Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Hangi dili öğrenmelisiniz? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=133484)

Fırat 08-01-2010 22:51

Alıntı:

Hıfz-ı lisan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 778059)
kore dili varmıdır acep değiştirelim (:

Korece bilen bir dedem var kore gazilerinden kalma. Kürtçe kursumuza yazılırsan sana korece hediyemiz olsun. Hadi yabancı değilsin birde indirim yaparız sana. ( Kardeşlik topu bana atma bazen ne cevap vereceğimi bende bilmiyorum )

NûN 08-01-2010 23:06

Fransızca

Şıkır şıkırsınız. Romantizminize kibir karışmış. Konuşurken sesiniz gırtlağa yakın bir yerden çıkıyor. Çünkü sözcüklerinizi önce ağız boşluğunuzda adeta fırında bir ekmeğin pişmesi gibi ısıtıyorsunuz. Bütün bir Avrupa, yetmezmiş gibi Afrika’nın kuzeyi... Hikayeniz birbirine iki nehrin kıyısı kadar yakın aynı nehrin derinliği kadar uzak kaynaklardan besleniyor. Fransızca öğrenmelisiniz elbette. Bunca farkındalık kendine estetik bir ifade bulmalı.

Ne yapayım bu dili, kırıtır gibi bir teleffuzu var, asla konuşmak istemem sanırım =(

Kur'ânTalebesi 08-01-2010 23:29

Alıntı:

.::NûN::. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 778088)
Fransızca

Şıkır şıkırsınız. Romantizminize kibir karışmış. Konuşurken sesiniz gırtlağa yakın bir yerden çıkıyor. Çünkü sözcüklerinizi önce ağız boşluğunuzda adeta fırında bir ekmeğin pişmesi gibi ısıtıyorsunuz. Bütün bir Avrupa, yetmezmiş gibi Afrika’nın kuzeyi... Hikayeniz birbirine iki nehrin kıyısı kadar yakın aynı nehrin derinliği kadar uzak kaynaklardan besleniyor. Fransızca öğrenmelisiniz elbette. Bunca farkındalık kendine estetik bir ifade bulmalı.

Ne yapayım bu dili, kırıtır gibi bir teleffuzu var, asla konuşmak istemem sanırım =(

Hayir ya, konusana bagli :) Simdi süphelendim.. :şaşkın: Ama, yok, yok, hiçte bile kiritir gibi telaffuz etmiyorum kelimeleri :V

Feride 08-01-2010 23:31

Alıntı:

.::NûN::. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 778088)
Fransızca

Bir dil de ancak bu kadar yerden yere vurulabilirdi heralde: )

Aslında nedense bana da çok kaba geliyor. Halbuki çok kibar bir dil deniyor bilemiyorum: D

hüma 08-01-2010 23:57

fransızcayı öğrenmek için çaba gösterdim fakat birinci kurdan sonra hoca istifa etti;D
demekki durmak yok öğrenmeye devam;D

El Emin 08-02-2010 00:09

Fransızca

İki üç dil düşüncem var fransızca düşünmüyor değilim..:)

Sukût-u_Hayal 08-02-2010 00:30

Almanca
Hatlarınız belirli. Renginiz açık. Herşeyi kendinde seviyorsunuz. Kendi gibi olmayana tahammülünüz yok. Tevazu ve katı bir romantizm hayat tarzınızı temelinden şekillendiriyor. Olmadık zamanlarda derinlemesine vicdan muhasebelerine girişiyorsunuz. Sizin canınızı sizden başka yakabilecek kimse yok. Ama zaten siz yetiyorsunuz. Kendinizi anlamak için Almanca’nın o sonsuz sayılı harflerden oluşan uzun sözcüklerine ihtiyacınız var. :karasız:

.::ReyyaN::. 08-02-2010 00:38

Almanca
Hatlarınız belirli. Renginiz açık. Herşeyi kendinde seviyorsunuz. Kendi gibi olmayana tahammülünüz yok. Tevazu ve katı bir romantizm hayat tarzınızı temelinden şekillendiriyor. Olmadık zamanlarda derinlemesine vicdan muhasebelerine girişiyorsunuz. Sizin canınızı sizden başka yakabilecek kimse yok. Ama zaten siz yetiyorsunuz. Kendinizi anlamak için Almanca’nın o sonsuz sayılı harflerden oluşan uzun sözcüklerine ihtiyacınız var :)

.

Delilin NuR 08-02-2010 04:09

Almanca

Hatlarınız belirli. Renginiz açık. Herşeyi kendinde seviyorsunuz. Kendi gibi olmayana tahammülünüz yok. Tevazu ve katı bir romantizm hayat tarzınızı temelinden şekillendiriyor. Olmadık zamanlarda derinlemesine vicdan muhasebelerine girişiyorsunuz. Sizin canınızı sizden başka yakabilecek kimse yok. Ama zaten siz yetiyorsunuz. Kendinizi anlamak için Almanca’nın o sonsuz sayılı harflerden oluşan uzun sözcüklerine ihtiyacınız var.

Benim acilen almanca öğrenmem lazım ... :)

İntifada 08-02-2010 04:23

kardeşlik arapçayla kürtçeyi hallettimmi tamamdır...

All times are GMT +3. The time now is 16:48.