![]() |
---Merak ilmin hocasıdır.---
|
'Konuşmak susmanın kokusudur.
Ya sus git,ya da konuş gel! Ortalarda kalma!' Özdemir Asaf |
'Konuşmak susmanın kokusudur.
Ya sus git,ya da konuş gel! Ortalarda kalma!' Özdemir Asaf |
İsa aleyhisselam isteklerden, beden eşeğinin arzularından kurtulunca, duası kabul edildi! Sen de nefsanî isteklerden temizlen, elini yıka! Çünkü gökyüzünden manevî yemeklerle dolu sofra geldi! Hz. Mevlâna Celaleddin-i Rumî (k.s.) |
Kabrinde ne hasır var ne kilim;
Sen oturdun seyrediyorsun filim.. Mahmud Ustaosmaoğlu.. |
Az anlamak Ters anlamaktan iyidir :)
|
bedava peynir sadece fare kapanında olur..
|
Allahım dünya üzerinde bir evim olmadı
Yedi bahçeli cennetinden bir köşk isterim! |
Ey nefis! böyle ebleh olmamak istersen; Allah nâmına ver, Allah nâmına al, Allah namına başla, Allah nâmına işle. Vesselâm.
|
Vicdan asıl itibarıyla çok geniştir ama kötü ahlak, insanda darlık hasıl eder. Vicdan, cehalet, kibir, gurur, bencillik, kıskançlık gibi fenalıklar sebebiyle daralır, büzüşür ve bir hodgâmlık dehlizine dönüşür.
|
Yağmursuz bir ülkenin toprağı verimli olamaz
|
Aynadaki sureti kendin sanıp böbürlenme.
Aynadaki sureti kendin sanıp küfretme. Suret, zamanın oyuncağıdır... |
AKILLI ADAMIN AKLA İHTİYACI YOKTUR, APTALSA ZATEN ANLAMAZ!..
|
BÜYÜK DÜŞÜN, BÜYÜK KONUŞMA!..
|
Aaah!Bunu dün başbakan söyledi ancak şimdi yazmak isterim:)
CHP'liler meclisten çıkarken onlara: "Bunların meseleleri konuşmaya tahammülü yok.Bunlar izleyici trübünlerini provake edenlerdir.Bunların zihniyeti budur.Bunlar bu!" "Siz gidin ben burda grubum ve kalanlarla daha rahat konuşurum." DEDİ! Helal olsun be! |
BUNLAR BU!
|
Zaman gösterdiki ki Cennet Ucuz değil...
Cehennem dahi Lüzumsuz değil...!!! Bediiüzzaman... |
Başbakan Malatya'da yaptığı konuşmada Devlet Bahçeli'ye atfen:
"Dağa çıkarız diyorlar.Çıksınlar.Bakalım kaç kişi gidecek arkalarından!" Dedi:w: HARİKA BİR ADAM YA! "BUNLAR BU"DA DEMİŞTİ;D |
Söyleye söyleye dilde tüy bitti, bunların anlama mekanizması tersine işliyor!
|
Tüm gerçekler üç saçmadan geçer. Önce alaya alınırlar; sonra kendilerine şiddetle karşı çıkılır; ve son olarak ise doğruluklarının çok açık olduğu ilan edilir.
|
"Her Satır, 'Sadr' da Mayalanır (!) (...)
..ve 'Sadr', Her Satır(ın)da Maşuk(ğ)una Müştaktır (...)" |
Küçük insanların gölgelerinin uzun olduğu yerlerde;
Güneş batmak üzeredir... ( Chp kaleleri... ) Hepinizi çökerteceğiz inşAllah... İNADINA TAYYİP!!! |
"Rüzgar esmeyince dal sallanmaz, Allah demeyince kalp uyanmazmış" |
"Rabbim, istemeyi istemek kadar, istememeyi istemek de zor.
Biliyorum ki katından bir koruma dökülmezse varlığıma, nefsimin altından kalkamam. Son hızla aşağı doğru ilerleyen bir teknenin içinde yukarı doğru koşarak bahr-i ummanıaşamam. Benim tedbîrimsenintakdîrinden küçüktür"! |
HERKES KENDİ ATEŞİNİ BAŞKALARININ CEHENNEMİNDE SINAR.
|
/..Seni seviyorum ;belki kötürümsü bir hastalığa yakalanan bir hastanın hergün dirhem dirhem eriyip gittiği gibi hergün eriyip gittiğim anlarda, uzakta olsanda varlığının düşüne dalıp ; küçük bir serçe kuşunun her su içişinde, başını semaya kaldırıp rabbine şükredişi gibi varlığına ,acına ,hasretine herdefasında şükretmekteyim inan../
|
Yumuşak başlıysam kim demiş uysal koyunum..
R.Tayyip ERDOĞAN |
Türkiyeye çok dua etmek lazım...O bizim ülkemiz.Orası mekke ve medineden sonra şam ve bağdat dahil dünyanın en kutsal yeridir....***
|
Karalama tarihle bir yere varılamaz.Hele mazisini,bugünkü siyasi çekişmelerinde ''cephane'' yapanların,kendilerinin ve ülkelerinin geleceğine ne katkısı olabilir.
|
ak günler, ak parti ile .kara günler diğer partiler ile...
ak ve aydınlık istiyorsan gel ak partiye... |
Elif olmak zordur.çünkü Elif olmak yuvarlak bir dünyada dik durmanın,dik ve önde,belki acıyla ama vazgeçmeden durmanın, dünya ne kadar dönerse dönsün olduğu yerde kalmanın adıdır Elif olmak.
|
Hanım ampul patladı değiştiri ver denizcim sen değiştir hayır ben değişmem ben deniz baykal akpartili değilim eşim değişmezsen hepten karanlık kalırırz hanım bizler saten karanlıklar içinde calıştık
|
Okunacak kısa bir sûrenin, Varılacak secdelerin, Birkaç kuruş bile olsa sadakanın, Bir kap yemeğin, Bir bardak suyun Yüreğin en içten sızılarıyla yapılan bir satır duanın, Hatta içten bir tebessümün karşılığı; BELKİ DE BİR ÖMÜRDÜR..
|
Afrikada her sabah bir ceylan uyanır,en hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini;yoksa öleceğini bilir.Afrikada her sabah bir aslan uyanır,en yavaş ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini yoksa aç kalacağını bilir.Aslan yada ceylan olmanızın bir önemi yoktur.Yeterki güneş doğduğunda koşmak zorunda olduğunuzu bilin
|
Bildiklerini paylaşmadıktan sonra herşeyi bilsen ne olur...???
|
İnsan inandığı şeyler uğruna muhteşem hatalar yapabilir!
|
Oğulcuğum!Konuştuğum için pişman olmuşumdur ama,sustuğum için asla pişman olmadım...(Lokman Hekim)
|
Kapanır ise bir kapı,ne kapılar açar MEVLA,
tevekkül et yeme kaygı işini hoş yapar MEVLA... Ahmet KUDDÛSİ |
Kendin İçin Yaşamalısın Herşeyden Önce, Yoksa başkalarının dünyasında Bir Figüran Olursun Sadece...
|
başkasına yar oldu eller bahtiyar oldu ...
|
All times are GMT +3. The time now is 10:35. |