Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Samanyolu TVden Cübbeliye cevap' (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=149016)

Terennüm 05-16-2011 18:55

Bunun izahı tamamen üslup sorunudur yoksa ölüm tehditlerini bile hiçe sayıp geri adım atacak birisi değildir :)

uslub sorunu olduğu kesin..cübbeliyi kim niçin tehdit ediyorsa devletin savcıları var mahkemsi var emniyeti var..bu konuda oralara baş vurabilir..

Yanlış anlaşılmışsa açıklar yok anlaşılmamışsa sonuna kadar savunur zaten..

yanlış anlamadan ziyade bilgi sahibi olmadan yorum yapması kendisini sıkıntıya sokuyor..sonra çıkıp böyle değil deme durumunda kalıyor..

Eli kuvvetli diye bu tarz kişiler den korkup geri adım atacak tiplerden değildir iyi tanımalı :)

eli sopalı olan kimdir?bunu açıkca söylersen daha iyi anlaşılır...

Said Nursi hakkın da laf etmedi tanıdığı bir hocan'ın Said Nursin'in kitaplarını incelediğini bir kaç yerin de Ehli Sünnete muhalif beyanı olduğunu söylediğini söyledi ve ben bilmiyorum incelemedim inceleyecem dedi..

bilmediği incelemediği bilgi belge kitap dizi ne ise önce okumalı sonra yorum yapmalı kulaktan dolma bilgilerle ortaya çıkmamlı..

Daha sonra Nur cemaatin'in tanınmış simalarıyla yaptığı radyo programın da böyle bir şey olmadığını o görüşlerin Said Nursin'in itikaddaki mezhebin'in farklılığın dan kaynaklandığını o mezheb de hak olduğu için ortada bir sorun olmadığını ayrıca her insan'ın hata payı olduğunu bunun onun değerini düşürmeyeceğini açıkladı..

bu tür hatalara ve yanılmalara düşmemesi için kendisi ince eleyip sık dokumalı..ümmet içinde tefrikaya sebeb olacak açıklamalara azami dikkat etmeli.bir kesim veya cemaat hakkında yanılması kul hakkına sebebiyet vermektedir..bunu kendisi bilmiyormudur?

Fetullah Gülene ne söylemiş bilmiyorum genel de Dinler arası Diyalog mimarları diye söz eder isim vermiyorsa buna dahil edemeyiz şunu söylediğini biliyorum diyalog adı altın da Gayri Müslimleri cennete postalamaya çalışan bazılarına destek veriyor mu yoksa tekzip mi ediyor bir açıklama yaparsa her şey netleşir demişti ama Bahçeliyi bile duyup cevap veren sayın Gülen nedense bu meseleye bir cevap vermedi :)

işinize geldiği gibi yorum yapmayı bırakınız hocaefendinin görüşlerini merak eden varsa hem kendi sitesinden hemde herkulden her pazartesi kendisini ve görüşlerini izleyebilirsiniz..bahçeliye verilen cevaplarda aslında sadece bahçeliye değil bahçeli zihniyetinde olan herkese hatta cübbeliyede mesajlar vardır..lakin hocaefendinin uslubuyla cübbelinin uslubu farklı olduğundan bunu anlayamamış olabilirsniz..

Daha önce ben sohbetlerin de 3-4 sefer Saman tv mi adı ne bir kanal varya diye bahsettiğini duydum o zaman neden bir alay söz konusu olduğun dan bahsedilmedi üstelik eski sohbetlerinde de var bilinmiyor herhalde demek ki bu bir üslup sorunu üsluptan da öte alay yok en azından kasıt yok...

3-4 kez yaptığı saygısızlığı görmezden gelme bu saygısızlığı tekrar etmesi anlamına mı gelir?ne kadar sakat bir düşünce..

HaArP 05-16-2011 19:04

Bu konunun kilitlenmesini istirham ve talep ediyorum... Uygun görülmesse sorun değil inş... sadece acizane bir taleptir...

All times are GMT +3. The time now is 03:31.