Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   SIZCE MUSLUMAN BIRLIGI KURULSUN MU (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=9004)

maviinsan 09-21-2007 18:34

SIZCE MUSLUMAN BIRLIGI KURULSUN MU

Nasır döneminde Mısır da,laiklik vardı ama tutmadı.Saddam döneminde de az biraz laiklik vardı

ve bu liderlerin ortak özellikleri pan arabist ve biraz da sosyalist kökten gelmeleridir

Orhu_N_utu_Kuran 09-21-2007 20:51

Alıntı:

maviinsan Nickli Üyeden Alıntı
Arapların bize isyan etmesinin sebebi bizim turancılık düşüncemiz değildi.ARAbisyandaki bir bedevinin enver paşa'nın düşünceleriyle nasıl ilgisi olabilir???
Misaki milli haritası arapları dışlamıyordu.Arapların yaşadığı yerlerin geleceği halk oylaması ile belirlenecekti.AMA referanduö yapılamadı.YApılamazdı da zaten...

Şerif Hüseyin'e gelince.;Kendisi ingilizlerin altınlarına aldanıp Arap krallığı kurmak amacıyla osmanlı'ya ayaklanmıştır.Hatta savaştan sonra Şam'a gelip çeşitli faaliyetlerde bulundu ama başaramadı.Oğulları bikaç Arap ülesine kral oldu,ürdün,ırak vs...

Daha sonra kendisi de iktidarını kaybetti. Sürgüne gönderildi.Sürgüne gittiği yer ise KIBRıS adasıdır.BU sırada Rauf Denktaş'ın babası ile sıkı dost olurlar.Ona yaptığı hatadan duyduğu pişmanlığı belertse de artk iş işten geçmişti...
BUndan dolayı ben kendisini hayırla yad etmiyorum!..

MEHMETÇİĞİN MİDESİNDE ALTIN VAR PALAVRASINA KANIP YEMEN CEPHESİNDE ESİR DÜŞEN MEHMETÇİKLERİN KARINLARINI DEŞİP ALTIN ARAYAN ZAVALLILARDIR BUNLAR...

AYRICA BU ŞERİF HÜSEYİN LAWRENCE İLE BAYA Bİ KANKİYDİ...

Orhu_N_utu_Kuran 09-21-2007 21:20

Türkleri çok seviyorum. Tarih boyunca kahramanlıklarıyla, cesaret ve atılganlıklarıyla kendilerini kabul ettirmişlerdir. Milli ve manevi değerlerine bağlıdırlar. Dostluklarına güvenilir, düşmanlıklarından korkulur...

Tarih boyunca İslâm alemi Türklerden faydalanmıştır. Türkler güçlü oldukça İslâm alemi rahat ve huzur içinde olmuştur; zayıfladıkça, İslâm alemi ezilmiş ve horlanmıştır. Türkler İslâm'ın koruyucu gücü olmuşlardır.

Ancak ne yazık ki, bazı İslâm ülkeleri, emperyalist güçlerin oyununa gelerek Türklere ihanet etmişlerdir. Türklere ihanet ederek arkadan vuranlar belasını bulmuştur. Bugün bazı İslâm ülkelerindeki çıkmazlar ve sıkıntılar, bu tarihi hatanın bedelidir

Şimdi gururla söylemek istiyorum ki, Çeçenler tarih boyunca Türklere bağlı kalmışlar ve tarihin hiçbir döneminde ihanet etmemişlerdir.

Bugün ise, Türkiye'yi yönetenler o yüce değerlerden çok uzaklar. Halbuki Türk milleti, maddi ve manevi değerlerine bağlı olduğu sürece yücelmiş ve yükselmiştir. Ve dünya tarihinin akışına yön vermişlerdir.O yüce değerlerden ayrıldıkça küçülmüşler ve sıkıntılara düşmüşlerdir.Unutulmasın ki, Türkiye hem Türk dünyasının, hem de İslâm aleminin ümit ışığıdır. Bu ışığın sönmesi hem İslâm aleminin, hem de Türk dünyasının karanlığa gömülmesi demektir."

HAVA TÜMGENERAL CEVHER DUDAYEV

CAGLAR 09-21-2007 21:41

EVET BENCE OLMALI

KARAHANLI 09-21-2007 21:47

Alıntı:

muhammed-bin-süleyman Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

KARAHANLI Nickli Üyeden Alıntı
Kurulmasına şiddetle karşıyım. Araplar bizim 1. Dünya Savaşı'nda kutsal toprakları kaybetmemize neden oldu. Hattâ, Kanal Seferi'nin bile kaybedilmesinde 1. derecede rol oynamışlardır dense, çok da yanlış olmaz. Müslümanlar gelip bize karşı savaştılar.

ewt savaşırlar tebi sen turan diye saçmasapn bir düşünceyi ortaya koy her nekadar kabul edilmesede turan çok etkiliolmuştur... senmmisaki milli diye sınırlarını çiz yemende ki kardeşime filistinde ve hicazda kardeşime dekiartık siz osunuz biz buyuz de sonra vefa bekle bu konu böyle basit değil kardeş...ve ne yazık öyle bi devletizki hala bu hatalrın üstünü örtmeye çalışıyoruz yanlış yapılmıştır orda dense savaşmı çıkar...

Alıntı:

subcomandante Nickli Üyeden Alıntı
bedevi araplar var şehirli şeyh hüseyinin arapları var...
hepsi farklı...

şeyh hüseyin son hicaz valisidir ve ürdün kralı kral abdullahın babasıdır... bu dam sonradan çok pişman olmuştur ve abdulhamithanın kurtlarla dansı kiitabında -mustafa armağan bunu belgeler ispatlamıştır...saygılarımla ....
şeyh hüseyini hayırla yad ediyorum...

TÜRK EVLADI 09-21-2007 21:47

Süeyman Bin Muhammed ;

Kardeş sen ne vefasından bahsediyosun?
Araplar kadar bizden nefret eden hain insanlar varmı?

İngilizler 1800 lerin sonunda Arabistan'ı işgal edince tek bir yer kaldı alınmadık orasıda Mekke'ydi!
Mekke'yi Araplar İngilizlere vermeyi kabul ettiler ama arapların o kutsal mekanı yalakalık için bir anda satmasına ramen Hz.Muhammed'in ayak bastığı o toprakları Cesur bir Türk Paşası ve onunla beraber 3000 Türk askeri korudu!

Düşün ki Anadolu da ne sıkıntılar çekerken aynı zamanda arapların savunamadığı mübarek toprakları savunduk!

Turan Birliğine saçma diyen sen dünyanın en hain insanlarıyla anlaşma yapmamızı mantıklı görüyosun!
Ben istemezmiyim Peygamberimiz yolunda bir birlik kurulsun ama cesur düşman namert dostan daha iyidir bunuda bil!

Bize Araplar ne zaman yardım etmiş?
Kim Kime vefa göstermemiş?
Bunları okuyup gelmen ve dostunu düşmanını tanıman dileğiyle?

Ha bu arada hikayenin sonunda ne olduğunu merak edersen eğer ;

O birlik kurmayı önerdiğin araplar ve işgalci ingilizler 3 bin Türk askerinin zorda olsa zaptedip kafalarını kestikten sonra ibret olsun diye Kabenin duvarlarına astılar!...İşte atalarımız arapların savunamadığı topraklar için bu duruma düştü...

muhammed-bin-süleyman 09-21-2007 22:03

Alıntı:

TÜRK EVLADI Nickli Üyeden Alıntı
Süeyman Bin Muhammed ;

Kardeş sen ne vefasından bahsediyosun?
Araplar kadar bizden nefret eden hain insanlar varmı?

İngilizler 1800 lerin sonunda Arabistan'ı işgal edince tek bir yer kaldı alınmadık orasıda Mekke'ydi!
Mekke'yi Araplar İngilizlere vermeyi kabul ettiler ama arapların o kutsal mekanı yalakalık için bir anda satmasına ramen Hz.Muhammed'in ayak bastığı o toprakları Cesur bir Türk Paşası ve onunla beraber 3000 Türk askeri korudu!

Düşün ki Anadolu da ne sıkıntılar çekerken aynı zamanda arapların savunamadığı mübarek toprakları savunduk!

Turan Birliğine saçma diyen sen dünyanın en hain insanlarıyla anlaşma yapmamızı mantıklı görüyosun!
Ben istemezmiyim Peygamberimiz yolunda bir birlik kurulsun ama cesur düşman namert dostan daha iyidir bunuda bil!

Bize Araplar ne zaman yardım etmiş?
Kim Kime vefa göstermemiş?
Bunları okuyup gelmen ve dostunu düşmanını tanıman dileğiyle?

Ha bu arada hikayenin sonunda ne olduğunu merak edersen eğer ;

O birlik kurmayı önerdiğin araplar ve işgalci ingilizler 3 bin Türk askerinin zorda olsa zaptedip kafalarını kestikten sonra ibret olsun diye Kabenin duvarlarına astılar!...İşte atalarımız arapların savunamadığı topraklar için bu duruma düştü...

kesinlikle yanlış düşünüyorsun sadece türkler açısından düşünüyosun bide rapların persvektifinden bak bakalım devletin yıkılmış devletin paylaşılmış eskidevletin o benim artık vatandaşım demi yo sadece çizdiğim misaki millininb içindekiler benim vatandaşım dio... sen ne yaprdın...ayrıca senin devletinin reddi miraz yaptı vahdetini naşına onlar sayipçıktı sen değil ben osmanlı değilim derken onlar bizi dedi ve atam deyip vahdettini naşına ldılar.. hatırlatırım.

KARAHANLI 09-21-2007 22:04

...

KARAHANLI 09-21-2007 22:05

http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=10534.0

Orhu_N_utu_Kuran 09-21-2007 22:07

MUHAMMED BİN SÜLEYMAN

arapların vahdettine neden sahip çıktığını biliyoruz biz.hilafeti ele geçirmek için...

KARAHANLI 09-21-2007 22:13

Misak-ı Millî dışındakileri reddetmişiz... :D Neden reddetmeyelim? Misak-ı Millî dahilindeki vatandaşlarımızın İstiklâl Harbi'ne nasıl katıldıkları ortada... Araplar ne yaptıııı.. Gitti İngilizlerle anlaşma yaptı,neredeyse bütün Arabistan'ı kapsayan bir Hicaz Devleti kurulmasını taahhüt ettirdi.

AkSa- 34 09-21-2007 22:15

Gel Türkiye İslam Cumhuriyeti'nin;İslam'ın ve Dünya'nın süper gücü olması için birlikte çalışalım.Gel Dünya barışı'nın ve güvenliği'nin gerçekleşmesi için birlikte çalışalım kardeşim.Benim için o parti;bu parti ya da o kuruluş;bu kuruluşun hatta o milletin;bu milletin hiçbir önemi yoktur.Çünki hepimiz İslam ve H.Z.Muhammed Mustafa(S.A.V) ümmetiyiz.

Ne Mutlu Türküm Diyene!
Ne Mutlu Barış Diyene!
Ne Mutlu İslam Diyene!
Ne Mutlu 'Ne Mutlu' Diyene!

KARAHANLI 09-21-2007 22:21

TÜRKİYE, BİR İSLÂM CUMHURİYETİ DEĞİLDİR!

Orhu_N_utu_Kuran 09-21-2007 22:38

Alıntı:

arkadaşım direkt böyle dersen yanlış anlaşılabilirsin.biraz daha açıklayıcı olman daha iyi olur.

Orhu_N_utu_Kuran 09-21-2007 22:40

Alıntı:

Orhu_N_utu_Kuran Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

arkadaşım direkt böyle dersen yanlış anlaşılabilirsin.biraz daha açıklayıcı olman daha iyi olur.mesela OSMANLI DEVLETİNİN İSMİNDE DE İSLAM İBARESİ YOK.TÜRKİYE İSLAM CUMHURİYETİ olamaz ancak,islam ahlakı ülkenin kanunlarında daha çok aktif olabilir.

KARAHANLI 09-21-2007 22:47

...

Orhu_N_utu_Kuran 09-21-2007 22:50

Alıntı:

Türkiye, İslâm ahlâkı geçerli olan, Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Devlette olmasa da, halk arasında İslâm geçerlidir ve sonuna kadar da bu devam edecektir. Bu da çok güzel bir şey. En güzel ahlâk Türk-İslâm ahlâkıdır.

maaalesef kardeşim son 50 yıldır TÜRK milletinin milli ve manevi değerlerine olan saldırılar hiç hız kesmedi.bu saldırıların bir çoğu devlet eliyle yapıldı maalesef.

örneğin başörtüsü sorunu...

bu arada konu başka taraflara kaymaya başladı...:D

muhammed-bin-süleyman 09-21-2007 23:15

Alıntı:

MUHAMMED BİN SÜLEYMAN

arapların vahdettine neden sahip çıktığını biliyoruz biz.hilafeti ele geçirmek için...

öküz altında buzağ arama ne hilefeti senin devletin adam olsa idide bunlar olmasa idi tarih ismetleri affetmez....

TÜRK EVLADI 09-21-2007 23:27

Alıntı:

kesinlikle yanlış düşünüyorsun sadece türkler açısından düşünüyosun bide rapların persvektifinden bak bakalım devletin yıkılmış devletin paylaşılmış eskidevletin o benim artık vatandaşım demi yo sadece çizdiğim misaki millininb içindekiler benim vatandaşım dio... sen ne yaprdın...ayrıca senin devletinin reddi miraz yaptı vahdetini naşına onlar sayipçıktı sen değil ben osmanlı değilim derken onlar bizi dedi ve atam deyip vahdettini naşına ldılar.. hatırlatırım.

Kardeşim bak şimdi,

Ben Araplar açısından da düşünüyorum ve yine haksızlar çünkü şöyle bir durum çıkıyor!

Çanakkale'de 250 bin şehit vermişiz , Daha sonra Çanakkale'de bir o kadar şehit var, Sarıkamış'ta 90 bin şehit var ve biz bu savaşları yoklukla kazanmışız ve kazandıktan sonrada TÜKENMİŞİZ!

Kendimize neredeyse yoktan bir ülke kurmuşken ve elimizde avucumuzda bişey kalmamışken üstüne bide arapların sorumluluğunumu alacaktık!
Üstelik o araplar İngilizleri alkışlarıyla ülkelerine davet eden araplar!
Bir önceki mesajımı tekrar oku!

Misakı Milli sınırlarını vatan olarak kabul ettik çünkü daha fazlasını zaten kabul edemezdik!

İngilizin Fransızın elindeki sömürge bölgeleri yeniden kendimizinmiş kabul etsek sonucu noluR?

Neyse sen beni anlamıcaksın anlaşılan...

KARAHANLI 09-21-2007 23:28

...

TÜRK EVLADI 09-21-2007 23:31

Aslında istemek hakkımız değildi diye bişey yok Karahanlı.Çünkü o topraklar zaten 600 yıllık süreçte bizimdi ve herkesin kabuluüydü bu ama 1.Dünya Savaşında o toprakları kabullenecek/sahiplenecek güç yoktu bizde...

Orhu_N_utu_Kuran 09-21-2007 23:33

Alıntı:

Alıntı:

MUHAMMED BİN SÜLEYMAN

öküz altında buzağ arama ne hilefeti senin devletin adam olsa idide bunlar olmasa idi tarih ismetleri affetmez....

İSLAM sancağını dünya ya egemen kılan kahraman TÜRK ejdadımın adamlığının zekatı,senin bebek katili ırkınıda adam yapar.

haddini bil..

muhammed-bin-süleyman 09-21-2007 23:34

ya dediniz ne araplar alıp veremediğiniz ne o araplar ki sizi islam tanıştıranlar, siz gökte tanrı arar ken ( haşa) adamlar bize Allah bir demedi mi ? Muhammed(s.a.v.) onun nebisidir... demedi mi ?bunları sana diyenlere sen bunlara ne yapsan vefanı ödeyemezsin tamamı.. ayrıca o sarıkamış olayı tamamen bir enver paş skandalıdır. bir kaç arabın yannlışını tüm araplara mal edezsin edrsen haksılık etmiş olursun.

muhammed-bin-süleyman 09-21-2007 23:35

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

MUHAMMED BİN SÜLEYMAN

İSLAM sancağını dünya ya egemen kılan kahraman TÜRK ejdadımın adamlığının zekatı,senin bebek katili ırkınıda adam yapar.

haddini bil..

asıl sen haddini bil bebek katili ırkı ne oluyo açıklarmısn ... umarım düşündüğüm değildir. >:( :(

TÜRK EVLADI 09-21-2007 23:36

Senin bahsettiğin İslam'ı tebliğ eden araplar Hz.Muhammedin ve 4 halifenin mübarek çocuklarıdır!

O insanların sevgisi için ölünüR!

Ama bugün aç kanalı bak bakalım arapların kanallarına ne kadar zevk sefa düşkünü olan vatandan namustan bi haberler o araplar!

muhammed-bin-süleyman 09-21-2007 23:37

Alıntı:

Senin bahsettiğin İslam'ı tebliğ eden araplar Hz.Muhammedin ve 4 halifenin mübarek çocuklarıdır!

O insanların sevgisi için ölünüR!

Ama bugün aç kanalı bak bakalım arapların kanallarına ne kadar zevk sefa düşkünü olan vatandan namustan bi haberler o araplar!

o araplar mı sattı seni ... kanallarda zevk sürenler mi

TÜRK EVLADI 09-21-2007 23:44

Onların 2-3 nesil öncekileri sattı benim milletimi...

Zaten araplar bu kadar bozulmasalardı ALLAH(c.c) İslamiyetin bayrağını bizim taşımamıza izin vermezdi!

muhammed-bin-süleyman 09-21-2007 23:46

Alıntı:

Onların 2-3 nesil öncekileri sattı benim milletimi...

Zaten araplar bu kadar bozulmasalardı ALLAH(c.c) İslamiyetin bayrağını bizim taşımamıza izin vermezdi!

kendin yaıp kendin oynuyorsun çok saçma bi inanış ... peygamber tounlar seyitler binlerce şuan tc. vatandaşı bunlar türkmü ama burdalar onlarda bu sancağı taşıdılar halataşıyorlar tüm araplar demen yanlış am hataya düşmüş araplar vardır...

TÜRK EVLADI 09-21-2007 23:48

Sen benim verdiğim örneklere yada konuşmaların hiçbirine cevap filan vermiyosun sadece kelime oyunu oynuyosun kardeş!

Ben söyliceklerimide örneklerinide gösterdim araplar hakkında...Ne oldukları belli!

Bütün hepsi kötü olacak diye bişey yok zaten eğer öyle desek ırkçılık yapmış olurz!

Ama geneli bozuk ve karaktersiz arapların...İçlerinden iyisi çıkıyorsa buyursun gelsin vatanımda ona en güzel muameleyi ve kardeşliği gösteririm!

muhammed-bin-süleyman 09-21-2007 23:51

Alıntı:

Sen benim verdiğim örneklere yada konuşmaların hiçbirine cevap filan vermiyosun sadece kelime oyunu oynuyosun kardeş!

Ben söyliceklerimide örneklerinide gösterdim araplar hakkında...Ne oldukları belli!

Bütün hepsi kötü olacak diye bişey yok zaten eğer öyle desek ırkçılık yapmış olurz!

Ama geneli bozuk ve karaktersiz arapların...İçlerinden iyisi çıkıyorsa buyursun gelsin vatanımda ona en güzel muameleyi ve kardeşliği gösteririm!

genelide demen bile yanlış ... en demek geneli yanlış chp o bu şu yanlış tümtürkler mi yanlış ya allah rızası için... ama brakın miliyetçiliği...orhu bilememne nin dediği cocuk kati li soyu gibi sçama bi zihiniyet yok..

Orhu_N_utu_Kuran 09-22-2007 00:02

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

MUHAMMED BİN SÜLEYMAN

haddini bil..

asıl sen haddini bil bebek katili ırkı ne oluyo açıklarmısn ... umarım düşündüğüm değildir. >:( :(

pardon daha açıklayıcı olmam gerekir.

benim kahraman ejdadımın adamlığının zekatı,seninputlara tapan,yeni doğmuş kız çocuklarını diri diri gömen,petrollerini müslüman kanı içen emperyalistlere peşkeş çeken,onların namusunu ırzını koruyan mehmetçiğin kafalarını kesen,mekkei muazzamayı savunmak için ejdadımın kurduğu kaleyi,daha fazla para için yıktırıp yerine beş yıldızlı otel yapan ırkını da adam eder.

hala anlamadıysan bi doktora görün derim ben sana

muhammed-bin-süleyman 09-22-2007 00:06

o ebebk katilerinden sonra ömet bin hattap ve nice allah erleri çıktı biliyonmu

KARAHANLI 09-22-2007 00:08

Alıntı:

ya dediniz ne araplar alıp veremediğiniz ne o araplar ki sizi islam tanıştıranlar, siz gökte tanrı arar ken ( haşa) adamlar bize Allah bir demedi mi ? Muhammed(s.a.v.) onun nebisidir... demedi mi ?bunları sana diyenlere sen bunlara ne yapsan vefanı ödeyemezsin tamamı.. ayrıca o sarıkamış olayı tamamen bir enver paş skandalıdır. bir kaç arabın yannlışını tüm araplara mal edezsin edrsen haksılık etmiş olursun.

muhammed-bin-süleyman 09-22-2007 00:13

Alıntı:

Alıntı:

Bize İslâmiyet'i Araplar değil, İnançlı Araplar tanıştırdı.

ozamn arapların %99 inaçlı idi...

Onlybullet34 09-22-2007 00:14

Avrupa Birliği Tarzında Bir Birlik İçin Araplar bizi kabul etmez Bizde arapları kabul etmeyiz.

serkan yücel 09-22-2007 00:18

arkadaşlar müslüman birliği kurulmasına evet deniliyor ama araplara karşı çıkılıyor bu nasıl oluyor ben anlamış değilim ?

muhammed-bin-süleyman 09-22-2007 00:20

Alıntı:

serkan yücel Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar müslüman birliği kurulmasına evet deniliyor ama araplara karşı çıkılıyor bu nasıl oluyor ben anlamış değilim ?

eywallah işte budur ... +1

KARAHANLI 09-22-2007 00:22

.....

KARAHANLI 09-22-2007 00:23

...

muhammed-bin-süleyman 09-22-2007 00:25

Alıntı:

Ayrıca, biz itiraz edenler "hâyır" oyu verenleriz.

eğer br gün kurulursa sizi yunanistana sürgüne yolarız...

All times are GMT +3. The time now is 17:42.