Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Protesto (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=122)
-   -   Medyanın dindar kanadı ve Coca Cola'nın sıcak parası (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=96664)

Eşref 04-22-2009 02:32

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 588815)
Amaç Zaman'ı kötületmek yahut karalatmak değil.

Ağacın bir kaç meyvesi çamurlu dereye düştü diye koca ağaca küsülmez. Yine harika meyveler verir o ağaç.

Ama arada da bir hata var.
Kabul edilmesi zor da olsa 'tam sayfa' bir hata var.

Duruşu zedeleyecek bir hata.
Yeri gelince özeleştiriyide yapmamız lazım diye düşünüyorum.

Sırf Zaman yapmış diye ''aa olmaz savunalım'' mantığı güdenle ''aa Zaman yapmış hemen laf sokalım'' mantığını güdenin hiç bir farkı kalmıyor bu konuda.

Zaten ben de "çok fazla kızmadım Zaman'a" dedim. Coca Cola reklamı almamaları gerekirdi. Hoş değil. Fakat demek istediğim şu da değil; "Coca Cola'dan daha büyük şirketler var. İstesek de boykot edemeyiz. Öyleyse hiç boykot yapmayalım."

İmkanlarımız ölçüsünde bu markaları boykot edelim. Ama hiçbirimiz tam anlamıyla bunu başaramyız. Bu nedenle de kimse kalkıp beni Kipa'ya gittim diye, Zaman'ı ise Coca Cola'dan reklam aldı diye protesto etmeye kalkmasın. Argo bir tabir olacak belki ama "önce kendine bak" diye bir söz vardır. İnsanın aklına ilk bu geliyor. Bunu da unutmayalım. Herkes kendi çapında boykotunu yapsın. İnsanları veya firmaları sık boğaz etmeyelim. Eminim Zaman'da gereken çalışmayı kendi çapında yapıyordur.

FarukARSLAN. 04-22-2009 02:50

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 588823)
Zaten ben de "çok fazla kızmadım Zaman'a" dedim. Coca Cola reklamı almamaları gerekirdi. Hoş değil. Fakat demek istediğim şu da değil; "Coca Cola'dan daha büyük şirketler var. İstesek de boykot edemeyiz. Öyleyse hiç boykot yapmayalım."

İmkanlarımız ölçüsünde bu markaları boykot edelim. Ama hiçbirimiz tam anlamıyla bunu başaramyız. Bu nedenle de kimse kalkıp beni Kipa'ya gittim diye, Zaman'ı ise Coca Cola'dan reklam aldı diye protesto etmeye kalkmasın. Argo bir tabir olacak belki ama "önce kendine bak" diye bir söz vardır. İnsanın aklına ilk bu geliyor. Bunu da unutmayalım. Herkes kendi çapında boykotunu yapsın. İnsanları veya firmaları sık boğaz etmeyelim. Eminim Zaman'da gereken çalışmayı kendi çapında yapıyordur.

İstesekte boykot edemeyiz değil ki isteyipte boykot eden var.
Yani buna kişisel değil kurumsal olarak bakmak daha sağlıklı cevaplar bulmamızı sağlar.

Kimsenin kimseye Kipaya gittin Coca Cola aldın diye protesto hakkı yoktur hem. Bu konuda da daha ilk sayfada Coca Colayı sevdiğini daim olarak onu içtiğini söyleyen arkadaşımızda oldu. Hiç birimizde kalkıp 'yaa ne yapıyorsun kardeş' demedik.
O kadarına hakkımız yok yani yada bana öyle geliyor.

Alıntı:

Herkes kendi çapında boykotunu yapsın. İnsanları veya firmaları sık boğaz etmeyelim. Eminim Zaman'da gereken çalışmayı kendi çapında yapıyordur.
'Kendi çapında boykot' lafını da ilk defa duyuyorum.. O mevkiide (bir gazete olarak yahut vs) böyle bir şeyi ya olduğu gibi kaldırıp çöpe atarsınız ya da düzenli olarak kurumunuzda onun tanıtımını yaparsınız.
Bu iki gazete bahsi geçen reklamında iki kaba da girmiyor.
"İşte ne güzel" diyen de olur buna şimdi..
Olmaz böyle. 'Dik değil, eğri büğrü duruş olur o' derim bende.

--
Neyse umarız ki tekrarlanmaz böyle bir 'hata' bu gibi gazetelerde. Ya da tam tersi olur.
O zaman da bunlara 'ilk günden koyduğu hedeflerin doğrultusunda' tamamen sırt dönmüş kuruluşların -zor da olsa- bu doğrultuda devam ettiğini görüp değerini 3-5 kat daha anlamış oluru(z)m.

FarukARSLAN. 04-22-2009 02:53

Alıntı:

ATmaCA53 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 588817)
tabi aynen katılıyorum bir yere kadar protesto edeceğiz amerikan mallarını az almaya gayret edeceğiz ama bide kimse ben bunu içmem yemem de demesin yani kendi kendini kandırmazsın bu da çok büyük günahtır...

Sözkonusu olan siz-biz değil; koca bir medya kuruluşu.

Yorumlarınıza bakınca kendimi "Boykota devam ediyor musunuz, hangi sıklıklarla devam ediyorsunuz" gibi bir soru çerçevesinde konu açmışım gibi hissediyorum..

Bu değildi.
Alakası da yoktu...

hortla1k 04-22-2009 02:55

zaman gazetesini hiç okumam cünkü oldum olası o cemaatin samimiyetinden şüphe duymuşumdur bu sadece benim düşüncem..

FarukARSLAN. 04-22-2009 03:01

Alıntı:

hortla1k Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 588851)
zaman gazetesini hiç okumam cünkü oldum olası o cemaatin samimiyetinden şüphe duymuşumdur bu sadece benim düşüncem..

Açtığım konuda "Zaman gazetesi okur musunuz okumaz mısınız" diye de sormamıştım.

Sırf karşıtlık olsun diye adını duyduğunuz her yere damlayıp 'sevmem, etmem, kullanmam' demeyin.

Hani böyle bir kuruma benim açtığım bi konu üzerinden böyle sözleri söyletmemek daha uygun olur kendimce.

Alıntı:

oldum olası o cemaatin samimiyetinden şüphe duymuşumdur
O cemaatten kast Zaman Gazetesi ise, okurlarının samimiyetine bakmanız yeterlidir.

Kaldı ki bu konuda sadece Zaman değil o dahil iki gazete ismi verildi.
Diğerini görmeyip sırf Zaman'a yorum yapmanız da 'amaç'ın ne olduğunu görmemize az buçuk vesile oluyor.

hortla1k 04-22-2009 03:09

Alıntı:

hortla1k Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 588851)
bu sadece benim düşüncem..

cümlesi size ne ifade ediyor. Okuyup okumamanız ilgilendirmiyor demişsin sonucta bu bir gazete ve amaç onu alıp okumaktır ben okumuyorum.

samimiyetsizlik konusunada girdim çünkü tartışılan burada hürriyet milliyet gibi gazeteler değil zaman gibi muhafazakar kesimin gaztesi olarak bilinen bir gazetenin coca cola reklamı almasıydı. Bende bunu samimiyetsizlik olarak algıladım..

şimdi dersiniz ki cemaat olarak neden bahsediyorsun..ona da cevap vereyim kimse bana zaman gazetesinin veya samanayolu tv nin özgür canlarının istedikleri gibi takıldıklarını iddia edemez..Sonucta biryerlere bağlılar ve bu gün gibi aşikar...

FarukARSLAN. 04-22-2009 03:20

Alıntı:

hortla1k Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 588861)
cümlesi size ne ifade ediyor. Okuyup okumamanız ilgilendirmiyor demişsin sonucta bu bir gazete ve amaç onu alıp okumaktır ben okumuyorum.

samimiyetsizlik konusunada girdim çünkü tartışılan burada hürriyet milliyet gibi gazeteler değil zaman gibi muhafazakar kesimin gaztesi olarak bilinen bir gazetenin coca cola reklamı almasıydı. Bende bunu samimiyetsizlik olarak algıladım..

şimdi dersiniz ki cemaat olarak neden bahsediyorsun..ona da cevap vereyim kimse bana zaman gazetesinin veya samanayolu tv nin özgür canlarının istedikleri gibi takıldıklarını iddia edemez..Sonucta biryerlere bağlılar ve bu gün gibi aşikar...

Düşünce 'konuyla alakasız' olunca ya ''art niyetli'' kategorisine girer ya da ''fazlalık''

kimse bana zaman gazetesinin veya samanayolu tv nin özgür canlarının istedikleri gibi takıldıklarını iddia edemez..Sonucta biryerlere bağlılar ve bu gün gibi aşikar...

Evet. Bağlılar bir yere.
MİLLİ İRADEye bağlı olan gazetelerin başında gelir.
Bu da gün gibi aşikar.

Konuyu daha fazla saptırmayacağım asıl maksadından.

hortla1k 04-22-2009 03:31

Evet Milli İradeye bağlı oldukları icraatlarıyla apacık ortada...Ben eğer ki o kolayı içiyorsam ne kadar vebalim varsa müslümanlara yapılan zulumden o reklamı yayınlayan gazetelerin vebalini artık sen düşün..Ve o reklam eğer milli iradeye bağlılıksa ben değilim..

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun sözünü hatırlatmak isterim...

''1 Saniyelik dünya için fırıldak olmaya gerek yok. Bizler dosdoğru olacağız ve yolumuzda dümdüz yürüyeceğiz'' dosdoğru ve dümdüz tabirleriyle hangi yoldan ve hangi doğruluktan bahsettiğini anlayabilecek kapasitede biri olarak görüyorum sizi...

FarukARSLAN. 04-22-2009 03:35

Alıntı:

hortla1k Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 588869)
Evet Milli İradeye bağlı oldukları icraatlarıyla apacık ortada...Ben eğer ki o kolayı içiyorsam ne kadar vebalim varsa müslümanlara yapılan zulumden o reklamı yayınlayan gazetelerin vebalini artık sen düşün..Ve o reklam eğer milli iradeye bağlılıksa ben değilim..

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun sözünü hatırlatmak isterim...

''1 Saniyelik dünya için fırıldak olmaya gerek yok. Bizler dosdoğru olacağız ve yolumuzda dümdüz yürüyeceğiz'' dosdoğru ve dümdüz tabirleriyle hangi yoldan ve hangi doğruluktan bahsettiğini anlayabilecek kapasitede biri olarak görüyorum sizi...

İşte o cola yönünden eleştiri konusunda zaten hemfikir oluyoruz.

Ve Milli İradenin tezahürünü de görüyoruz. Gazetenin o yaptığından rahatsız olmalayanı da var aşırı rahatsız olanı da var ılımlısı da var.
İrade bu.

İcraatLARı demekte yanlış olur bence.
Demiştim ya, "Ağacın bir kaç meyvesi çamurlu dereye düştü diye koca ağaca küsülmez. Yine harika meyveler verir o ağaç."

hortla1k 04-22-2009 03:48

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 588871)
İşte o cola yönünden eleştiri konusunda zaten hemfikir oluyoruz.

Ve Milli İradenin tezahürünü de görüyoruz. Gazetenin o yaptığından rahatsız olmalayanı da var aşırı rahatsız olanı da var ılımlısı da var.
İrade bu.

İcraatLARı demekte yanlış olur bence.
Demiştim ya, "Ağacın bir kaç meyvesi çamurlu dereye düştü diye koca ağaca küsülmez. Yine harika meyveler verir o ağaç."

Pekala...aynı şeylerden bahsedip sanki cok farklı şeyler sölüyormuşuz gibi tartışmakta da bizim milletin üstüne tanımam...eğer ben anlatmak istediğin şeyleri tam manasıyla kavrayamadıysam ve seni uğraştırdıysam özür diliyorum..Aşırı tepki vermemin nedeni yapılan olayın benim düşünce dünyamda tamamen yanlış ve özrünün olmamasından dolayıydı..Yoksa seninle veya bir baskasıyla sahsi bir problemim olmayacağını cok ii bildiğinden eminim..

DadaşAkp 04-22-2009 14:43

ben sert Dille uyardım iyi düşünün yoksa GENCDADASLAR karşınızda bulursunuz

Cerrah 04-22-2009 15:03

Onlarda yaparsa

redyellow 04-22-2009 15:13

Vakit'in reklam konusundaki hassasiyetini tebrik ediyorum. Bu tür reklamları almıyor, maalesef diğer islami kimlikli yayın organlarının bazıları sözkonusu para olunca bazı değerleri çiğnemekten çekinmiyorlar.

Vakit'in hassasiyetinin diğerlerinde olması dileğiyle.

Eşref 04-22-2009 15:20

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 588823)
Fakat demek istediğim şu da değil; "Coca Cola'dan daha büyük şirketler var. İstesek de boykot edemeyiz. Öyleyse hiç boykot yapmayalım."

Cevap;

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 588842)
İstesekte boykot edemeyiz değil ki isteyipte boykot eden var.

:şaşkın::şaşkın::şaşkın:

Ben bu işin içinden çıkamadım. ;1

kararlı 04-22-2009 17:31

BOYKOT OLAYINI CİDDİYE ALMAYAN VE BU KONUDAKİ MÜSLÜMANLARIN İMANİ ZAFİYETLERİNİ KAPATMAK İÇİN (HELEKİ BU SAATTEN) SONRA KIRK DEREDEN SU GETİRENLERİ ANLAMAK İSTEMİYORUM .

BOYKOTUN BİR İNANC BOYUTU VAR ŞUURLU OLMAYI GEREKTİRİR İMANIN SÖYLEMDEN EYLEME GECİŞİDİR
DOĞAL ÖRGÜDLENMEDİR HER ZAMAN NEYİ NİÇİN YAPDIĞINI BİLME REFLEKSİ CANLIDIR

İKİNÇİ BOYUTU BU YABANCI KURULUŞLARIN ÖZELLİKLE GIDA ÜRÜNLERİ ŞÜBHELİDİR ÇÜNKÜ KAPİTALİST DÜNYADA İLİM SERMAYENİN EMRİNDEDİR ÇIKARMI SAĞLIKMI
SEÇİMİNDE HER ZAMAN ÇIKARI SEÇERLER ÖZELLLİKLE BİR GURUB

ÜÇÜNCÜSÜ BELKİDE EN ÖNEMLİSİ BELKİ REKLAMLARI FAZLA ÇIKMADIĞI İÇİN BİLMEYEBİLİRİZ ANCAK BOYGOTLU HER ÜRÜNÜN ALTERNATİFİ VARTIR
BUDA YOĞUN REKLAM BOMBARDININDAN FIRSAT BULUP HALKIN DALEBİNDEN
HAK ETTİĞİ PAYI ALAMAYAN YERLİ TÜKETİMİ ÇANLANDIRIP HEM İŞSİZLİĞE
HEM KENDİNİ TÜRKİYEDE VE DÜNYADA ISPAT ETMEYE YARAYACAKTIR

Terennüm 04-22-2009 17:44

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 589088)
Vakit'in reklam konusundaki hassasiyetini tebrik ediyorum. Bu tür reklamları almıyor, maalesef diğer islami kimlikli yayın organlarının bazıları sözkonusu para olunca bazı değerleri çiğnemekten çekinmiyorlar.

Vakit'in hassasiyetinin diğerlerinde olması dileğiyle.

bu tür şirketler zaten vakite reklam için gitmezler.buradaki ince çizgiye dikkat edelim.ama zaman gazetesiniin reklam alması konusunda bende tepkimi koydum.

Üç mevsim 04-22-2009 17:44

Alıntı:

kararlı Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 589329)
BOYKOT OLAYINI CİDDİYE ALMAYAN VE BU KONUDAKİ MÜSLÜMANLARIN İMANİ ZAFİYETLERİNİ KAPATMAK İÇİN (HELEKİ BU SATTEN) SONRA KIRK DEREDEN SU GETİRENLERİ ANLAMAK İSTEMİYORUM .

BOYKOTUN BİR İNANC BOYUTU VAR ŞUURLU OLMAYI GEREKTİRİR İMANIN SÖLEMDEN EYLEME GECİŞİDİR
DOĞAL ÖRGÜDLENMEDİR HER ZAMAN NEYİ NİÇİN YAPDIĞINI BİLME REFLEKSİ CANLIDIR

İKİNÇİ BOYUTU BU YABANCI KURULUŞLARIN ÖZELLİKLE GIDA ÜRÜNLERİ ŞÜBHELİDİR ÇÜNKÜ KAPİTALİST DÜNYADA İLİM SERMAYENİN EMRİNDEDİR ÇIKARMI SAĞLIKMI
SEÇİMİNDE HER ZAMAN ÇIKARI SEÇERLER ÖZELLLİKLE BİR GURUB

ÜÇÜNCÜSÜ BELKİDE EN ÖNEMLİSİ BELKİ REKLAMLARI FAZLA ÇIKMADIĞI İÇİN BİLMEYEBİLİRİZ ANCAK BOYGOTLU HER ÜRÜNÜN ALTERNATİFİ VARTIR
BUDA YOĞUN REKLAM BOMBARDININDAN FIRSAT BULUP HALKIN DALEBİNDEN
HAK ETTİĞİ PAYI ALAMAYAN YERLİ TÜKETİMİ ÇANLANDIRIP HE İŞSİZLİĞE
HEN KENDİNİ TÜRKİYEDE VE DÜNYADA ISPAT ETMEYE YARAYACAKTIR

Hayret, kararlı'nın bir mesajını beğendim.

Seni unuttum sanma Faruk, karşılık vermemem laf cambazlılığı girişimlerine aldanarak konuyu polemik sahasına çevirmemek, konuyu budaklandırmamak içindir. Ben o gerekçelerle, bu yapılanı savunmadım. Neden yaptıklarını söyledim. Konjönktür gereği küresel ekonomik düzende yürüyorsak bu gazeteler de bu düzenin üzerinde yürümek durumundaysa bu yapılanı ben anlayabilirim.

Lüküs_Hayat 04-22-2009 18:20

Arkadaşlar, olaya birde farklı açıdan baksanız. Bu firma dini bayramlarda ve ramazan ayında bile, son derece güzel kampanyalar yapıyor. Türk markası cola - turka bile coca - cola'nın yaptığı kampanyaları yapabiliyor mu? Adamlar, yıllardan beri piyasanın lideri konumundalar ve kolay kolay bırakmazlar. Objektif bir bakış açısı ile o reklam filmini izleseniz aslında o 102 yaşındaki dede ile yeni doğan çocuğa öyle güzel öğütler veriyor ki. Sırf sorun türk meşeğili bir marka olmaması mı?

kararlı 04-22-2009 18:42

Forum içinde sadece büyük harflerle mesaj yazmak YASAKTIR!

Daha önce özel mesajla uyarıldığınız halde tutumunuz devam etmektedir. Şayet böyle devam edecek olursanız, cezai işleme maruz kalacaksınız! Bu son uyarıdır.

hortla1k 04-23-2009 03:07

Alıntı:

yalçın Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 589409)
Demokrasinin bayraktarlığını yapan yayın kuruluşlarına dair öyle yakışıksız tavırlar sergilenmişki çok üzüldüm . Kendi köklerimize verdiğimiz zararlardan sebeb güç kazanan ideolojik cevreler kıskıs gülüyordur eminim , kan kaybetmemiz zaafiyet yaşamamız için gün be gün an bekleyenler bayram ediyordur. Elbette bir takım islami hassasiyetleri olan kardeşlerimiz Yeni şafak ve Zaman gazetesinin bu reklam sonrası gönülleri kırılmıştır ve tepkilerinide bir şekilde ifade ediyorlardır ki ediyorlar tanıdıklarım var ama malum demokrasi adına sıkıntılı evredeyiz bu şekilde ufak şeyleri bir takıntı haline dönüştürüp demoklesin kılıcı gibi etrafımızda dolaşan kartel medyanın darbe heveslerinin ayyuka cıktığı bir evrede muhafazakar medya cephesinde yıkım ve ilgi düşürmek had bilmezliktir. Bir kısım kısır düşünce sahibleri Vakitin dinsel yayın anlayışını ön plana cıkararak yeni şafak ve zaman cephesinde gedik acma densizliğini göstermesi kabul edilir değil , vakite alternatif oluşturma mücadelesi içinde olmak böyle bir zamanda olmaz topyekün bir arada olmamız gerekirken fitneye ve darbecilere karşı güvenlik ağlarımızı çok daha güçlü örgülemek gerekir iken kimilerine göre yalnış kimilerine göre normal olan şey karşısında birbiriimize bu denli zarar vermek hepimize zarar verir en azından bunun bilincinde olalım , boykot kültürünün devlet aracılığı cercevesinde olmasına dair çok daha önce bir takım paylaşımlar yapmıştık zorluğu ve cetrefillerinii hatta pek te mantıklı olamdığını defalarca ifade ettik ucuz savaş kültürü olarak bende canlı duran boykot her dönemde etkisini kaybederek zihinlerdeki stratejisini yitirmiştir ve bu asrın çökertme kabiliyeti iiçinde olmadığını uzmanlar dile getirmiştir. Kara eşref kardeşiminde ifade ettiği gibi Zaman ailesi çok daha evrensel duruşu ile gönülleri işgal etmesi karşısında bir takım bizlere islam kültürüne uygun olmayan şeyler ile karşılaşmak istemeden bile olsa olabiliyor. Son kez şunu ifade etmek isterim bende epey rahatsız oldum bu reklam karşısında ama bu söz konusu reklam için Zaman ve yenişafak cephesinde hasara vesile olacak anlayışları ortama kusmassak kendi ayağımıza kurşun sıkmamış oluruz.

O kadar yazmışsın bosuna uğraşmışsın...Kısaca Zaman ve yenişafak ne yaparsa yapsın vardır bi bildikleri diyip sorgusuz sualsiz yaşayın deseydin daha net olurdu...Yazdığın tek bir cümleye dahi katılmıoyrum!!!

Eşref 04-23-2009 11:46

Alıntı:

yalçın Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 589409)
Demokrasinin bayraktarlığını yapan yayın kuruluşlarına dair öyle yakışıksız tavırlar sergilenmişki çok üzüldüm . Kendi köklerimize verdiğimiz zararlardan sebeb güç kazanan ideolojik cevreler kıskıs gülüyordur eminim , kan kaybetmemiz zaafiyet yaşamamız için gün be gün an bekleyenler bayram ediyordur. Elbette bir takım islami hassasiyetleri olan kardeşlerimiz Yeni şafak ve Zaman gazetesinin bu reklam sonrası gönülleri kırılmıştır ve tepkilerinide bir şekilde ifade ediyorlardır ki ediyorlar tanıdıklarım var ama malum demokrasi adına sıkıntılı evredeyiz bu şekilde ufak şeyleri bir takıntı haline dönüştürüp demoklesin kılıcı gibi etrafımızda dolaşan kartel medyanın darbe heveslerinin ayyuka cıktığı bir evrede muhafazakar medya cephesinde yıkım ve ilgi düşürmek had bilmezliktir. Bir kısım kısır düşünce sahibleri Vakitin dinsel yayın anlayışını ön plana cıkararak yeni şafak ve zaman cephesinde gedik acma densizliğini göstermesi kabul edilir değil , vakite alternatif oluşturma mücadelesi içinde olmak böyle bir zamanda olmaz topyekün bir arada olmamız gerekirken fitneye ve darbecilere karşı güvenlik ağlarımızı çok daha güçlü örgülemek gerekir iken kimilerine göre yalnış kimilerine göre normal olan şey karşısında birbiriimize bu denli zarar vermek hepimize zarar verir en azından bunun bilincinde olalım , boykot kültürünün devlet aracılığı cercevesinde olmasına dair çok daha önce bir takım paylaşımlar yapmıştık zorluğu ve cetrefillerinii hatta pek te mantıklı olamdığını defalarca ifade ettik ucuz savaş kültürü olarak bende canlı duran boykot her dönemde etkisini kaybederek zihinlerdeki stratejisini yitirmiştir ve bu asrın çökertme kabiliyeti iiçinde olmadığını uzmanlar dile getirmiştir. Kara eşref kardeşiminde ifade ettiği gibi Zaman ailesi çok daha evrensel duruşu ile gönülleri işgal etmesi karşısında bir takım bizlere islam kültürüne uygun olmayan şeyler ile karşılaşmak istemeden bile olsa olabiliyor. Son kez şunu ifade etmek isterim bende epey rahatsız oldum bu reklam karşısında ama bu söz konusu reklam için Zaman ve yenişafak cephesinde hasara vesile olacak anlayışları ortama kusmassak kendi ayağımıza kurşun sıkmamış oluruz.

Türkiye'de bir kişi kaza yapıp yaralansa, Aman Allah'ım! Onlarca kişi çevresine doluşur. Herkes iyi niyetlidir. Yardım etmek ister. Ama bilinçsizlik ve cehalet yüzünden ya o hasta sakat kalır ya yarası daha da derinleşir belki de yaşayacakken ölüme sürüklenir. Ne oldu peki? "İnsanlık namına" sakat bıraktık veya öldürdük.

Demek ki iyi niyetin içinde cehalet olunca, bilinçsizlik olunca sonuç da kötü
oluyormuş. Yani bu iş iyi niyet dinlemiyor. Bunu bildiğim için konuyu ilk gördüğümde, gözlerim Yalçın Abi'yi aradı. Zaman Gazetesini iyi bilen, yıllardır sıkı takipçisi olan, bir müslüman olarak da olaylara objektif bir pencereden bakabilen bilinçli bir isim. Diğerleri gibi özünde iyi niyetli olup, bilinçsiz müdaale edenlerden değil. Belki şurada yorum yazanların büyük bir kısmı Zaman'ı takip bile etmiyor. Bilinçsizlik de işte buradan doğuyor.

Yalçın Abi'nin değerlendirmesini de dikkatli okuyacak olursak (özellikle yorumu eleştiren kardeşlerimiz) sorunun özüne, kökenine bir müdahale olduğunu görürüz. Kanaması olan hastaya hemen pansuman yapın demiyor. Kanamaya sebep olan şeyi ve ne yapılması gerektiğini söylüyor. Ayrıca yeni yaralar oluşmaması için yarayı açanlar konusunda uyarıda bulunuyor.

Maalesef Zaman Gazetesi, hepimizin başına geldiği gibi Coca Cola ile ufak bir kaza geçirdi. Buna kimsenin itirazı yok. Ama üzerinde sadece ufak bir sıyrığı var. Bıraksak, kendi kendine kapanacak bir yara yani. Bize düşen görev, iyi niyetli bile olsak bilinçsizce müdahale edip ona zarar vermemek olmalıdır.

unnamed 04-24-2009 19:39

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 590155)
Türkiye'de bir kişi kaza yapıp yaralansa, Aman Allah'ım! Onlarca kişi çevresine doluşur. Herkes iyi niyetlidir. Yardım etmek ister. Ama bilinçsizlik ve cehalet yüzünden ya o hasta sakat kalır ya yarası daha da derinleşir belki de yaşayacakken ölüme sürüklenir. Ne oldu peki? "İnsanlık namına" sakat bıraktık veya öldürdük.

Demek ki iyi niyetin içinde cehalet olunca, bilinçsizlik olunca sonuç da kötü
oluyormuş. Yani bu iş iyi niyet dinlemiyor. Bunu bildiğim için konuyu ilk gördüğümde, gözlerim Yalçın Abi'yi aradı. Zaman Gazetesini iyi bilen, yıllardır sıkı takipçisi olan, bir müslüman olarak da olaylara objektif bir pencereden bakabilen bilinçli bir isim. Diğerleri gibi özünde iyi niyetli olup, bilinçsiz müdaale edenlerden değil. Belki şurada yorum yazanların büyük bir kısmı Zaman'ı takip bile etmiyor. Bilinçsizlik de işte buradan doğuyor.

Yalçın Abi'nin değerlendirmesini de dikkatli okuyacak olursak (özellikle yorumu eleştiren kardeşlerimiz) sorunun özüne, kökenine bir müdahale olduğunu görürüz. Kanaması olan hastaya hemen pansuman yapın demiyor. Kanamaya sebep olan şeyi ve ne yapılması gerektiğini söylüyor. Ayrıca yeni yaralar oluşmaması için yarayı açanlar konusunda uyarıda bulunuyor.

Maalesef Zaman Gazetesi, hepimizin başına geldiği gibi Coca Cola ile ufak bir kaza geçirdi. Buna kimsenin itirazı yok. Ama üzerinde sadece ufak bir sıyrığı var. Bıraksak, kendi kendine kapanacak bir yara yani. Bize düşen görev, iyi niyetli bile olsak bilinçsizce müdahale edip ona zarar vermemek olmalıdır.

herkes kendine göre düşünür saygım vardır ama şahsım olarak zmaanı aileden gören biri değilim!!!

unnamed 04-24-2009 19:51

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 588801)
Abartmışsın kardeş.

abartmak bence değil k@rfez nikli arkadaş burda zaman gazetesinin ne kadar satılıdğından bahsederse bedne onun cevabını veririm ama benim yaptığım yanlış sizi terbik ederken onuda beraber yazdığımdan oluyor ve yinede bıkmadan söyliyeceğim şey zman gazetsinin nasıl satıldığı ve samimiyetsizliği...

AK_Türk 04-25-2009 10:11

Bence çok normal bir şey, bu gazeteler doğruları aktarabilmek için bu tür reklamları almaları lazım. Bide diğer TÜRK dediğimiz gazetelere bakalım, onlardaki reklamları burda saysam acaba ne olurdu...

Ertuğrul ÖZGÜL 04-25-2009 10:29

ben sahşen hiç yakıştıramadım ben kişisel olarak israili malları boykot edip çevremde ulaşabildiğim tüm yakınlarıma bunu aktarıp o mallardan men etmeye çalışıyorum böyle yapan pek çok arkadaşımız vardır. 1 çöp malbora sigarasının bile filistinli kardeşime mermi olduğunu anltıp aldırmıyorum bunlar tam sayfa reklam veriyor. şimdi kanal7den ne farkları kaldıki umarım hatalarını düzeltirler.....
Başbakanın deyimiyle " Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu"

BlueMoon 04-25-2009 10:36

bu çizgilerinden vazgeçmelerini bekliyoruz

bir zamanlar tgrt de çok muhafazakardı. Başı açık kimse yoktu. Hiçbir filmde başörtüsüz bayan oynamıyordu. Şimdi ne oldu ? yılbaşlarında çıplak dansözler göstermeye başladılar Allah herkesi doğru yola sevk etsin ne diyelim. İnsanlar artık yavaş yavaş bozuluyor. Türk halkının ahlaki yapısı artık çökmek üzere

Mavi_Gözlü_Dev 04-25-2009 10:43

Alıntı:

olcayatay Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 592510)
bu çizgilerinden vazgeçmelerini bekliyoruz

bir zamanlar tgrt de çok muhafazakardı. Başı açık kimse yoktu. Hiçbir filmde başörtüsüz bayan oynamıyordu. Şimdi ne oldu ? yılbaşlarında çıplak dansözler göstermeye başladılar Allah herkesi doğru yola sevk etsin ne diyelim. İnsanlar artık yavaş yavaş bozuluyor. Türk halkının ahlaki yapısı artık çökmek üzere

Arkadaşım bilir misin ki dansöz kültürü araplardan gelmektedir. Araplardan ilk önce doğuya ve avreupaya kadar yayılmıştır. Çöl bedevilerinin ve kölelerinin sahiplerini eğlendirmek için yaptığı danstır. Evet bu arap kültürünün türkiyerde doğal olarak gelmesi normal. Tgrt'ye gelince evet çok iyi hatyırlarım tgrt'nin filmlerini v.s. ama sonra ne oldu TSK tgrt nın sahıbının kulagını cektı kendını duzelt yoksa gerekenı yaparız dedı ve ondan sonra tgrt bu mınvaldekı fılmlerını falan kestı azalttı.

Ertuğrul ÖZGÜL 04-25-2009 10:44

Alıntı:

Mavi_Gözlü_Dev Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 592509)
Paranın gözü kör olsun. Para gelsinde nerden nasıl gelirse gelsin. Kısacası PARANIN NE ÖNEMİ VAR. MÜHİM OLAN MİKTARI.

sizin taptığınız ancak maddi değerler olabilir zaten

Ertuğrul ÖZGÜL 04-25-2009 10:58

Alıntı:

Mavi_Gözlü_Dev Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 592526)
Ben onu zaten zaman gazetesi yenı safak gazetesı ıcın soyledım lafları nasıl ve nertenden anladıgın bellı oluyor.Lafa gelınce sıyanıst mıyonıst mangalda kul bırakmazlar am olay paraya gelınce hemen donerler.

insan ancak kendi inandıklarını dışa vurur

mehmetakif24 04-25-2009 11:37

"Andolsun ki, birçok cini ve insanı cehennemlik olarak yarattık. Onların kalpleri var, fakat anlamazlar; gözleri var, fakat göremezler, kulakları var, fakat işitmezler. Onlar hayvanlar gibidirler, hatta hayvanlardan da daha sapıktırlar. Onlar gaflet içindedirler. (A'raf Suresi: 179)

hipermuhafazakar 04-25-2009 12:42

ya bazı akıllı saydığımız arkadaşlarda bazen milli görüşçü beyni seviyesine iniyor ya..

bu reklam basıldıda ne oldu !

o gazeteyi okuyanlar ve o gazeteyi çıkaranlar gene coca colayı almadılar ! ama reklam parasıyla kim bilirkaç yere hakikat hizmetlerinin götürülmesi sağlandı ! gülen cemaati yurtiçinde ve yurt dışında bünlerce müesseesiyle insanlığın kurtuluşuna çalışıyorlar, müslüman aleminin önderleriler..

gazetelerin tek geliri reklamlardır, aldıkları ilanlardır.. 50 kuruş fiyatları değil

hiçbir zaman vakit'e üvey evlat muamelesi yapılmadı, YALAN KONUŞMAYIN ! Günaha girersiniz.. biz Zaman abonesiyiz, ama Vakit'ide çok alkışlıyoruz, Yeni Şafak'ıda , Star'ıda, Bugün'üde

bugün ülkemizde hemen her bakkalda satılıyor o ürünler.. sizin mantıka göre ülkenin yarısı siyonizme hizmetmi ediyor ??? parasızlık milleti mahvettiriyor, düşmana elaçar hale getiriyor. ayakta kalmak parayla oluyor.. reklamı basar bilmeyen alır bilen almaz.. biraz geniş düşünün tehlikeli sınırdasınız

ardunus 04-25-2009 13:29

Alıntı:

hipermuhafazakar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 592593)
ya bazı akıllı saydığımız arkadaşlarda bazen milli görüşçü beyni seviyesine iniyor ya..

o gazeteyi okuyanlar ve o gazeteyi çıkaranlar gene coca colayı almadılar ! ama reklam parasıyla kim bilirkaç yere hakikat hizmetlerinin götürülmesi sağlandı ! gülen cemaati yurtiçinde ve yurt dışında bünlerce müesseesiyle insanlığın kurtuluşuna çalışıyorlar, müslüman aleminin önderleriler..

gazetelerin tek geliri reklamlardır, aldıkları ilanlardır.. 50 kuruş fiyatları değil

hiçbir zaman vakit'e üvey evlat muamelesi yapılmadı, YALAN KONUŞMAYIN ! Günaha girersiniz.. biz Zaman abonesiyiz, ama Vakit'ide çok alkışlıyoruz, Yeni Şafak'ıda , Star'ıda, Bugün'üde

bugün ülkemizde hemen her bakkalda satılıyor o ürünler.. sizin mantıka göre ülkenin yarısı siyonizme hizmetmi ediyor ??? parasızlık milleti mahvettiriyor, düşmana elaçar hale getiriyor. ayakta kalmak parayla oluyor.. reklamı basar bilmeyen alır bilen almaz.. biraz geniş düşünün tehlikeli sınırdasınız

inandıgı deyerlere madde yüzünden yüz cevirenler yozlaşmayı ahlak sananlar ögütü carka dişli olanlar milli görüş nedemek onu ögren ondan sonra yorum yap evet gelirinin yarısını israile gönderen firmanın ereklamına yap ondan sonra burda hikaye yaz allahım bizi dünya malıyla imtihan etme bizi hak yolunda sabit kıl ve bize feraset ver amin

aslan1276 04-25-2009 14:28

http://www.haber5.com/img/YnxwO65b.jpg
İŞTE SİZİN ZAMAN GAZETENİZ

aslan1276 04-25-2009 14:34

Alıntı:

GÜLDÜRME BENİ
COCA COLA REKLAMI YAPIP HAYIRLI İŞ YAPACAKMIŞ
COCA COLA GELİRİNİ İSRAİLE AKTARIYOR VE SENDE SEVAP KAZANIRSIN
BRAVO BRAVO
SİZİN GİBİLERİN ZİHNİYETİ İŞTE BUDUR
ÇOK YAZIK

Duygu'Seli~ 04-25-2009 16:52

Alıntı:

o gazeteyi okuyanlar ve o gazeteyi çıkaranlar gene coca colayı almadılar ! ama reklam parasıyla kim bilirkaç yere hakikat hizmetlerinin götürülmesi sağlandı !

Eğer bir işin içersinde zerre miktar kötülük/yanlış varsa o işten gelecek gelirle hayır yapılamaz.. Siz kalkın faiz yiyin,yada gidin kumar oynayarak para kazanın, sonrada bu para ile hayır yapın..! Hangi ictihad ehli alime giderseniz gidin ''hayrınız makbul değildir'' lafını işitirsiniz..

Cocacola'ya gelince.. İçmiyorlar diyorsunuz..Evet içmiyorlar ama TEŞVİK EDİYORLAR..! Bu yapılan nedir..? Reklamdır.. Reklam ne için yapılır..? Bir ürün Alınsın/satılsın diye..

Sizin ''içmiyorlar'' lafınız aynen şuna benzemiş.. ''Ben paramı faize yatırıyorum,ama o parayla okul açıyorum,yada bir hayır kurumuna bağışlıyorum'' Yani ''kendim yemiyorum ama YEDİRİYORUM..!!''
Budur..

Hakikat hizmetlerinin sağlanması için cocacolanın reklamına mı muhtaç kalmıştı koskoca gazete..? Gazetenin düşüncesi belki dahada farklıydı onuda bilemeyiz..Sizlerin ''para kazanıp hayır yapmak için'' sözlerinize istinaden söylüyorum bunları..

Alıntı:

gülen cemaati yurtiçinde ve yurt dışında bünlerce müesseesiyle insanlığın kurtuluşuna çalışıyorlar, müslüman aleminin önderleriler..

:) herkesin önderi kendine.. Koskoca cemaat binlerce hayırsever işadamının yardımlarıyla bu güne kadar ayaktaydı,güçlendide şimdi bi şerefsiz markanın,adının dahi islama Efendimize hakaret içerdiği kanıtlanmış bir markanın parasına,reklamına mı muhtaç oldu..? Bu sözlerinizle o cemaate gönül veren,destekleyen ve hayır yapan bir çok insanıda zan altında bırakıyor ve yaralıyorsunuz bunuda unutmayın..!

Alıntı:

Koskoca gazete bunca yıldır gelirini sağlıyorduda şimdi mi muhtaç oldu..? Şahsen böyle bir gazetem olsa ,gelirm azalsa,yada kapanacak duruma gelsem vs. Kapatırdım yinede bu reklamı almazdım.. Reklam ürünleri mi tükendi..? Almazdım..!

Yapılan hayır ile on kişi kazanıp,bir kişi kaybediyorsa o hayır hayır olmaz.. Bu adilerin reklamıyla 100 lira kazanıp on fakiri doyuruyorsam, ve bu reklam vesilesiylede bir müslümanı bu zıkkımı içmeye teşvik etmişsem(yani on kişinin hayatına umut olacam diye bir kişinin hayatını karartıyorsam) o hayırdan ne gelir..? Bir çok zaman okuyucusu olan kesim ''aa demek kötü değil bakın gazetemizde yapıyorsa reklamını alabiliriz,demek ki dinimize yada bize vs aykırı bir durum yok'' diyipte o zıkkımı almamışmıdır..?Kim inkar ederse etsin böyle düşünüpte alan kesinlikle olmuştur..!

Alıntı:

Bakın benim ve benim gibi düşünen herkesin günahını aldınız boynunuza.. Hayırlı uğurlu olsun..Ama dikkat edin derim.. Kendi günahlarınız size yeter herkesinkini kaldıramazsınız..;;)

Bir kere yalan konuşmadık..Zaman gazetesini kötülemedik,karalamadık(yapanlar var ise kendi ahlaksızlıklarıdır) ''almayın bu hainleri vs'' gibisinden propagandalar yapmadık.. Eleştirdik verdiği reklamı.. Siz neden sevdiklerinizi eleştiremiyorsunuz..? İnsan sevdiğine körü körüne bağlanmazki.. Yeri gelir över yeri gelir eleştirir.. Ben bu konuda ZAMAN okuyupta onu eleştiren bir çok kardeşimi gördüm.. Bu YALANCILIK mıdır..?

Üvey evlat muamelesi demişsiniz.. Bir kaç gün evvel yine Vakit için ''faşistler'' gibi hiç hoş olmayan yorumlarda bulunan ZAMAN OKUYUCULARI gelip bize dışlamalarda bulundular.. Onlar bize faşist derken neredeydiniz..? Kelimelerinizin sonuna (iz) eklerini getirmeyin bence.. ''böyleyiz,biz,yaparız,ederiz'' gibi bütün Zaman okuyucularını koruma altına alan yorumlar yaparken aradaki bazı ''ahlaksız ve utanmaz yorumlarda bulunanları''da koruma altına almış oluyorsunuz ayrıca..

Alıntı:

bugün ülkemizde hemen her bakkalda satılıyor o ürünler.. sizin mantıka göre ülkenin yarısı siyonizme hizmetmi ediyor ???

Biz ne gazeteyi alıp okuyanlara ''okumayın'' gibi bir telkinde bulunduk,nede ''onu okuyan siyonisttir,şudur budur vs..'' gibi cehalet içeren yorumlarda bulunduk.. Bir toplulukta,bir kişinin yada bir kaç kişinin yaptığı hatayı bütün topluluğa mal edenlerden değiliz.. Bizim eleştirirmiz Gazeteye o reklamı koyanlardır.. Buda kötü bir şey değil eleştirim kim ne diyebiliri ki..? Zaman gazetesi eleştirilemez,her yaptığı,ettiği doğrudur diye bir kaide mi var..? Bilelim.. Bir şeyin üstüne körü körüne gitmeyin..!! Ben partimi bile dört dörtlük görmüyorum,eleştiriyorum ya.. İnsan sevdiğini eleştirmesinide bilecek övmesinide..!! Abartmayın..

Alıntı:

parasızlık milleti mahvettiriyor, düşmana elaçar hale getiriyor. ayakta kalmak parayla oluyor..

Bu son sözlerinizle resmen ''siyonist uşaklarına hizmet eden,Efendimize hakaret içeren ismi taşıyan bir ürüne MUHTACIZ'' anlamı çıkmış.. Ne kadar ayıp.. Ne demek muhtacız..? Koskoca gazete bu güne kadar nasıl ayakta kalmışsa bu günden sonrada kalabilir..!! Bir kola reklamınamı muhtaç oldu..?Koskoca yılların gazetesini ''bir kola reklamı'' mı kurtaracak.. Resmen PARA İÇİN YAPMIŞLAR diyorsunuz.. Yerin en dibine batsın o para.. muhtacız demek.. Allah muhtaç etmesin ne diyelim..

Alıntı:

reklamı basar bilmeyen alır bilen almaz.. biraz geniş düşünün tehlikeli sınırdasınız

Yani biz bu adilerin reklamını yaptık..Cahil olmayan bilen almaz içmez,bilgisi olmayan,cahil olan alır içer diyorsunuz..Yani bize ne..? Bu mudur..? Ne kadarda genişmiş sizin mezhebiniz öyle.. Gazetenin amacı ''halkı kandırmak mı..?'' Yok değil diyeceksiniz.. Peki o zaman niye ''basar reklamı alır parasını..Aklı olan almaz,olmayanda alır'' manasında sözler sarfediyorsunuz..? Tehlikeli sınırda olan kimmiş..? Bir adi markanın reklamına muhtacız diyebilecek kadar acziyet gösteren siz mi yoksa ''gerekirse kapatırız yinede almayız Allah'tan gayri kafire muhtac olmayız'' diyen biz mi..?

Sevgili ZAMAN okuyucuları yanlış anlamasın..Biliyorum arada idrak yetersizliği olanlar var.. :) Ben ''halkı kandırıyor,halkı cahil görüyor'' vs gibi söylemlerde bulunmadım..Arkadaşın söylemlerini değerlendirdim sadece..Ve çıkan sonuç böyle.. Bakın işte ''körü körüne bağlı bir okuyucunuz'' hepinizi nasılda zan altında bırakıyor..

Herkesin sözleri kendine..:karizmatik:

Duygu'Seli~ 04-25-2009 17:16

Alıntı:

Bu arada.. Milli görüşe laf ettirmem.. Milli görüş beyinlide dedirtmem.. ''sözde milli görüşçüler,milli görüşçü diye gezinenler'' diyebilirisniz..Yada saadetliler..Onlarda forumumuzda da mevcut çevremizdede.. Ama ''milli görüşçü beyni'' diye milli değerlere önem veren ve zamanında başbakanımızında,hükümetimizinde savunuculuğunu yaptığı davaya böyle sert,hoş olmayan sözler sarfettirmem.. Kökenimize laf söyletmeyiz..;;) Biz milli görüşle yola çıkan,destek veren büyüklerimizin çocuklarıyız..Başbakanımızı nasıl saygılı ise onlara bizde saygı göstermeliyiz..

Herşeyi herkesi birbiriyle karıştırıp,kıyaslamayalım..:evet:

Duygu'Seli~ 04-25-2009 17:44

Alıntı:

yalçın Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 592744)
Yapılan reklam ile hayırsızlık yapıldığına dair veya coca cola reklamı yapmanın haram olduğuna dair elinizde sağlam hocalardan fetva silsilesimi var acaba anlayamadım.

''gerekirse kapatırız yinede almayız Allah'tan gayri kafire muhtac olmayız'' diyen biz mi..?

Yalnız bunun asıl olduğuna dair geniş bir izlenim ile Zaman gazetesini zan altında bırakabilecek ve reklam ile dini özdeştirebilecek radikal fetvalar ile konuya acıklık kazandırmak zordur. Gazetecilik reklamcılık anlayışları arasına dini hassasiyetleri sokuşturur iken yoruma fetva noktasına hakim olanların düşünceleri girmeden kendimizce bir şeyler ifade etmek hiç hoş değil. Onu tüketmek istemem tükenmesine mümkün mertebe izin vermem ama tüketenleri ve onun reklamında bulunanları keskin hatlar cizerek o hat içinde kellesini koparmanında doğru olduğunu düşünmüyorum .

Ben reklamın hayrından hayırsızlığından bahsetmedim..Arkadaş hayır yapmak için buna mecbur olunduğunu dile getirdi bende bu EFENDİMİZE hakaret içeren, adıyla islami kötüleyen şerefsizlerden gelecek parayla HAYIR OLMAYACAĞINI dile getirdim.. Sizce oluyorsada eğer bilemem.. Reklam alacak ürünler mi tükenmişti..?

Arkadaş resmen MUHTACIZ demiş.. Bende Kafire muhtaç etmesin Rabbim diyorum.. Benim sözüm söyleyen şahısa bunu defalarcada belirttim.. Arkadaşı bütün okuyucularıda zan altında bırakıyorsunuz bu söylemlerle diyede ayrıca uyardım.. bakın..//Okuyun..!

Gazetenin reklamı hangi amaçla verdiğini bilmediğimide yorumumda belirtmişim iyice bir okuyun..O zaman gazetenin amacını (her ne ise) eleştirmiyorum..Ne amaçla yapmışlarsa TASVİP ETMİYORUM diyorum..!! Gazete ''para için,milleti aldatmak,cahil görüp kandırmak yada hayır yapmak için'' bu reklamı verdi dememişim değil mi..? Bunu kasteden arkadaşımıza sözlerim..Ve sözlerimde yine ''bu sözlerinizle o cemaate vs destek veren,gönül veren herkeside yaralayıp,zan altında bırakıyorsunuz'' diyede ayrıca belirtmişim..!!

Alıntı:

Zaman gazetesinin reklama muhtac olması veya olmamasını irdelemek bize düşmez ,kardeşimiz kendi görüşünü dile getirmiş asıl olan dır veya değildir bilemeyiz..

Zaman gazetesini irdelemek gibi bir zorumuz yok.. Ama irdelemiyeceğiz,dosdoğrudur,hatasızdır diyede körü körüne bağlanıp,eleştiri yapmayacağız diye bir şeyde yok..Eleştirirm,İrdelerim..Bende okuyucuyum.. Bu benim hakkım değilse kimin hakkı..?

Alıntı:

Yalnız bir reklam ile kafire muhtac olmayı geç insanların bu gün bu içeceği su gibi tüketmesine rağmen onlara hangi göz ile bakmak gerekir bilmiyorum..

İçsinler efendim.. Biz bu su gibi tüketilen içeceğe değil içeceğin geldiği yere/markasına bakıyoruz..!! İsminde EFENDİMİZE hakaret içeren ve sizler ''yok canım,saçmalık vs'' desenizde bizim vicdanımızın kabul etmediği bir markayla ''BİR DEFA DAHİ OLSA'' reklam yapmış olması şahsen kabul edilebilir bir şey değil..Hoşgörü sınırlarınıda aşıyor bu.. Bakın bir çok derin ve sağlam hoşgörü sahibi ZAMAN okuyucusunu bile çileden çıkarmış.. ;)
Bırakın eleştirelim.. Bir şeyede körü körüne sahip çıkıp''dosdoğrudur'' gibisinden savunma yapmayın..!!

Duygu'Seli~ 04-25-2009 18:13

Alıntı:

Yapılan reklam ile hayırsızlık yapıldığına dair veya coca cola reklamı yapmanın haram olduğuna dair elinizde sağlam hocalardan fetva silsilesimi var acaba anlayamadım.

Efendim siz eleştirin eleştiriler dikkate alınarak çok daha güzel yayın akışına kayacaktır her şey sorun burda değil . Sorun dini tekelleştirmeniz ve kendinizce fetva vermenizdir.:)

El Ezher´den colaya haram fetvası

İslam dünyasının ünlü üniversitesi El Ezher´e bağlı Yüksek İslami İşler Meclisi Coca Cola ve Pepsi´nin içilmemesi gerektiği yönünde fetva verdi. İşte fetvanın ayrıntıları:

Mısır’da İslam Dünyasının en etkin eğitim kurumlarından biri olan El Ezher, Coca Cola ve Pepsi’nin haram olduğunu açıkladı. El Ezher üniversitesine bağlı Yüksek İslami İşler Meclisi, yaptıkları bir incelemenin ardından Coca Cola ve Pepsi’nin içilmemesi gerektiğini açıkladı.

Kaynak HABER7 (:

http://www.haber7.com/haber/20060824...am-fetvasi.php

Bakın ben kendi kendime fetva vermiyorum..Yorumlarımı makaslamadan okuyan herkes bunun idrakindedir sanıyorum..

Adıyla Efendimiz'e hakaret içeren,onu geçtik msülüman,islam karşıtlığıyla ön planda olan bir zıkkımın reklamının yapılmasını MÜSLÜMAN OLARAK TASVİP ETMİYORUM dedim..!!! ETMEM..!!

O zaman başbakan yasaklardı,devlet fetva çıkartırdı vs diyorsunuz.. Yahu ülkemizi bizden iyi biliyorsunuz.. Başörtüsünü bile serbstçe kullanamayan (adı müslüman) bir ülkeyiz.. Cocacola içilmesi HARAMDIR diye bir fetva çıkartıldığını düşünün birde..

Artı..başbakan fetva çıkarttıramıyor belki ama size yine ''başbakanın meclis lokantalarında vs COLA TURKAdan ve ülker ürünlerinden başka markada aldırmadığını,İÇMEDİĞİNİ '' kanıtlarsam eğer utanırmısnız..?

Fetva veriyormuşum.. Ben vicdanımla konuşuyorum..bakın kanıtladımda..Bizim ülkemizde verilemiyor o fetva ama bakın diğer müslüman ülkelere..Ben ramazan boyunca hocamızın verdirdiği fotokopi kağıtlarını dağıttım bütün siteye..İÇMEYİN diye..!!

Sırf gazateyi savunmak,laf ettirmemek korumak adına neler yapıyorsunuz..Bağlanmışsınız körü körüne.. Laf yok ZAMANA.. Diğerlerinin düşüncesi önemsiz.. Diğer gazeteleirn onu eleştirmesi savunulamaz.. Bes doğru zaman.. YAFTALAMADAN(mış).. :) Vay be..

Duygu'Seli~ 04-25-2009 19:51

Körü körüne değilde ne..?
Ak Partiylede kıyaslamayalım ayrıca..Ki ben yeri gelir partimi eleştirirmde..Aklı selim insan sevdiğini,sevdiklerini eleştirmesini bilendir..Bende bilirm toz kondurmamayı..!!;)

Neyse.. Size afiyet olsun..Ben almıyayım.. Vicdan muhasebesi kötüdür.. Yaşamak,o ikilem arasında kalıpta pişmanlık duymak istemem şahsen..

hortla1k 04-25-2009 20:19

Alıntı:

yalçın Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 590140)
Sevgili Kardeşim biz bir hata yaptık size değer verdiğimiz için konuyu gereksiz uzattık afola , Zaman veya Yenişafak ne yaparsadan kasıt nedir bilmiyorum ama her yayın kuruluşun asrın fitnesine karşı bir duruşu olur ve bu duruşunu yayın hayatında sürdürür. Siz bana katılmama hatta yeni şafak ve Zaman gazetesinin yayıncılık anlayışını beğenmeme gibi zengin bir özgürlüğünüz var iken bu kadar tasa içinde olmanız yersiz. Herkes kendi yapısına hayat anlayışına göre yayın yapan yayın kuruluşlarına destek versin yeterli sevgiler

Evet beğenmeme özgürlüğüm var tıpkı senin yazdıklarına katılmama gibi...Ayrıca tasa içinde olmam senin yazdıklarına falan değildir kardeşim abim...tanışıklığımız olmadığı için kardeşim kelimesini farklı anlama die abim yazdım büyüğümsen şayet..Benim tasam islam tasasıdır..Eğer birilerinin yaptığı hataları cezalandırmaz ve görmezden gelirsek gerken sert tepkiyi koymassak emin ol hata devam edicektir..Herkese muhafazakar kesimin koyun olmadığını ufak bir kaç mırıldanmadan sonra susmayacaklarını gerekirse gazetelere politika değiştirtebilceklerini göstermemiz gerekli...Atatürk ne demiş ayrıca her sarıklıyı hoca sanmayın...Dini kesim üzerinden oyunlar 50 senedir oynanıyor..Gerçi bu ayrı bi konu..neyse selametle...

All times are GMT +3. The time now is 12:28.