![]() |
Kur'an-ı Kerim'de Çarşaf Geçiyor Mu?
Alıntı:
tam fitne fesat devri yani tessettüre eskisinden daha ihtiyaç var |
Alıntı:
Dua etmek lazım, Allah'ın ayetlerini "küçük bir ücret karşılığında" çarpıtanları Allah bildiği gibi yapsın. Bunlara körü körüne inananları da bildiği gibi yapsın. Bir mazlumun bedduası tutar bakarsın... İşin dikkat çeken boyutu din hürriyetimizi, eğitim hürriyetimizi sekteye uğratan bu güruh bir de gelip "Aaa Kur'anda başörtüsü yokmuş, ben okudum" vari ele avuca sığmaz iddalarla mağdur insanları takiyeci, yalancı konumuna düşürmesi. Saygılı olmak ya da olmamak , işte bütün mesele bu. |
Haddim olmayarak bende yorum yapmak istiyorum
Yüce kitabımızda geçen kelimenin şimdiki bildiğimiz çarşaf şekli olduğunu düşünmüyorum Bencede zamanla kültürümüze karışmış bir giysi Fakat en iyi örtünme şekillerinden olduğu kesin Renk konusunda tutucu olmamamız gerek Sıcak günleri hesaba katmamız lazım Çünkü örtünmek eziyet görmek değil Sıcak yaz günü siyah bir giysi pek yardımcı olmaz Bence kalıplaşmış şekillerden çıkıp kendimize farklılıklar uygulamalıyız Bizim örtümüzün şeklini kimse belirlemesin biz ayetler ışığında kendimiz tasarlıyalım Hüküm açık vucut hatlarını belli etmiyecek bir dış kıyafet |
Alıntı:
|
bu çevrilen ayetlerde ben çarşaf kelimesi falan görmedim. aslında başörtüsü de yoktur ama bazı istismarcılar Türkçeye o şekilde sokmuşlardır. sizler bilime göre kuran'ı değerlendirmiyorsunuz. O zamanlarda araplar üstlerine paçavralar giyiyorlar, kadınların tüm vücutları açıkta kalıyormuş. Hacca giden arkadaşlar var ise bilirler üstünüze giydiğiniz elbisenin altında çıplaksınızdır, havlu giyersiniz. Allah emretmiştir ki arap erkeklerinin kadınları taciz etmemesi ve kadınların rahat olması için elbiseleri olmayan arap kadınlarına vücutlarını örtün demiştir. Kuranda yazan herşeyi bugünkü teknobilig(teknoloji) ile değerlendirmek yanlıştır. Kuran kuşkusuz en kutsal ve en doğru kitaptır ancak o zamanın insanlarına öğüt edilen şeyler de taşır. Kaldı ki başörtüsü ile türban karıştırılmakta. Başörtüsü Türk kadınının geleneksel örtüsüdür, tarlada çalışırken, yemek yaparken engel olmasın diye takmıştır kadınımız. Türban ise sıkmabaştır, saç gözükmez ve şeriatın emridir.
Beyler! Sizin kendinize mi güveniniz yok? yoksa Türk kadınının faziletine mi? Kadınımız bizim en değerli varlığımızdır. Kadınımızın ayıp hiçbir yeri yoktur örtülemez. Namahrem yerlerle karıştırılmasın. Sizler faziletli Türk kadınına o şeriat, eşitsizlik, müslümanlığa ters, kokuşmuş karaçarşafları giydiremezsiniz. Çok istiyorsanız kendiniz giyin, modern Türk kadınını rahat bırakın! |
niye inandığı gibi yaşamasın insan? dünyaya kaç kere geliyoruz.. sen dedin diye onlar çarşaflarını ben de başörtümü mü çıkaracağım? beğenmiyosun anladık bari hakaret etme.. bırak ben inandığım gibi yaşayım sen de.. neye inanıyosan artık.. ona göre yaşa.. bağnazlık yapıp milletin inandığı değerlere saygısızlık etme
|
sizler 3. sınıf insan muamelesini kendinize yakıştırıyorsanız hanımefendi, devam edin derim. Karaçarşaflılar erkeğin 3 adım ötesinden yürürler bilirsiniz. Hani nerede kaldı eşitlik? Sırf erkeklerin nefisleri kabarmasın diye saçlarınızı mı gizliyorsunuz? Erkekler saça bakarak tahrik mi oluyor? yada sizler erkeklere endeksli mi yaşıyorsunuz?
|
Alıntı:
Erkeklerin nefisleri kabarmasın diye değil Allah'ın(c.c) emri olduğu için örtünüyorum ama ne kadar anlatsam boş çünkü anlamazsınız anlamak istemezsiniz... |
elmalılı hamdi yazırın tefsirinde cilbabın bazı alimler tarafından çarşaf olarak yorumlandığı bazı alimler tarafındansa mahremlerin yanında giyilen kıyafetlerden farklı olarak namahremin yanında giyilen tesettüre uygun bir kıyafet olarak yorumlandığı yazıyor.çarşafınsa bazı alimlerce sadece tek gözü açık bırakabilecek şekilde olması gerektiği şeklinde yorumlandığı yazıyor.
tesettüre çok uygun bi kıyafet çarşaf ama günümüzde tesettürün tek bir unsuruna uymuyor. o da dikkat çekmek...dikkat çekmiceini bilsem biraz da tarzımdan taviz verebilsem çarşaf giyerdim ayrıca da Kuranı Kerim'de örtünme erkeklerden sakınmak için farzdır diye bişey yok...müslüman kadınların müslüman olarak tanınmaları için farzdır...örtünen hiçbir kadın da kendini 3. sınıf insanmış gibi hissetmez...o dinin gereğini yerine getiriyodur ve bizim dinimiz kadını her zaman el üstünde tutmuştur. |
Çarşaf çok başka birşey..engüzel giyinme şekli olabilir..ama nefis işin içine girince orada kalıyoruz maalesef..nefsine galip gelip çarşafı hakkıyla taşıyabilenlere gıpta ile bakıyorum ne mutlu onlara.. :)
|
kimin nasıl yorumladığı umrumda değil. Çarşaf allahın emri falan değil uydurmayın. Kuranda asla geçmiyor. Sizler herşeyi işinize geldiği gibi yorumluyorsunuz. Ammavelakin geçmiş olsun. Küresel ısınma yazın sıcaklıkları uç noktalara taşıyacak. Modern kadınımız bikiniler ve mayolarla namusundan ve dininden en ufak taviz vermeden güneşlenirken ve serinlerken, sizler karaçarşafların içinde 40 derece sıcaklarda pişmeyi tercih edin. allah korusun sıcaktan ölürseniz de din için öldüm dersiniz.
|
Alıntı:
|
Çarşafa Allah'ın emri demiyoruz zaten arkadaşım..Allah'ın emrettiği gibi örtünme şeklinde kişiye kalmış =) (ama engüzel örtünme biçimi sana göre olmasada şahsen öyle düşünüyorum ) :)
yalnız birşey söylemek isterim çarşaf giymedim bilmiyorum ancak pardesüde onunla eşdeğer gibi görerekten söylüyorum ne kadar sıcak olursa olsun,Sen eğer niçin örtündüğünü iyi bilenlerden isen Allah sana öyle bir sabır (sabır değilde güç diyelim) veriyorki yanındaki kapalı olmayan bayanlar sıcaktan terlerken sana birşey olmuyor=) |
Tüm müfessirlerin yorumlarından yola çıkarak Kuran-ı Kerimde geçen 5 çeşit örtünme şekli var
1.çarşaf,cilbab 2.baştan aşağı bütün alınan bir örtü 3.şalvar pelerin 4.etek pelerin 5.yi şuan hatırlayamadım ama hatırlayınca yazarım bunlardan hangisini tercih edersen Yaratıcının emrine uymuş oluyorsun ki en önemliside bu... |
peygamberimiz ne demiş? benim adıma yalan söz söyleyen cehennemden yerini hazırlasın demiş. hazırlayın yerinizi bakalım nasıl yanacaksınız. Çarşafmış falan da filan. Ne saçmalıyorsunuz allahaşkına sizler? kılla tüyle uğraşacağınıza, müslümanlığı günah sevap listesi haline getireceğinize adam gibi dininizi içinizde yaşayın, kafanızı bi kaldırın da bakın dünyada neler oluyor. Irakta 1 milyon müslüman öldürüldü sizler yok öyle örtünelim yok böyle bağlayalım, gırtlaktan bağlayın da kurtulalım!
Mehmet akif üzerinden siyaset yapmayı biliyorsunuz ama şehit kanlarıyla sulanan topraklarınız satılıyor karşı çıkmıyorsunuz. biz size kuranın emri değil diyoruz, bilimsel konuşuyoruz, siz şeyhi ulemayı dinliyorsunuz! ilahiyat profç bahriye üçok kuranda türban yok, oruç farz değil dedi diye bombalanmadı mı? Ey benim okuyup araştırmayan halkım! kaldırın artık kafanızı kaldırın bu kıl tüy meselelerinden! Peygamberimiz demiş: ilim çinde olsa gidip alınız! sizler yakınınızdaki kitapçılara gitmeye üşeniyorsunuz, erkeksiz sokağa çıkamıyorsunuz' bu ne rezalet allahaşkına! iran olmak istiyorsanız Mustafa Kemal'in ülkesinde işiniz ne? devrimleri almıyorsa kafanız ne arıyorsunuz üniversitelerde? sizler bilim yerine şıh şeyh dinliyorsunuz. Hani nerede peygamberimizin öğütleri? Çarşaflı bayanlar dürüst cevap verin; kaçınız bilimle uğraşıyor? kaçınız kitap okuyor? kaçınız düşünebiliyor? kaçınız şıh şeyh laflarıyla yaşıyor? kaçınız erkeklerin kölesi gibi görüyor kendisini? Hanginiz Mustafa Kemal'i okuyup anlayabildiniz? |
benim anlamadığım birşey var kusura bakmayın kıl,tüy diyorsunuz siz çarşafa mı yoksa örtünmeye mi karşısınız..
Peygamber efendimizin hadisi şarifini yazmışsınız her müslümanın bunu bilmesi lâzım bizde haberdarız elhamdülillah..Peygamber efendimiz adına uydurulmuş hadis te belirten görmedim.. dünyada olanlardan haberimiz var siz kafanızı yormayın bize ders vermek yerini önce kendinize bakın,kendinizi düzeltin,bizim üstümüze düşen sorumluluğu bize bırakın müsadenizle.. Allah insana en belirgin özellik olarak düşünmeyi vermiş..şükürler olsun biz onu becerebiliyoruz..ki burdayız ;) |
Alıntı:
Buyrun burası benim bölümüm bu birrrr... İkincisi biz zaten Kuran ve hadisle size cevap veriyoruz şimdi bunda anlamazsınız siz Kuran-ı kerim= yani Rabbimiz tarafından bize yollanmış yapacaklarımız ve yapmayacaklarımız hakkında ayetlerin bulunduğu ilahi kitap Hadis-i Şerif=Peygamberimiz(s.a.v) sözleri şimdi Kur'an–ı Kerim'de örtünme ile ilgili âyetler iki sûrede yer almıştır. Bunlardan bir tanesi Nur sûresindeki: "Mü'min kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar, namuslarını korusunlar. Kendiliğinden görünen kısımları müstesna olmak üzere, ziynetlerini açmasınlar. Başörtülerini, yakalarının üzerine vursunlar…" âyet–i kerimesidir. Bir diğer âyet–i kerime ise, Ahzab sûresi 59 âyettir ki; "Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü'minlerin hanımlarına söyle: (Evden çıkarlarken) üstlerine vücutlarını iyice örten cilbablarını (dış elbiselerini) giysinler. Bu, onların tanınıp eziyet edilmemelerine en elverişli olandır" buyrulmaktadır. Buyrun bu da Hadis-i şerif:Abdullah İbn-i Mes'ud (ra)'ın rivayet ettiğine göre Nebiyy-i Muhterem (sav) şöyle buyurmuştur: ................ "Kadın avrettir. Dışarı çıktığında şeytan onu gözetler (Fitneye sevk eder.) Kadının, Rabbinin rahmetine en yakın olduğu hâl, evinin içinde bulunduğu vakittir." (Tirmizî, İbn-i Hibbân) Yukarıda bahsi geçen Ayet-i kerimeler ve Tirmizi ve İbn-i Hibbân rivayet ettiği hadis-i şerif gibi bu konudaki sair Ehadis-i nebeviyye; kadınların yuvalarında kalmalarını, zaruret ve ihtiyaç olmadıkça erkeklerin içine karışmamaları gerektiğini ve dışarı çıktıklarında namahrem erkeklere karşı çarşafa bürün¬melerini emretmektedir. Yani yalan filan yok.... Bizler yok öyle örtünelim yok böyle bağlayalım demiyoruz bilakis siz bize dikte etmeye çalışıyorsunuz... Bu arada Irakta ki kardeşlerimiz için siz ne yaptınız biz hiç değilse dua ediyoruz... evet haklısınız Kuran- ı kerimde örtü yok namaz yok oruç yok çünkü örtü "cilbab" olarak oruç "savm" namaz da "salat" olarak geçiyor bunu da aklı kıt olanlar yok diye yorumluyor altınada bilim diye imza atıyor... Diğer sorularınıza cevap vermem gerekirse evimde kütüphanem var ve devamlı eklmeler yapıyorum ayrıca 3 kütüphaneye üyeyim haftada 4-5 kitap okuyorum eminim ki sizden fazladır verdiğim linke bakarsanız bilimle ne kadar iştigal ettiğimi de anlarsınız... UMARIM............ |
hayde yine konu çarşaftan çıktı partimize ulaştı..buyrun =) bizde bir söz vardır kötü söz sahibine aittir diye..
siz yazılan yorumları okumuyorsunuz..bizde sizi kaale alıp sorularınızı cevap veriyoruz.. Aklın kimde olduğu belli siz bildiğiniz yolda devam edin..önceden kemalistim deseydiniz ona göre konuşurduk..konunun burda bitmesi iyi oldu çünkü kitap okuyun,bilimle ilgilenin vesaire diyerek öneri(!) yazmışsınız (kendinizce) ancak verilen cevapları okumaktan acizsiniz....Selametle.. |
"ne kadar anlatırsanız anlatın anlattıklarımız karşımızdakinin anlayacağı kadardır" ;) malesef çokta kale almaya gerek yok...Evet kardeşim biz örtülüyüz yanıyooooz bikinili arkadaşlarımız ferah ee napalım yani.Bak sen muhabbete biz örtünün altında yanarken onlar ferah ferah sana mı dert oldu anlayamadım doğrusu.Ne denli küçük dünyanız var sizlerin.Medeniyet açmaksa bedeni oo sokaklar medeni dört ayaklılarla dolu. : :-*
|
Arkadaş okumuyor zaten..siteden çıkış yapıyor yazısını hazırlıyor ve giriş yapıp gönderiyor sonra tekrar çıkış yapıyor :D .. 8)
|
Alıntı:
Haklısın valla yoksa bir insan nasıl bu kadar saf(p) olabilir diye düşünmeye başlayacağım ;D |
Alıntı:
neyse konu kapandı sanırım kimin neyi anladığı(savunduğu) ;) |
yazdıklarınızın hepsini okudum ama cevap vermeye gerek görmedim. Anladığım kadarı ile parti olarak sizler yanlış hesaplara alışıksınız. kemalistim deseydinde ona göre konuşsaydık demişsiniz mesela azönce. buna ne cevap vermemi bekliyorsunuz? ayetleri yazmışsınız falanda filan. o ayetleri ben zaten biliyorum siz ne gazel okuyorsunuz. medeni olmayan insanlar medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar! sizler amerikanın, batının ayakalrı altında eziliyorsunuz.
Biz bilimle uğraşırken siz kılla tüyle uğraşın kardeşim, benden söylemesi. |
Alıntı:
|
sizinn kıl,tüy demenize bile biz saygı duyarak cevap verme zahmetini gösterdik..size kemalistim derken birşeyle imâ etmeye çalışmadım.(haddim de değil zaten) konuşmamda da değişiklik olmazdı. konuyu bir yerlere getirdiniz amacından saptı onun için telaffuzda bulundum..yanlış anlamanızı istemem =)
öneriniz için saolun.. ;) (dikkate alacağım 8) )selametle.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
anladım şimdi :D
napalım cahillik işte. öğrenecez zamanla :D |
Hakaret içeren söylemler tarafımdan silinmiştir.Lütfen yorum yaparken birbirimizi kırmamaya , rencide etmemeye , saygılı olmaya özen gösterelim.Aksi takdirde silinmeye devam edilecektir.
|
cerrahpaşa'ya hacettepe'den selamlar. ne sen cerrahpaşalı olduğun için ne de ben hacettepeli olduğum için burdaki diğer insanlardan üstün değiliz haddimizi bileceğiz. tek sen akıllı değilsin biz de düşünüyoruz okuyoruz. terbiyesizliğe başlama insan gibi yaz fikrini.
beğenemedik tabiiki dini bez parçasına filan indirgemiyoruz dinde örtünme de var okumak da. dini nefsine göre yorumlamak yok ama. biz kadını aşağılamıyoruz, örtünmek isteyen örtünür istemeyen örtünmez biz karışamayız diyoruz. çıkıp da bikini ile dinden taviz vermemeyi bir arada kullanırsan tabii güler herkes. ayrıca soytarılar gülmez, güldürür(sen daha iyi biliyorsundur).. |
Üstad kusura bakma biz ancak bu kadar anlayabiliyoruz :-X :D
Ama bizler için üzülmeyin o temiz vicdanınız ve tam imanınızla dua edin belki iyileşiriz :D Kadını eşya formatında gören sizlersiniz söylermisiniz neden en basiti bir araba fuarında illaki arabayı manken sergiliyor ve bir eşya gibi kullanılıyor. Sağlıkta ki gelişmeleride yakından takip ediyorum ama söylediklerinizle alakalandıramadım işte akıllı insanın hali başka oluyor her konuyu istinasız getirip islama bağdaştırabiliyor bravo alkışlıyorum :D |
Kardeşim sizleri düşünemeyen, zavallı, aşağılık bireyler olma yolundan çevirmek isteyene saldırıyorsunuz. hacettepeli ol olma umrumda değil bana hangi bilimle ugrastıgımı sordular ondan söyledim.
kalıplaşmış, kulaktan duyma şeyleri bana anlatmayın çok duydum. size bunları söyleyen, kendisine alim diyenlere sizde söyleyin ki biraz daha farklı şeyler öğretsinler, herkese aynı şeyler olmuyor. bak mesela düşünmeyi öğretebilir, böylece herkesin farklı fikirleri olur. basmakalıp konuşmaz kimse dimi haaaaaaaaaaaaaaaaaaacettepeli? =) |
basmakalıp konuşmuyoruz burda herkes düşüncesini söylüyor ama aklın yolu bir işte napalım ceeeeerrahpasalı =)
|
Alıntı:
Alıntı:
Seni anlıyoruz.Yani anlamaya çalışıyoruz. Sen bu sistemin bu hale getirdiği insan. Sana acıdım.Kızamadım. Bilim mi diyorsun? Senin gibilerin idare ettiği üniversitelerin haline bak. Ama sana söyleyeceklerimin hepsini sen zaten biliyorsun. Senin adın güneşin doğduğu yer ama sen güneşin doğduğu yere düşmansın Ne diyeyim Selamet bul |
Dini konularda ülkemizde "ahkam kesen" ne kadar çok insan var. Evet din kimsenin tek elinde değil lakin "bilim yapmaktan" bahseden insanların bilimin yanına uğramayacak yorumlardan bahsetmeleri ne kadar da dikkat-i calibtir. Hadislerden misal veren arkadaşımız acaba başörtüsü ayetinin inzaliyle beraber toplumdaki değişmeyi gösteren hadislere de vakıf mıdır? merak ediyorum doğrusu. Dini konularda bütüncül yaklaşımlardan uzak cımbızla hüküm çıkarma faaliyetleri yaygınlaştıkça ve işi erbabına bırakmadıkça biz daha çok başörtüsünü konuşuruz. "Kılla tüyle" uğraşmayın diyen insanlar neden toplumun tek gündem maddesi "kadınların başörtüsü" imiş gibi davranıyor. Evet bence de kimse uğraşmasın başörtüsüyle. Başörtüsünün hükmü bellidir. Peygamberimiz döneminden beri kadının örtünmesi vardır ve hala devam etmektedir. Durum böyle iken birileri nasıl Kur'an'da başörtüsünün olmadığını iddia edebilir şaşıyorum. sözüm ona bilimsel kafaların(!) yanlışta bu kadar ısrarcı olmaları da büyük bir tezat değil midir? Düşünmeden geçemiyorum.
Moedrnliğin ölçüsü nedir? merak ederim. "sizler amerikanın, batının ayakalrı altında eziliyorsunuz." diyen arkadaş kendi cümleleri içinde bir tezat oluşturmuyor mu acaba? merak ediyorum. doğru ya "Modern kadınımız bikiniler ve mayolarla namusundan ve dininden en ufak taviz vermeden güneşlenirken ve serinlerken" tabirinin Batı ile hiç alakası yoktur!!!!!!!! Faziletli türk kadınının "fazilet "ölüçüsü tarih boyunca ne omuştur? acaba arkadaş hiç okuyup düşündü mü? Ahhh!! Bunları okumak doğrusu kahrediyor beni. Gençliğin tarihinden , geçmişinden kendi değerlerinden koparılmış olması üzüntü verici.... “Utanırdı süt ninem burnunu göstermekten, Kızımın gösterdiği kefen bezine mahrem.” Keşke bilimsellikten bahseden insanların bilim yapacak kadar cesaretli olsalar... selam olsun değerlerin esahip çıkan, değerlerinin savunucusu olan insanlara... |
Alıntı:
Asıl size acıyorum kıyamet günü gelip hesapların görüleceği, asıl gerçekleri gördüğünüz zamanda sağa sola saldıracaksınız belki bizlerin yakasına yapışıp ağlayarak biliyordunuz bana niye anlatmadınız neden bana gerçekleri göstermediniz diye haykıracaksınız. bizde o zaman şu cevabı vereceğiz biz size anlatmaya çalıştık ama siz anlamadınız. biz İLAHİ ADALETE güveniyoruz bu dünyada başöertülülere çektirdiğiniz zulme sabrediyoruz ama siz bağırıp çağırıp ortalığı yıkıyorsunuz. unutmayın bu dünyanın öbür dünyasıda vardır. en ufak bir kötülük bile cezasını bulacaktır. bence oturup o kadar ahını aldığınız zulm ettiğiğiniz baş örtülü üniversite gençlerinin hakkını nasıl ödeyeceğinizi düşünün. Hiçbirşeyden korkmuyorsanız ALLAH tan korkun. |
Alıntı:
|
Alıntı:
senin inancın gereği bayan arkadaşların canlarının istediği gibi dolaşsınlar.. benim de inancım gereği de ben başörtülü dolaşayım.. nasılsa haklı olan bi şekilde bi yerde kendini kanıtlar.. burda olmazsa başka bi dünyada.. eğer başka bir dünya inancın yoksa gücenme.. benim var.. ondan öyle dedim.. |
All times are GMT +3. The time now is 20:49. |