![]() |
Alıntı:
Sapkın şii kolları olabilir ne yapalım ya, onlar üzerinden istisnaya kaideyi mi bozduralım. Bunun üzerinden İran'a düşmanlık yapmanın alemi ne ya... Kaldı ki mezheplerimiz ayrı olsun bırak bunun için iran'a kötü mü bakmamız lazım. Elin gavuruyla işbirliği yapıyoruz da mezhebi değişik diye niye İran'a böyle düşmanlık yapacağız öyle şey mi olur mu ya. |
Sana Hayrettin Karaman'la M.İslamoğlu'nun bu konudaki video ve söylemlerini kaynaklarla daha önce iletmiştim,ancak sen yine konuyu türlü türlü yerlere götürmüştün..İstersen yine veririm kaynaklarını..Ümmetçilik;m.islamoğlu ile Hayrettin Karaman daha iyi biliyor değil mi İmam'ı Rabbani'den,Abdûlkadir Geylani'den,İmam'ı Azam'dan,İmam'ı Şâfî'den,Es'ad Coşan'dan,Ali Haydar'dan, Mahmud Ustaosmanoğlu'ndan,Fethullan Gülen'den..Tabi canım,şialarda 3,5 kişi var bu söylediklerimiz sapkınlığı kabul edenler..Kardeşim İran'a mı gittiniz yada İran'ın temel din anlayışını mı gördünüz..Gidin İran'a herkesle tek tek görüşün;%90'ından fazlası 3 sahabeye sövüp Hz.Aişe annemize ağır iftiralar atıp,Muaviye r.a'ı (haşa)kafir ilan edeceklerdir..Bilmeden boş kaptan atmayalım lütfen..
|
Alıntı:
Malesef ümmet icinde cok büyük bölünmüslük var ve bu bölünmüslük dis güclerin fitnesiyle irakta kardes katliyle önümüzde duruyor.. her düsünce akimininin, mezhebin sapkinlari vardir, marjinalleri vardir onlar üzerinden bir zümreyi tamamen yok saymak, hedef tahtasina oturtmak ne kadar dogru olur orasinida bilemiyorum!.. |
Neden hocaları birbiriyle kıyaslıyorsun. Bu ulemanın hepsinin de çok önemli hizmetleri var, buna birşey diyen mi var. Yahudi ve Hristiyanların cennete girip girmeyeceği konusu Cübbeli zatın diğer hocalara saldırmak için diline doladığı birsürü fuzuli meseleden biridir. Ben de sana Hayrettin Karaman Hocanın bu konudaki cevabını vereyim, tek kelime: KARALAMA... Mustafa İslamoğlu'nun bu konuda bir beyanına rastlamadım. Benden çok videosunu izlemiş olamazsın.
Sen Muaviye'yi hazret sayarsan birinin de buna karşı çıkmasından daha normal birşey beklememelisin. Sen gidip konuştun galiba İranlılarla onun için dolu sallıyorsun. İşimiz olmayan lüzumsuz mevzularla birbirimizin zamanını harcamayalım daha fazla... |
tamamen yorum farki mesela Yezid birileri tarafindan kinle, nefret anilirken birileri tarafindan islamin sancaktari bir halife olarak lanse ediliyor..
iste burada alimlerin yorumlari farkli olabilir ve sizde bu yorumlardan birine itibar edebilirsiniz ancak bu karsidakini yok sayma, din disi sayma gibi bir durum dogurmaz diye düsünüyorum.. |
Heee,sana harcadığım boş zamana yazık...Çünkü Şia mezhebini kabul ettiğini söyleyemiyorsun..ama Muaviye r.a'a hakaret edecek kadar aşağılanmışsın..Allah kurtarsın ne diyelim..Bakalım Peygamberinden şefaat alabilecek misin ashabına sövmekle..
|
Allahım Allahım...
Höff |
Alıntı:
|
Hz.Ömeri (r.a) şehit eden zındığa koca türbe yaptırıp 7-24 dua ettiren ve 2007 yılın'da Dünyada ki Müslümanlardan gelen yoğun baskılar sonucu sadece geçici olarak ziyarete kapayıp yıkmayan ülkeden bahsediyoruz değil mi..?
http://4.bp.blogspot.com/_JMVLPtw7BM...3475c007b9.jpg Dudaktan öpüşerek(üstelik geneli alim kesimi) selamlaşanların ülkesinden bahsediyoruz değil mi yani illa konuşturacaksınız adamı..! Bazen kendi kendime diyorum şu İran Arabistan'ın hakimiyetini eline geçirip Hz.Aişe,Hz.Ömer,Hz.Ebu Bekir ve 1500 küsür sahabenin kabrini yok etse hala ölüp gitmiş iki sahabe için Ümmetin vahdetini bozamayız dermisiniz acaba..! |
bu öpüşmede nerden çıktı...;D..hayatımda ilk defa görüyorum..;D
|
o öpüsme olayini cidden ilk defa görüyorum.. demek ki her toplumun farkli örf ve ananeleri var bizde bu öpüsme olayi kan cikarir mesela..
|
soldaki kişi ABD eski dışişleri bakanı Colin Powell değil mi ?
ABD ile İran arasında 30 yıldır diplomatik ilişki bulunmuyor !! bu adamın ne işi var orda ? |
Alıntı:
:gül::gül::gül: |
Bu açıklama değil belaltına inmek. Konuştuğunuz laflar kendi kendinize oluşturduğunuz öcüden korkmaktan başka birşey değil. İşte bunun temelinde de beslendiğiniz kaynakların size dayattığı mezhep holiganlığı yatıyor. İran'ın yanlışları ayrı şeydir, İran'a düşman olmak başka şeydir. Sizin derdiniz olaylar üzerinden sonuca varmak değil, kendi sonucunuz üzerinden olayları yorumlamak...
Ayetullah Hamanei: Ehli Sünnet’e Saldırmak Amerika ve Siyonizme Hizmettir Khamanei 2008 "Geçmişten şu ana kadar bildiğimiz kadarıyla, emperyalistlere bağlı tek bir merkez tarafından hem Şia ve hem de Ehli Sünnet aleyhinde küfür ve iftiraların yer aldığı nice kitaplar basılmıştır. İşte bu tehlikeli gerçek bile bir ihtar ve bir uyanış vesilesi değil midir ? Bu kitapların yayınlanması Amerika ve siyonizmin hedeflerine katkıda bulunmaktadır. Herkes şunu bilsin ki, bu tür kitaplar hiç bir şiiyi sünni yapmayacağı gibi, hiç bir sünninin gönlünü de şia inançlarına çekemeyecektir. Ehli Sünnet'e saldırıp iftira atmakla Şia'yı savunabileceklerini sananlar bilsinler ki, bu eylem düşmanlık ateşini körüklemekten başka bir sonuç doğurmayacaktır. Bu tür hareketler, Velayet'in savunulması olmayıp, Amerika ve siyonizmi savunmak demektir.' |
Hizbullah : Sünnilerle Şiiler Arasındaki Fitnenin Başı Ezildi
Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Sünnilerle Şiiler arasındaki fitnenin başının ezildiğini söyledi. http://www.velfecr.com/resim.php?res...en=200&boy=150 Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Sünnilerle Şiiler arasındaki fitnenin başının ezildiğini söyledi. Ümmet ve vatan uğruna tüm fedakarlıkları yapan örnek alim ve davetçiler sayesinde fitnenin üstesinden gelindiğini belirten Şeyh Naim Kasım, "coğrafyamızda elde edilen başarıların belli bir gruba ait olmayıp, İslam birliğinin eseri olduğunu hatırlattı ve bu başarıların ümmetin maslahatını gözeten tüm çabaların bir sonucu" olduğuna dikkat çekti. Davetçiler Cemiyeti Başkanı Şeyh Muhammed Ebu’l Kat’ı kabulü sırasında Kasım, "üstlendiği yapıcı rol, özellikle Siyonist küstahlığına karşı direnişin önemine yaptığı vurgudan" dolayı Davetçiler Cemiyetini kutladı. Şeyh Muhammed Ebu’l Kat’ ise İslami ilkelere bağlılık ve ulusal bütünlüğü koruma esasına dayalı olarak safların ve sözlerin bir olduğunu söyledi. Kat' “Direnişin önemi de tam burada. Hepimiz problemin direniş değil işgal, Lübnan’ı ve mukaddesatını savunan silahlar değil İsrail’in nükleer silahları olduğunu düşünüyoruz. Lübnan’ın Müslüman Arap haritasındaki varlığı ve devamı Allah’tan sonra direnişin garantisi altındadır" dedi. Ebu’l Kat’ sözlerine şöyle son verdi: “İran’a karşı yürütülen saldırı kampanyasına gelince, İsrail elçiliğini kapatıp yerine Filistin elçiliğini açana böyle mi teşekkür edilir? İyiliğinin karşılığı bu mudur? İslami ve Arap mukaddesatımızı yeniden kazanmamıza yardım eden İran’ın konumunu desteklemeliyiz. Üzülerek söylüyorum ki, bazıları Şii Hilali fobisine kapıldı ve Büyük Ortadoğu Projesi’nde hayata geçen, tüm varlığımızla direnmemiz gereken Siyonist projeyi unuttu, yok saydı.” Lübnan'daki sünni alim Ebu'l Kat', Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'ın Şam'da gerçekleştirdikleri üçlü zirve hakkında da "Bu tablo ümmetin geleceğini müjdelemektedir" demişti. İSRA HABER |
olumsuz. ülkedeki hristiyanların başlarını bile zorla örttürüyorlar :D zina yasak tek gecelik nikahla onun da üstesinden geliyorlar.ahmedinecad annesi yaşındaki öğretmenine sarıldı diye eleştirilerin hedefi olmuştu :) ben iranın islamı yanlış tanıttığını islamafobi yi kuvvetlendirdiğini düşünüyorum. kaldıki iranda şiilik hakim, şiiliğin kuranı farklı açıdan ele aldıklarınıda biliyoruz.
|
İran İslam Cumhuriyeti
başka hiç birşey söylemiyorum şii-sunni tartışmalarından daha büyük sorunları olduğunu düşünüyorum İslam dünyasının |
Öpüşme olayını ilk defa görüyorum ama bence iğrenç öğğğ :S
|
İsraille'de diplomatik ilişkisi yok bu İran'ın öyle değil mi..?
Herhalde sadece öpüşmek için buluşmuşlar :) Bunlar neki bizi desteksiz atanlardan sananlar için bir kaç numune sadece... |
Alıntı:
"Şia mezhebi Müslümanlara kafirlerden daha çok zarar vermiştir ve verecektir.." |
İsraille'de diplomatik ilişkisi yok bu İran'ın öyle değil mi..?
Herhalde sadece öpüşmek için buluşmuşlar :) Bunlar neki bizi desteksiz atanlardan sananlar için bir kaç numune sadece...[/QUOTE]Yok hacım o din adamları israilin yaptıklarını kınayan kişiler yahu.Hamas lideri'de görüşüyor basın önünde vs. (=: İsrailin yaptığını kınayan böyle insanları İran ve Hamas iyi değerlendiriyor. Şu israilli tarihçinin kitabı çıksın Türkçesi alıp okucam tavsiyede ederim :=) http://www.tevhidhaber.com/author_ar...il.php?id=3499 |
İran...
Yiğit yiğit! Aslan gibi maşaAllah... Hiç İslamı tam yaşamıyor felan demeyelim, hangi ülke bunu başarabiliyor ki? Ama mevcut devlerler arasında dinine sıkı sıkı sarılmış en güçlü devlettir İran, diğer arap ülkeleri gibi doğal kaynakları ile şımarmamış teknolojiyede büyük önem vermiştir ki bu yüzden Amerika'ya Avrupa'ya karşı yaman politikalar izleyebilmektedir. Çok güzel politikaları var, mesela; İran, Batı'nın Avrupa'daki hesaplarını dondurma tehdidine karşı, bu ülkelerdeki banka hesaplarından yaklaşık 75 milyar Euro'yu çektiğini açıkladı. Açıklamayı Tahran yönetimi adına İran'ın ekonomiden sorumlu dışişleri bakanı yardımcısı Mohsen Tale yaptı. Tale, İran'ın Avrupa'daki varlıklarının bir kısmının altına çevrildiğini, bir kısmının da Asya bankalarına transfer edildiğini söyledi. Haber İran'da yayımlanan Şahrevand Emruz gazetesinde de yer aldı. REZERVLER ASYA'YA TAŞINACAK |
Alıntı:
Evet o Yahudileri biliyorum Filistin konvoyuna da katılmıştılar paso röportaj yapıp Mısıra varmadan da kaybolmuştular ortadan onlara da güven olmaz (: Ariel Şaron bile İranı hiç bir zaman düşman olarak görmedim diyor.. Medya karşısın da değil üstelik yazdığı kitabın da diyor :) Hiç güven olmaz bu İrana tarihte bile hep Müslümanların başına bela oldular.. Unutmazsam eğer o dediğin kitabı çıktığın da almayı düşünüyorum (: |
Hacım valla insan sadece kendisine güvenecek bu devirde :=) Anen ben gibi.Kimseye inancım kalmadı valla :S
Üstad Sagopa Kajmer'in (Yunus Özyavuz) dediği gibi: ''Aklımı kaçırmak üzereyim,Ben çürük bir düzeneğin üzerindeyim Neyin beni beklediğini bilmemekteyim,Her yerde bilinmezlik var '' Durum bundan ibaret resmen. |
Alıntı:
|
İran bir yürektir.. Bir sevda...
Şuan Türkiye'de islami dinamizimden söz ediyorsak İran İslam İnkılabının kutlu mekanizması ve sürekliliğine borçluyuz. Şu zamanın gençleri pek bilmezler ama ilk defa başörtüsüne özgürlük feryatlarının duyulmasında tüm olanaklarıyla biz Türkiye müslümanlarına yardımcı olmuş. Afgan, Çeçenistan, Bosna ve diğer islami hareketlerde yine biz müslümanları yalnız bırakmamışlardır. İmam Humeyni, 'Şeytan Ayetleri' yazarı, 'Salamon Rüşdi' ye karşı onurlu bir şekilde duruken diğer 'müslüman halkalara' da farklı bir dinamizim hareketi getirmişdi. İmam Humayni BM Genel sekreterini Peraz C. 'ı evindeki döşeğe oturttuğunda tüm Türkiyeli müslümanlar bu vakur karşısında gözyaşlarına boğulmuşlardı. Hiç bir şey, değil Mili Nizam hareketini hep desteklemşler ve hatta AKP 'nin seçim zaferini gözyaşları içinde kutlamışlardı. İran Devrimi ne karşı olmak.... Ben bunu düşünemiyorum bile... |
Alıntı:
|
Bu ara nedir bu öpüşme yazısı...
Bu ne iğrençlik yaa... Bu ne ahlaksızlıktır!..Üç beş kaynağı belirsiz resim. İranın onca Şehid ve Gazisine hakaret.. Yazıklar olsun!....KINIYOR VE LANETLİYORUM...... |
Alıntı:
Onların derdi başka, onlar din değil mezhep derdindeler. |
Alıntı:
Hangi şehit hangi gazi...Birkaç kaynakmış;gidin İran'a gezin bakalım halkın çoğunluğu ve neredeyse bütün devlet erkanı böyle öpüşüyor mu öpüşmüyor mu görürsünüz.. |
Bak kardeşim bölücü bir muhabbeti sürdürmeye zorlama insanları. Siz buna alışkınsınız çünkü mezhepçiliğe dayalı milliyetçi din anlayışınız sizi böyle sorumsuz hale getirebiliyor, tarihsel vakaların kini ve nefretini kıyamete kadar götürmeye and içmiş de olabilirsiniz, bunun için müslümanların birliğini ve beraberliğini de göz ardı edebilirsiniz. Lakin bugün basiret sahibi müslümanlar bu kuyuya düşmeyecekler. Sizde inşallah bir an evvel müslüman bölücülüğü yapmaktan kurtulursunuz. İşte o zaman Şiilerin yanlışları üzerine konuşabiliriz. Bu halinizle değil.
Yukarıda bir çirkeflik segileyerek dudaktan öpüşme resimleri koymuşsunuz ve her yoldan İran'a saldırmaya çalışıyorsunuz. Oysa bilmediğiniz birşey var. Bu öpüşme meselesi İran'la özgü İranla alakalı birşey değil bazı doğru toplumlarında nasıl olmuşsa samimiyet göstergesi bir örf olagelmiş. Önyargı ile saldırmaya güdümlü bir zihinle değil objektif bakış ve müslümanların birlik beraberliği kurgulu bir gözle azıcık araştırırsanız rahmetli Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat'ın da böyle görüntüleri var. Yaser Arafat İranlı mı, Şii mi şimdi... |
arkadaşlar mezhbepçiliği ileri götürüp kavimiyetçiliğe götürmeyelim olayı.
Adı İran İslam Cumhuriyetiyse bir ülkenin sonuna kadar gönlümde yeri vardır. http://tevres1.sitemynet.com/mynet_r...m/image010.jpg http://tevres1.sitemynet.com/mynet_r...m/image004.jpg http://www.netpano.com/haber/702/%C4...bununTam/Metni |
Alıntı:
O dönemde dahi, hocalarımız ; Nerden geldiğini bilmedikleri, evlerin kapı altlarından atılan; 'İran Şİİ Devleti'nin tehlikesi' nden bahseden kitapçık ve broşürlerin elden ele dolaştığını söylerlerdi. Bu forumda bile bu broşür ağızlı insanları görmek gerçekten; Garip ve düşündürücü.. |
şehit metin yüksel şehadetinden günler önce izmirde iran devrimini anlatan bir program için arkadaşlarıyla birlikte gönüllü koruma olmaya gitmişlerdi
|
Siz sevin kardeşim,sizin sevginize birşey diyen mi var...Sizde bizim sevmememize karışmayın..Bölücülük yapan sensin,edebini takın ÖZGÜN GENÇ..Burada sadece kaynaklarla yazı yazıyoruz,bu yaptığımızı bölücülükle suçlamakla en büyük bölücülüğü yapmış olan siz oluyorsunuz..Sizde İran'ın iyi yanlarını kaynaklarla belirtin,tartışma usülüne göre tartışma devam etsin..Ben ne mezhepcilikten nede bir İslami görüşten bahsettim..Allah Resûlü s.a.v'in ashabını sevmeyeni bende sevmiyorum dedim..Lafı debelemenin lüzumu yok..
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
çakma hesaplarla amket şişirmiyorsunuz umarım... |
Alıntı:
murat bey olayın kargaşaya dönüşmemesi için uyarıyor iranın sevdiğimiz ve sevmediğimiz yönlerini tartışalım diyor olayı şii-sünni kavgasına dönüştürmeyelim diyor. Anket zaten ortalıkta çakma hesaba ne gerek var? |
Oylamanın adil olduğunu bende zannetmiyorum zaten..Ay'ın üyesi seçilirken bile 20,30 kişi zar zor oy verirken,bir anda 38 kişinin bu oylamaya katılması ilginç..
|
Alıntı:
:çiçek::gül::çiçek: |
All times are GMT +3. The time now is 13:23. |