Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Ahmet Kaya'yı Linç Edenlerin Listesi (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=55535)

islam 02-19-2009 03:02

Ben Bir Kürdüm !!!
Hakkımıda savunurum !!! Davamı da !
Bu ülkede Kürt Vatandaşın Savucusu kim oldu ise PKK li olmakla suçlanmdı...
hemen yafta bulundu...
AbdulMelik FIRAT'a bile PKK'li olmak ile suçlandı ise .. Yok kardeş...
Bizim Derdimiz... Özgürlük ve Eşitlik...
Bizim İdeolojimiz MArks'a Lenin'e Staline'e Değil Hz. Muhammed'e Dayanıyor..

Kardeşim seni anlıyor ve Hassasiyetinide içtenlik ile anlamaya çalışıyorum fakat Rüzgara boyun eğme Her Zaman Adil DÜzen için Ol !!!
Saygılarımla...

balbal 02-19-2009 03:15

Alıntı:

islam Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514860)
Ben Bir Kürdüm !!!
Hakkımıda savunurum !!! Davamı da !
Bu ülkede Kürt Vatandaşın Savucusu kim oldu ise PKK li olmakla suçlanmdı...
hemen yafta bulundu...
AbdulMelik FIRAT'a bile PKK'li olmak ile suçlandı ise .. Yok kardeş...
Bizim Derdimiz... Özgürlük ve Eşitlik...
Bizim İdeolojimiz MArks'a Lenin'e Staline'e Değil Hz. Muhammed'e Dayanıyor..

Kardeşim seni anlıyor ve Hassasiyetinide içtenlik ile anlamaya çalışıyorum fakat Rüzgara boyun eğme Her Zaman Adil DÜzen için Ol !!!
Saygılarımla...

Kürd olman benim için pozitif ya da negatif bir değer değildir. sana biri zarar verecek olursa
karşısında ilk duran yine - bir Türk olarak- Türk kardeşin olacaktır. buna emin ol. fakat senin hakkını savunan ne öcalanlar ne de ahmet kayalardır. bu konuda hemfikiriz sanırım. aksi takdirde milli görüşçü değil bir pkk sempatizanı olurdun. o yolun yanlış olduğunu sen de anlamışsın. Hakkın ve Halkın yanında oldukça elbet ben de yanında olacağım. bu ülkeyi seven ve bu milletin hayrını isteyen herkese özgürlüğü vermek boynumuzun borcudur. bunda kuşkun olmasın ;) kökenimiz ne olursa olsun ayrımcılık yapılmadan, hor görülmeden ay ve yıldızın gölgesinde yaşamayı, huzuru mahşere değin Türk milleti adıyla kaim olmayı ve adaletin daima timsali olmayı kendisine şiar edinenlerdeniz. Davanın adı 'milli görüş', o halde sana düşen olaylara milli bir açıdan bakarak daima milletinin ve adaletin tarafını tutmaktır. Böyle olduğu takdirde açık yüreklilikle söylüyorum ki ben de milli görüşçü olmaktan geri durmam. niyetinin halis olduğuna inanıyor ve bunun aydınlığında bu konunun kalp kıracak seviyeye taşınmasını uygun görmüyorum. esenlikle kal kardeşim...

Ahmet Yasin 02-19-2009 10:56

Alıntı:

özgün genç Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514852)
Öyle bol keseden atmak kolay, zamanın dilini iyi okuyalım. Kürt olunmasına da gerek yok, o yıllarda orada yaşansaydı ve zamanın rejiminin o insanlara yaptığı insanlığa sığmaz vahşete, hiçbir suça karşılık gelemeyecek cezalara, mahalleleri inleten işkence seslerine şahit olunsaydı ister istemez devrim türküleri söylenir, o dönem, orada devrimci olarak görülen kişiler için slogan atılabilirdi

doğru söze ne demeli

sucu varsa amenna ama sırf gözdagı için sakat ve ölen insanları düsününce içim titriyor ohal döneminde gözaltına alınların hiçbiri sağlam içerden cıkmazdı sucun var yok pek önemi olmaz fazla rahat durmasan cıkarırlar sehir dısına sıkarlar kafana yarın sabah bıraktıgı yerden alıp bir faili mechul cinayet daha veya catısmada pkk lı öldürüldü haberi yayılır heryere

anlatmaya kalkılsa ne günler neden bu forum yeter sadece korku psikolojisini kullanarak her istediklerini yapanlar aslında bu terörden rant saglayanlardır

en büyük tehlike pkk diyenler aslında pkk bitmesini istemeyen zihniyettir ve güçlenmesini için ellerinden geleni yaparlar

o zamanlar ergenekonun sadece adı yokktu herseyi vardı.

Dağdakiçoban 02-19-2009 12:18

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514825)
Valla, aşırı milliyetçiliğin kör kuyusu bu sanırım. Hangi 1960'lardan bahsediyorsunuz siz?.. O yıllarda Ahmet Kaya kaç albüm çıkarmış da kürtçe yapmamış?..

Yahu kardeşim komik olmayın, benim bildiğim Ahmet Kaya'nın doğum tarihi 1957'DİR! Adam 3-4 yaşında albüm çıkarmışta Kürtçe değil Türkçe mi olmuş?..

Ne demeli bilmiyorum ki...

Hayır kardeş...Lütfen anlamak istediğin gibi anlama.Benim kastım şu! 61 anayasası ile 82 anayasası arasında kaçyıl var ? Kürtçe şarkılar 82 anayasası ile yasak hale geldi.82 den önce Ahmet kayanın hagi albümleri vardı?Hangi plakları vardı ?Ruhi su Türkülerini vs vs kastım ona..

reyAKbay 02-19-2009 15:51

Alıntı:

genç_TÜRK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514499)
AHMET KAYA MASUM BİR KÜRT DEİLDİR , O BİR PKK LI DIR!..İŞTE O SAVUNDUĞUNUZ AHMET KAYA NIN GERÇEK YÜZÜ..

Alıntı:

genç_TÜRK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514499)

O BİR SANATÇI MI HAİN Mİ?

Yıl 1999. Almanya’nın Münih Kenti’nde ‘Barış, Demokrasi ve Özgürlük Festivali’ İsimli etkinlikte Abdullah Öcalan posterinin altında on binlerce pkk yanlısına-ki (elde taşınan pankart ve bayraklar onu gösteriyor) konser veren bugün için öldüğü iddia edilen Ahmet Kaya’nın şok görüntüleri Türkiyede ilk kez yayınlanıyor.
“DOST APO’YU ÖZLEDİK!”

Kaya kendisini izlemeye gelen kalabalığa “Kürdüz Biz” isimli şarkısını seslendirirken “barışı özledik” sözlerini değiştirerek “o dostu özledik” ve tekrarında ise “Apo’yu özledik!” diyor.
Şarkının sözlerini “Apo’yu özledik” şeklinde değiştirdikten sonra dinleyicilerinden zafer işaretleri ve “biji serok apo” sloganları atarak alkış alması onun 3 defa daha aynı sözlerle aynı şarkıyı tekrarlamasını sağlıyor.

SANATI BİZİ İLGİLENDİRİR DİYENLERİN BU GÖRÜNTÜLERDEN VE BU ŞARKISINDAN HABERİ YOK!
Iste o konser deki şarkı kayiti:
Ahmet Kaya-Almanya Konseri
Kürdüz ölene kadar
Vallahi biz dostu özledik
Kürdüz ölene kadar
Vallahi barisi özledik
Kürdüz sonuna kadar
Vallahi APO ’yu (Terörist başı Abdullah Öcalan) özledik
Kürdüz sonuna kadar
Vallahi biz dostu özledik
ŞARKI ARASINDA KIŞKIRTAN KONUŞMASI
“Yasamak,tek basina birsey degil.Yasamak,kari koca olarak yasamak birsey degil.Yasamak,iki kisiyle yasamak da birsey degil.Yasamak,onurunla,namusunla,ulusal kimliginle,halkinla yasamaktir.Onurlu yasamaktir,serefli yasamaktir.
Biz bedeli ne olursa olsun yasamimizin hiçbir zerresinde ne Türkiye ne de Türk düsmanligi yaptik.Ama biz hayatimizin basladigi noktadan bu güne kadar geçen süre içerisinde bagimsiz,demokratik bir ülkenin dürüst Kürtleri olarak yasamak istedik.
Artik savas naralarinin yerine baris naralarinin alanlari doldurdugu bu zamanda,çok dogru seyler yapmaya yüz tutmus su anlarimizda sakin olaki akliniza söyle birsey gelmesin. Acaba buralardan uzaklara mi gidiyor? Yok öyle birsey…
Baris ve baris yanlisi insanlar onurun ve namusun dimdik silahidir.O yüzden biz askla,sevdayla,kavgayla büyüdük.Bu yüzden sakin ola ki barisi teslimiyet gibi düsünenler böyle bir gaflete düsmesinler.Biz sevdayi da biliriz,kavgayi da biliriz.”
AHMET KAYA NASIL BİTTİ!
Şubat 1999’da Magazin Gazetecileri Derneği’nin (MGD) ödül töreninde “Artık Kürtçe okuyacağım. Kürtçe klip çekeceğim. Bu klibi yayınlmayanlar Kürt halkına hesap vermek zorunda kalacak’ şeklindeki sözleri nedeniyle “Halkı din, dil, ırk ayrımı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik ettiği’ iddiasıyla bir günlüğüne cezaevine giren Ahmet Kaya, yurtdışına çıktı ve bir daha geri dönmedi. Birçok davadan yargılanan ve mahkumiyeti bulunan Kaya’nın seyir defterinden bazı notlar şöyle:
• MGD’de yaptığı konuşma nedeniyle 6.5 yıldan 13.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıp beraat etti.
• Temmuz 1999’da Münih’te verdiği bir konserde “Arabamı şerefsizlerin memleketinde bıraktım’ dedi…
• Frankurt’ta PKK’yı öven konuşması nedeniyle İstanbul 3 No’lu DGM’de 10 Mart 2000’de hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı.
• 1993’te Almanya’da Abdullah Öcalan’ın posteri önünde konser verdiği gerekçesiyle 3 yıl 9 ay ağır hapis cezasına mahkum oldu.
• Kasım 1993’te Berlin’de verdiği konserde “Dağdaki adamın paraya ihtiyacı var’ dediği için yasadışı terör örgütüne yardım ve yataklık etmekten 4.5 yıl ağır hapisle cezalandırıldı.
• Nisan 1999’da, Almanya’daki konserinde, “Beni de İmralı’ya o saygı değer şahsın yanına koyun’ dediği için hakkında soruşturma açıldı.
• Mart 1999’da Hollanda’nın Rotterdam kentinde verdiği konserde Öcalan’ı kastederek, “Vallah bir dostu özledik. Kürdüz ölene kadar. Barışı özledik. Vatansızlıktan üşüdük’ diyen Kaya, Haziran 1999’da Hamburg’daki konserde, “Türkiye’yi çok seviyorum. Andım var Dersim Dağı’nın tepesine ev kuracağım. Bu savaşı durduracağız’ diye konuşuyordu.
• Fransa’da verdiği konserde aldığı 4.5 milyar lira ile PKK krizine yol açtı. PKK’lılar ‘örgütün adını kullanıp lüks içinde yaşıyor’ diye bu kezde Kaya’ya tepki göstermişlerdi.
TÜRK MEDYASINDA İLK KEZ

1999 Yılında Almanya’da düzenlenen konserin organizatörlerinden biri de olan Medya tv de gösterilen bu görüntüler zamanla hasır altı edilmişti. O dönemde Konserden haberdar olan Hürriyet ve Milliyet gazeteleri Avrupa temsilcileri haberi “ Ahmet KAYA hangi dostu özledi” şeklinde haberi vermiş ve Kaya’nın sadece “DOST” Demesini eleştirmişlerdi Açık açık “APO” kelimesinden ise bihaberdiler.Şimdi teknoloji ilerledi, aradan 7 yıl geçti Türkiye internetle tanıştı insanların haber kaynakları internete taşındı .Dolayısıyla geleneksel medya yerini net medyasına bıraktı…Bu haberde o farkın ürünü işte…

Herkesin aklı var fikri var,zaten aklından zoru yoksa,içinde birazcık vatan sevgisi varsa ne demek istenildiğini anlar…

Daha ne yorum yapılabilir ki bu yazının üstüne.Herşeyiyle ortadadır vaziyet...Ben burada bazı yorumları görünce şok geçirdim.Empati diyoruz eyvallah,yapıyoruz ama yine anlam veremiyoruz...Savunulacak,tutulacak tek bir dalı olmayan ciğeri 5 kuruş etmez bir şahsiyetsiz için burada sağladığımız birlik beraberlik bile sarsılıyor.Apo resmının onunde konser veren,bırakın konseri özlediğini dile getiren bir insanın benım başörtümü savunması,ağzına alması bana utanç verir.Samimiyetine zerre inanmadığım bir insanın bu sözlerine inanarak bazı düşüncelere yönelenlere de şaşarım.Bu enaniyet de neyin nesi?O kadar güzel yazan arkadaşlar olmuşki hepsini canı gönülden tebrik ediyorum...

milletinadami 02-19-2009 17:11

oldukca ilginc....

genç_TÜRK 02-19-2009 17:24

Alıntı:

reyAKbay Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514991)

Daha ne yorum yapılabilir ki bu yazının üstüne.Herşeyiyle ortadadır vaziyet...Ben burada bazı yorumları görünce şok geçirdim.Empati diyoruz eyvallah,yapıyoruz ama yine anlam veremiyoruz...Savunulacak,tutulacak tek bir dalı olmayan ciğeri 5 kuruş etmez bir şahsiyetsiz için burada sağladığımız birlik beraberlik bile sarsılıyor.Apo resmının onunde konser veren,bırakın konseri özlediğini dile getiren bir insanın benım başörtümü savunması,ağzına alması bana utanç verir.Samimiyetine zerre inanmadığım bir insanın bu sözlerine inanarak bazı düşüncelere yönelenlere de şaşarım.Bu enaniyet de neyin nesi?O kadar güzel yazan arkadaşlar olmuşki hepsini canı gönülden tebrik ediyorum...

sana aynen katılıyorum kardeşim...

FarukARSLAN. 02-19-2009 17:54

Alıntı:

balbal Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514857)
Kürdün hakkını elbette savunuruz. ırkçılık yapmayız ama şarkılarında bile açık açık propaganda yapan (adı yılmaz, ağladıkça vb...) bir kişi kürdlerin hakkını savunamaz. savunur derseniz o halde bölücübaşı da kürdlerin hakkını savunuyor demektir. sapla samanı ayırt etmek lazım. yazıda da dediğim gibi vatan haini kisvesini giydirmeyebilirsiniz. ben yazımda vatan haini dedim mi? demedim. sadece demokrasi ya da özgürlük savaşçısı demek düşüncesizlik olacaktır dedim ki hala da fikrim bu doğrultudadır. edip akbayram dediniz ki o kişiyi de günahım kadar sevmem. tenezzül edip de şarkısını bir dinlemişliğim yoktur. siz meseleyi yanlış algıladınız. kimsenin burda kürdlüğü kötülediği yok. fakat ahmet kayaya kim kürdlüğü temsil etme hakkı vermiş ki kürdlüğü bu kadar savunacağım aklıma gelmezdi diyorsunuz. ahmet kayanın fikirlerini benimsemiş kürdle ak partiye oy veren kürd arasında dağlar kadarr fark vardır ki bunun için diyarbakır için bugün yoğun uğraş veriliyor. bu ülke hakkında iyi zanlara sahip olan herkesi elbette severiz. salt ırkçı değiliz. ama ahmet kayanın kürdleri temsil ettiğini de kabul edecek değiliz. vatan hainidir ya da değildir. bu fikir değişkendir. ama o kişi kürdlerin temsilcisi falan değildir.

Hayır yanılıyorsunuz, kürtlerin hakkını o veya onun gibilerinden başkası daha iyi savunamaz.. Yani eğer bir zor ve istibdad söz konusu ise sen çıkar yeri gelince PKK gibi de görünürsün yeri gelir Abdullah Öcalanın yanında da yer alırsın.. PKK yahut öcalan tabii ki meşru değiller, eli kanlıdırlar. Ancak sana istibdadı da uygulayanın devlet eliyle eli kanlı ise burada bi tezatlık var demektir..

Alıntı:

ahmet kayaya kim kürdlüğü temsil etme hakkı vermiş ki kürdlüğü bu kadar savunacağım aklıma gelmezdi diyorsunuz. ahmet kayanın fikirlerini benimsemiş kürdle ak partiye oy veren kürd arasında dağlar kadarr fark vardır ki bunun için diyarbakır için bugün yoğun uğraş veriliyor.

bu hakkı vermemize gerek yok, bi haksızlığa uğramış ise ve kürt ise onları onlardan daha iyi anlayamayız zaten. Hak zaten onların kendi vicdanlarında kalmıştır..

VE, bugün Diyarbakır'da yapmnaya çalıştıklarımız Ahmet Kayaları kazanma çabasıdır.
O gibi 'cevher'leri maalesef ki KAYBETMİŞİZDİR. Ve burada sizin üzerine gittiğiniz yanı o 'kaybettiğimiz' halleridir, Ahmet Kaya ve diğer kürtlerin..
İşte Diyarbakır ve TRT 6 çabalarımız bunun içindir. KÜS OLDUKLARI DEVLETLE BARIŞTIRMA adımlarıdır. Bu hep böyle deniliyor değil mi?.. Peki neden küsmüşlerdir devlete?..

Bu bamtellerini yakalayamamışız biz işte...

FarukARSLAN. 02-19-2009 18:13

Alıntı:

reyAKbay Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514991)

Bari siz yapmayın yahu...

Bakın, o KATILDIĞINIZ yorumda ne diyor;

“Yasamak,tek basina birsey degil.Yasamak,kari koca olarak yasamak birsey degil.Yasamak,iki kisiyle yasamak da birsey degil.Yasamak,onurunla,namusunla,ulusal kimliginle,halkinla yasamaktir.Onurlu yasamaktir,serefli yasamaktir.
Biz bedeli ne olursa olsun yasamimizin hiçbir zerresinde ne Türkiye ne de Türk düsmanligi yaptik.Ama biz hayatimizin basladigi noktadan bu güne kadar geçen süre içerisinde bagimsiz,demokratik bir ülkenin dürüst Kürtleri olarak yasamak istedik.

Artik savas naralarinin yerine baris naralarinin alanlari doldurdugu bu zamanda,çok dogru seyler yapmaya yüz tutmus su anlarimizda sakin olaki akliniza söyle birsey gelmesin. Acaba buralardan uzaklara mi gidiyor? Yok öyle birsey…
Baris ve baris yanlisi insanlar onurun ve namusun dimdik silahidir.O yüzden biz askla,sevdayla,kavgayla büyüdük. Bu yüzden sakin ola ki barisi teslimiyet gibi düsünenler böyle bir gaflete düsmesinler.Biz sevdayi da biliriz,kavgayi da biliriz.”

----------------

Sonra bakın Ahmet Kaya nasıl NASIL BİTMİŞ!

AHMET KAYA NASIL BİTTİ!

Şubat 1999’da Magazin Gazetecileri Derneği’nin (MGD) ödül töreninde “Artık Kürtçe okuyacağım. Kürtçe klip çekeceğim. Bu klibi yayınlmayanlar Kürt halkına hesap vermek zorunda kalacak’ şeklindeki sözleri nedeniyle “Halkı din, dil, ırk ayrımı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik ettiği’ iddiasıyla bir günlüğüne cezaevine giren Ahmet Kaya, yurtdışına çıktı ve bir daha geri dönmedi. Birçok davadan yargılanan ve mahkumiyeti bulunan Kaya’nın seyir defterinden bazı notlar şöyle: (...)

Kürtçe okuyacağım demiş.. Kürtçe klip çekeceğim demiş.. Böyle dmeiş diye halkı ayrıma ve düşmanlığa açıkça tahrik ediyor olmuş..
Ya insaf, bugün TRT Şeş için bunları başbakanımız için de söyleyeceğiz o zaman?.. Kürtçe şarkı söylemelerine, kliplerini yayına sokmalarına önayak oldu.. Bunu devlet eliyle yapmaya mecburuz yoksa eski 'KÜSKÜNLÜK VE KIRGINLIKLARIN' önüne geçemeyiz türünden açıklamalar yaptı.. Diyebilir miyiz bunada TAHRİK EDİCİ diye?..
Diyebilir miyiz?!?

İnsaf yahu!
Elimizi vicdanımıza koyalım biraz. Ahmet Kaya'da AK bir devlet istemişti.. Suçu bu idi. Bugün iktidarımızı ve bizleri kim 'göbeğini kaşıyan adamlar' olarak görüyor ise Ahmet Kaya'yı da onlar böyle linç etmişti işte ... Ediyorlar da.
Bu düşüncede devam edersek yasakçı azınlıklar her zaman bu ülkenin ilerlemesinde bir pranga vaziyeti görecektir.

Biz sağ olalım bundan ötürü!

(Sonra, ilginçtir; bakın orada ne diyor yorumda Şubat 1999’da Magazin Gazetecileri Derneği’nin (MGD) ödül töreninde (...)
bi gariplik yok mu?.. Nedir bu MGD! Neden ordadır! Gizleniyor işte, aslı; 10 Şubat 1999'da Magazin Gazetecileri Derneği'nin Princess Otel kongre salonunda düzenlenen ödül törenindeyılın en iyi sanatçısı ödülünü almıştır. BU BİR.

İkincisi: o panelde konuşması şöyle verilmiş o yorumda;
“Artık Kürtçe okuyacağım. Kürtçe klip çekeceğim. Bu klibi yayınlmayanlar Kürt halkına hesap vermek zorunda kalacak’ şeklindeki sözleri nedeniyle (...)

GELİN, ÇARPITMANIN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI OLABİLME ERDEMLİLİĞİNİ GÖSTERELİM! Buyrun, o günkü sözlerin asıl hali budur:

Ben bu ödül için İnsan Hakları Derneği’ne, Cumartesi Anneleri’ne, tüm basın emekçileri ve tüm Türkiye halkına teşekkür ediyorum. Bir de bir açıklamam var: Şu anda hazırladığım ve önümüzdeki günlerde yayımlayacağım albümde bir Kürtçe şarkı söyleyeceğim ve bu şarkıya bir klip çekeceğim. Aramızda bu klibi yayımlayacak yürekli televizyoncular olduğunu biliyorum, yayımlamazlarsa Türkiye halkıyla nasıl hesaplaşacaklarını bilmiyorum. -- Kaynak Vikipedia'dır.--

Elimizi vicdanımıza koyalım mı?...

FarukARSLAN. 02-19-2009 18:15

Alıntı:

islam Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514853)
İster zıt değin... İstese Taraf...
Biz özgürlük tarafındayız...
İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜR DÜŞÜNCE İLE...
DEVLET, MİLLET !!! ELELE,

MİLLİ GÖRÜŞLE !!!

Ya sende bırak şu sosyalist konuşmalarını. Tamam gaza gelme ;D

genç_TÜRK 02-19-2009 18:16

Kürdüz sonuna kadar

yukardaki sözleri söyleyen ve ayrıca TÜRK askerine p.ç diyen o şerefsizi savunma faruk..çünkü komik duruma düşüyosun..işin hep görmek istediğin tarafını görüyosun..

ALPEREN4425 02-19-2009 18:26

Türk Askerine kurşun sıkan, beşikteki bebeği katleden, Türk - Kürt demeden Güneydoğu köylerini basıp halkı katleden eli kanlı bir örgüt ve lideri ne kadar suçluysa bu örgütü ve liderini övmek ve propagandasını yapmak ta o kadar suçtur.

Arabamı şerefsizlerin ülkesinde bıraktım derken herhalde bugün kendisini savunanları kastediyordu.

Türklüğüme ve dinime hakarete tepki gösterince faşistlik oluyor ama böyle vatan hainlerine övgüler dizmek hoşgörü oluyor öylemi.

Birde bazı arkadaşlar aynı lafı dolamışlar diline . Niye sadece Ahmet Kaya ya tepki gösteriliyor da Edip Akbayram'a vs tepki gösterilmiyor. Biz Ahmet Kaya ya attık da Edib Akbayramı mı tuttuk. Hepsine de aynı tepkiyi gösteriyoruz. Bu ülke insanına terörü benimsetmeye çalışan herkese tepkimiz vardır bizim.

FarukARSLAN. 02-19-2009 18:30

Alıntı:

ALPEREN4425 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 515100)
Türk Askerine kurşun sıkan, beşikteki bebeği katleden, Türk - Kürt demeden Güneydoğu köylerini basıp halkı katleden eli kanlı bir örgüt ve lideri ne kadar suçluysa bu örgütü ve liderini övmek ve propagandasını yapmak ta o kadar suçtur.

Arabamı şerefsizlerin ülkesinde bıraktım derken herhalde bugün kendisini savunanları kastediyordu.

Türklüğüme ve dinime hakarete tepki gösterince faşistlik oluyor ama böyle vatan hainlerine övgüler dizmek hoşgörü oluyor öylemi.

Birde bazı arkadaşlar aynı lafı dolamışlar diline . Niye sadece Ahmet Kaya ya tepki gösteriliyor da Edip Akbayram'a vs tepki gösterilmiyor. Biz Ahmet Kaya ya attık da Edib Akbayramı mı tuttuk. Hepsine de aynı tepkiyi gösteriyoruz. Bu ülke insanına terörü benimsetmeye çalışan herkese tepkimiz vardır bizim.

Sözlerim şoven milliyetçilerine değil ;;)

FarukARSLAN. 02-19-2009 18:35

Konu kilitlenmeyecek. Düşünce özgürlüğüne pranga vurulamaz!

ishakyilmaz 02-19-2009 18:36

Görülüyor ki yine konu birileri tarafından amacının dışına çıkarılarak;ezberletilmiş bazı sloganlar eşliğinden proveke edilmeye çalışıyor..!Bakın sevgili kardeşlerim bu konunun açılıp tartışılmasının nedeni magazinsel ve kısırdöngü siyasetin argümanları kulanılarak birbirimizi kırmak değildir.Burada özelikle insani bir olayın vahimiyeti,Türkiye'de bazı meselelerin nasıl çarpıtılıp insanları birbirlerine kırdıttıklarını dile getirilmeye çalışılmasıdır..!Lütfen fikir akımlarımızı yararlı ve faydalı işler için harcayalım.Geçmişte yapılan yanlışları gündeme getirip aynı sözleri tekrarlayıp durmayalım.Geçen geçmiştir,şimdi yeni şeyler söyleme lazım..!

FarukARSLAN. 02-19-2009 18:40

Alıntı:

Dağdakiçoban Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514935)
Hayır kardeş...Lütfen anlamak istediğin gibi anlama.Benim kastım şu! 61 anayasası ile 82 anayasası arasında kaçyıl var ? Kürtçe şarkılar 82 anayasası ile yasak hale geldi.82 den önce Ahmet kayanın hagi albümleri vardı?Hangi plakları vardı ?Ruhi su Türkülerini vs vs kastım ona..

Arkadaşım, ne 82'si?..
Lütfen bilmiyor isek kafa karıştırma maksatlı yorumlar yapmayalım. Ahmet Kaya'nın ilk albümü 1985 çıkışlı Ağlama Bebeğim'dir.

Buyrun, vereyim albüm kronolojisini de, akıllarda TUHAF soru işaretleri bırakmış olmayayım! ;

Ağlama Bebeğim (1985)
Acılara Tutunmak (1985)
An Gelir (1986)
Şafak Türküsü (1986)
Yorgun Demokrat (1987)
Başkaldırıyorum (1988)
Resitaller-1 (1989)
İyimser Bir Gül (1989)
Resitaller-2 (1990)
Sevgi Duvarı (1990)
Başım Belada (albüm) (1991)
Dokunma Yanarsın (1992)
Tedirgin (1993)
Şarkılarım Dağlara (1994)
Beni Bul (1995)
Yıldızlar ve Yakamoz (1996)
Dosta Düşmana Karşı (1997)
Hoşçakalın Gözüm (2001)
Dinle Sevgili Ülkem (Tribute) (2002- Anısına)
Biraz da Sen Ağla (2003)
Kalsın Benim Davam (2005)
Gözlerim Bin Yaşında (2006)

turancı_71 02-19-2009 18:41

Alıntı:

genç_TÜRK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 515088)
Kürdüz sonuna kadar

yukardaki sözleri söyleyen ve ayrıca TÜRK askerine p.ç diyen o şerefsizi savunma faruk..çünkü komik duruma düşüyosun..işin hep görmek istediğin tarafını görüyosun..

1 şarkısında kullandığı kelimeyi ben hatırlatayım

‘‘Şimdilik hoşçakal yaban çiçeğim. Yasal mermisi ile bir TC yaklaşmakta’’

‘‘Tam şuramda kirli sakalıyla bir gerilla gezinmekte’’

bunlar aslında herşeyi açıklamıştır.bu sözlerin savunucak bir yanı varmı ben bilemedim!!!!

FarukARSLAN. 02-19-2009 18:44

Alıntı:

ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 515107)
Geçmişte yapılan yanlışları gündeme getirip aynı sözleri tekrarlayıp durmayalım.Geçen geçmiştir,şimdi yeni şeyler söyleme lazım..!

Geçmiş hiç bir zaman geçmemiştir!
William Faulkner

ishakyilmaz 02-19-2009 18:48

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 515118)
Geçmiş hiç bir zaman geçmemiştir!
William Faulkner

Sen geçmişte yaşamaya devam et kardeşim,biz gelecek için çalışıp,düşünüyoruz.Mevlananın bu sözünü anlamayıp,çarpıtıp bu şekilde bir davranış sergilemen açıkçası beyhudedir..!
DÜN E AİT NE VARSA DÜN DE KALDI CANCAGIZIM
ARTIK YENİ BİRŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM
MEVLANA

ak61 02-19-2009 19:05

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514850)
Ahmet Kaya'nın istediği özgürlük, PKKnın istediği ile alakasız idi. Ahmet Kaya'nın istediği özgürlük, bugün benim dinim konusunda ülkemde istediğim özgürlüklerin bi benzeriydi..
O da bir 'ırk' gömleği giyilmiş haliydi..

Bunu herkes anlayamıyor işte..

Herkes PKK diyor, yahu kardeşim PKKlılara Edip Akbayramda konser verdi niye pna ses çıkaramıyoruz?.. Niye ses çıkarılmıyor?.. Çünkü o laik! Ört bas ediliyor o yönü!.. Ama Ahmet Kaya?.. Dinine bağlı, hatta annemin başından baş örtüsünü çıkaracak ele vururum diyecek türden bir müslüman!
Ve bu aykırılık bizim beynimize farklı yönlerden empoze ettiriliyor. Ve kısmende başarılı..

Kusura bakmayın, ben böyle her şeyde hain vs. yafatasıyla dolaşanlara cahil, bilgisiz gözüyle bakarım..

Bu forumda kürt olmayıpta kürtlüğü bu kadar savunacağım da aklımın ucundan geçmezdi..

Hepimiz kuyruğumuza basılınca haktan hukuktan özgürlükten dem vuruyoruz. Empati yahut diğer ezilenleri görme yetkimizi almışlar eimizden..

Dini bütün birisi olması, Vatan haini olmayacağını göstermez. İster dini bütün olup Apo'nun posterlerine ister dinsiz olsun Aponun posterlerine şarkı söylesin.Banane onun annesinin başındaki örtüye elini uzatan mı varda bunu söylüyor.Bunu dini bütün insanları kendine çekmek için söylediği kesin. Dini ortaya atıp kendi sefil düşüncelerini sinsice empoze etmek çok daha büyük bir zırvadır.
Ayrıca bu adamların yaptığı hak özgürlük aramak biz yapınca gerçekten faşist oluyoruz. Yahu sizin bu tutumunuz yüzünden o kadar çok şeye göz yumuyoruz ki. Benim Resmen bir Diyarbakır belediye başkanının çıkıp Bugun Tv açtık yarın ismimizi de kabul edeceksiniz, Bağımsız kürdistandan söz etmesi, türkiyenin ulus devlet kavramını tartışmaya açıp kürtleri ayrı tutan konuşmaları hepsi bölücülük ve kanıma dokunmakta. Bu saçma tutumunuz bu adamlara daha çok cesaret vermekte ve ne desek ilişmiyorlar mantığını getirmekte. Bu insanalr 1000 defa tutuklanmamasına şaşırıyorum .Direk siyaset yasağı getirilmesi gerekir.
Kürtlerin hakkını savunacak olan varsa bu sadece demokratik yollarla günümüzde ise ak parti sayesinde olabilir. Bölücülükle, Terörle hiçbir sonuç alınmaz. Terör yapmasan bile bunu yapanlara hain diyemeyen hatta mücadelelerine saygı duyduğunu söyleyen bir Apo ya hain diyenlere de cahil bilgsiz gözüyle asla bakamazsın baktırmayız. :güzel:

islam 02-19-2009 19:05

Dünün Acısı ile Kırbaçlanan Bugünüm, Direncimi Her Daim Hakim kılar...

reyAKbay 02-19-2009 19:07

Sanırım şunu anlatamıyorum.Benim tepki gösterdiğim husus,Ahmet Kaya'nın geçmişini ,yaptıklarını hatta söylediklerini unutup hiçbirşey olmamış gibi,ulu orta olan bir kıyameti görmezlikten gelmektir.Neden anlaşılmıyor bu.Biryerlerinden tutup bana savunurcasına söylemler yapan sizlere sözüm ''Ha P.k.k. ha Ahmet Kaya bunun arasındaki fark nedir bana izah edebilir misiniz?'' Saydığımız onca şeyler neden gözardı ediliyor,gerçekler değilmiş gibi? Bugün pkk yı lanetleyen sizler,nasıl olurda hala savunur gibi nutuklar atıyorsunuz.Kimin için, neden en önemlisi?? Pkk yı lanetlıyoruz ama Ahmet Kayayı seviyoruz öylemi?Nasıl bir çelişkidir bu hayretler içerisinde yazılanları takip ediyorum. Ahmet Kaya=Pkk bu eşitliği yoksayanlara da diyecek birşey bulamıyorum.Keşke anlam verebilsemde anlasam ama hep empati diyoruz ya empati yoluyla da bir sonuca varamıyorm ki FarukAslan.Zoruma gidiyor böyle bir insanın bu şekilde aklanması....

balbal 02-19-2009 19:43

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 515070)
[B]Hayır yanılıyorsunuz, kürtlerin hakkını o veya onun gibilerinden başkası daha iyi savunamaz..

O halde Türk'ün ve Türkçülüğün hakkını da Turancı milliyetçilerden ya da sizin deyiminizle 'şovenlerden' daha iyi kimse savunamaz. ve böyle olduğu takdirde kıyamete değin de bu ırkın hakkını savunacak birileri elbet olacaktır. Kimsenin kuşkusu olmasın

Dağdakiçoban 02-19-2009 19:45

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 515114)
Arkadaşım, ne 82'si?..
Lütfen bilmiyor isek kafa karıştırma maksatlı yorumlar yapmayalım. Ahmet Kaya'nın ilk albümü 1985 çıkışlı Ağlama Bebeğim'dir.

Buyrun, vereyim albüm kronolojisini de, akıllarda TUHAF soru işaretleri bırakmış olmayayım! ;

Ağlama Bebeğim (1985)
Acılara Tutunmak (1985)
An Gelir (1986)
Şafak Türküsü (1986)
Yorgun Demokrat (1987)
Başkaldırıyorum (1988)
Resitaller-1 (1989)
İyimser Bir Gül (1989)
Resitaller-2 (1990)
Sevgi Duvarı (1990)
Başım Belada (albüm) (1991)
Dokunma Yanarsın (1992)
Tedirgin (1993)
Şarkılarım Dağlara (1994)
Beni Bul (1995)
Yıldızlar ve Yakamoz (1996)
Dosta Düşmana Karşı (1997)
Hoşçakalın Gözüm (2001)
Dinle Sevgili Ülkem (Tribute) (2002- Anısına)
Biraz da Sen Ağla (2003)
Kalsın Benim Davam (2005)
Gözlerim Bin Yaşında (2006)

Güzel kardeşim Senin bu yazdıkların sadece kaset!..Güzel kardeşim Almanyada Ahmet kaya dernegi var ona gidemezsin ama Türkiyede de Ruhi su derbeği var ona git mesela 82 ÖNCESİ "Bir wosvogen alacağım adını başar koyacağım "şeklinde plağına rastlarsın.Lütfen olayı kasete indirgeme !Biz burada kimseye iftira atma niyetinde değiliz bildiklerimizi söylüyoruz.

FarukARSLAN. 02-19-2009 20:47

Alıntı:

balbal Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 515169)
O halde Türk'ün ve Türkçülüğün hakkını da Turancı milliyetçilerden ya da sizin deyiminizle 'şovenlerden' daha iyi kimse savunamaz. ve böyle olduğu takdirde kıyamete değin de bu ırkın hakkını savunacak birileri elbet olacaktır. Kimsenin kuşkusu olmasın

EVET. Öyle turancı ayaklarına yatarak kıt ideolojiyle olaylara bakarsakta sözde Türk'ü felan daha iyi kimse savunamaz laflarıyla avunur dururuz. Ve mesela TRT Şeş gibi kanallarda 'bu hainlik adımıdır' diyerek PKK ile aynı ağzı kullanmış oluruz!..

Geçin bu işleri Allaha aşkına.. Yanlışın Türkü Kürdü Arabı mı olur?.. Yanlış yapılmışsa yapılmıştır bunun Türkçülükle felan alakası yok..

Yanlış yapacaksın, sonra ben Türküm Türkçüyüm diye kaytaracaksın, olur mu böyle şey..

Beni cevaplayacaksanız cümlelerimi öyle makaslayarak alıntılamayın. Bütünden ele alıni korkmayın..

FarukARSLAN. 02-19-2009 20:53

Alıntı:

Dağdakiçoban Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 515171)
Güzel kardeşim Senin bu yazdıkların sadece kaset!..Güzel kardeşim Almanyada Ahmet kaya dernegi var ona gidemezsin ama Türkiyede de Ruhi su derbeği var ona git mesela 82 ÖNCESİ "Bir wosvogen alacağım adını başar koyacağım "şeklinde plağına rastlarsın.Lütfen olayı kasete indirgeme !Biz burada kimseye iftira atma niyetinde değiliz bildiklerimizi söylüyoruz.

Ya arkadaşım, plak neyse albümde odur. Lütfen, bırak şu tuhaflığı. Az önce albüm ve plak olarak istedin. Açıkçası plak yerini anlayamadım pek o yüzden ALBÜM olarak verdim, bunun kasetliğini felan geçelim. Hani uğraşmasam, bilmesem bu albüm felan işlerini yutardım heralde bu ayak oyununu..

Ruhi Su derneği felan... Adam burada da kürtçe yapacağım her şeyi dediği yoktu ki zaten. Bi, albümüme kürtçe parça yapacağım, bir de klip çekeceğim dedi diye linç edelim. Sonra diyelim niye yapmadın şu arada bu derede..

Olmaz ki böyle..

FarukARSLAN. 02-19-2009 21:05

Alıntı:

reyAKbay Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 515134)
Sanırım şunu anlatamıyorum.Benim tepki gösterdiğim husus,Ahmet Kaya'nın geçmişini ,yaptıklarını hatta söylediklerini unutup hiçbirşey olmamış gibi,ulu orta olan bir kıyameti görmezlikten gelmektir.Neden anlaşılmıyor bu.Biryerlerinden tutup bana savunurcasına söylemler yapan sizlere sözüm ''Ha P.k.k. ha Ahmet Kaya bunun arasındaki fark nedir bana izah edebilir misiniz?'' Saydığımız onca şeyler neden gözardı ediliyor,gerçekler değilmiş gibi? Bugün pkk yı lanetleyen sizler,nasıl olurda hala savunur gibi nutuklar atıyorsunuz.Kimin için, neden en önemlisi?? Pkk yı lanetlıyoruz ama Ahmet Kayayı seviyoruz öylemi?Nasıl bir çelişkidir bu hayretler içerisinde yazılanları takip ediyorum. Ahmet Kaya=Pkk bu eşitliği yoksayanlara da diyecek birşey bulamıyorum.Keşke anlam verebilsemde anlasam ama hep empati diyoruz ya empati yoluyla da bir sonuca varamıyorm ki FarukAslan.Zoruma gidiyor böyle bir insanın bu şekilde aklanması....

Kıyamet dediğiniz şey şu alıntıladığınız yorumun nameleri..
Oranın da FOS olduğunu kabul ettik mi?..
Etmez isek o yoruma değinmez isek tekrar alıntılayacağım o yazıyı çünkü.. (!)

Alıntı:

Pkk yı lanetlıyoruz ama Ahmet Kayayı seviyoruz öylemi?

PKK'yı lanetliyoruz evet. Ancak Kürtlere bakış açımız farklı bunu anlatmaya çalışıyoruz. ;;)
Yoksa sizle görüş ayrılığım zolabilir. Ne siz benim görüşüme mani olabilirsiniz ne de ben sizinkine. Ancak böyle aşağılıkça bakınca ben tüm ülkedeki Kürt milletine aşağılık bakıyormuşuz gibi oluyorum. Çünkü öyle oluyor!..

Ahmet Kaya= PKK değildir.
Hiç bir ÖZDE PKKlı Sivastopol Marşı'nı yahut Kurtuluş Savaşı Destanı'nı söyleyemez!

Ancak zamanla BAŞKALDIRI amacı ile şu veya bu örgütlerine katılan, ona olumlu gözle bakmayan Kürt olmamıştır belki de.. Yani bu EMPATİ dediğimiz şey ile bunu anlıyoruz. Çünkü sana ELİ KANLI biçimde DEVLETÇİLİK - ULUSÇULUK yapılıyor ise sende illa ki meşru olmayan yollarda (niyeti ne olursa olsun) bulunabilirsin.

Diyor ya Ahmet Kaya ''Beni tarihle yargılayın''..
İşte, işi tarih nezdine çekince iş çok farklı oluyor. Bir çok konuda bakabiliyorsunuz konuya. Sadece ANAM PKK HAİN BUDA HAİN diye GÜNCEL ve GÜZEL gelen konularla TABU yapma fırsatı da olmuyor öylece!..

Alıntı:

Zoruma gidiyor böyle bir insanın bu şekilde aklanması....
Ben hiç bir 'doğru'mu tabu haline getirmem.
Zoruma da gitmez ...

Anlamıyorsunuz beni.

FarukARSLAN. 02-19-2009 21:14

Alıntı:

ak61 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 515131)
Dini bütün birisi olması, Vatan haini olmayacağını göstermez. İster dini bütün olup Apo'nun posterlerine ister dinsiz olsun Aponun posterlerine şarkı söylesin.Banane onun annesinin başındaki örtüye elini uzatan mı varda bunu söylüyor.Bunu dini bütün insanları kendine çekmek için söylediği kesin. Dini ortaya atıp kendi sefil düşüncelerini sinsice empoze etmek çok daha büyük bir zırvadır.
Ayrıca bu adamların yaptığı hak özgürlük aramak biz yapınca gerçekten faşist oluyoruz. Yahu sizin bu tutumunuz yüzünden o kadar çok şeye göz yumuyoruz ki. Benim Resmen bir Diyarbakır belediye başkanının çıkıp Bugun Tv açtık yarın ismimizi de kabul edeceksiniz, Bağımsız kürdistandan söz etmesi, türkiyenin ulus devlet kavramını tartışmaya açıp kürtleri ayrı tutan konuşmaları hepsi bölücülük ve kanıma dokunmakta. Bu saçma tutumunuz bu adamlara daha çok cesaret vermekte ve ne desek ilişmiyorlar mantığını getirmekte. Bu insanalr 1000 defa tutuklanmamasına şaşırıyorum .Direk siyaset yasağı getirilmesi gerekir.
Kürtlerin hakkını savunacak olan varsa bu sadece demokratik yollarla günümüzde ise ak parti sayesinde olabilir. Bölücülükle, Terörle hiçbir sonuç alınmaz. Terör yapmasan bile bunu yapanlara hain diyemeyen hatta mücadelelerine saygı duyduğunu söyleyen bir Apo ya hain diyenlere de cahil bilgsiz gözüyle asla bakamazsın baktırmayız. :güzel:

Siz bir Türk olarak, Ne mutlu Türküm diyene sözünü savunuyorsunuz bende bir Türk olarak o sözü savunmuyorum. Olay bundan ibaret ;;)
Ulusçuluk yaptık, yanlış yaptık. Ulus devlet dedik zamanında ülke bin bir parçaya bölündü, hatta müslüman Arnavutluk bile ulusçuluk diye gitti Türk hakimiyetinden..

Bu kafayla Kürtleride yollayacaktınız elimizden. Amma olmadı, inşallah da olmayacak.

Gayrı yok diyarbakır belediye başkanı şunu yapmış bunu yapmış boş bunlar.

Alıntı:

Benim Resmen bir Diyarbakır belediye başkanının çıkıp Bugun Tv açtık yarın ismimizi de kabul edeceksiniz, Bağımsız kürdistandan söz etmesi, türkiyenin ulus devlet kavramını tartışmaya açıp kürtleri ayrı tutan konuşmaları hepsi bölücülük ve kanıma dokunmakta
Diyarbakır Belediye başkanı bugün PKKlı dediğimiz DTPnin adamı. PKKnın tavrı da ortada!
Beni PKK sempatizano yerine koyuyorsunuz heralde?.. Banane onların dediklerinden yaptıklarından.

Ama Kürt diyorsaki onların partisi de benim partimdir; AK Parti'dir. Karıştırmayın at iziyle it izini ;;)

Alıntı:

Kürtlerin hakkını savunacak olan varsa bu sadece demokratik yollarla günümüzde ise ak parti sayesinde olabilir. Bölücülükle, Terörle hiçbir sonuç alınmaz.
Evet işte öyle. Ahmet Kaya'da bir SANATÇIdır. Demokrasiyi ulusçuluğu sanata da sokmasa idi bu ''saçma felsefe''niz bunları tartışmıyor olurduk. Ama bunlar ayrı konular.

DOĞRUyu söylemek, savunmak ne kadar zor iş Yarabbi!

balbal 02-19-2009 22:27

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 515196)
EVET. Öyle turancı ayaklarına yatarak kıt ideolojiyle olaylara bakarsakta sözde Türk'ü felan daha iyi kimse savunamaz laflarıyla avunur dururuz. Ve mesela TRT Şeş gibi kanallarda 'bu hainlik adımıdır' diyerek PKK ile aynı ağzı kullanmış oluruz!..

Geçin bu işleri Allaha aşkına.. Yanlışın Türkü Kürdü Arabı mı olur?.. Yanlış yapılmışsa yapılmıştır bunun Türkçülükle felan alakası yok..

Yanlış yapacaksın, sonra ben Türküm Türkçüyüm diye kaytaracaksın, olur mu böyle şey..

Beni cevaplayacaksanız cümlelerimi öyle makaslayarak alıntılamayın. Bütünden ele alıni korkmayın..

seviyeli bir şekilde fikir alış verişi yapmaya çalışıyoruz. 'korkmayın' falan diyerek terbiyesizlik yapmanın lüzumu yok. senin gibilerden korkacak bir yüreğim olsa o yüreği kanalizasyon deliğine atardım. sen rahat ol. anca o şekilde konuşabilirsin o zaman çünkü. bu ülkeye yanlışı yapan Türkçü biri değil babam olsa dahi cezasını almasını isterim. onun için senin gibi kraldan çok kralcı değilim. yanlışını görünce başbakanı da, Türkü de, Kürdü de eleştiririm. kimseye kötü zanla bakmadım bu sitede. görüşlerine saygı duydum herkesin. ama klavye erkekliği yapıp, hariçten terane okuyacağın kadar da küçülmedik. adam gibi fikir paylaşımı yapacaksak üslubumuza dikkat edelim. yok ben böyleyim diyorsan adamına göre konuşuruz biz de. bunu da böyle bil.

Dağdakiçoban 02-19-2009 23:41

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 515197)
Ya arkadaşım, plak neyse albümde odur. Lütfen, bırak şu tuhaflığı. Az önce albüm ve plak olarak istedin. Açıkçası plak yerini anlayamadım pek o yüzden ALBÜM olarak verdim, bunun kasetliğini felan geçelim. Hani uğraşmasam, bilmesem bu albüm felan işlerini yutardım heralde bu ayak oyununu..

Ruhi Su derneği felan... Adam burada da kürtçe yapacağım her şeyi dediği yoktu ki zaten. Bi, albümüme kürtçe parça yapacağım, bir de klip çekeceğim dedi diye linç edelim. Sonra diyelim niye yapmadın şu arada bu derede..

Olmaz ki böyle..

kardeşim sana açıklama yapmayacağım ,yutturma meselesine gelince anlamak istediğin gibi anlamaya devam ediyorsun burada tekrara girmeyeceğim.Yazdığım çok açık.Ama Mevlanın dediği gibi "hiç kimse görmek istemeyen kadar kör olamaz."
"Çatal fırtlama meselesi salt "kürtçe " klip meselesi deği! O günlerde Ahmet kayanın " düseldorfta söylediği "geliyor p.ç T.C askeri" Şarkısı vardı.Bu da yetmezmiş gibi.Vanda PKK lılar tarafından kaçırılan Askerler hakkında burada yazamayacağım sözleri medyaya yansıdı.Ordu ilnde valilik Tüm kasetlerini yasakladı.Halk da infial meydana geldi..Olayların perde arkası var, yani durduk yerde olay çıkmadı. Ha şunu iddia edebilirsin orada ki sanatçılar popilizm yapmış falan dersen bir ölçüde anlarım .Ama durduk yerde çıkmadığını bilmekde yarar var.Biz oturupda insanları karalama/ iftira atma meraklısı değiliz...

Feyza 02-20-2009 01:13

Ahmet Kaya, Ferhat Tunç, Edip Akbayram, Seher dilova vs... Diye sayabileceğim kendini sanatçı sanan ama sanatı insan beynini yıkamak için silah olarak kullanan şahıslardır, Vatan hainleridir! Kendi ideolojilerini bir takım yöntemlerle insanların beynine yerleştirmeye bilinç altına sokmaya çalışıyorlar. Başarılı oldularmı diye soracak olursanız eğer bazı arkadaşlarımızın yorumlarını görünce evet başarılı olmuşlar diyebiliyorum. Arkadaşlarımız onların tam istediği gibi konuşuyorlar. Neredeyse bu Vatan hainlerini Özgürlük adı altında kahraman ilan edicekler.bu forumda bir birini pof poflayarak yorum yapan insanları çok gördüm. Bu konularıda onlarla defalarca tartıştım. Türkiye bir Ülke dir bu Ülkede yaşıyorsanız bu Ülkenin nüfus cüzdanını taşıyorsanız eğer, siz Türkiye'lisinizdir, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısınızdır. Beğenmiyen gitsin istediği Ülkenin vatandaşı olsun. Doğu halkına ( doğu halkına diyorum çünkü doğu halkı mağdur edilmiştir ve doğuda bir tek Kürt'ler yaşamıyor. Bende doğuluyum yedi göbek sülalem doğuda yaşıyor.) Şu yapılmış bu yapılmış Pkk ondan oluşmuş bu lafları ezberledik artık. Bunlar DTP ve Pkk nın kendilerine buldukları kılıftır. Bu sanatçı yazar aydın diye geçinenlerin görevide bunları halkın bilinç altına yerleştirmektir. Oradaki halkın olumsuzluklar yaşamasına göz yuman Devletin içindeki görevlilerde Vatan Hainidir! Pkk destekçileridir.

Bu yorumun noktasına virgülüne dokunulursa.... Gerisini siz düşünün!

FarukARSLAN. 02-20-2009 02:45

Konu başlığı ile alakasız, haber ile uzaktan yakından alakası olmayan yorumlar ile milliyetçilik yapayım da milletde görsün tutumumu edasında olanlar... (ONUNCU YIL NUTKUNU OKUYAN ÇAKMA'LAR)
Hani Ahmet Kaya adı geçmiş ya hadi top tüfek saldıralım, ezberler kuvvetli ya aynısını döktürelim havası..

Millette görsün milliyetçiliğimizi yahu! Ayda benim dediğim yıldızda benim dediğim edasında kişilikler!..

Sanatın s'sinden anlamayıp sanatçıların sanat derecesine anlam katmaya çalışanlar..

Kartelce yaşayanların öttürdükleri düdükleri ağzından çıkarmayıp onların emelleri doğrultusunda milliyetçilik yaptıklarının FARKINDA olmayanlar...

Hadi MHP vs.lileri geçtim.. AK Parti'liler nasıl bu kafada anlamıyorum. Nazım Hikmet gibi birine iade i itibar verildiğinde neden sesinizi çkarmadınız?.. Neden gelip milliyetçilik taslamadınız?..
Basit çünkü, milliyetçiliğin bu yönü daha çok değer görüyor, itibar kazandırıyor evet..

Hadi bakalım. Ahd-u Emân'ı çekende ben! Yorumumun rengine bile dokunulduğunda 'yaaaa' deyip başkaldıracak olanda ben. Gerisini de kendim düşünüyorum!
Milli şovenler de istedikleri gibi gözlerinden, kulaklarından solusunlar! .

balbal 02-20-2009 03:18

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 515291)
Konu başlığı ile alakasız, haber ile uzaktan yakından alakası olmayan yorumlar ile milliyetçilik yapayım da milletde görsün tutumumu edasında olanlar... (ONUNCU YIL NUTKUNU OKUYAN ÇAKMA'LAR)
Hani Ahmet Kaya adı geçmiş ya hadi top tüfek saldıralım, ezberler kuvvetli ya aynısını döktürelim havası..

Millette görsün milliyetçiliğimizi yahu! Ayda benim dediğim yıldızda benim dediğim edasında kişilikler!..

Sanatın s'sinden anlamayıp sanatçıların sanat derecesine anlam katmaya çalışanlar..

Kartelce yaşayanların öttürdükleri düdükleri ağzından çıkarmayıp onların emelleri doğrultusunda milliyetçilik yaptıklarının FARKINDA olmayanlar...

Hadi MHP vs.lileri geçtim.. AK Parti'liler nasıl bu kafada anlamıyorum. Nazım Hikmet gibi birine iade i itibar verildiğinde neden sesinizi çkarmadınız?.. Neden gelip milliyetçilik taslamadınız?..
Basit çünkü, milliyetçiliğin bu yönü daha çok değer görüyor, itibar kazandırıyor evet..

Hadi bakalım. Ahd-u Emân'ı çekende ben! Yorumumun rengine bile dokunulduğunda 'yaaaa' deyip başkaldıracak olanda ben. Gerisini de kendim düşünüyorum!
Milli şovenler de istedikleri gibi gözlerinden, kulaklarından solusunlar! .

Bak yine çakma falan diyerek terbiyeni ortaya koydun. demek ki sen fikir alış verişi ile polemiği ayırt edemeyen bir zihniyete sahipsin. biz de buna göre konuşuruz. ak partililer ahmet kayaya özgürlük savaşçısı diyecekse bu ülkede biraz zor bulursun sen ak partiliyi. ayrıca ak parti senin tekelinde mi ki herkesin ne düşüneceğini sen belirliyorsun. sen ey klavye kabadayısı, önce sanatı - milliyetçiliği öğretmeyi bırak da ilm-i edebi öğren. sanatı da nakış nakış biliriz biz milliyeti de. kimsenin milliyetçiliğimizi ya da sanatseverliğimizi görmesine muhtaç değiliz. öyle olsa foruma rumuz ile üye olacağıma senin gibi adımla olurdum. reklama falan ihtiyacımız yok. hakiki fikirlerin reklama ihtiyacı yoktur. senin gibi meydanı boş bulup bol keseden üfürmeye de.ilk baştan beri senin de iyi niyetli bir forumdaş olduğunu düşünmüştüm ki böyle düşündüğüm için yazıklar olsun bana! söylecek söz bulamayınca hemen saldırıyorsun ki bu aciz zihniyetidir, ki bu ch zihniyetidir. 'milli şovenler'miş buna gülünür işte, milli olmayan şoven mi var ki milli şovenler diye kendi ayarını belli ediyorsun. Ahmet kayayı beğenmemek şovenlikse BEN ŞOVENİM arkadaş. bundan da gocunmam. ay da benim yıldız da demem. hilal de bizim yıldız da bizim derim. ama sen kabul etmezsen o senin zilliyetindir.

bize yakıştıramadığın milliyetçilik sana kaldıysa ağlamak zamanıdır milletim için.
bize yakıştıramadığın sanat sana kaldıysa ağlamak zamanıdır sanatım için.
bize yakıştıramadığın ak parti sana kaldıysa ağamak zamanıdır ak parti için.

FarukARSLAN. 02-20-2009 03:55

Alıntı:

ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 515120)
Sen geçmişte yaşamaya devam et kardeşim,biz gelecek için çalışıp,düşünüyoruz.Mevlananın bu sözünü anlamayıp,çarpıtıp bu şekilde bir davranış sergilemen açıkçası beyhudedir..!
DÜN E AİT NE VARSA DÜN DE KALDI CANCAGIZIM
ARTIK YENİ BİRŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM
MEVLANA

Geçmiş geçmemiş ise hala yaşanılıyor demektir. Bugünde var olan, seninle benimle nefes alan saniyeler, dakikalar bütünü demektir. Siz dününüzü bilmeden, arkanızı dayayacak bir geçmişiniz olmadan yarınınıza hatta 1 yıl 10 yıl ötesine bakın.. Bi sorun teşkil etmez bizim için. Ama biz bugünümüzde de çalışır çabalar, yarınımıza da dünümüzü ekleyerek adım atmayı yeğleriz. O ilk saydığım hali sakat hayat gelir bize..

Dün denilip kağıda sarılıp atlan şey aslında yarınların içidir ya.
Buna binaen ne de güzel diyor İsmet Özel ''Ancak içinden aydınlanan dışına ışık verir''.

Ve ne yazık ki Mevlana'nın orada bahsettiği, sizin konuya indirgediğiniz dün ile alakası olmayan bir DÜNdür.

FarukARSLAN. 02-20-2009 04:07

Alıntı:

balbal Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 515232)
seviyeli bir şekilde fikir alış verişi yapmaya çalışıyoruz. 'korkmayın' falan diyerek terbiyesizlik yapmanın lüzumu yok. senin gibilerden korkacak bir yüreğim olsa o yüreği kanalizasyon deliğine atardım. sen rahat ol. anca o şekilde konuşabilirsin o zaman çünkü. bu ülkeye yanlışı yapan Türkçü biri değil babam olsa dahi cezasını almasını isterim. onun için senin gibi kraldan çok kralcı değilim. yanlışını görünce başbakanı da, Türkü de, Kürdü de eleştiririm. kimseye kötü zanla bakmadım bu sitede. görüşlerine saygı duydum herkesin. ama klavye erkekliği yapıp, hariçten terane okuyacağın kadar da küçülmedik. adam gibi fikir paylaşımı yapacaksak üslubumuza dikkat edelim. yok ben böyleyim diyorsan adamına göre konuşuruz biz de. bunu da böyle bil.

Oo, Türkçü naralarından sonra şimdi efeleniyoruz.
Öyle zülfiyare dokunmamıştık aslında, bir cümlemi almış yorum yapmışsınız e bende
Alıntı:

Beni cevaplayacaksanız cümlelerimi öyle makaslayarak alıntılamayın. Bütünden ele alni korkmayın..
burda korkmayın manası, kara kaşımdan kara gözümden değil yani bu kadar basit değilizdir heralde.
Mesele yine 'üslub'a düştü işte tamam konuyu saptırma gayreti diye görüp değinmeyeceğim.
Hani olsa tamam diyeceğim. Bütüne yorum getiremiyor, çok anlamlı bi yorumun tek bir noktasına odaklanmak ne demek olur?.. Herbirini ele alamamada yahut bilgisinin yada 'ahkam'ının yalnızca oraya yettiğinde diye bi kanı oluşur zihnimde. E hiç biri değil ise en sadesi 'korku' yada korkmamaktır emi?..
Çiğ yemediyseniz karnınız neden ağrıdı bu kadar?..

Müsterih olun yahu. Yazdıklarımı ya tam okumuyorsunuz yada her seferinde bi yerine takılıp yada alınıp yazıyorsunuz.

Yoksa klavye felan dediğiniz gibi kolay iş. Anlayıp tamamını öyle yazmak, yorumlamak yada tartışmak daha elzem olur.

FarukARSLAN. 02-20-2009 04:21

Alıntı:

Dağdakiçoban Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 515254)
kardeşim sana açıklama yapmayacağım ,yutturma meselesine gelince anlamak istediğin gibi anlamaya devam ediyorsun burada tekrara girmeyeceğim.Yazdığım çok açık.Ama Mevlanın dediği gibi "hiç kimse görmek istemeyen kadar kör olamaz."
"Çatal fırtlama meselesi salt "kürtçe " klip meselesi deği! O günlerde Ahmet kayanın " düseldorfta söylediği "geliyor p.ç T.C askeri" Şarkısı vardı.Bu da yetmezmiş gibi.Vanda PKK lılar tarafından kaçırılan Askerler hakkında burada yazamayacağım sözleri medyaya yansıdı.Ordu ilnde valilik Tüm kasetlerini yasakladı.Halk da infial meydana geldi..Olayların perde arkası var, yani durduk yerde olay çıkmadı. Ha şunu iddia edebilirsin orada ki sanatçılar popilizm yapmış falan dersen bir ölçüde anlarım .Ama durduk yerde çıkmadığını bilmekde yarar var.Biz oturupda insanları karalama/ iftira atma meraklısı değiliz...

İyi ama kaç kere söyleyeceğim bilmiyorum bunu daha.. Ne demişse ne yapmışsa yapmış, biz bi çuvaldızı kendimize batırıp zamanında Türkiye Cumhuriyeti devlet adamlarıyla ve devlet eliyle bunlara karşı bi yanlış yada küstürme yada silaha sarılma türünden şeyleri yapmalarına yol açmış mıyız buraya bakalım. Burada hemfikiriz sanırım. Belki de hiçbirimizinde tasvip etmediği demokratlarımız bu filmin asıl aktörleridir. Ama bu böyledir..

Ayrıca dikkat ediyorumda herkes bi ''asker aşkı ile'' yorumlarda bulunuyor. Yani tamam hepimiz zaten doğuştan asker olan bir kavmin mâfâdıyız. Ancak bugün bir Ergenekon yapılanmasının tasfiyesinde ön planda olanlar hep ASKER kökenli kişiliklerdir. Bunu unutuyor muyuz?..
Bu tasfiye süresince neler yapmışlar, bölge halkına ne gibi işkencelerde bulunmuşlar hepsini öğrenmiş oluyoruz. Değil mi?.. En nihayetinden örnek verecek olursam bi ''asit kuyuları'' örneği mesela ...

Peki Ahmet Kaya'nın yeri gelince yaptığı asker karşıtlığı bugünkü SUÇLU ASKERlerin felsefe ve ideolojisine olmuş olamaz mı?.. Neden o yöne indirgemiyoruz da direkt PKKya endeksiliyoruz kendisini?..

..
Çok tezatlıklar var bu işte çok!
Tek bir doğru var oda yarım yarım bölünmüş. Onları toplayıp bir araya getirip TEK hale getirmeye çabalıyorum bende burada (ki ne âlemden)..

balbal 02-20-2009 04:24

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 515296)
Oo, Türkçü naralarından sonra şimdi efeleniyoruz.
Öyle zülfiyare dokunmamıştık aslında, bir cümlemi almış yorum yapmışsınız e bende
burda korkmayın manası, kara kaşımdan kara gözümden değil yani bu kadar basit değilizdir heralde.
Mesele yine 'üslub'a düştü işte tamam konuyu saptırma gayreti diye görüp değinmeyeceğim.
Hani olsa tamam diyeceğim. Bütüne yorum getiremiyor, çok anlamlı bi yorumun tek bir noktasına odaklanmak ne demek olur?.. Herbirini ele alamamada yahut bilgisinin yada 'ahkam'ının yalnızca oraya yettiğinde diye bi kanı oluşur zihnimde. E hiç biri değil ise en sadesi 'korku' yada korkmamaktır emi?..
Çiğ yemediyseniz karnınız neden ağrıdı bu kadar?..

Müsterih olun yahu. Yazdıklarımı ya tam okumuyorsunuz yada her seferinde bi yerine takılıp yada alınıp yazıyorsunuz.

Yoksa klavye felan dediğiniz gibi kolay iş. Anlayıp tamamını öyle yazmak, yorumlamak yada tartışmak daha elzem olur.

yazdıklarınızı elbette tamamen okuyorum, bilhassa pür dikkat bir şekilde. zaten gideyim de şu faruk arslana çatayım gibi bir derdim yok. konuyu saptırmak gibi bir derdimin olmadığı gibi. fikirlerimiz uyuşmaz, eyvallah. makul ölçülerde fikir paylaşımında bulunmaktır bizim amacımız. üslub bozulursa biz de bozuluruz elbette. nabza göre şerbetimizi sunarız. çiğlik hamlık meselesine gelince üslubu bozuk olanın karakteri de çiğdir vesselam...

FarukARSLAN. 02-20-2009 04:27

Alıntı:

balbal Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 515294)
Bak yine çakma falan diyerek terbiyeni ortaya koydun. demek ki sen fikir alış verişi ile polemiği ayırt edemeyen bir zihniyete sahipsin. biz de buna göre konuşuruz. ak partililer ahmet kayaya özgürlük savaşçısı diyecekse bu ülkede biraz zor bulursun sen ak partiliyi. ayrıca ak parti senin tekelinde mi ki herkesin ne düşüneceğini sen belirliyorsun. sen ey klavye kabadayısı, önce sanatı - milliyetçiliği öğretmeyi bırak da ilm-i edebi öğren. sanatı da nakış nakış biliriz biz milliyeti de. kimsenin milliyetçiliğimizi ya da sanatseverliğimizi görmesine muhtaç değiliz. öyle olsa foruma rumuz ile üye olacağıma senin gibi adımla olurdum. reklama falan ihtiyacımız yok. hakiki fikirlerin reklama ihtiyacı yoktur. senin gibi meydanı boş bulup bol keseden üfürmeye de.ilk baştan beri senin de iyi niyetli bir forumdaş olduğunu düşünmüştüm ki böyle düşündüğüm için yazıklar olsun bana! söylecek söz bulamayınca hemen saldırıyorsun ki bu aciz zihniyetidir, ki bu ch zihniyetidir. 'milli şovenler'miş buna gülünür işte, milli olmayan şoven mi var ki milli şovenler diye kendi ayarını belli ediyorsun. Ahmet kayayı beğenmemek şovenlikse BEN ŞOVENİM arkadaş. bundan da gocunmam. ay da benim yıldız da demem. hilal de bizim yıldız da bizim derim. ama sen kabul etmezsen o senin zilliyetindir.

bize yakıştıramadığın milliyetçilik sana kaldıysa ağlamak zamanıdır milletim için.
bize yakıştıramadığın sanat sana kaldıysa ağlamak zamanıdır sanatım için.
bize yakıştıramadığın ak parti sana kaldıysa ağamak zamanıdır ak parti için.

Yavaş gel yahu..
Yarana da selam söyle, her şeyi üstüne alınıp gocunmasın.

Brifing verirse o, sonra gel bana aşkıyalık tasla.

Anlayıp anlamadan üstüne alınman niyedir?
E şimdi diyeceksin ''ortaya koyarsan bende alırım''. Kusura bakma ortaya her konulanda alınmaz. Başa iş açar sonra..

(Nasıl giderseniz karşıya, öyle gelir o da size. Bi ''aman'' deyin sonra yorum yapın. )

FarukARSLAN. 02-20-2009 04:35

Alıntı:

balbal Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 515298)
yazdıklarınızı elbette tamamen okuyorum, bilhassa pür dikkat bir şekilde. zaten gideyim de şu faruk arslana çatayım gibi bir derdim yok. konuyu saptırmak gibi bir derdimin olmadığı gibi. fikirlerimiz uyuşmaz, eyvallah. makul ölçülerde fikir paylaşımında bulunmaktır bizim amacımız. üslub bozulursa biz de bozuluruz elbette. nabza göre şerbetimizi sunarız. çiğlik hamlık meselesine gelince üslubu bozuk olanın karakteri de çiğdir vesselam...

Tekrar diyorum, zülfiyare dokunmamıştım!

Ve söz, diğer sözden ayrı yerlere değinmeyip adaba üsluba kayıyorsa orda bi konu değişikliği isteği sezer öyle davranırım ben. Yani bu budur zaten.

Mesela forumda çok gördüm, ne zaman bi tartışma olsa bir taraf hep sıkıştığında üsluba değiniyor. Yani çok ilginç, bu hep böyle oluyor.
Ama kusura bakmayın karşıdaki her zaman sizin istediğiniz şeyleri söylemeyebilir. E adaptan olmazsa ayrı tabii ama istediğimizi duymayınca bunu evirip, çevirip şurdan burdan üsluba vurmakla tartışma olmaz. Fikir ayrılığı da böyle olmaz.. Bi anlaşmamazlık sözkonusu ise burda ilk şart karşıya adap bekçiliği değil ziyadesiyle anlama ve kavrama olmalıdır.

E varsa bi yorum boyunca aşağılama, hakaret, küfür vs. orada dur deriz tabii. Ama böylesi, hemde anlamından saptıracak cümle, kelime makaslarlarıyla böyle amaçlar anlaşılamaz..

Yada benim naçizane bildiğim bu! ..

balbal 02-20-2009 04:37

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 515299)
Yavaş gel yahu..
Yarana da selam söyle, her şeyi üstüne alınıp gocunmasın.

Brifing verirse o, sonra gel bana aşkıyalık tasla.

Anlayıp anlamadan üstüne alınman niyedir?
E şimdi diyeceksin ''ortaya koyarsan bende alırım''. Kusura bakma ortaya her konulanda alınmaz. Başa iş açar sonra..

Yüreğim yoktu sana diyemedim demen daha mantıklı olurdu. ortaya koyulan size yakışır. ortam malı kimin olduğu ziyadesiyle bellidir efkar-ı umumiyede. herkese yaptığın artistik bu kapıda geçmez. eşkiyalık, ahmet kayalara bi de onun dalkavukluğunu yapan sizlere yakışır. Türke, Türkçülüğe o bozuk zihniyetinle her nanede şoven dersen üstüme alınırım. Benim üstüme alabileceğim değerlerim var, senin gibi olmamasından efdaldir. demek ki sen de bunlardan anlıyormuşsun. öğrendiğimiz iyi oldu. mezhebinin bu kadar geniş olması ortaya arkaya konulanı almandan bellidir zaten. fazla söze hacet düşmüyor

All times are GMT +3. The time now is 21:03.