Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Kılıçdaroğlu namaza gitmedi! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=136363)

Feride 09-10-2010 21:51

Alıntı:

.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 799572)
Alevi hiç camiye gider mi canım! Sazlı sözlü hatta dansözlü eğlence yaparlar.

: ))Eğlence mi bilmiyorum ama sanırım onlar ibadet kategorisinde değerlendiriyorlar cemevlerindeki sazlı ritüeli..: )

TYH 09-10-2010 22:21

Alıntı:

.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 799572)
Alevi hiç camiye gider mi canım! Sazlı sözlü hatta dansözlü eğlence yaparlar.

Yahu saçma sapan şeyler yazmayın ya biri konu açar "Kılıçdaroğlu camiye gitmedi!! "diye bir de uğurdündarı eleştirirsiniz.O adam da haber olarak sunmadı mı "okul vakti dışında camiye giden çocuklar,bakın rezilliğe!!!" diye?
Ay yıldız sizde güzel saçmalamışsınız,alevi olarak mezhep farklılığını orjin alarak neden böyle birşey yazdınız?Ben öyle aleviler tanıyorum ki Hz Muhammed de küfrediyor,öylelerini gördümki benimle camiye geliyor.Siz çürüklerini görmek istiyorsunuz,ben benden olanı kolluyorum tek sorun bu belki de..Şöyle düşünün siz alevi olsaydınız 5 vakit namaz kılsaydınız ve sizin yazdığınız laf kulağınıza gelseydi hoşnut kalırmıydınız?Dansöz oynatmakmış gibin Allahınızı severseniz işinize ya..

.:Ay_Yıldız:. 09-10-2010 22:21

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 799577)
: ))Eğlence mi bilmiyorum ama sanırım onlar ibadet kategorisinde değerlendiriyorlar cemevlerindeki sazlı ritüeli..: )

El Emin kardeşimin çok güzel bir yorumu olacaktır bu konuya. Ama o yazmamış,onun yerine ben yazayım.

"Hz Ali Cami'de şehit oldu diye Camiye gitmiyorlar, hz Ali Lavobadayken ölseydi Lavobayada mı gitmeyeceklerdi bunlar?"

Nokta. :)

.:Ay_Yıldız:. 09-10-2010 22:23

Alıntı:

TYH Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 799591)
Yahu saçma sapan şeyler yazmayın ya biri konu açar "Kılıçdaroğlu camiye gitmedi!! "diye bir de uğurdündarı eleştirirsiniz.O adam da haber olarak sunmadı mı "okul vakti dışında camiye giden çocuklar,bakın rezilliğe!!!" diye?
Ay yıldız sizde güzel saçmalamışsınız,alevi olarak mezhep farklılığını orjin alarak neden böyle birşey yazdınız?Ben öyle aleviler tanıyorum ki Hz Muhammed de küfrediyor,öylelerini gördümki benimle camiye geliyor.Siz çürüklerini görmek istiyorsunuz,ben benden olanı kolluyorum tek sorun bu belki de..Şöyle düşünün siz alevi olsaydınız 5 vakit namaz kılsaydınız ve sizin yazdığınız laf kulağınıza gelseydi hoşnut kalırmıydınız?Dansöz oynatmakmış gibin Allahınızı severseniz işinize ya..

Benim o yorumu Alevilerin "uç" noktalarına yapmadığımı nereden biliyorsunuz? Nice Aleviler biliyorum, Salavat getirmeyi bile Aleviliğe ters algılarlar. Camiye gitmezler. Sonrada ben Müslümanlığa ait bir kolum der. Benim" sazlı sözlü,hatta dansözlü" yorumum bu kişileredir.

TYH 09-10-2010 22:30

Alıntı:

.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 799593)
Benim o yorumu Alevilerin "uç" noktalarına yapmadığımı nereden biliyorsunuz? Nice Aleviler biliyorum, Salavat getirmeyi bile Aleviliğe ters algılarlar. Camiye gitmezler. Sonrada ben Müslümanlığa ait bir kolum der. Benim" sazlı sözlü,hatta dansözlü" yorumum bu kişileredir.

O kişileri görmeyelim,aleviforum falan vardı bi aralar üyeydim sanırım :),oradaki üyelerden Hz Muhammed e yakışıksız iftiralarda bulunanlar vardı.Hatta "ben aleviyim ve ateistim " diyenler vardı inanırmısınız.Alevilere karşı tek bir ön yargım vardır Müslüman mı ateist mi..Tunceli de cemevinde sazlı sözlü folklör sonrası şarap içen benden değildir, ama Hatay da cemevinde folklöründen,kültürüne ait simgeleri gösterdikten sonra Kuran okutan aleviler bizdendir farklılıklarımız olsa da yeterki tümüyle reddetmeyelim birbirimizi.Sonuçta bi sünni olarak bi o kadar çürük elma bulabilirim kendi mezhebimde ama dediğim gibi ben iyi örnekler arıyorum lütfen hepimiz öyle yapalım.Müslüman olsun,Allaha iman etsin,alemlerin efendisi Allah'ın elçisi peygamberime inansın yeter.Zaten bu değerlere,Kuran'a itaat etmiyorsa değil bir alevi,babam olsa da muhabbetim bir yere kadardır.Hayırlı bayramlar,cumanız mübarek olsun tekrar :)

rizzelli 09-10-2010 22:54

bize ne !

El Emin 09-11-2010 07:01

Alıntı:

.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 799592)
El Emin kardeşimin çok güzel bir yorumu olacaktır bu konuya. Ama o yazmamış,onun yerine ben yazayım.

"Hz Ali Cami'de şehit oldu diye Camiye gitmiyorlar, hz Ali Lavobadayken ölseydi Lavobayada mı gitmeyeceklerdi bunlar?"

Nokta. :)

:)

Alevileri anlamış değilim din konusunda her halde hiç anlayamayacağım da...:)
( Bu bu konu ile ilgili cevabım 1. sayfada :))

.:Ay_Yıldız:. 09-11-2010 10:49

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 799905)
:)

Alevileri anlamış değilim din konusunda her halde hiç anlayamayacağım da...:)
( Bu bu konu ile ilgili cevabım 1. sayfada :))

Kimisine göre bir kültür, kimisine göre müslümanlığa bağlı bir kol, kimisine göre yeni bir din.

İlginç.:)

All times are GMT +3. The time now is 19:29.