![]() |
..::Günün Sözü::..
Ne yana dönersen dön orada ALLAHI görürsün...
|
MURPY KANUNLARINDAN
En yakında oturanlar,hep geç kalırlar. |
Doğruluk sonsuzluğun güneşidir nasıl olsa doğar [/b] :-*
|
Âşık sadece sever, o sevmeyi sever ve “Seni seviyorum” demeyi sever. Âşık aşka âşıktır, âşık aslında Sana âşıktır. Aşk tektir, bende tek Seni sevdim kulun zatında. |
yamuk bakan kimse, hakikati göremez.
|
"Canında bir can var, o canı ara. :-[Beden dağında bir mücevher var, mücevherin madenini ara... Yürüyüp giden sûfî gücün yeterse ara; ama dışarıda değil, aradığını kendinde ara..." Hz. Mevlana... |
Ben, bir dağım, sesim, sözüm, yârin sadasıdır, yârin sözüdür. Ben bir resmim, benim ressamım o güzeldir. Sen sanıyorsun ki, konuştuğum zaman ağzımdan çıkan sözler, benim sözümdür Hayır; anahtar kilide sokulur da açılırken ses çıkarır ya, işte, benim sözlerim böyledir. |
ALLAH DEMEK ANLAM DEMEK.
m.islamoğlu hocam. |
DUNYADIR NE OLACAGI BELLI OLMAZ SEVDADIR NEREYE VARACAGI ANLASILMAZ UMUTTUR YA TUTMAZ INSANDIR COK YASAYAMAZ AMA SEVILEN SEN I SEN DEGERINI HESAPLANAMAZ..
|
[b]ya göründüğün gibi ol...yada olduğun gibi görün
|
Perde arkasına gizlenmiş olan o sevgilinin canına, başına and olsun ki, sevgiliyi bizden saklayan, bize göstermeyen bu perde, perde değildir! aslında yar, perde arkasında değildir, perde yırtılmıştır. Sevgili, ister perde arkasında olsun, ister perdeyi yırtıp görünsün, sen, onun niyaz kapısını çal, yalvar, yakar, şunu iyi bil ki, sevgilinin kapısı, onu senin gözünden gizleyen perdelerin arkasındadır. Mevlana H.z |
"VİCDAN SAHİBİ KISIK SESLİDİR."
|
İnsanlığın yüzyıllardır öğrendikleri sonsuz uzunluktaki bir kumsalın tek bir kum taneciğinden daha fazla değildir.
(Ixelias) |
Bir müslüman için en büyük hata, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmasıdır.
|
bir ideal uğruna ölmek zor değildir, yeter ki ne için öleceğimizi bilelim :-*
|
ALİMİN HER BİR KELAMI LALÜ MERCAN İNCİDİR CAHİLİN HER BİR KELAMI GÜNDE BİN CAN İNCİTİR |
|
öℓмєк ∂єğιℓ∂ιя öмяüмüzüη єη ƒє¢ι ιşι, мüşкιℓ вυ∂υя кι , öℓмє∂єη єννєℓ öℓüя кιşι ....
уαнуα кємαℓ вєуαтℓι ... |
Ya İslam'da erirsin, Ya inkarda çürürsün,
Yol mezarda bitmiyor; girdiğinde görürsün.....!!! Bişr-i Hafi hz. |
Benim cennetim bana bakan gözlerindir . . .
|
cesaretin bittiği yerde esaret başlar.
|
|
İnsanlığın yüzyıllardır öğrendikleri, sonsuz uzunluktaki bir kumsalın tek bir kum taneciğinden daha fazla değildir.
|
birgün gelecek bir gün kalacak!!!
|
Hiç bir kalbe kapısı kırılarak girilemez.Ahlâk ve Zerafet bütün gönül gümrüklerinde geçerli pasaporttur.
|
Dünle beraber gitti düne ait ne varsa,
Bugün yeni şeyler söylemek gerek. MEVLANA |
[color=blue]Gerçek bir arkadaş, iki gövdede yaşayan tek bir ruhtur. |
NEREYE GİTTİĞİNİ BİLEN KİŞİYE YOL VERMEK İÇİN DÜNYA BİR YANA ÇEKİLİR. DAVİD STARR JORDON |
Ben sana nasıl küseyim İstanbul üstüme düşer . . . :'(
|
"Herşeyi maddede arayanların akılları gözlerindedir . Göz ise maneviyatta kördür ! "
Bediuzzaman Said Nursi |
sevmek çay sevilmek şeker; bizim gibi garipler çayı şekersiz içer............
|
"Gerçek sevgi"Sevdiğin sana haydi...! dediğinde nereye diye sormamaktır.Kalıp peşinden ardınca gitmektir.
|
Kalp sevmekten yorulmaz sevene sebep sorulmaz Hz. MEVLANA |
“Alimin ölümü alemin ölümü gibidir.” ;)
|
suskunlugum asaletimdendir, her söze verilecek bir cevabım var... lakin önce lafa bakarım lafmı diye sonra söleyene bakarım ADAMMI dıye!!!! |
damüstünde saksagan vur beline kazmayi ;D ;D ;D
|
bugun duydugum en guzel soz 'ak parti kapatılmıyor'..... :)
|
Alıntı:
|
“Hiçbir bela mı var ki gönül ânı bilmeye Seyyâh-ı bîkarârın olur âşinâsı çok” Güzelden güzele, emelden emele gezip tozan gönlümün bilmediği, tatmadığı bela mı kaldı? Çok gezenin çok tanıdığı olur, derler; ben de onlara benzedim… |
makaram sarı bağlar kız söyler gelin ağlar ;D
|
All times are GMT +3. The time now is 16:47. |