Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Tartışıyorum..TRT'nin Bir Kanalı Kürtçe Yayına Açılacak (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=20602)

tayyipleyiz 06-01-2008 17:39

Tartışıyorum..TRT'nin Bir Kanalı Kürtçe Yayına Açılacak

Çok kültürlülükten korkmak, kazanma kuşağında kaybetmeye Rıza göstermektedir. İnsanların benliğine gem vurucu her atılım geri teper. Özgürlük iradeye kazandırılabilmeli ki;sağlayana aidiyet hissettirebilsin .

Çok seslilik zaten vardı. Bunun devlet eliyle yapılması kucaklayıcı tavırın reel ifadesi olsagerek. :)

politikaci 06-01-2008 17:39

Alıntı:

Katil Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

politikaci Nickli Üyeden Alıntı
Buranın resmi dili TÜRKÇEDİR anayasamızdada resmi dil TÜRKÇE yazıyor... ben doğru bulmuyorum türkiyede yaşayacaksan türkçe konuşucaksın yada beğenmessen gidiceksin

Yorum yazmıyorum!

Biliyorumki yorum yazarsam öyle bi yazarımki bir daha bu foruma bile uğramazsınız!

Ve yazdıklarınızada dikkat edin!

Irkçılığın gereği yok!

orda ırkçı bir anlamı nerden çıkardınız bunu anlayamadım..anayasamızda resmi dil türkçe yazıyordur.kürt türk ayrımı yapan sizsiniz kürtlerde türkiye vatandaşı olduğu için türkçe konuşmalıdırlar..görende ırkçılık yaptık sanıcak ayrım çıkarıyorsunuz siz aslında burda ..

tayyipleyiz 06-01-2008 17:42

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Buranın resmi dili TÜRKÇEDİR anayasamızdada resmi dil TÜRKÇE yazıyor... ben doğru bulmuyorum türkiyede yaşayacaksan türkçe konuşucaksın yada beğenmessen gidiceksin

Yorum yazmıyorum!

Biliyorumki yorum yazarsam öyle bi yazarımki bir daha bu foruma bile uğramazsınız!

Irkçılığın gereği yok!

orda ırkçı bir anlamı nerden çıkardınız bunu anlayamadım..anayasamızda resmi dil türkçe yazıyordur.kürt türk ayrımı yapan sizsiniz kürtlerde türkiye vatandaşı olduğu için türkçe konuşmalıdırlar..görende ırkçılık yaptık sanıcak ayrım çıkarıyorsunuz siz aslında burda ..

Bu söylemlere gerek yok bence. Kimse kimseyi ötekileştirmemeli. Bu güne dek kardeşçe yaşamış halklar birbirini asla "başka" diye nitelendirmedi. Yapılanlar bazı çevrelerin kasıtlı tavırları.

Kırıcı olmak sanki bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. :)

politikaci 06-01-2008 17:44

örnek şimdi bu bir kürtçe konuşmaya açılımdır . mesela oldu diyelim izin verildi bu izmirde bile başlıcak bu dil yaygınlaşıcak ve ülke bu sefer felaket bir şekilde ikiye bölüncek benim yorumum ırkçı bir anlam taşımıyor ayrımcılığın önüne geçmek isteriz

YavuzSultanSelim 06-01-2008 17:48

ben destekliyorum bu kanalı

tayyipleyiz 06-01-2008 17:48

Alıntı:

örnek şimdi bu bir kürtçe konuşmaya açılımdır . mesela oldu diyelim izin verildi bu izmirde bile başlıcak bu dil yaygınlaşıcak ve ülke bu sefer felaket bir şekilde ikiye bölüncek benim yorumum ırkçı bir anlam taşımıyor ayrımcılığın önüne geçmek isteriz

Bir Türk niye türkçe konuşursa, kürtte onun için konuşur. Türk, anadili var iken Kürtçe konuşmak niye istesin. Öğrensin, artı olur ancak , yaygınlaşma tarafında tez geçerliliği olmayan nitelik kazanıyor.

Irkçılığa hiç girme bu konu ile alakası bile yok. MHP söylemelri gibi geldi bana ... :)

politikaci 06-01-2008 17:50

Alıntı:

tayyipleyiz Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Bir Türk niye türkçe konuşursa, kürtte onun için konuşur. Türk, anadili var iken Kürtçe konuşmak niye istesin. Öğrensin, artı olur ancak , yaygınlaşma tarafında tez geçerliliği olmayan nitelik kazanıyor.

Irkçılığa hiç girme bu konu ile alakası bile yok. MHP söylemelri gibi geldi bana ... :)

hayır arkadaş bana ırkçı dedi onun için söyliyorum ..

YavuzSultanSelim 06-01-2008 17:51

zamanında Doğu'daki Kürt asıllı vatandaşlarımıza ilgi gösterilmediği için şu an da terörle bu kadar çok uğraşıyoruz

YavuzSultanSelim 06-01-2008 17:51

Alıntı:

akgenc_afyon Nickli Üyeden Alıntı
bizim genclerin yarısı desteklemiyor hatta büyük tepki gösteriyor diyebilirim :-\

o sizin gençlerin sorunu. Bunu desteklemeyenlerin neden desteklemediğini çok merak ediyorum

Katil 06-01-2008 17:52

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Yorum yazmıyorum!

Irkçılığın gereği yok!

Resmi dil nedir?

Bu kavramı açın önce!

Resmi dil devlet işlerinde kullanılan ve devletin kullanılmasını önerdiği ancak zorunlu kılmadığı dildir!

Bütün resmi işlemlerde bu geçerlidir!

Türk kürt ayrımı yapmıyorum diyipde "beğenmeyen çekip gider" gibisinden zırvalarınızı kendinize saklayınız!

Bana göre bu adım öyle bir adımdırki, sınır ötesi operasyonlarında ilerisinde çok geç kalmış bir adımdır!

TRT yi izlemeyipde ROJ TV Propagandalarınımı izlesinler!

Hiçbir gün aklınıza geldimi kürt sitelerine bakmak? Neler yazılıyormuş demek!

Buyrun size bugünkü manşetlerden birkaç başlık sunayım:

AKP Yahudi kökenlidir!

Kürtler büyük bir güçtür!

KÜRT TARİHİNDE BÜYÜK BİR KUMANDAN VE ÜNLÜ BİR DEVLET ADAMI

Bunlar sadece birkaçı!

Hergün ROJ TV ve diğerlerinde ne kadar propaganda yapıldığını bilemezsiniz!

O kanalı kapatmaktansa izlettirmeyip kendi kanalını kurup "gerçekleri" anlatmak daha yeğdir!

Bizim anayasamızda resmi dil türkçe yazıyormuş!

Yemişim anayasayı!

All times are GMT +3. The time now is 01:48.