![]() |
Konuyu açmamdaki en büyk sebep ölüye saygı duyulması yani adam gayrimüslimdir elbetki bu adama rahmet okunmaz ama ne derece saygı duyarsınız...konunun içeriği bu. Arkadaşlarım gayet güzel açıklamlarını yapmışlar teş.ederim...
|
Alıntı:
hocamızın birisi anlatmıştı... |
Alıntı:
Noluyor böyle iftira felan neresinde bunu iftira yavaş olun arkadaşlar olmuyor böyle... |
Alıntı:
Olurmu arkadaşım ayetin hangi olaydan sonra indiğine bakılarak tefsir yapılır... |
Alıntı:
Dikkatinizi celbederimki benim size iftira şeklinde bir ithamım olmadı.. Hatta yukarıdaki mesajlarımı dikkatle irdelerseniz bunun iftira olarak nitelendirilemeyeceğini söylemiştim zaten. Sadece tam bilmediğiniz bir hususta yorumda bulundunuz. Bende onu açıklığa kavuşturdum =) |
Alıntı:
arkadaşım yazdığımda kötü bişey yokki peygamberimizinde zelleleri olmuştur ve rabbim vahiyle uyarmıştır.... mesela bir keresinde bal şerbeti içmiş ve o yüzden uyuya kalmış ve normald eşlerinin hr gün nirisinin evine gidermiş o gün gidememiş ve eşleri arasında haksızlık yaptığını düşünerek bundan sonra bal şerbeti kendime haram demiş ve rabbim ancak haramları biz belirleriz diye ayet göndermiş...... |
Alıntı:
Güzel kardeşim. İyi hoş diyorsun, hatta doğru diyorsunda bunun konumuz ile ilgisi ne? =) Bak ben seni savunmak bâbında ne yazmışım? Alıntı:
Müsle yapılmıştır. Yani bazı kimselerin elleri, ayakları ve burunları kesilmiş gözleri çıkartılmıştır. Burasını inkar etmiyoruz. Ancak bu senin demek istediğin gibi 40 ölüye asla yapılmamıştır. Müsle zaten ölülere değil, dirilere yapılır. Ölülere kesinlikle dokunulmaz dinimizde. Ki bu kesilme işlemleri cesetlere zarar verenlere uygulanmıştır. Yani cesetler korunmuştur. Bu da dinimizin bu hususta ne denli hassas olduğunu gösteriyor. Sencede öyle değilmi? =) Konu ise ölülere ne şekilde muamele edileceği olduğundan senin verdiğin misâl biraz alakasız kaldı =) Sadece antiparantez olarak bilmeyenler-eksik bilenler bilgilendi. Tümü bu kadar =) Kalasın sağlıcakla. |
"Ölen zaten ölmüş, cesede nasıl davranıldığı ne fark eder" şıkkını işaretledim.
Ancak bu şıkkı işaretlememin içeriği "yaşarken söylemeyemediğin sözleri,ölünün arkasından söyleme" saygı anlayışı kapsar. Ama en güncel örnek olarak Anıtkabirde olduğu gibi Atatürk'e bile yararı olmayan ve "saygı kavramınıda abartan" bir düşünüş sitline göre bu şıkda haklıyım. |
Alıntı:
sonraki yazdığımın bir alakası yok konuyla biliyorum ama ben yani başka konulardada peygamberimizin uyarıldığını söylemek anlatmak için yazdım... |
sizde çirkin bir iddia demişiniz ilk yazınızda çirkinlik neresinde???
|
All times are GMT +3. The time now is 16:17. |