Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dil-Dil Bilimi-Dil Bilgisi (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=225)
-   -   Türkçe Seviye Tespit Merkezi - Soru-Cevap Oyunu (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=9896)

GÜLseven 10-06-2007 11:58

Türkçe Dilbilgisi Seviye Tespit Merkezi - ( Soru-Cevap Oyunu )

cevap "a" dır çünkü ses düşmesi olmamıştır bu yüzden ayrı yazılmalıdır(terk etmek)

Mu-Alim 10-06-2007 12:25

Alıntı:

GÜLseven Nickli Üyeden Alıntı
cevap "a" dır çünkü ses düşmesi olmamıştır bu yüzden ayrı yazılmalıdır(terk etmek)

Tebrikler...Çok güzel bir açıklama ile gelen çok doğru bir cevap...Hemen veriyorum +1'ini üstadım...

GÜLseven 10-06-2007 12:30

Alıntı:

AKtunaHAN Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Tebrikler...Çok güzel bir açıklama ile gelen çok doğru bir cevap...Hemen veriyorum +1'ini üstadım...

Rica ederim beğeniden ziyade sizin bu bölümü açmanız ve bu güzel soruları sormanız çok güzel...

Mu-Alim 10-06-2007 12:33

Açtık açmasına da devam ettiremiyoruz sağlıklı bir şekilde be hocam...Çok özür diliyorum başta sen olmak üzere ( bu yarışmanın müdavimi olduğun için ) tüm üyelerden sürekli etkin olamadığım için...Sağ olsun Bennur da olmasa hiç yürümeyecekti...

GÜLseven 10-06-2007 12:36

Alıntı:

Açtık açmasına da devam ettiremiyoruz sağlıklı bir şekilde be hocam...Çok özür diliyorum başta sen olmak üzere ( bu yarışmanın müdavimi olduğun için ) tüm üyelerden sürekli etkin olamadığım için...Sağ olsun Bennur da olmasa hiç yürümeyecekti...

Önemli değil tabiki(bu arada ismim berna) ara sıra uğrasanızda yeter.Yeterki uğrayın...Bize de mazur görmek düşer Tunahan...

Mu-Alim 10-06-2007 12:45

Memnun oldum Berna...Tanışmamızın şerefine bir soru... (:

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlatım bozukluğu yoktur?

a) Ak_Saliha, yarın İstanbul'da hava sıcaklığının sıfırın altında -3 derece olacağını söyledi.
b) Ak_Mavish, Ak_Zeinebu ile beraber yürüttüğü projeden ayrılacağını söyledi.
c) Aksa-34, Eylül ayının en iyi üyesi anketinde dereceye giren arkadaşlarımızdan biri.
d) Kuşlar, kış mevsiminin yaklaşmasıyla sıcak ülkelere göç etmeye başladılar.
e) KARAHANLI'dan beni aramasını ya da ileti göndermesini istedim.

GÜLseven 10-06-2007 12:51

hemen söylüyorum "e" şıkkı dolaylı tümleç eksikliğinden ("bana ileti....") olacaktı ;)

Mu-Alim 10-06-2007 12:54

Alıntı:

hemen söylüyorum "e" şıkkı dolaylı tümleç eksikliğinden ("bana ileti....") olacaktı ;)

Malesef yanlış cevap...Anlatım bozukluğu olmayan seçeneği arıyoruz,dikkatini çekerim ;)

GÜLseven 10-06-2007 12:59

Alıntı:

Alıntı:

Malesef yanlış cevap...Anlatım bozukluğu olmayan seçeneği arıyoruz,dikkatini çekerim ;)

yaa doğru soruyu yanlış okumuşum o zaman "d" dir ::)

Mu-Alim 10-06-2007 13:01

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

yaa doğru soruyu yanlış okumuşum o zaman "d" dir ::)

Malesef yine yanlış cevap Berna...

All times are GMT +3. The time now is 18:53.