Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Hayata Dair Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=322)
-   -   Gayrimüslim Arkadaşınız Oldu Mu? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=116296)

Feride 09-18-2009 19:12

Alıntı:

dilemma Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 668640)
Bu kötü bir bakış açısı.
Allah korkusu olmayan insanlar olduğnu nerden biliyoruz?
Sonuçta Tanrı inancı var.
Dinlerin hemen hemen hepsinde iyiliğe övgü var.

Dilemma bu görüşün son derece tehlike arz ediyor.

Neredeyse islam dini ile diğer dinleri aynı kefeye koyacaksın (haşa)

Kesinlikle katılmak mümkün değil..!

menes 09-18-2009 19:16

Alıntı:

dilemma Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 668640)
Bu kötü bir bakış açısı.
Allah korkusu olmayan insanlar olduğnu nerden biliyoruz?
Sonuçta Tanrı inancı var.
Dinlerin hemen hemen hepsinde iyiliğe övgü var.

dilemma abi/abla ben sana katılıyorum.Senin ne kastetiğini de anlıyorum.

menes 09-18-2009 19:21

Komşu gayr-i müslim dahi olsa yine komsuluk hakki vardir. Müslüman olursa iki kat hakki vardir, bir de akraba ise üç kat hakki olmus olur. Dolayisiyla komsularimizla iyi geçinmeye,herhangi bir yardima ihtiyaçlari oldugu zaman onlarin yaninda yer almaya çalismaliyiz.
Onlarin sevinç ve üzüntülerini paylasmaliyiz. Ne demisler Komsu komsunun külüne muhtaçtir.

Mustafa Karataş Hoca'nın sitesinden alıntıdır.

Eşref 09-18-2009 19:53

Benim üniversite de hocam vardı. Kendisi ateistti. 30 kişilik sınıfta ve okulda kimseyle anlaşamayan, içe kapanık bir insandı. Nedendir bilinmez ama üniversitede konuştuğu iki kişi vardı; biri asistanı diğeri de ben.

Kendisinin odasına sık sık giderdim. Ama açıkçası dini mevzuları konuşmazdık. Fakat düşünce yapısı "görmediğime inanmam" şeklindeydi. Dini, insanlar için gerekli bir oyun gibi görürdü.

Eşref 09-18-2009 19:57

Tartışma konusunda kısa konuşacağım, ehl-i kitap sahipleriyle dostluk kurmam sadece arkadaş olurum. (O da şahsiyeti iyiyse) Haramlar dışında onlarla yiyip içebilirim. Ehl-i kitap sahibi olmayanların yemeklerini yemem, içtiklerini içmem.

Ruh-i zar 09-18-2009 20:59

Oldu...
İyi ki de olmuş kendimin farkına varmamı sağladı...
Aklına takılan şeyleri sorardı samimiyetinden...
Bi kısmına cevap veremeyişimdi beni de kendime getiren...
İyi ki yakın bulupta sormuştu zamanında bi çok şeyi...
Art niyetsiz olduğu inancıyla yaklaştım hep öyleymişte zaten...
Şuanda müslüman...
Azıcık katkım olduysa ne mutlu bana...

Rafugee 09-18-2009 21:20

oldu ama çok samimi bir arkadaşlık değildi..keşke samimi olsaydık da İslamı anlatma fırsatm olsaydı az da olsa...

nikel 09-18-2009 21:29

Evet var ve çoğumuzdan daha fazla insan.
Hem de her haliyle insan. Dinimize , dilimize , milliyetimize bizden daha fazla saygılı.
İnşaallah müslüman olur da , insanlık gerçek müslüman görür.

dytsyn elif 09-18-2009 22:13

olmadı ama olabilir.. sadece dinimiz adına bişeler söylemek açısından tabi dilimiz dönermi bilmem,çok isterim.. arkadaşımın böyle bir arkadaşı vardı ve çok uzun süre konuştular tartıştılar islamiyet adına..kendiside araştırıyormuş zaten sonunda çok çok güzel bir şey olmuş ki efendimiz(s.a.v) onu rüyasında islamiyete davet etmiş ve müslüman olmuş o sabah.. hala ağlar onu anlatırlek...

BlueMoon 09-18-2009 22:49

Alıntı:

dytsyn elif Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 668711)
olmadı ama olabilir.. sadece dinimiz adına bişeler söylemek açısından tabi dilimiz dönermi bilmem,çok isterim.. arkadaşımın böyle bir arkadaşı vardı ve çok uzun süre konuştular tartıştılar islamiyet adına..kendiside araştırıyormuş zaten sonunda çok çok güzel bir şey olmuş ki efendimiz(s.a.v) onu rüyasında islamiyete davet etmiş ve müslüman olmuş o sabah.. hala ağlar onu anlatırlek...

tabii önyargı ile yaklaşmamak gerek ama dost da olmamak gerek

gayrimüslümler ile aramızdaki ilişkilere bir seviye koymamız lazım

All times are GMT +3. The time now is 11:03.