![]() |
günün sözü
|
günün sözü
Alıntı:
|
günün sözü
Alıntı:
|
günün sözü
-demir alma vakti geldiyse zamandan, meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan...
|
günün sözü
doğru insan güzel söz söylemesini bilen insan değil söylediğini yapan ve yapabildiğini söyleyen insandır :-* |
günün sözü
Niye gülüyorsunuz yalan mı hıh :-X :-\
|
günün sözü
"Varın hazzını yaşayınız, Yokun hasretiyle ömrünüzü tüketmeyiniz." İbrahim Eken |
günün sözü
|
günün sözü
Her adım atışında çekersin kendini geri; “konuş!” derim, susarsın...
Ya düşüncelerin yoktur kendine ait, ya korkarsın düşündüklerini söylemekten... Gerçekten var mısın, ihtiyacım olduğunda ortalıkta görünmezken... Nasıl inanırım sana; haklıya “haklı”, haksıza “haksız” diyemezken... Sessizlikte boğulurken sesim; ancak fısıldayarak söyleyebiliyorum: “sessizlik cinayettir!” |
günün sözü
akılsız kafanın ayaklarını ayaklar çeker
|
günün sözü
Alıntı:
paylaşım için teşekkürler |
günün sözü
"O kerem sahibi, namazda gizlenmiştir; gönül namazı kılan, kendini tamamıyla Allâh'a veren kuluna lütuf ve ikramda bulunur! O'nun affı ve mağfireti günaha şeref elbisesi giydirir de, böylece o günahı affedilmeye, ihsana, kurtuluşa vesile eyler, sebep kılar!" Hz. Mevlâna Celaleddin-i Rumî (k.s.) |
günün sözü
Alıntı:
|
günün sözü
"Yalan dört nala gider, gerçek adım adım yürür, fakat gene de vaktinde yetişir. "
|
günün sözü
...Sabır, imanın yarısıdır. (Hadis-i Şerif)
...Bedende baş ne ise, imanda da sabır aynıdır. Başsız beden olmayacağı gibi, sabırsız da iman olamaz. (Hz. Ali r.a.) ...Sabır, kurtuluşun anahtarıdır. (Mevlana) ...Sabrın en büyüğü, Allah’ın emir ve yasaklarına karşı sabretmektir. (Ka’bül-Ahbar) ...Sabır acıdır, ama tatlı meyvesi vardır. (Sadi) ...Her güç sabır ile zaman birleştirilerek sağlanır. (Balzac) ...Hoşlanmadığına sabretmedikçe, hoşlandığını ele geçiremezsin. (Hz.İsa a.s.) ...Sabırlı bir adamın öfkesinden sakınınız. (La Rochefoucauld) |
günün sözü
"Haksızlığa sapıp bütün insanlar seni takip edeceğine, adaletle hareket edip tek başına kal, daha iyi. " Gandi |
günün sözü
Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, Bildiğini bilmeyeni uyarınız, Bilmediğini bilene öğretiniz, Bilmediğini bilmeyenden kaçınız. (Konfüçyus) |
günün sözü
öleceğiz müjdeler olsun müjdeler olsun.ölümüde öldüren RABBE secdeler olsun
|
günün sözü
Ölümden niye korkacağım ki?
Ben varken o yoktur,o gelince de ben olmayacağım. Montaigne |
günün sözü
ya önyargılarınızı rafa kaldırın yada dostlarınızı
|
günün sözü
Yalancı dünyâya aldanma yâ hû,Bu dernek dağılır dîvân eğlenmez.İki kapılı bir virânedir bu,Bunda konan göçer, konuk eğlenmez |
günün sözü
Dünya denizde giden bir gemi olsa, ne anlamı olur ki hiç yolcusu olmasa...
|
günün sözü
Duyduğunun hiç birine , gördüğünün yarısına , yaptığının tamamına inan... |
günün sözü
Sevmek; çagrilmadan yanina gidebilmek, sevmek, çogu zaman aglanacak hâle bile gülebilmektir!.. Sevmek, cepteki son metelikle alinmis simidi ikiye bölebilmek, sevmek, gerekirse sevilenin ugruna ölebilmektir
|
günün sözü
Aklın güzelliği dil ile, dilin güzelliği söz ile, kişinin güzelliği yüz ile, yüzün güzelliği göz ile belli olur. ( Yusuf Has Hacip ) |
günün sözü
Bütün dostları gördüm; dile sahip olmaktan daha iyi dost görmedim Bütün elbiseleri gördüm;günah ve harama düşme endişesiyle şüpheli şeylerden uzak durmakdan daha iyi elbise görmedim Bütün servetleri gördüm; kanaatkarlıktan daha iyi servet görmedim Bütün iyilikleri gördüm; öğütten daha üstün iyilik görmedim Bütün yemekleri gördüm; sabırdan daha lezzetli yemek görmedim Hazreti ÖMER (radıyallahu anh) |
günün sözü
Unutmak ne dipsiz bir şeydir ki, unutanlara unuttuklarını bile unutturur. Unutulmak ne acı şeydir ki, unutulanın unutuluşuna ağlayışını kimse hatırlamaz. ‘Nisyan’dan unutuluştan çıkarıldık her birimiz. Yüzümüz gün yüzüne değeli, tenimiz güneşe erişeli beri unutulmaktan alındık, unutmaktan sakındık |
günün sözü
bi tanede ben ekleyeyim
Gittim geldim gördüm bişi anlamadım gitmedim görmedim o zaman gelememişte olurum karıştırdım durun düzeltecem |
günün sözü
bitanede ben ekleyeyim
kadir berat tır adım içim kıpırr kıpırr akpartiforuma girincee atar kalbim pırr pırr :D :D :D :D :-X :D |
günün sözü
Alıntı:
|
günün sözü
"UNUTMAK NE DERİN ŞEYDİR Kİ, unutanlara unutuşlarını bile unutturur. Unutulmak ne acı şeydir ki, unutulanın unutuluşuna ağlayışını kimse hatırlamaz. |
günün sözü
tamam düzelttim
ne gittim nede gördüm ama biliyorum ki orası hem güzel hemde çirkin galiba oldu |
günün sözü
Alıntı:
|
günün sözü
Bilgi cesaret verir, cehalet küstahlık. |
günün sözü
Temsilde inkıtânın muhataplarda ve arkadan gelenlerde teşettüt-ü ârâya (fikir dağınıklığına) sebebiyet vereceği unutulmamalıdır. |
günün sözü
Bir çivi yüzünden bir nal,bir nal yüzünden bir at,bir at yüzünden de bir atlı gidiverir. |
günün sözü
Göklere giden yolu bulmak isteyenler,ALLAH'ın Elçisinin(s.a.v)yerdeki ayak izlerini takip etsin.
|
günün sözü
Yapamadım,olmuyor,bu sefer de
Ya yolu bilmiyorum Yada davet bekliyorum |
günün sözü
...Aramadıkça bulamazsın-Âşığın kârı da budur; Sen kör oldukça O'nu arayamazsın ki bulasın.. (Mevlana) |
günün sözü
en uzak mesafe ne Afrika'dir,
ne Çin, ne Hindistan, ne seyyareler ne de yıldızlar geceleri ısıldayan... en uzak mesafe iki kafa arasindaki mesafedir birbirini anlamayan. . . Can DÜNDAR |
All times are GMT +3. The time now is 02:40. |