Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dış Gündem (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=125)
-   -   İngiliz kadın bakan: Çarşaf özgürlüktür (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=132509)

novek 07-20-2010 12:44

Alıntı:

Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771587)
Neyle dalga geçiyorsun lannn şeref yoksunu...:@

dogru konuş bakiyim şeref yoksunu biri arıyorsan aynaya bak.

EpiVaTeS 07-20-2010 12:51

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771589)
dogru konuş bakiyim şeref yoksunu biri arıyorsan aynaya bak.

Konuşmassam ne yaparsın şeref yoksunu...
Sen kimsin lan Dinle dalga geçiyorsun Adi herif...
Suyun ısındı kazanın dibine odun atmanın zamanı geldi...

Ahmet Yasin 07-20-2010 12:51

Alıntı:

Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771587)
Neyle dalga geçiyorsun lannn şeref yoksunu...:@

Dinsiz imansız birinden başka ne bekliyorsun önce insanlıktan bahseder sonra insanların değerine utanmadan dil uzatır.

novek 07-20-2010 13:01

Alıntı:

barışcan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771592)
Dinsiz imansız birinden başka ne bekliyorsun önce insanlıktan bahseder sonra insanların değerine utanmadan dil uzatır.

siz dindar iseniz ben dinsiz olmayı tercih ederim
din dediginiz işçinin degil, patronların menfaatini korumaksa din dediginiz.
evet ben dinsizim.
din demek kasanızdaki paralarsa, evet ben dinsizim.

Ahmet Yasin 07-20-2010 13:04

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771594)
evet ben dinsizim.

Aslında senin gibilerin DİN i ağzına almalarını yasaklayacaksın ama RABBİM diyor 'Dinde zorla yoktur' diye. oku nooveek okuu

Din nedir?

Din, Allah tarafından konulmuş bir kanundur. İnsanlara, yaratılış gayesini ve varoluş hikmetini bildirir. Yüce Rablerine karşı ne şekilde ibâdette bulunacaklarını öğretir. İyi ve faydalı şeyler yapmaya sevkeder, zararlı işlerden de alıkoyar. Din, insan aklının kendi kendine sorup durduğu, "Ben kimim, nereden gelip, nereye gidiyorum?" suâllerinin tatmîn edici yegâne cevab kaynağıdır. Din, imkânların tükendiği, ümidlerin söndüğü yerde başlayan imkân yolu ve ümid ışığı, ilâçların dindiremediği acıların ilâcı, yıkık gönüllerin sığınağıdır. Din; adâlet, iyilik, fedakârlık, doğruluk, fazilet gibi duyguların hayat menbaı, insan vicdanındaki inanma ihtiyacının tam karşılığıdır. İnsanlar, dinleri peygamberlerden öğrenmişlerdir. Peygamberler, vahiy yoluyla Allah'dan aldıkları dinî hükümleri, aldıkları şekliyle insanlara bildirmişlerdir. Bu bakımdan, dinlerin hakikî sahibi, Allah Teâlâ'dır. Peygamberler ise dînin hükümlerini insanlara bildiren birer elçi durumundadırlar. İnsan Hayatında Dinin Yeri Nedir? Din inancı, insanla beraber doğmuştur. Çünkü insanlık tarihinin hiçbir döneminde din duygusundan mahrum bir millete rastlanamamaktadır. Nerede insan varsa, orada bir nevi îman, ibâdet ve din duygusu görülmüştür. Bundan anlaşılıyor ki, din, insanlığın yaratılışından getirdiği fıtrî ve zarurî ihtiyacıdır. İnsanoğlu vâr oldukça, din de vârolacaktır. Filozof Auguste Sabatier bu konuda der ki: "Diyânet, gayet kuvvetli bir ağaç gibi, insaniyetin geçirdiği inkılâpların hepsinde hayatını muhafaza etmiş ve edecektir. Zaman geçmekle, onun kaynağı kurumak şöyle dursun, bilâkis, gittikçe o menbaın derinleştiğini, genişlediğini görmekteyiz. Binaenaleyh, insan hayatı diyânetle başlamış olduğu gibi, diyânetle kuvvet bulacak, diyânetle nihayetlenecektir." "Ben niçin dinliyim" suâlini nefsime sorar sormaz, şu cevabı alıyorum: Dindarım, çünkü başka türlü olmaya muktedir değilim.

Ahmet Yasin 07-20-2010 13:06

Biz maymundan gelmedik ama belli ki bazıları maynun olmak için çaba harcıyor...

novek 07-20-2010 13:08

Alıntı:

barışcan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771595)
Aslında senin gibilerin DİN i ağzına almalarını yasaklayacaksın ama RABBİM diyor 'Dinde zorla yoktur' diye. oku nooveek okuu

Din nedir?

Din, Allah tarafından konulmuş bir kanundur. İnsanlara, yaratılış gayesini ve varoluş hikmetini bildirir. Yüce Rablerine karşı ne şekilde ibâdette bulunacaklarını öğretir. İyi ve faydalı şeyler yapmaya sevkeder, zararlı işlerden de alıkoyar. Din, insan aklının kendi kendine sorup durduğu, "Ben kimim, nereden gelip, nereye gidiyorum?" suâllerinin tatmîn edici yegâne cevab kaynağıdır. Din, imkânların tükendiği, ümidlerin söndüğü yerde başlayan imkân yolu ve ümid ışığı, ilâçların dindiremediği acıların ilâcı, yıkık gönüllerin sığınağıdır. Din; adâlet, iyilik, fedakârlık, doğruluk, fazilet gibi duyguların hayat menbaı, insan vicdanındaki inanma ihtiyacının tam karşılığıdır. İnsanlar, dinleri peygamberlerden öğrenmişlerdir. Peygamberler, vahiy yoluyla Allah'dan aldıkları dinî hükümleri, aldıkları şekliyle insanlara bildirmişlerdir. Bu bakımdan, dinlerin hakikî sahibi, Allah Teâlâ'dır. Peygamberler ise dînin hükümlerini insanlara bildiren birer elçi durumundadırlar. İnsan Hayatında Dinin Yeri Nedir? Din inancı, insanla beraber doğmuştur. Çünkü insanlık tarihinin hiçbir döneminde din duygusundan mahrum bir millete rastlanamamaktadır. Nerede insan varsa, orada bir nevi îman, ibâdet ve din duygusu görülmüştür. Bundan anlaşılıyor ki, din, insanlığın yaratılışından getirdiği fıtrî ve zarurî ihtiyacıdır. İnsanoğlu vâr oldukça, din de vârolacaktır. Filozof Auguste Sabatier bu konuda der ki: "Diyânet, gayet kuvvetli bir ağaç gibi, insaniyetin geçirdiği inkılâpların hepsinde hayatını muhafaza etmiş ve edecektir. Zaman geçmekle, onun kaynağı kurumak şöyle dursun, bilâkis, gittikçe o menbaın derinleştiğini, genişlediğini görmekteyiz. Binaenaleyh, insan hayatı diyânetle başlamış olduğu gibi, diyânetle kuvvet bulacak, diyânetle nihayetlenecektir." "Ben niçin dinliyim" suâlini nefsime sorar sormaz, şu cevabı alıyorum: Dindarım, çünkü başka türlü olmaya muktedir değilim.

ben dinin ne oldugunu biliyorum sizin din anlayışınız için dedim oyle.
mademki allah tarafından konulmuş kanunlar var.
işçi haklarını koru demiyormu.
kuranda bir yerde sure adını hatıralayamadım ama diyorki
mallarınız ve servetiniz ile ilgili dilediginiz gibi haretket edemezsiniz.
vs vs.
ozaman dinin emrettgi gibi kapitalizme karşı gelsenize.
nedne özelleştirmelerle turkiyeyi tam kapitalist yaptınız.

hipermuhafazakar 07-20-2010 13:10

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771594)
evet ben dinsizim.

hem dalga geçiyorsun dini bir vecibe ile kızdırıyorsun milleti sonrada saçma sapan konuşuyorsun..

din insanı insan eder, onun her hakkını değerini diğer insanlarla beraber en iyi şekilde din korur !! onun yaşandığı yerlerde saadet olur, olmadığı yerlerde vahşetten anlayışsızlıktan acımasızlıktan başka birşey olmaz..dinsiz insan hayvandan daha beterdir benim gözümde

din demek kasada para demek patron korumak değil, kalp taşımak vicdan taşımak demektir ! Allahında insanlarında razı olacağı bir hayat yaşayıp sonrada ebedi cennette yaşamak demektir. ne olursan ol ama dinsiz olma

novek 07-20-2010 13:15

Alıntı:

hipermuhafazakar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771598)
hem dalga geçiyorsun dini bir vecibe ile kızdırıyorsun milleti sonrada saçma sapan konuşuyorsun..

din insanı insan eder, onun her hakkını değerini diğer insanlarla beraber en iyi şekilde din korur !! onun yaşandığı yerlerde saadet olur, olmadığı yerlerde vahşetten anlayışsızlıktan acımasızlıktan başka birşey olmaz..dinsiz insan hayvandan daha beterdir benim gözümde

din demek kasada para demek patron korumak değil, kalp taşımak vicdan taşımak demektir ! Allahında insanlarında razı olacağı bir hayat yaşayıp sonrada ebedi cennette yaşamak demektir. ne olursan ol ama dinsiz olma

islam dinide çarşaf diye bişey olmadıgını biliyorum. okadarda degil.
çarşaf dinin yozlaşmış halidir.
boyle bir emir yoktur.
kadınlarımıza eziyettir bu.

kuranda olmayan şeyleri sonradan icat etmişlerdir hadis adı altında.

Ahmet Yasin 07-20-2010 13:19

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771597)
ben dinin ne oldugunu biliyorum sizin din anlayışınız için dedim oyle.
mademki allah tarafından konulmuş kanunlar var.
işçi haklarını koru demiyormu.
kuranda bir yerde sure adını hatıralayamadım ama diyorki
mallarınız ve servetiniz ile ilgili dilediginiz gibi haretket edemezsiniz.
vs vs.
ozaman dinin emrettgi gibi kapitalizme karşı gelsenize.
nedne özelleştirmelerle turkiyeyi tam kapitalist yaptınız.

Kimin din anlayışı sizin istediğiniz din anlayışımı yan gelip yatıp armut pişsin ağzıma düşsün sekliylemi sitiyorsun.

Sen hiçbirşey bilmiyorsun bilseydin veya bilmek isteseydin bu tür ne dediğini bilmezlik yapmazdın.

Din sadece işçileri değil herkesi ve her kesimi kapsıyor

Sizin gibi kafası midesine çalışan insanlardan ne beklenir ki

All times are GMT +3. The time now is 12:19.