![]() |
Şu anda üzüntümü anlatmaya, kelimelerin yeteceğini zannetmiyorum. Çok zorlu, çok endişeli bir bekleyiş içindeyiz. Gücü herşeye kadir olan yüce Rabbimiz, inşAllah Sayın Yazıcıoğlu'na ve beraberindekilere yardımcı olur. Onlara güç, kuvvet verir. Ve inşAllah tez zamanda güzel haberler alırız.
Allah, hepsinin yar ve yardımcısı olsun. |
Amin..
|
DHA'ya güvenilmez ama polis telsizinden bulundu diye anons geçilmiş. Cep telefonu sinyali alınmış. İnşAllah sağ salim bulunurlar.
|
yazık çok yazık...
bi kişi kanl 7 habere bağlanıyor genel başkanımı kurtarın diyor... başbakanalığa sesleniyor...adamın ağzında telefonu kapatılıyor... hiç bişey yokmuş gibi yayına devam.. gerçekten yazık bu medyaya... bi haber alınamıyor bi hastanede... Allah yardımcıları olsun.. |
Şu an bbp genel sekreteri canlı yayında açıklama yaptı.
20 dakika kadar önce bir noktadan cep telefonu sinyali alınmış. tüm ekipler oraya yönlendirilmiş durumdaymış. Yarım saate kadar yeni bir haber almayı umuyoruz diyordu. Ve dua istiyordu. Allah sayın yazıcıoğlunun ve yanındakilerin yardımcısı olsun. Çok üzgünüm.. |
Hem Tv. başında hemde netten acaba bir haber varmı diye nöbet tutuyoruz. Dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar...
|
Allah yardım etsin. Dualarımız Muhsin Bey'le.
|
Endişelerim büyük.
Umarım Allah onu bize bağışlar. |
Başbakan: İşi Neticelendirmeye Az Kaldı
"''Bundan dolayı yaşanan sıkıntılar aşıldı. Fakat alınan bazı sinyaller sebebiyle bölge tekrar aranmaya başlandı. Alanı iyice daralttıklarını az önce müsteşarım bildirdi. Biz de Başbakanlık'ta bununla ilgili olarak kriz masası oluşturduk. Gerek Valimiz gerekse 2. Ordu Komutanlığımız helikopterle arama çalışmalarına devam edecekler. İçişleri Bakanımız sürekli takip ediyor. Ulaştırma Bakanımız Binali Bey ile de az önce görüştüm. Onlar da aynı şekilde takip ediyor. Ve bu daralma sebebiyle biraz daha işi neticelendirmeye yaklaştığımızı düşünüyorum.'' haber7 |
ne olursa olsun ..
bence devletimizin ilk başta ciddi bir şekilde arama yapmamasıyla alakalı bu saate sarktı aramalar.. kendi adıma düşme haberinden beri...pür dikkat tvye kilitlendim..içimden yahu biz bile arasak bulurduk bu kadar saate dedim.. üzümtümü kelimelerle ifade edemeyecek kadar üzgünüm.. her ne kadar partim olmasada..benim için ikinci partimdi.. rabbim inşaalah güzel haberler almamıza vesile olacak durumlar yaşatır.. allah ailesine sabır versin.. |
çok üzüldüm anlatamam bir haber var mı ne our söyleyn....
|
ne olur biri kurtuldu bişeyi yok desin ne olur Yarabbim... isyan etmeyeceğim ama neden hep iyler zarar görüyor :(
muhsin yazcıoğlu geçirdiği 3. kazadan sonra benim arkadaşın babasının yakın arkadaşı ona demişki bana bir şey yapıyorlar e olduğunu anlayamıyorum demiş.... bu 4.kaza bu bariz suikast arkadaşlar |
yok mu haber biri birşey desin arkadaşlarım büyük birlik genel merkezde haber aldığımda buraya yazacağım ben
|
Bölgeye 1000 kişilik ekip sevkedilmiş.
Ancak hava şartlarının muhalefeti işleri zorlaştırıyor. |
Sağlıklı bir insanın bile, günlük kıyafetleriyle o ortama fazla dayanması zor. Bu nedenle her saniye hayati önem taşıyor. Ama hala bulunamadılar. Çok yazık. Eğer Sayın Yazıcıoğlu'nun başına bu beklemeden ötürü birşey gelirse bunun hesabını kim nasıl verecek?
|
gerçekten bende bunu merak ediyorum...
tek yazıcı oğlu değil beraberindeki kişilerinde aileleri aynı durumda.. yazık valla çok yazık... artık ne olacağımızı bilmiyoruz... türkiyede belli biyerde uçak düşüyor ve enkaz bulunamıyor çok enteresan... bi cevap verilemiyor... millet oturmuş haber ajanslarından bir umut haber bekliyor... bu resmen kara bir gündür... |
çok saçma kaç saattir bulamadılar böyle saçmalık olmaz ya gerçekten yetkili kurumlar başarısız oldu bırakın yaralıyı sağ insan o hava şartlarında nekadar sağ kalır ben düşünemiyorum ama yinede inşallah mucize olurda bişey olmaz
|
İnşaallah yaşıyordur çok değerli bir insan o..
Takdiri İlahi zaman ne göstericek bilemiyoruz.. |
Hala sayın başkana ulaşılamamış olması, devletin tüm gücüyle aramaya katıldığı söylenmesine rağmen hala hiç bir belirtinin olmaması karşısıda ben devletime olan güvencimi kaybettim.
Bu kafayla, bu güçle ne yapabiliriz? kendi toprağımızda bir yere saatlerdir ulaşamıyoruz. Allah muhafaza bir savaş felan çıksa.... hiç düşünemiyorum. üzgünüm, çok üzgünüm. hem başkanım için hem de devletim için üzgünüm. Allah muhafaza Yazıcıoğlu ölürse devletin gücü ondan daha önce ölmüştür benim için. |
Bölgede metreleri bulan kar kalınlığı ve sis var. Buna tipi de eklenince bu durumu düşünmek lazım. Dağların arasında bir yere.. Devlet gücü dediğiniz de en nihayetinde insan çabası. Yeri geldi helikopterler yetersiz kaldı Genelkurmay'dan CASA uçağı uçtu aradı.. Yok yok yok..
Karaçam ormanı ile kaplı, yaklaşık 2 metre kar olan derin bir vadi. 1 kilometre değil 2 kilometre değil. Koca bir dağlık bölge. Böylesine ulaşılması zor bir dağlık alanda en büyük kolaylık helikopterle aramaktır. Ama havanın kararmasına tipi eklenince, buna imkan olmadı. En kötüsü de bu. Mesela bizim Trabzon kırsalına küçük bir uçak düşmüştü. İçinde bir Pakistanlı ile bir İngiliz vardı, (irana nükleeer çip götürdükleri iddia ediliyordu) o uçağın enkazına giden ekipleri köyden görmüştük. O daha kısa zamanda bulunmuştu ama o uçağın düştüğü yer yayla bölgesiydi yani ova idi. |
Helikopterin düştüğü söylenen BERİL DAĞLARININ uzaktan görüntüsü:
http://static.panoramio.com/photos/original/2512190.jpg Cenab-ı Hak, Yazıcıoğlu'nun ve beraberindekilerin yardımcısı olsun. |
Kasım ayında bile böyle kar var. Şu dağların arasında ufacık bir helikopteri ksa zamanda ancak yukarıdan bir helikopter bulabilir diye düşünüyoırum. Şu manzarada 1.5 metre kar ve tipi olduğunu düşünelim bir de hava karardıysa bu durumda helikopterle arama yapılamayacak. 11 tane helikopter bekliyor dedi bir yetkili, çünkü bu hava şartlarında bir işlev görmüyorlar. Bu durumda tek çare kurtarma ekipleri ve jandarmalar tek tek dağları arşınlayacak. İşte bunun için bulunması gecikiyor.
|
O bölgede sabah saat 06 gibi hava aydınlanıyor, şu an saat 10, yani hava aydınlanalı 4 saat oldu.
Ve hala bir ses yok, bir işaret yok. Havadan veya karadan, helikopterle, uçakla, uyduyla vs. her ne ile olursa olsun bi şekilde bir iz olsun bulunması lazımdı şimdiye kadar. Benim devletin gücüne dair olan düşüncelerim bu olayla tamamen değişmiştir. Genelkurmay orda, içişleri bakanlğı orda, polis orda, köy korucuları orda, her türlü imkan orda ama hala ufacık bir emare bile yok. Hem başkan ve beraberindekiler için üzgünüm, hem devlet için üzgünüm. |
inşallah ölü yoktur ALLAHtan ümit kesilmez üzüldüm
|
Yazıcıoğlunun helikopterinde bulunan iha muhabiri ile 112 acil kurtarma servisinin yaptğı görüşmenin videosu.
http://www.iha.com.tr/haber/video/Gu...-son-konusmasi |
Bunu niye yayınlıyorlar ya. Yazı olarak verilebilir sadece...
|
Alıntı:
Malum dün akşam yazıcıoğlu bulunduydu, hastaneye kaldırıldıydı, bütün bunlar hep yazılı olarak verildi. Belki bunun için sesli veriyorlar olabilir. |
Hic mi ders cıkarmıyoruz..Daha gecen ay icerisinde uludağda bakanlıga ait helikopter dusmedı mı? Aynı sorunları yasamadık mı.. Cocukların cantasında tasınabılen yer tesbit navigatorleri helikopterde yok mu ? Telefonla yer tesbiti falan hepsi yalanmıydı..Koordinator mu bozuk nedır ınanmak ıstemıyorum sayın İcisleri bakanını dınlıyorum umuyorum kı istifasını bu olaydan sonra verirde bir daha ders cıkarmasını sorumlulugunu biliriz.
|
Şu an içişleri bakanı canlı yayında açıklama yapıyor.
Şu an itibariyle hala helikopterin yerinin tespit edilemediğini söylüyor. |
yazık çok yazık..
devlettimizin bu kadar aciz kalması beni üzdü.. askerimizin bu denli geç kalması beni şaşıttı.. allahtan ümit kesilmez ama... |
iha muhabirini dikkatlice dinlersek sonuç çıkarmış oluruz... çok üzülüyorum... içim daralıyor...
|
arkadaşlar burda bir insanın ölümüyle yaşamı arasındak ince çizgiden bahsediliyor çogu yorumda siyset yapmış hala bazı arkadaşalr suçlu bulmak kolaydır ama ölüyü getirmek imkansız.. ellrimizi açıp Allaha dua edelim....
|
İşte o görüşme
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken bindiği ve düşen helikopterde bulunan İHA muhabiri İsmail Güneş'in 112 Acil Servis görevlisi arasındaki telefon görüşmesi kayıtlara şöyle geçti: 112 görevlisi : 112. İsmail Güneş (İ.G): Ben İHA Muhabiri İsmail Güneş, helikopter ile düştük. 112 : Nerede? Neredesiniz? İ.G : Bilmiyorum nerede olduğumuzu. BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ile birlikteydik. 112 : Neredesiniz? İ.G : Hatırlamıyorum. 112 : Etrafınıza bakın, ne görüyorsunuz? İ.G : Her taraf kar, sis. Her taraf sis. 112 : Helikopteri nereden kiraladınız? İ.G: Bacağım kırık olduğu için konuşamıyorum. Erhan ağabey nereden çıkış yapmıştık. Çağlayancerit orada bir yerde düştük. Hangi yere düştüğümüzü hatırlamıyoruz, her taraf sis, göremiyorum. ... 35 00 benim numaram. 112 görevlisi: Telefonu kapatmayalım, yerinizi tespit etmeye çalışıyoruz. İ.G : Kahramanmaraş'ın dağlarından, her taraf sis. göremiyorum. 112 görevlisi: Parti merkezinden kiminle görüşebiliriz, sizinle ilgili? İ.G : Bilmiyorum, şarjım bitmek üzere. Alo. Biz nereye gidiyorduk? Yozgat tarafında bir yere gidiyorduk hanımefendi. 112 görevlisi: Kapatmayın yerinizi tespit etmeye çalışıyorlar. İ.G : Erhan ağabey, nereden geldik, nereye gidiyoruz. Şu an Çağlayancerit'ten gelip, nereye gidiyoruz. Yozgat-Yerköy mü? Çağlayancerit'ten, Yozgat-Yerköy'e gidiyoruz. Burası çok soğuk. Alo. Yer tespit edemiyor musunuz? 112 görevlisi: Siz kapatmayın beyefendi telefonu. İ.G : Hanımefendi şarjım bitecek. 112 görevlisi : Alo, Alo. İyi misiniz? İ.G : Kötüyüm, ayağım kırık. 112 görevlisi: Şu anda siz helikopteri görebiliyor musun? İ.G : Şu anda helikopterin içindeyim. 112 görevlisi: Alo. diğer beş kişi yanınızda değil mi şu anda? Size cevap verebiliyorlar mı? İ.G : Diğerlerinden ses yok. Erhan ağabey, Erhan ağabey de ıhlayarak cevap veriyor. Alo, hanımefendi, yerimizi tespit edemediniz mi? 112 görevlisi: Şu anda emniyet bulmaya çalışıyor, sakin olun. İ.G: Erhan ağabey, ıhlıyor sadece. Bende üşümeye başladım. Ben sakin olmaya çalışıyorum. 112 görevlisi: Sakin olmaya çalışın, tespit etmeye gayret ediyorlar. İ.G: Muhsin Bey'i göremiyorum. 112 görevlisi: Aynı helikopter ile mi havalandınız? İ.G: Evet. Ayağım çok kötü kırıldı. Ölende var herhalde. Bu arkadaş kim ya. 112 görevlisi: Ayağı kırık, yerinden kımıldayamıyorum. Emniyetle görüşüyorum. İ.G: Alo, hanımefendi. 112 görevlisi: Açık kalsın telefon. İ.G: Şarjım bitmek üzere. Benim numaramı görebiliyor musun? 112 görevlisi: Kapatmayalım, ulaşıyorlar, kapatmayalım numarayı. Sizin nereye gittiğinizi anladık. Yozgat-Yerköy'e gidiyoruz dediniz. İ.G: Alo. Sakin olalım da şu anda donuyoruz burada, ayağım da kırık. 112 görevlisi: Kapatmayın, bir saniye. İ.G: Alo. Erhan ağabey, Erhan ağabey. Sen kalkabiliyor musun yerinden? Hanımefendi. 112 görevlisi: Şarjınız bitinceye kadar açık kalsın, aramaya devam ediyorlar çünkü. Kapatmayın alo. İ.G: Alo. Ayağım kırıldı. 112 görevlisi: Başka yerinizde kanama var mı? İ.G: Gözükmüyor. 112 görevlisi: Kravatınız var mı? İp gibi kravat gibi bir şeye elinizi uzatabilir misiniz? İ.G: Kravat yok. Şu anda gözükmüyor. 112 görevlisi: Polis ekipleri yerinizi bulmaya çalışıyor. Siz moralinizi yüksek tutun. Zaten sizin yerinizi tespit edecekler. Edemediler daha. Tespit etmeye devam ediyor. İ.G: Herkes öldü herhalde. 112 görevlisi: Kanamadan dolayı sessiz kalmış olabilirler, endişe etmeyin, sizi kurtaracaklar. İ.G: Erhan ağabey, Erhan ağabey. Kırık ayağımın altında, kaval kemiğinde. Kanama değil, kırıldı ya. 112 görevlisi: Alo, beyefendi. Şu anda bacağınızın durumu nasıl? İ.G: Ağrıyor. Alo. Yeri tespit edemediniz mi? Donmaya başladım, üşümeye başladım. Üşüyorum. Tipi var. Helikopterin içine girdim. (İnleme sesleri) Buradakiler öldü herhalde ya. Erhan ağabey, Erhan ağabey. Yok. Kimseden ses gelmiyor, gelmiyor. Eyvah çok kötü. 112 görevlisi: Ayağınız sıkıştı mı? İ.G: Evet. (inlemeler) Tespit edemediler mi ya. (inleme) Ayağımı oynatamıyorum. 112 görevlisi: Emniyet yerinizi tespit etmeye çalışıyor. İ.G: Erhan ağabey. Ağabey bir kendine gelmeye çalış. Bak ben kendime gelmeye çalışıyorum. Yatıyor ıhlıyor. 112 görevlisi: Başka kimseden ses gelmiyor mu? İ.G: Yok, yok. Çok kötü ayağım kırıldı. (İnleme) Hanımefendi hala bulamadınız mı yerimizi? Burada donacağız, diğer insanlar öldü herhalde. (İnleme sesleri) Ayağımı oynatamıyorum. Çok pis kırıldı ayağım. Yerimizi ne zaman tespit edeceksiniz hanımefendi. http://www.hurriyet.com.tr/_np/9553/7629553.jpg |
Yazıcıoğlu’nu yaşadığı kazalar şöyle:
1- 22 Temmuz 2007 seçimlerinden sonra Sivas Suşehri’nde kaza geçirdi. 2- Ocak 2008’de Ordu’dan Samsun’a giderken, kırmızı ışığı ihlal eden bir minibüs ile otomobili çarpıştı. 3- 7 Haziran 2008’de Bolu Tüneli’nde sol şeritte devam ederlerken, sağdaki kamyon sinyal vermeden şeritlerine geçince kaza oldu. 4- Eşi Gülefer Yazıcıoğlu, 2008 Haziran ortalarında Sivas’a giderken bir minibüs tarafından sıkıştırıldı. Eşinin aracı şarampole yuvarlandı. 5- Bolu Dağı’nda yola dökülen mazot nedeniyle aracı kaydı. Önce bariyerlere sonra bir TIR’a çarptı. |
Bir coşku var içimde bugün kıpır kıpır
Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum Gözlerim parke parke taş duvarlarda Açılıyor hayal pencerelerim Hafif bir rüzgar gibi, süzülüyorum Kekik kokulu koyaklardan aşarak Güvercinler ülkesinde dolaşıyor Bir çeşme başı arıyorum Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp Mis gibi nane kokuları arasında Ruhumu dinlemek istiyorum Zikre dalmış her şey Güne gülümserken papatyalar Dualar gibi yükselir ümitlerim Güneşle kol kola kırlarda koşarak Siz peygamber çiçekleri toplarken Ben çeşme başında uzanmak istiyorum Huzur dolu içimde Ben sonsuzluğu düşünüyorum Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum Durun kapanmayın pencerelerim Güneşimi kapatmayın Beton çok soğuk, üşüyorum.. (Muhsin YAZICIOĞLU) |
bunu muhsin yazıoğlundan dinledim az önce...... yerimden kalkacak mecalim kalmadı.. çok üzgünüm çok....
|
Burada bir insanlık meselesi varken birilerinin hala daha siyaset peşinde olmasını aklım almıyor. Siyasetin bazılarının gözünü nasıl körleştirdiğini, kalplerini nasıl bulandırdığını acıma duygusuyla izliyoruz.
Burada biri demişti; biz gidip arasak şimdiye bulurduk. Sizinle aynı düşüncedeki BBP ekibi gitti, aradı ve donma tehlikesi geçirdiler. Az daha donuyordular. Donanımlı ekipler bile birkaç saat arayabiliyorlar sonra değişiyorlar. Birbuçuk metre kar var, ondan daha kötüsü sis var. Ara ara tipi başlıyor. Siz bu işi ne zannediyorsunuz. İnsan biraz da insaflı olacak. Muhabiirin telefonundan gelen sinyal rüzgar nedeniyle dağınık gelmiş. 15 kilometre arayla 4 ayrı noktaya ulaşılmaya çlışıldığı söyleniyor. BURADA EN BÜYÜK HATA SİNYAL CİHAZI OLMAYAN HELİKOPTER firmasındadır.. Teknoloji o enkazı bulur bulur ama hava biraz uygun olacak. Yaklaşık 2 bin rakımı olan bir bölge. Hatırlayın Güneydoğu sınırında ABD ortaklığı ile PKK'ya karşı uydudan gözetleme çalışması avrdı. O zaman bile konuşulan; sis olursa birşey görünmeyeceği idi. Eğer o sis olmasaydı o enkaz yukarıdan helikopterlerin araması ile kısa sürede bulunurdu. Yine Genelkurmay'dan kalkan "ısıya duyarlı" Casa uçağını engelleyen de hava şartları. Hava muhalefeti teknolojiyi engellediğinde yapılacak teş şey metrekare metrekare o dağları arşınlamaktır. Sis, yürüyerek ararken de kaybolmuyor. Görüş mesafesi çok az. O yüksek dağların ve o derin vadilerin arasında o sis ve yer yer kar yağışıı altında birşeyler aradığınızı bir düşünün. Ben bunu yaylaya yürüme çıktığımızda yaşadım. Görüş mesafesinin çok az olduğu siste ve yağmur dahi olsa rüzgarla beraber estiğinde bırakın birşey aramayı zor yürürsünüz. Burada yol yok birşey yok. Hani "Allah'ın dağı" derler ya, bu lafı hiç sevmem çünkü her yer Allah'ındır. Ama buralara insanlar ulaşamadığı için oralara böyle derler. Takdir İlahiye hüküm geçmez. Allah'tan ümit kesilmez. Kul elinden geleni yapar.. |
Alıntı:
http://www.samanyoluhaber.com/haber-143333.html |
Gözlerim durmadan yaşarıyor.Bir arama kurtarma ekibi bu kadarmı beceriksiz olabilir? 24 saat olacak,ölmeyecekleri varsada dilim varmıyor ama .. Alahım yardım et lütfen lütfen.
|
Bu ülkede kordinatları üç aşağı beş yukarı bilinen bir yerde koca helikopter düşüyor. Düşmesi de yetmiyor. İçindeki bir muhabir cep telefonuyla devletin ilk yardım birimine ulaşıp 20 dakikaya yakın bir süre aralıksız görüşüyor. Buna rağmen aradan geçen 24 saate biz hala bu helikopteri bulamıyoruz.
Şunu diyebilirsiniz; bölge dağlık, sis var, kar var.. Olacak tabi. Düz araziye düşse, vatandaş da bulup kurtarır. Bu ülke, dünyanın parasını harcayıp uçaklar, gece görüşlü helikopterler, teknolojik malzemeler alıyor. Her yıl sayısız tatbikat yapılıyor. Bunların isteği; sissiz, engebesiz, karsız bir arazide, kordinatları az çok bilinen bir helikopteri bulmaksa, vay bizim halimize! Hiç almayın o zaman o cihazları Hiç tatbikat filan da yapmayın. Vatandaşın parasını en azından savurmamış olursunuz. Şartların zor oluşu, süreyi uzatabilir. Bunu anlarım. Ama 24 saatlik bir süreyi de kusura bakmayın ama ben kabullenmem. Bırakın düşmeyi, yarın yeni bir helikopter dağın eteğine zorunlu iniş yapsa, demek ki bulup kurtaramayacağız. Hepsi ölecek. Sorun sadece kurtarma meselesi de değil. Varsayalım ki orada bir terörist unsur olsun. Adamlar oraya kamp kurup, hiç gizlenme ihtiyacı da hissetmeden, sıradan bir cep telefonuyla da devletin güvenik birimlerini arasa, dakikalarca konuşsa, demek onları da bulamayacağız. Bu yaşananları kabullenemiyorum. Ülkemin bu konudaki aczi, yüreğimizdeki acıyı daha da dağlıyor. Yaşadığını kesin olarak bildiğimiz muhabiri bile, belki de dondurarak kaybettik. Yazık, hemde çok yazık! |
| All times are GMT +3. The time now is 09:40. |