redyellow |
05-09-2010 15:39 |
Alıntı:
.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı
(Mesaj 741864)
Güzel bir düşünce. Fakat tanıdığım Akpartililerin neredeyse çoğu geçmişte Saadet Partisine oy veren insanlar. Yani Saadet Partisi ile Akparti üstü kapalı bir ittifaka girişse Mecliste bu görüşteki koltuk sayısı pek artmaz. Demek istediğim iki partininde neredeyse oy aldığı ve hitap ettiği kesim aynı. Akparti 5 puan düşer,Saadet 5 puan yükselir. Aynı şey gibi.
|
Bakın bugün chp ne zaman ek milletvekili ihtiyacı olsa dsp hemen destek veriyor.
İktidar partisi chp-dsp olayında olduğu gibi bir işbirliği yaparsa saadetle oy mu kaybeder diyorsunuz?
Ben katılmıyorum buna.
Alıntı:
Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı
(Mesaj 741858)
abi kainat boşluk kabul etmez boş bırakırsanız imanlı yöneticiyi fenerle ararız ...umarım anltabilmişimdir.. saadet partisnin oy alabileceiği taban doğudadır diyorum..çünkü doğu insanı inançlıdır..bu insanlara akparti ve dtpden başka seçenekler sunulmalıdır..buda saadetle olur diyorum...
|
Doğu insanı inançlıdır buna itirazım yok.
Peki saadet inançsız bdp ile ittifak yaparsa doğunun İNANÇLı insanlarından oy mu alır yoksa bunlar da hikayeymiş mi derler?
Saadet doğuda oy alır, o potansiyel vardır ama bu saadetin kendisini halka iyi anlatmasıyla olur bdp ile ittifakla olmaz.
Saadet tek başına 1 dir, bdp de 1 dir.
Saadet bdp ile ittifak yaparsa o tek başına 1 yokolur.
|