-
Dini Konular
(
https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=219)
Alıntı:
Feride Nickli Üyeden Alıntı
(Mesaj 956738)
Furkan mezhep takıntını anlamakta güçlük çekiyorum. Tarikatlardan girdin takıntın mezheplere kadar uzandı.
Ben şu namazı bozar bu bozmaz mevzusu ile ilgili bişey söylemiyorum ama onlar da önemli tabi..Kaldı ki hangisi bozar hangisi bozmaz onlarla ilgili şekilcilik ifadesi de yanlış tabi. Onun küçük ya da büyük nitelikte olması kişiler bazında değil, Hz. Muhammed'in hayatındaki uygulamalar doğrultusundadır.
Gerek Hanefi, gerek Şafi gerek Hanbeli gerekse Maliki mezhebi imamları kendi kafalarından bu kuralları koymadılar heralde. Peygamberimizin (s.a.v) hayatını inceleyerek, O'nun (s.a.v) hayatını didik didik ederek bu mezhep kavramları ortaya çıktı.
Sen heralde onlardan daha büyük bir araştırma yaptın, o kuralları inceledin, kendine göre Muhammed mezhebine göre hareket ediyorum deyip çıkıyorsun işin içinden.
Bir kere, sen "müctehid" değilsin, onlar bütün ömürlerini bu yola vermişler o yüzden biz onların bilgileri ışığından ilerlemeye çalışıyoruz..
Bir Numan bin sabit (Hanefi mezhebi kurucusu) heralde boşu boşuna İmam-ı Azam olmadı. Ya da bir Şafi mezhebi kurucusu (İmam Şafi) böyle bir konuma öyle durduk yere gelmedi tabi ki!
|
Harika yorum olmuş teşekkürler.
|
All times are GMT +3. The time now is 03:45. |
|