![]() |
kürtçeye hayır
asıl bu ulkede bırde kurtce konusulmaya baslanırsa bu ulkede ıyıce ayrımlar baslar cıft baslılık olusur..belkı benım kanımdada karısık kurt kanı var yada ne bılım lazlık vardır ama eger ben turkıye cumhurıyetı vatandasıysam bu ulke ekmegını yıyorsam ben TURKUM derım bayragım ay yıldız ulusal marsım ISTIKLAL MARSI ve ana dılımde TURKCEDIR..kurt olsamda laz olsamda cerkez olsamda bu degısmez ..
|
kürtçeye hayır
bekara avrat boşaması kolaydır derler... görüyorum ki sadece televizyondan duyduğu haberler ile burada yaygara koparıp önyargılı arkadaşlar var... Doğrudur ben de onların yerinde olsaydım Kürtçe'ye hayır diyebilirdim hatta Kürt'lere bile hayır diyebilirdim... Ama demiyorum çünkü bu bölgenin gerçeğini içinde yaşayan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım... Şimdi buradaki herkes diyebilir ki onlar da bu ülkenin vatandaşı ve her kürt terörist anlamında değildir... evet bu böyledir ama çoğu yerde gene de 2. sınıf insan gibi görüldüğü oluyor bunu ben kendi tecrübelerimden biliyorum hele doğum yerini yada kürt olduğunu anadilinin kürtçe olduğunu söyledin mi filmin kayışı kopuyor. tabi bunun tersi güzel durumlar da olmuyor değil...
Size göre kendi anadilini konuşmak neden bu kadar sakıncalı kendi anadilinde yazmak neden bu kadar tehlikeli... Türkiye'den avrupa amerika vb ülkelere giden insanlar bu ülkelerde kendi dilleri ile eğitim alma olanakları oluyorken hatta kendi vatandaşlarına bile verirken neden Türkiye bunu kendi vatandaşlarına vermesin... Türkiye'de hiç olmadık diller bile öğretilirken neden kendi kültür mozaiğinin parçalarından birine sahip çıkmasın..... ben sonuç olarak bu başlığı yazan arkadaşlara ve bu başlığa evet diyen arkadaşlara hayır diyorum!!! |
kürtçeye hayır
Biz bu ülkede yaşayan milyonların konuştuğu dile karşı çıkarız,Türkçe konuşalım deriz,Kürtçe'ye hayır deriz,sonra
okey,güsel,werdi,war,geliom,seviom,qadın,qlima,cix ,tikky,mani(money),ashk,dervish ve daha milyonlarca kelime kullanırız Türkçe(!)konuşurken... İkilikler hep bu insanları sindiremediğimizden kaynaklanıyor.Oysa kabul etsek onların da bizden olduğunu,en azından batıdaki şerefsizlerden çok daha "bizden" olduklarını..hatta ben bu cümlemi kurarken bile onlar-bizler diyerek yanlış yaptığımı farketsem/farketsek,bir kabul etsek... İnanın hiç kimse Kürdistan istemez o zaman,inanın hakları yenmeyen bir halk çıkıntılık yapmaz o zaman..İnanın her şey güllük gülistanlık olur o zaman.. Bu başlığı protesto ediyorum! |
kürtçeye hayır
ewet haklısın önce türkçemizin yerine başka kelimeler arkadaşın örnek verdiği gibi
ing kelimeler kulanmayı ne zaman bırakırsak o zaman başka dillere karşı çıkabiliriz |
kürtçeye hayır
malesef türkçemiz çok bouldu ama ben kürtçeye hayır diyorum...kişisel fikrimdir...
|
kürtçeye hayır
neden kürtçe ye hayır bu bence yanlış
benim o kadar kürt arkadaşım var senin türkiyede kürtçe konuşmıyacaksın diye bir kanun mu var arkadaşlar bu ayrımcılıktır işte kürtçeye hayır demek kürtlere hayır demek |
kürtçeye hayır
Alıntı:
|
kürtçeye hayır
Alıntı:
arkadaşlar lütfen böyle cümleleri kullanırken türkçeyi en çok kimin bozduğunu da gözden kaçırmayın.... Türkçe'yi en çok bozan insanlar emin olun ki anadili türkçe olan insanlardan başkası değildir.... Bindiğin dalı kesiyorsun diye başkasına kızmaya hakkın yoktur... kişisel bir fikir senden başkası hakkında ise üzerinde yorum yapılmaya da başkasının hakkı vardır... |
kürtçeye hayır
ayrıca aramızda bulunan tabi varsa kürt arkadaşlar da bu konuya baktıklarını düşünürsek alınır ve kırılırlar
|
kürtçeye hayır
ayrıca bu yapılan çok yanlıştır mesela ben kürt olsam ve türkçeye hayır desem tepkiniz ne olur
|
kürtçeye hayır
kürt olsam bende tepki verirdim keşke bu konu hiç açılmasaydı :-\
|
kürtçeye hayır
arkadaşlar madem konu açılmış saptırmamaya dikkat edelim
benim getirdiğim bir üye kürt olsa ne diyeceğim ben |
kürtçeye hayır
Alıntı:
Benim anadilim Türkçe değil ve burada çoğu arkadaşa Türkçe yazmaları konusunda uyarıda bulundum... ve bulunmaya da devam edeceğim... Hayır herhangi bir dile hayır demeyeceğim... Elimden geldiği kadar öğrenip gerekirse anadili olanlara bile öğreteceğim... |
kürtçeye hayır
ben sadece kendi fikrimi söylüyorum...ve tartışmıyacağım bu konuyu...siz kendi aranıuzda tartışın..ben özgürsem kıendi fikrimi söylemekte sizde tartışın....
|
kürtçeye hayır
tepki vermek icin kürt olmaya gerek yok ki...;)..böyle konulari görünce buradaki biz gurbetcilerin durumu geliyor hep gözümün önüne bizde burada hep günah kecisiyiz..dilimize, dinimize, kültürümüze hep satasmalar geliyor..
ülkede birseyler ters gitti mi hemen günah kecisi yapiliyoruz ama söyle bir durum var biz burada gurbetciyiz yani kendi ülkemizde degiliz o yüzden adamlara bir nebze hakverebiliyorsun.. ya kendi ülkelerinde, kendi öz vatanlarinda dislanananlar, ikinci sinif insan muamelesi görenler ne yapsin! |
kürtçeye hayır
hayır tartışma falan yok biz sadece alınacak tepkiyi hesaplıyoruz bir düşünseniz ya bir tv kanalında
çıkıpta ben özgürsem kürtçe benim topraklarımda konuşulmayacak unutmayalım ki internette gezinirken üye olan arkadaşlar var bir tanesi rast gelseydi olabilecekleri düşünmek isterseniz bir düşünün |
kürtçeye hayır
Alıntı:
sonucta seninde kendince hakli taraflarin vardir biz seni fikrinden dolayi dislamiyoruz bu haddimize degil sadece fikrinin gerekcelerini paylasmani istiyoruz belkide hak verecegiz!.. bir fikir ortaya atip icini doldurmadan gitmek ve siz tartisin demek biraz etik olmasa gerek ;) |
kürtçeye hayır
Mesudum47;
abicim zaten ben de onu söyledim..Kürtçe'ye en çok karşı çıkanlar,Türkçe'yi en çok sahiplenenler ve yine Türkçe'yi en çok kirletenler de batı budalası insanlardır... Bir anımı anlatayım... Amcamla birlikte Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı bir köye gitmiştik..(amcam tam bir mhplidir). Orada iki kürt ve biz vardık.Bu iki kürt kendi arasında kürtçe konuşuyorlardı.Amcam hemen araya girdi ve: "kardeşim ne konuşuyorsunuz,bize küfür mü ediyorsunuz nedir.Türkçe konuşun ya!" dedi.. Kürtçe konuşan arkadaştan bir tanesi: "Abi biz niye küfredelim size,küfredecek ne var ki ortada? Biz kürtçe konuşarak daha iyi anlaşıyoruz..Türkçe ile daha zor oluyor.Ayıp ettin vallahi şimdi!" dedi.. Tabi amcam öylece kalakaldı... |
kürtçeye hayır
ya tabi bu bir olasılık
|
kürtçeye hayır
burde kımse kurtlere on yargılı davranmıo zaten..kurtceye hayır dememızın nedenı cok farklı..ayrıca turkcenın bozukmasıyla bu konununda alakası yok..turkce yuzyıllar boyunca sureklı baska dılleden etkılenmıstır..osmanlı donemınde arapca farsca..1950lerde fransızca sımdıde ınglzce elbettekı hos degıl ama bu kacınılmaz bı durum ama elbet duzelıcek ..bunu engellemenınde tek sartı dedıgım gıbı ekonomık ıktıdar..
ıkı konuyu karıstırmayın..kımse kurtce konusulmasın demıo..nıtekım doguda buyuk olcude konusuluo..ama bunun resmılestırılmesıne karsıyım.. turkıye cumhurıyetı vatandası olan herkesın resmı dılı anadılı turkcedır..mılletı ne olursa olsun ve kımseye ıkıncı sınıf muamelesı yapılmıor!!!! ayrıca mesudum47 bu olayın benzerı benım basımada geldı..agrıdayken okulda turkce bıldıklerı halde bana bakıp kkonusup guluolardı abes olarak bana bıse soyledıklerı bellıydı..ne kadar uzuldugumu anlatamam..ama ben yınede bunu genellemıorum tum kurtlere mal etmıorum elbette..kaldıkı bıcokta kurt arkadasım vardı.. |
kürtçeye hayır
Alıntı:
|
kürtçeye hayır
Alıntı:
konu çığrından çıktı gibi beyler bayanlar |
kürtçeye hayır
III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti
MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır. __________________________________________________ ____________________________ Herkez anadili bilmeli..Bunu reddetmek suçtur. Kendi yöresinin "lehçesi"ni konuşmakta serbesttir tabiki..Bu ülke bölünmez bir bütün doğu-batı kuzey-güney hepsi bizimdir hepimiz kardeşiz..Sene 1915 Çanakkale de Haçlı Birliğine Geçit YOK ! Samsun‘da 19 Mayıs 1919‘da Bağımsızlık mücadelemiz Başlıyor , Ülkemiz Bağımsızlık Mücadelesini TÜM YURTDA HER YERDE YAPIYOR .Doğusu batısı hiçbiryer farketmiyor Elinde SİLAHI YADA TIRMIĞI Mücadelesini veriyor ÜLKEYİ YABANCI ALÇAKLARDAN KURTARIYOR....Bu ülke böyle kurtulmuşken !! .Doğudaki vatandaşlarımız NİYE ÜLKEYİ BÖLENLERİ DESTEKLESİNLER !!! |
kürtçeye hayır
evet hepımız turkıyelıyız!!!! ve anayasada belırtıldıgı uzere turkıyenın resmı dılı turkcedır!!!! ama elbette herkes kendı lehcesını konusmakta serbesttır..kımse buna karsı cıkmıo zaten...
|
kürtçeye hayır
Alıntı:
tebrik ediyorum arkadaşım... |
kürtçeye hayır
kobbal arkadasin tespitine söyle bir acilim getirmek istiyorum Türkiye de yasayan herkes Türk müdür yoksa Türk vatandasi midir?
|
kürtçeye hayır
Alıntı:
|
kürtçeye hayır
arkadaşlar ideolojileri değil gerçekleri tartışalım lütfen.
|
kürtçeye hayır
Alıntı:
tabiki bu secmeli ders sistemiyle olabilir isteyen alir, isteyen almaz acaba bunda bir sakinca var mi arkadaslar! |
kürtçeye hayır
Alıntı:
I. Türk vatandaşlığı MADDE 66. – Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür. Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türktür. (Son cümle mülga: 3.10.2001-4709/23 md.) Vatandaşlık, kanunun gösterdiği şartlarla kazanılır ve ancak kanunda belirtilen hallerde kaybedilir. Hiçbir Türk, vatana bağlılıkla bağdaşmayan bir eylemde bulunmadıkça vatandaşlıktan çıkarılamaz. Vatandaşlıktan çıkarma ile ilgili karar ve işlemlere karşı yargı yolu kapatılamaz. |
kürtçeye hayır
Alıntı:
son söz budur işte saçmalamaya giden bir konu üzerine |
kürtçeye hayır
ben bu arkadaşların neyi savunduğunu gerçekten anlamıyorum...ve size söyleyecek söz bulamıyorum...
|
kürtçeye hayır
demek istediğim kimsenin diline ve ideolojilerine söz etmek bizim işimiz değil
ve burada açılan konudan rahatsızlık duydugumu belirtiyı,orum |
kürtçeye hayır
Alıntı:
zaten yeni sivil anayasada bu degisiklikleri öngürüyor..ideolojilerden uzak, renksiz ve özgürlükcü bir anayasa... askeri darbenin eseri olan anayasanin her yazdigi ne kadar ülkenin gercekleriyle örtüsebilir ki! |
kürtçeye hayır
Alıntı:
|
kürtçeye hayır
evet bende çok rahatsız oldum lütfen kilitleyin bu bölümü yetkişli kişiler...
|
kürtçeye hayır
Alıntı:
arkadaşım üstteki kısma kimsenin hayır dediği yok... onun için varız bunu değiştirmeye de kimsenin gücü yetmez... anadili farklı olan biri insanneden başka bir dil için anadilim desin ki... engizisyon mantığıyla diretmenin ne anlamı var... Galile ye de dünyanın dönüşü ile alakalı direttiler ama galile can versede fikri ebedi kalmıştır... |
kürtçeye hayır
anlamaya başlamak o ne demek
benim yengem kürt ve bu konu benim kanıma dokunuyo vartmı başka söz etmek isteyen buyursun bende sizlerin türklüğünden şüphe duymaya başlıyayim |
kürtçeye hayır
Konunun 7 sayfasını da okumak çok zor ama bu mesele Kürtçe kurslarının açılması serbest bırakılması ile ilgili konuda da değişik yerlerde tartışılmıştı. O zaman da bir sürü yaygara koparıldı. Vatan bölünüyordu, hükümet hain ilan ediliyordu vs.
Şimdi bakıyorum kurslar açıldı hepsi tek tek kapandı. Demek ki serbest bırakılmadığı sürece hep öne sürülerek ayrışma noktası olunan bu konu serbest bırakılınca bütün değerini yitiriyormuş. Bırakın isteyen istediği dilde konuşsun ki hakikaten bu vatanı bölmek isteyenlere malzeme kalmasın. Kimse istediği dili öğreniyor diye bu ülke bölünmez. Gerçekten Ak Partinin felsefesini anlamış bir kişi zaten böyle bir konu da açmaz bu meseleye de böyle bakmaz. |
kürtçeye hayır
yasalar doğru olduğu için değil yürürlükte olduğu için kanundur...
|
All times are GMT +3. The time now is 23:43. |