Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Videolar (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=157)
-   -   İsrail'e kim atom bombası atarsa Gök Kubbe'yi başına geçiririz.. (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=155572)

Supraliminal 09-25-2011 20:38

Ne yani domuz eti haram değil mi demek istiyorsunuz ?

Mavera 09-25-2011 20:39

sen ye, ben yememeye ve evime sokmamaya devam edecegim.. o zaman biz helal kesim diye neyin davasini güdüyoruz ki!..
senin mantigina göre yurt disindan ithal edilen etlerde helal oluyor, dini bu kadar basite indirgiyorsunuz ya helal olsun diyorum..

Cihannur 09-25-2011 20:47

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956634)
sen ye, ben yememeye ve evime sokmamaya devam edecegim.. o zaman biz helal kesim diye neyin davasini güdüyoruz ki!..
senin mantigina göre yurt disindan ithal edilen etlerde helal oluyor, dini bu kadar basite indirgiyorsunuz ya helal olsun diyorum..

Dini asla basite indirgemem. Bu sözün doğru değildir. Ayet-i kerimeyi gösterdim sana. Allahü Teâlâ,
"Kitap verilmiş olanların yemeği size helaldir, sizin yemeğiniz de onlara helaldir." buyuruyor. Ben, Allah'ın ayetlerine itibar ederim. Allah'ın ayetlerine itibar etmemenin ne demek olduğunun farkındasındır umarım.

Mavera 09-25-2011 20:51

o zaman bizahmet o zamanin sartlariyla, bu zamanin sartlarini degerlendirelim.. simdi isteyen, istedigi yerde helal et bulabiliyor o halde bize düsen isin kolayina kacmamakdir..
O Ayet konusunda cogu fikrine önem verdigim hocaefendi ehli dinin bozuldugu noktasinda fikirleri var yani su anda ehli dini neye göre ayirt edecegiz ki su anda cogu hristiyan Allaha inanmiyor yani bir nevi ateist o acidan bir Müslüman olarak bize düsen dikkatli olmakdir öyle kolayimiza geliyor diye hemen her buldugumuz eti yememeliyiz..
yok bu is bu kadar basitti biz neden yillardir helal et tartismasi yapiyoruz, ben niye kasiyorum ki evimin dibinde market var gidip en iyisinden almak varken, kendim kesmeye özen gösteriyor yada güvendigim müslüman yerlerinden aliyorum!

İntifada 09-25-2011 20:53

la müslümanın kestiği ette bile hassasiyet gösteriyoruz islami hususlara göre kestimi diye merak ediyoruz...

unnamed 09-25-2011 20:56

yav cihan gözün sevem bi dur ya...
kurbanın mundar olmaması için başta Besmele çekilmelidir değil mi?
ee inanmayan bir adam nasıl besmele çekecek?
o zaman mundar hayvanın etini yemiş olmayacakmısın?

Mavera 09-25-2011 20:56

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956642)
la müslümanın kestiği ette bile hassasiyet gösteriyoruz islami hususlara göre kestimi diye merak ediyoruz...

bunlar bir tutturmus islam kolaylik dinidir diye habire isin kolayina kaciyorlar..
ben cogu türk marketinden alisveris yapmiyorum cünkü güvenmiyorum o acidan ya kendim kesiyorum yada güvenirligi yüksek olan islami teskilatlardan et almaya calisiyorum..

Cihannur 09-25-2011 21:00

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956642)

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956644)
bunlar bir tutturmus islam kolaylik dinidir diye habire isin kolayina kaciyorlar..
ben cogu türk marketinden alisveris yapmiyorum cünkü güvenmiyorum o acidan ya kendim kesiyorum yada güvenirligi yüksek olan islami teskilatlardan et almaya calisiyorum..

Hassasiyet göstermek iyidir; ama Allah, Kur'an'ın'da Ehl-i Kitabın yemeğinin Müslümanlara helal olduğunu söyledikten sonra, kimse çıkıp da, "Ehl-i Kitabın kestiği haramdır; Müslümanlar Ehl-i Kitabın kestiğini yiyemezler." demesin.

unnamed 09-25-2011 21:03

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956645)
Hassasiyet göstermek iyidir; ama Allah, Kur'an'ın'da Ehl-i Kitabın yemeğinin Müslümanlara helal olduğunu söyledikten sonra, kimse çıkıp da, "Ehl-i Kitabın kestiği haramdır; Müslümanlar Ehl-i Kitabın kestiğini yiyemezler." demesin.

ehki kitap mı?
hangisi?
içinden cehennem ile ilgili kelimeler çıkartılılan sözde incil mi?
tahrip olmuş tevrat mı?

Mavera 09-25-2011 21:04

hangi ehli kitap ya.. ehli kitap mi kaldi su anda inandiklari dinin, Hz isa ya inen dinle uzaktan, yakindan alakasi yok..
o zaman budistlerin, zerdüstlerin günahi nedir neden onlarin kestigini yemiyoruz?

haci sen yemeye devam et, ben yemedim, yemeyecegimde..

All times are GMT +3. The time now is 02:11.