Alıntı:
.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı
(Mesaj 799593)
Benim o yorumu Alevilerin "uç" noktalarına yapmadığımı nereden biliyorsunuz? Nice Aleviler biliyorum, Salavat getirmeyi bile Aleviliğe ters algılarlar. Camiye gitmezler. Sonrada ben Müslümanlığa ait bir kolum der. Benim" sazlı sözlü,hatta dansözlü" yorumum bu kişileredir.
|
O kişileri görmeyelim,aleviforum falan vardı bi aralar üyeydim sanırım :),oradaki üyelerden Hz Muhammed e yakışıksız iftiralarda bulunanlar vardı.Hatta "ben aleviyim ve ateistim " diyenler vardı inanırmısınız.Alevilere karşı tek bir ön yargım vardır Müslüman mı ateist mi..Tunceli de cemevinde sazlı sözlü folklör sonrası şarap içen benden değildir, ama Hatay da cemevinde folklöründen,kültürüne ait simgeleri gösterdikten sonra Kuran okutan aleviler bizdendir farklılıklarımız olsa da yeterki tümüyle reddetmeyelim birbirimizi.Sonuçta bi sünni olarak bi o kadar çürük elma bulabilirim kendi mezhebimde ama dediğim gibi ben iyi örnekler arıyorum lütfen hepimiz öyle yapalım.Müslüman olsun,Allaha iman etsin,alemlerin efendisi Allah'ın elçisi peygamberime inansın yeter.Zaten bu değerlere,Kuran'a itaat etmiyorsa değil bir alevi,babam olsa da muhabbetim bir yere kadardır.Hayırlı bayramlar,cumanız mübarek olsun tekrar :)
|