira atmakla Şia'yı savunabileceklerini sananlar bilsinler ki, bu eylem düşmanlık ateşini körüklemekten başka bir sonuç doğurmayacaktır. Bu tür hareketler, Velayet'in savunulması olmayıp, Amerika ve siyonizmi savunmak demektir.'

Beylerbeyi 04-18-2010 21:07

Hizbullah : Sünnilerle Şiiler Arasındaki Fitnenin Başı Ezildi

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Sünnilerle Şiiler arasındaki fitnenin başının ezildiğini söyledi.

http://www.velfecr.com/resim.php?res...en=200&boy=150 Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Sünnilerle Şiiler arasındaki fitnenin başının ezildiğini söyledi.

Ümmet ve vatan uğruna tüm fedakarlıkları yapan örnek alim ve davetçiler sayesinde fitnenin üstesinden gelindiğini belirten Şeyh Naim Kasım, "coğrafyamızda elde edilen başarıların belli bir gruba ait olmayıp, İslam birliğinin eseri olduğunu hatırlattı ve bu başarıların ümmetin maslahatını gözeten tüm çabaların bir sonucu" olduğuna dikkat çekti.

Davetçiler Cemiyeti Başkanı Şeyh Muhammed Ebu’l Kat’ı kabulü sırasında Kasım, "üstlendiği yapıcı rol, özellikle Siyonist küstahlığına karşı direnişin önemine yaptığı vurgudan" dolayı Davetçiler Cemiyetini kutladı.

Şeyh Muhammed Ebu’l Kat’ ise İslami ilkelere bağlılık ve ulusal bütünlüğü koruma esasına dayalı olarak safların ve sözlerin bir olduğunu söyledi. Kat' “Direnişin önemi de tam burada. Hepimiz problemin direniş değil işgal, Lübnan’ı ve mukaddesatını savunan silahlar değil İsrail’in nükleer silahları olduğunu düşünüyoruz. Lübnan’ın Müslüman Arap haritasındaki varlığı ve devamı Allah’tan sonra direnişin garantisi altındadır" dedi.

Ebu’l Kat’ sözlerine şöyle son verdi: “İran’a karşı yürütülen saldırı kampanyasına gelince, İsrail elçiliğini kapatıp yerine Filistin elçiliğini açana böyle mi teşekkür edilir? İyiliğinin karşılığı bu mudur? İslami ve Arap mukaddesatımızı yeniden kazanmamıza yardım eden İran’ın konumunu desteklemeliyiz. Üzülerek söylüyorum ki, bazıları Şii Hilali fobisine kapıldı ve Büyük Ortadoğu Projesi’nde hayata geçen, tüm varlığımızla direnmemiz gereken Siyonist projeyi unuttu, yok saydı.”

Lübnan'daki sünni alim Ebu'l Kat', Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'ın Şam'da gerçekleştirdikleri üçlü zirve hakkında da "Bu tablo ümmetin geleceğini müjdelemektedir" demişti.

İSRA HABER

crownless king 04-18-2010 21:52

olumsuz. ülkedeki hristiyanların başlarını bile zorla örttürüyorlar :D zina yasak tek gecelik nikahla onun da üstesinden geliyorlar.ahmedinecad annesi yaşındaki öğretmenine sarıldı diye eleştirilerin hedefi olmuştu :) ben iranın islamı yanlış tanıttığını islamafobi yi kuvvetlendirdiğini düşünüyorum. kaldıki iranda şiilik hakim, şiiliğin kuranı farklı açıdan ele aldıklarınıda biliyoruz.

İntifada 04-18-2010 22:29

İran İslam Cumhuriyeti
başka hiç birşey söylemiyorum şii-sunni tartışmalarından daha büyük sorunları olduğunu düşünüyorum İslam dünyasının

Özgür Çağrı 04-18-2010 22:36

Öpüşme olayını ilk defa görüyorum ama bence iğrenç öğğğ :S

depare 04-19-2010 10:52

İsraille'de diplomatik ilişkisi yok bu İran'ın öyle değil mi..?
Herhalde sadece öpüşmek için buluşmuşlar :)
Bunlar neki bizi desteksiz atanlardan sananlar için bir kaç numune sadece...

Ömer Bekir 04-19-2010 11:28

Alıntı:

özgün genç Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 735332)
Bu açıklama değil belaltına inmek. Konuştuğunuz laflar kendi kendinize oluşturduğunuz öcüden korkmaktan başka birşey değil. İşte bunun temelinde de beslendiğiniz kaynakların size dayattığı mezhep holiganlığı yatıyor. İran'ın yanlışları ayrı şeydir, İran'a düşman olmak başka şeydir. Sizin derdiniz olaylar üzerinden sonuca varmak değil, kendi sonucunuz üzerinden olayları yorumlamak...

Ayetullah Hamanei: Ehli Sünnet’e Saldırmak Amerika ve Siyonizme Hizmettir

Khamanei 2008

"Geçmişten şu ana kadar bildiğimiz kadarıyla, emperyalistlere bağlı tek bir merkez tarafından hem Şia ve hem de Ehli Sünnet aleyhinde küfür ve iftiraların yer aldığı nice kitaplar basılmıştır. İşte bu tehlikeli gerçek bile bir ihtar ve bir uyanış vesilesi değil midir ? Bu kitapların yayınlanması Amerika ve siyonizmin hedeflerine katkıda bulunmaktadır. Herkes şunu bilsin ki, bu tür kitaplar hiç bir şiiyi sünni yapmayacağı gibi, hiç bir sünninin gönlünü de şia inançlarına çekemeyecektir. Ehli Sünnet'e saldırıp iftira atmakla Şia'yı savunabileceklerini sananlar bilsinler ki, bu eylem düşmanlık ateşini körüklemekten başka bir sonuç doğurmayacaktır. Bu tür hareketler, Velayet'in savunulması olmayıp, Amerika ve siyonizmi savunmak demektir.'

Siz Hz.Ebû Bekir'e,Hz.Ömer'e ve Hz.Osman'a laf atan,Hz.Aişe annemize iftiralar atan bir toplumu savunacaksınız,biz Peygamber Efendimiz s.a.v'in güzel ashabını savunmayacağız öyle mi..Bel altı vurmakmış..Onlar bel altı değil,kalplerinden mühürlenmişler..İmam'ı Rabbani'nin bu sözünede laf atarsınız siz,şöyle ki;
"Şia mezhebi Müslümanlara kafirlerden daha çok zarar vermiştir ve verecektir.."

Hüdaverdi 04-19-2010 12:53

İsraille'de diplomatik ilişkisi yok bu İran'ın öyle değil mi..?
Herhalde sadece öpüşmek için buluşmuşlar :)
Bunlar neki bizi desteksiz atanlardan sananlar için bir kaç numune sadece...[/QUOTE]Yok hacım o din adamları israilin yaptıklarını kınayan kişiler yahu.Hamas lideri'de görüşüyor basın önünde vs. (=:

İsrailin yaptığını kınayan böyle insanları İran ve Hamas iyi değerlendiriyor.

Şu israilli tarihçinin kitabı çıksın Türkçesi alıp okucam tavsiyede ederim :=)

http://www.tevhidhaber.com/author_ar...il.php?id=3499

Seyyah 04-19-2010 13:14

İran...
Yiğit yiğit!
Aslan gibi maşaAllah...
Hiç İslamı tam yaşamıyor felan demeyelim, hangi ülke bunu başarabiliyor ki?
Ama mevcut devlerler arasında dinine sıkı sıkı sarılmış en güçlü devlettir İran,
diğer arap ülkeleri gibi doğal kaynakları ile şımarmamış teknolojiyede büyük önem vermiştir ki bu yüzden Amerika'ya Avrupa'ya karşı yaman politikalar izleyebilmektedir.

Çok güzel politikaları var, mesela;
İran, Batı'nın Avrupa'daki hesaplarını dondurma tehdidine karşı, bu ülkelerdeki banka hesaplarından yaklaşık 75 milyar Euro'yu çektiğini açıkladı. Açıklamayı Tahran yönetimi adına İran'ın ekonomiden sorumlu dışişleri bakanı yardımcısı Mohsen Tale yaptı. Tale, İran'ın Avrupa'daki varlıklarının bir kısmının altına çevrildiğini, bir kısmının da Asya bankalarına transfer edildiğini söyledi. Haber İran'da yayımlanan Şahrevand Emruz gazetesinde de yer aldı.
REZERVLER ASYA'YA TAŞINACAK

depare 04-19-2010 14:02

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 735716)
Yok hacım o din adamları israilin yaptıklarını kınayan kişiler yahu.Hamas lideri'de görüşüyor basın önünde vs. (=:

İsrailin yaptığını kınayan böyle insanları İran ve Hamas iyi değerlendiriyor.

Şu israilli tarihçinin kitabı çıksın Türkçesi alıp okucam tavsiyede ederim :=)

http://www.tevhidhaber.com/author_ar...il.php?id=3499

Sade bu değil ki hocam tonla resim,belge var Amerikalı,İsrailli bakanlarla vs...

Evet o Yahudileri biliyorum Filistin konvoyuna da katılmıştılar paso röportaj yapıp Mısıra varmadan da kaybolmuştular ortadan onlara da güven olmaz (:

Ariel Şaron bile İranı hiç bir zaman düşman olarak görmedim diyor..
Medya karşısın da değil üstelik yazdığı kitabın da diyor :)

Hiç güven olmaz bu İrana tarihte bile hep Müslümanların başına bela oldular..

Unutmazsam eğer o dediğin kitabı çıktığın da almayı düşünüyorum (:

Hüdaverdi 04-19-2010 14:10

Hacım valla insan sadece kendisine güvenecek bu devirde :=) Anen ben gibi.Kimseye inancım kalmadı valla :S

Üstad Sagopa Kajmer'in (Yunus Özyavuz) dediği gibi:

''Aklımı kaçırmak üzereyim,Ben çürük bir düzeneğin üzerindeyim
Neyin beni beklediğini bilmemekteyim,Her yerde bilinmezlik var ''

Durum bundan ibaret resmen.

depare 04-19-2010 14:34

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 735801)
Hacım valla insan sadece kendisine güvenecek bu devirde :=) Anen ben gibi.Kimseye inancım kalmadı valla :S

Üstad Sagopa Kajmer'in (Yunus Özyavuz) dediği gibi:

''Aklımı kaçırmak üzereyim,Ben çürük bir düzeneğin üzerindeyim
Neyin beni beklediğini bilmemekteyim,Her yerde bilinmezlik var ''

Durum bundan ibaret resmen.

Askerlik sana yaramış :hihi2:

xhidayet 04-19-2010 14:48

İran bir yürektir.. Bir sevda...
Şuan Türkiye'de islami dinamizimden söz ediyorsak İran İslam İnkılabının kutlu mekanizması ve sürekliliğine borçluyuz. Şu zamanın gençleri pek bilmezler ama ilk defa başörtüsüne özgürlük feryatlarının duyulmasında tüm olanaklarıyla biz Türkiye müslümanlarına yardımcı olmuş. Afgan, Çeçenistan, Bosna ve diğer islami hareketlerde yine biz müslümanları yalnız bırakmamışlardır.

İmam Humeyni, 'Şeytan Ayetleri' yazarı, 'Salamon Rüşdi' ye karşı onurlu bir şekilde duruken diğer 'müslüman halkalara' da farklı bir dinamizim hareketi getirmişdi.

İmam Humayni BM Genel sekreterini Peraz C. 'ı evindeki döşeğe oturttuğunda tüm Türkiyeli müslümanlar bu vakur karşısında gözyaşlarına boğulmuşlardı.

Hiç bir şey, değil Mili Nizam hareketini hep desteklemşler ve hatta AKP 'nin seçim zaferini gözyaşları içinde kutlamışlardı.

İran Devrimi ne karşı olmak....
Ben bunu düşünemiyorum bile...

Ömer Bekir 04-19-2010 14:53

Alıntı:

xhidayet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 735864)
Şuan Türkiye'de islami dinamizimden söz ediyorsak İran İslam İnkılabının kutlu mekanizması ve sürekliliğine borçluyuz. Şu zamanın gençleri pek bilmezler ama ilk defa başörtüsüne özgürlük feryatlarının duyulmasında tüm olanaklarıyla biz Türkiye müslümanlarına yardımcı olmuş. Afgan, Çeçenistan, Bosna ve diğer islami hareketlerde yine biz müslümanları yalnız bırakmamışlardır.

İmam Humeyni, 'Şeytan Ayetleri' yazarı, 'Salamon Rüşdi' ye karşı onurlu bir şekilde duruken diğer 'müslüman halkalara' da farklı bir dinamizim hareketi getirmişdi.

İmam Humayni BM Genel sekreterini Peraz C. 'ı evindeki döşeğe oturttuğunda tüm Türkiyeli müslümanlar bu vakur karşısında gözyaşlarına boğulmuşlardı.

Hiç bir şey, değil Mili Nizam hareketini hep desteklemşler ve hatta AKP 'nin seçim zaferini gözyaşları içinde kutlamışlardı.

O senin görüşün kardeşim,Osmanlı devletine savaş ilan eden hiçbir devlete borcumuz yok bizim..İran'a borçluymuşuz;önce herifler kendi düzenlerini sağlasınlar,İnançlarını düzeltsinler..Ondan sonra Türkiyeyi başka ülkelerle mukayese edersin..Türkiye;Osmanlı Devletinin son parçasıdır,Osmanlı Devleti ise;Asr'ı Saadet'ten sonra İslam'a en çok hizmeti olan devlettir..

xhidayet 04-19-2010 14:54

Bu ara nedir bu öpüşme yazısı...
Bu ne iğrençlik yaa...
Bu ne ahlaksızlıktır!..Üç beş kaynağı belirsiz resim.

İranın onca Şehid ve Gazisine hakaret..

Yazıklar olsun!....KINIYOR VE LANETLİYORUM......

Üç mevsim 04-19-2010 14:57

Alıntı:

xhidayet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 735864)

Eyvallah Hidayet abi...

Onların derdi başka, onlar din değil mezhep derdindeler.

Ömer Bekir 04-19-2010 14:59

Alıntı:

xhidayet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 735877)
Bu ara nedir bu öpüşme yazısı...
Bu ne iğrençlik yaa...
Bu ne ahlaksızlıktır!..Üç beş kaynağı belirsiz resim.

İranın onca Şehid ve Gazisine hakaret..

Yazıklar olsun!....KINIYOR VE LANETLİYORUM......

Hangi şehit hangi gazi...Birkaç kaynakmış;gidin İran'a gezin bakalım halkın çoğunluğu ve neredeyse bütün devlet erkanı böyle öpüşüyor mu öpüşmüyor mu görürsünüz..

Üç mevsim 04-19-2010 15:20

Bak kardeşim bölücü bir muhabbeti sürdürmeye zorlama insanları. Siz buna alışkınsınız çünkü mezhepçiliğe dayalı milliyetçi din anlayışınız sizi böyle sorumsuz hale getirebiliyor, tarihsel vakaların kini ve nefretini kıyamete kadar götürmeye and içmiş de olabilirsiniz, bunun için müslümanların birliğini ve beraberliğini de göz ardı edebilirsiniz. Lakin bugün basiret sahibi müslümanlar bu kuyuya düşmeyecekler. Sizde inşallah bir an evvel müslüman bölücülüğü yapmaktan kurtulursunuz. İşte o zaman Şiilerin yanlışları üzerine konuşabiliriz. Bu halinizle değil.

Yukarıda bir çirkeflik segileyerek dudaktan öpüşme resimleri koymuşsunuz ve her yoldan İran'a saldırmaya çalışıyorsunuz. Oysa bilmediğiniz birşey var. Bu öpüşme meselesi İran'la özgü İranla alakalı birşey değil bazı doğru toplumlarında nasıl olmuşsa samimiyet göstergesi bir örf olagelmiş. Önyargı ile saldırmaya güdümlü bir zihinle değil objektif bakış ve müslümanların birlik beraberliği kurgulu bir gözle azıcık araştırırsanız rahmetli Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat'ın da böyle görüntüleri var. Yaser Arafat İranlı mı, Şii mi şimdi...

İntifada 04-19-2010 15:36

arkadaşlar mezhbepçiliği ileri götürüp kavimiyetçiliğe götürmeyelim olayı.
Adı İran İslam Cumhuriyetiyse bir ülkenin sonuna kadar gönlümde yeri vardır.

http://tevres1.sitemynet.com/mynet_r...m/image010.jpg

http://tevres1.sitemynet.com/mynet_r...m/image004.jpg

http://www.netpano.com/haber/702/%C4...bununTam/Metni

xhidayet 04-19-2010 16:04

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 735925)
arkadaşlar mezhbepçiliği ileri götürüp kavimiyetçiliğe götürmeyelim olayı.
Adı İran İslam Cumhuriyetiyse bir ülkenin sonuna kadar gönlümde yeri vardır.

http://tevres1.sitemynet.com/mynet_r...m/image010.jpg

http://tevres1.sitemynet.com/mynet_r...m/image004.jpg

http://www.netpano.com/haber/702/%C4...bununTam/Metni

Şehid Metinim Devrimi sonuna kadar desteklemiş. Afiş broşürlerle Laik devletle, İslami bir devlet arasındaki farkları anlatmaya çalışmıştır.

O dönemde dahi, hocalarımız ; Nerden geldiğini bilmedikleri, evlerin kapı altlarından atılan; 'İran Şİİ Devleti'nin tehlikesi' nden bahseden kitapçık ve broşürlerin elden ele dolaştığını söylerlerdi.

Bu forumda bile bu broşür ağızlı insanları görmek gerçekten;
Garip ve düşündürücü..

İntifada 04-19-2010 16:20

şehit metin yüksel şehadetinden günler önce izmirde iran devrimini anlatan bir program için arkadaşlarıyla birlikte gönüllü koruma olmaya gitmişlerdi

Ömer Bekir 04-19-2010 17:42

Siz sevin kardeşim,sizin sevginize birşey diyen mi var...Sizde bizim sevmememize karışmayın..Bölücülük yapan sensin,edebini takın ÖZGÜN GENÇ..Burada sadece kaynaklarla yazı yazıyoruz,bu yaptığımızı bölücülükle suçlamakla en büyük bölücülüğü yapmış olan siz oluyorsunuz..Sizde İran'ın iyi yanlarını kaynaklarla belirtin,tartışma usülüne göre tartışma devam etsin..Ben ne mezhepcilikten nede bir İslami görüşten bahsettim..Allah Resûlü s.a.v'in ashabını sevmeyeni bende sevmiyorum dedim..Lafı debelemenin lüzumu yok..

Sivil 04-19-2010 17:48

Alıntı:

Ömer Bekir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 734929)
İran'a sempati duymak mı.?Hz.Ebû Bekir'e,Hz.Ömer'e ve Hz.Osman'a küfür etmek için Hz.Ali'yi sevdiklerini iddia eden,ancak Hz.Ali r.a'ın yaşantısının hiçbirini kabul etmeyen,Hz.Aişe annemize büyük iftiralar atan beyinsizlere sempati duymak hangi Müslüman için geçerlidir..

Şunu belirtmek istiyorum ki;ismini söylemek istemediğim büyük bir Allame'den işitmiştim ve bu doğrudur,buyurdu ki;"Yunanistan Trakya'dan Türkiye'ye saldıracak olsa İran Van'dan Türkiye'ye girmeye çalışır.."

Yeri geldiğinde Fethullah Gülen'i çok destekleyenler;bu konuda Fethullah Gülen Hoca'nın ağır konuşmasına laf edenlere söyleyecek hiçbirşey bulamıyorum..Ancak Fethullah Gülen'in bir kafire muhabbet beslediğini söyleyenler alçakça hareket etmektedirler..Fethullah Gülen dünya barışı için onlarla konuşmaktadır ve tebliğ etmek için onlarla görüşmektedir..Yoksa bir Kafire gidip M.İslamoğlu,Hayrettin Karaman gibi;"Sizde cennete gideceksiniz..","Bir Hristiyan yada Yahudi sadece Lailaheillallah dese cennete gider.."demiyor..Onlara İslam'ı anlatıp doğru yola sevketme gayreti gösteriyor..

Alıntı:

Ömer Bekir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 735873)
O senin görüşün kardeşim,Osmanlı devletine savaş ilan eden hiçbir devlete borcumuz yok bizim..İran'a borçluymuşuz;önce herifler kendi düzenlerini sağlasınlar,İnançlarını düzeltsinler..Ondan sonra Türkiyeyi başka ülkelerle mukayese edersin..Türkiye;Osmanlı Devletinin son parçasıdır,Osmanlı Devleti ise;Asr'ı Saadet'ten sonra İslam'a en çok hizmeti olan devlettir..

imzamı atıyorum bu yorumlara...

milletinadami 04-19-2010 18:09

Alıntı:

M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 725910)
İran'ı tartışmaya devam edelim..

hayrola bu merak neden???

çakma hesaplarla amket şişirmiyorsunuz umarım...

İntifada 04-19-2010 18:11

Alıntı:

milletinadami Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 736074)
hayrola bu merak neden???

çakma hesaplarla amket şişirmiyorsunuz umarım...

murat bey olayın kargaşaya dönüşmemesi için uyarıyor iranın sevdiğimiz ve sevmediğimiz yönlerini tartışalım diyor olayı şii-sünni kavgasına dönüştürmeyelim diyor.
Anket zaten ortalıkta çakma hesaba ne gerek var?

Ömer Bekir 04-19-2010 18:14

Oylamanın adil olduğunu bende zannetmiyorum zaten..Ay'ın üyesi seçilirken bile 20,30 kişi zar zor oy verirken,bir anda 38 kişinin bu oylamaya katılması ilginç..

milletinadami 04-19-2010 18:15

Alıntı:

Ömer Bekir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 735678)
Siz Hz.Ebû Bekir'e,Hz.Ömer'e ve Hz.Osman'a laf atan,Hz.Aişe annemize iftiralar atan bir toplumu savunacaksınız,biz Peygamber Efendimiz s.a.v'in güzel ashabını savunmayacağız öyle mi..Bel altı vurmakmış..Onlar bel altı değil,kalplerinden mühürlenmişler..İmam'ı Rabbani'nin bu sözünede laf atarsınız siz,şöyle ki;
"Şia mezhebi Müslümanlara kafirlerden daha çok zarar vermiştir ve verecektir.."

İMZA...
:çiçek::gül::çiçek:

All times are GMT +3. The time now is 13:23.