Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Röportajlar (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=328)
-   -   *Feride* Çıldırırım namaz kılarım çıldırırım Leonard Cohen çalarım (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=119720)

ishakyilmaz 11-09-2009 13:10

''İnandığı Gibi Yaşamayı,kendi nefsine zor gören kişiler,zamanla yaşadıklarına inanmaya ve buna göre şekillenmeye çalışırlar''.Bu ve buna benzer olaylar tamamen bunun neticesi ile meydana gelen hadiselerdir!Allah'ın emir ve yasaklarını kendi görüş ve düşünce çerçeveleri ekseninde şekilendirme gafletinede düşmektedirler!Bu kaçınılmaz bir sondur,kıyamet alametlerindendir...Bu acı gerçeklerle imtihan olunmayı kendilerine güç-bela sayanlar,daha sonra itihal ve tutarsız fikirlerle kendilerini avutma yoluna girerler!Bu düşüncelerin sağlamasını yapmak içinde her türlü cambazlığı yapmaktadırlar.Bahsi geçen kadın çizmiş,çizdirtmiş olduğu!portre ile değişen dünya koşullarında muhafazakarlaşmanında şekil değiştirdiğini,değiştirmesi gerektiğini ucube aklı ile empoze etmeye kalkışmaktadır!Hamdolsun ki islam dinimizin geniş bir yelpazeye yayılmaktadır.Fakat bu demek değildir ki,her yol Parise çıkacaktır!?Dinimiz kolay,ve anlalşılması rahat bir dindir.Gaflette düşmüz bizlerin,çeşitli gafilliklerle dinimizi lekemeye hakkımız yoktur.Dinin hükümleri açık ve nettir.Lakin asla bu kadar basitte indirgenmemelidir!Her tarafımızı kurtların sardığı bir zamanda,bu kadar açık vermeye asla hakkımız olamaz!Bu röportajda hiçbir yanlış bulmazsanız dahil,''Ayşe Arman gibi şeytan yüzlü biri ile hemhal olmak başlı başına bir yanlıştır''!

Ömer Bekir 11-09-2009 14:01

Allah'ın emirleri,Resulullah(s.a.v)'in ve ashabının dışında bildirilenlerin dışında herşey haramdır..Ve İslam'ın emrinde bu bayanın"benim bu giyinmemde Allah'ın emrettiği tesettürdendir"dediği tesettür yoktur..Kur'an'ı kerimde geçen"cilbab",bayan'ın bütün vücudunu kapsayan bir örtü olduğu Ehl'i Sünnet bütün alimler tarafından açıklanmıştır..Bu bayanın'da kendi bildiğine fetva vermesi böylece itikad'â girmiş oluyor..İtikadi bozuk olan'da doğru yoldan sapmış oluyor..Bir şeyi yanlış bilmek farklıdır,uygulamamak farklıdır..Duyguseli kardeşimiz bunu belirtmiş açık olarak,buna çok güzel örnek vermiş..

Ve bu konunun gereğinden fazla tartışıldığını düşünüyorum..Bu şahıs bu kadar üstünde durulmaya layık olacak kadar değerli değildir..

Terennüm 11-09-2009 14:05

şahsen fikrimi sorarsanız tesettürsüz gezmesinden bu şekilde gezmesi daha uygundur.

Ak_Kelebek 11-09-2009 14:08

Aslında bulunduğumuz çevrede insanı kapanmaya özendiriyor yani bi yönden de iyilik yapmış olabilir genç bayanlara diye düşünyorum.Ben sadece giyim tarzını beğendiğim için yorum yapıyorum sadece buraya.Fikirleri beni çok da entere etmedi açıkcası.Çünkü islam dini apaçık ortadadır..Okadar çıldırmaya gerek yok ;)

Üç mevsim 11-09-2009 14:39

Bakın duyguseli benim orada belirttiklerim AK Parti felsefesinin temel dayanaklarına örneklerdir. Dine dair söylediklerim ise burada örneklerini bariz olarak gördüğümüz mürtedciler içindir. Yani AK Parti felsefesinden yeterince nasiplenilemediğini söyleyerek dine dair de "insan" dayatmacılığına karşı çıkıyorum.

Bu bayanı eleştirip giyim tarzının kendisinin hoşuna gitmediğini söyleyen olabilir. Ama bu bayanın örtünmesinin İslam'a aykırı olduğunu söyleyenlere kızarım.. Dini kendine göre yorumlayıp nefsine göre örtünmesi demişsiniz.. Ne demektir Allah aşkına bu. Allah (c.c) örtünmenin sınırlarını belirledikten sonra herhangi bir örtünme biçiminden bahsetmemiştir. Vücut hatlarını belirginleştirmedikten sonra çarşaf veya pardesü yerine kilim giymiş, başörtüsünün bezi daha farklıymış, bot giymiş bundan size ne Allah aşkına ya.. Gerçekten inanamıyorum. Ayrıca bu bayanın örtünmesini İslam'a aykırı bulmanız sadece sizlerin görüşüdür. Alimlerin böyle bir örtünme şeklini yanlış bulduğu diye bir ifadenin karşılığı yok. Örtünme, İslam'ın tesettür kalıbına uyuyor. Ama bazı tarikat ve cemaatlerin kalıbına uymuyorsa bilemem.

Her alimin yorumu farklılık gösterebilir bu konuda çünkü giyim tesüttürün dışında değil onun için tarz tartışılır. İslam muhakkak tektir ama birçok İslam ekolü vardır.

Başörtüsü kesin emirdir oysa tesettürün biçimi vücut hatlarının belirginleştirilmemesi şartıyla insanın kendi keyfine bırakılmıştır. Hani diyordunuz ya kendi nefsine göre giyiniyor evet kendi nefsine göre giyinecek tabi. Pardesü yerine kilim giymiş isterse battaniye giysin bundan rahatsızlık duyulması fecaat arz eden bir durum tek kelimeyle..

Kesin emir olan başörtüsünü örtünmeyerek kesin bir farz ihlal edilmiş oluyor. Ancak pardesü yerine kilimden elbise giyerek örtünmek, insana bırakılan sahada yapılmış bir tercihtir. Bu kadar net. İkincisi hem Allah katında daha makbul hem de İslam'a çok daha uygundur.

Farz olduğunu kabul ediyorum ama başımı örtmüyorum şeklindeki bir örneklik, bu bayanın tesettürüm İslam'a uygundur sadece tarzım yorumdur şeklindeki örnekliğinden daha kötüdür, çünkü ikincisinin gerçeklik payı çok daha yüksek...

Ömer Bekir 11-09-2009 14:43

Özgün irade kardeşim..Siz bu beyanları nereden alıyorsunuz..Örtünme şekli-İslam'ın emrettiği şekle uyuyormuş..O zaman siz diyorsunuz ki,Peygamber(s.a.v)hanımları,sahabe hanımları ve Evliya olan hanımlar yanlış giyinmişler,doğru olanı bu kadının giyindiğidir..Bırakın Allah aşkına,bari bırakında bilenler doğru olanları yazsın..

Üç mevsim 11-09-2009 14:53

Alıntı:

Ömer Bekir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 686151)
Özgün irade kardeşim..Siz bu beyanları nereden alıyorsunuz..Örtünme şekli-İslam'ın emrettiği şekle uyuyormuş..O zaman siz diyorsunuz ki,Peygamber(s.a.v)hanımları,sahabe hanımları ve Evliya olan hanımlar yanlış giyinmişler,doğru olanı bu kadının giyindiğidir..Bırakın Allah aşkına,bari bırakında bilenler doğru olanları yazsın..

Bu beyanları hiçbiryerden aldığım yok asıl siz bu mürtedciliği nereden alıyorsunuz. Örtünme şekli tesettürün dışında değil evet. Kadın çıplak mı kardeşim, dar giysi mi giymiş, el yüz ve ayaklarının dışında açık mı vücudu.. Allah Allah ya.. O halde buna nasıl İslam'a aykırı ve sapıklık diyebilirsiniz!

Ömer Bekir bütün müslümanların aynı elbiseyi giymesi gerekmiyor. Aynı örnelik bakımından söylüyorum Peygamberimiz de yöresel Arap elbisesini giyiyordu ama bugün biz ceket pantolon giyioruz.

Bilenlerin doğru yazmasına diyeceğim birşey yok ama bilmeyip ahkam kesenlerin susması çok iyi olacak.

Ömer Bekir 11-09-2009 14:57

Şimdi beni burada konuşturmayın..Kadının açık olan yerlerini saydırtmayın bana..Bu kızın neresi Allah ve Resûlü(s.a.v)'in emrettiği şekilde kapanmış..Her yeri ortada,alttan daracık sweet pantolon giyiyor..Başına sofra bezi gibi örtüyü rastgele atmış..Daha ne olacaktı,Adem abi'nin söylediği gibi..Açık olmasından daha iyi elbet..

bu konuda daha fazla yorum yapmak istemiyorum,inanan inandığı gibi kalsın bari..

Selametle..

Terennüm 11-09-2009 15:06

bilmeyenlerde fikrini yazsın ki bilenlerden olsun muhterem:)

EpiVaTeS 11-09-2009 15:07

Hiç okumamıştım...
bundan sonrada okuyacağımı zannetmiyorum...

All times are GMT +3. The time now is 21:17.