![]() |
..::Günün Sözü::..
“Tutkularınız; bileğinize kelepçe,boynunuza zincir,ayağınıza prangadır.”
“Tutku tutuklar,sevgi azad eder,özgür bırakır.” m.islamoğlu |
Leyla'nın aşkı unutturacaksa Mevla'yı Mevla'nın yolunda unuturum Leyla'yı...(çok beğendim)
|
Alıntı:
|
“Eğer bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.” |
"Ey ateşten ve azaptan korkan gönül !
Sakın haset etme !...." |
Amelsiz CENNET istemek, günahlardan bir günahtır,
Sebepsiz ŞEFAAT beklemek, bir nevi aldanmaktır. İtaat edilmeyen ZATTAN, Rahmet dilemek ise, CEHALET ve AHMAKLIKTIR Şehir İbni Havşeb |
Bu üç damla azizdir, bu üç damlanın karıştığı şeyde azizdir. Neyin uğrunda olursa olsun, samimi olarak bir dava uğruna dökülen kanların karşılıksız kaldığı görülmemiş. Ter de öyle. Kim çalışarak ter dökmüş de karşılığını almamış. Gözyaşı da öyle. Zulme uğramış birinden dökülüyorsa o damla, düştüğü yeri yakacaktır. Bu üç damla bedeldir; bu bedel ödendiği zaman elde edilen şey meşrulaşır.
Kan, toprağın; ter, ekmeğin; gözyaşı, yüreğin bereketidir. Mustafa islamoğlu |
Ölüm Allahın Emride Şu Ayrılık Olmasaydı!!!!
|
İnsanların çoğu kaybetmekten korktuğu için, sevmekten korkuyor. Sevilmekten korkuyor, kendisini sevilmeye layık görmediği için. Düşünmekten korkuyor, sorumluluk getireceği için. Konuşmaktan korkuyor, eleştirilmekten korktuğu için. Duygularını ifade etmekten korkuyor, reddedilmekten korktuğu için. Yaşlanmaktan korkuyor, gençliğinin kıymetini bilmediği için. Unutulmaktan korkuyor, dünyaya iyi bir şey vermediği için. Ve ölmekten korkuyor aslında yaşamayı bilmediği için. W.SHAKESPEARE |
''Ve ölmekten korkuyor aslında yaşamayı bilmediği için.''
''Erdemsiz insanlar ölmekten her zaman korkarlar.'' |
“Fakr u zarûret içinde boğulan gönüller, dumanla dolu bir eve benzer. Sen onların derdini dinlemek ve o derde dermân olmak sûretiyle o dumanlı eve bir pencere aç ki, onun dumanı çekilsin ve senin de kalbin rakîkleşip rûhun incelsin!.." Hz. Mevlâna Celaleddin-i Rumî (k.s.) |
Üslûb-i beyan,
Ayniyle insan. |
Seviyorum sevmenin acı verdiğini Her sevenin sevilmediği bile bile ... Ama yine de bir umut taşıyorum .Belki seven sevilir diye.
|
BuGüNü yaşıyorsam yarının seni bana getireceğine inandığım içindir....
|
"Sahip olmadığı şeylere üzülmeyen, sahip olduklarına sevinen insan, akıllı bir insandır."
Epictetus |
“Yaşadığım öyle acılar var ki, Yusuf misali hakikati ortaya çıkardıktan sonra mı müsebbiblerini bağışlamalıyım, yoksa Yakub misali “Ben üzüntümü yalnız Allah’a şikâyet ediyorum” deyip yaşadıklarımı şimdiden unutup gitmeli miyim; hâlâ karar verebilmiş değilim.”
Metin Karabaşoğlu |
ölüm gibi vefasızlığında derecesi yoktur
|
Ey akıl başımı terk et ; Zira AŞK geldi !!!
|
Allah'tan başka hiçbir şeyi olmayan ben; Allah'tan başka her şeyi olan insanlara acırım.
(Konfiçyüs) |
Alıntı:
|
En büyük başarı hiç düşmemek değil...Her düşüşün sonunda kalkıp yola devam edebilmektir |
[size=10pt]Bu dünya çalışma yeridir. Ücret alınacak yer, ahirettir.
İMAM-I RABBANi (R.A)[/size] |
müslüman genç bir fetih işçisidir bir insan kazanmanın bir alemi kazanmak kadar degerli oldugunu bilir bunun için işten kaçmaz yük alır yük almaz |
"Gelen vurdu giden vurdu" diye yakınmayı bırak !
Düşmüş ve kalkamıyorsan, bari içinde AĞAYA KALK ! |
AZ LaF ÇoK İşŞş ;)
|
Bizi güçlü yapan yediklerimiz değil,
hazmettiklerimizdir. Bizi zengin yapan kazandıklarımız değil, muhafaza ettiklerimizdir. Bizi bilgili yapan okuduklarımız değil, kafamıza yerleştirdiklerimizdir |
Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.
(N. F. Kısakürek) |
Cenâb-ı Hak büyük mükafâtlar lutfedeceği insanları elli defa feleğin çemberinden geçirir.
Önemli olan şartlar ne olursa olsun tavır değiştirmemek ve sâbit kadem olmaktır. |
Mutlu iken söz verme. Üzgünsen cevap verme. Öfkeliysen karar verme. |
Açık kalple konuşan düşman, içinden pazarlıklı dosttan daha iyidir.
Hz. Ali (r.a.) |
Mü’minin şiârı, oturup bahtına ağlamak değil, bahtını aydınlatmaya çalışmaktır.
|
Doğrular yalanlarla temsil edilemez. Onun için ne kadar yüce hakikatleri temsil ettiğimizin ve davranışlarımızın da ne ölçüde müstakim olduğunun farkında olmalıyız. |
Şerefle bitirilmesi gereken en ağır görev HAYAT tır!!!!
|
insan dostu için yaptıklarını mecbur olmadıkça açıklamaz,
siz farketmeden kimbilir sizin için neler yaptılar. (sadece sizin için ) |
KESKIN KILIC YUMUSAK IPEGI KESMEZ
MEVLANA |
Gevşemeyin,üzülmeyin,eğer hakikaten inanıyorsanız,muhakkak üstün olan sizsiniz
|
Dunyada ve ahirette yanmanin yolu plajlardan gecer. Hekimoglu Ismail
|
Ya oldugun gibi görün, ya göründüğün gibi ol (Mevlana)
|
İnsanlar, çabuk yükselenlere değer verirler; hiçbir şey toz ve tüy kadar çabuk yükselmez.. |
^^^Sinek küçüktür mide bulandırır!!!!!!^^^^
|
All times are GMT +3. The time now is 03:40. |