Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dış Gündem (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=125)
-   -   Suriye Analizi ! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=160424)

Hüdaverdi 02-24-2012 19:02

Alıntı:

Uzun Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 992769)
Arkadaşlar Lütfen kışkırtmalara kanmayınız. Suriye halkı ve devleti arasında bir savas yok. Suriyeli bir arkadaşımla konuştum. Tüm suriye halkı basar esatın yanındadır dedi. Sizde nasıl teröristler varsa, o teröristler şimdide bizim halkımıza saldırmaktadır dedi.

Kanıt istiyenler için bir veideo buldum, umarım sıkılmayıp izlersiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=cjDFI...layer_embedded

Arkadaşın pkklı mı ? Biryerlerinden fıstık gibi atmış umarım yakın zamanda sermayeini bizimlede paylaşır ;D
Ne garip,bir gazetecimiz hem orada bulunuyor,ardından ülkeye geri geliyor,oradaki tanıdıklarıyla iletişimini kesmiyor haliyle,anlattıklarına bakılırsa suriye ordusu ergenliğine girmemiş ufacık bedenlere dahi tecavüz ediyor.

En basitinden,velev ki oradakiler terörist,bu ordu nasıl ordu ki terörist ile ufacık çocukları ayırt edemeden vuruyor ? Bu ordu yarın bir gün israille savaşsa ne bok yiyecek ? israilli askerler yerine ağaçları mı vurur ? Ne de olsa hedef sapması söz konusu.

Bu hafta tv de oradaki çocukların görüntüsü yayınlandı.
Adamın birisi,yanında yatan 16 yaşlarında çocuğun bacağını gösterdi diz altı tammen yok ve etleri sallanıyor.Veya 5-6 yaşındaki kafasından yaralanmış kız çocuğu esat köpeğine beddua ediyor,'bizim suçumuz ne' diyor.Ufacık aklıyla bunu diyebiliyorsa bu kız çocuğu,senin arkadaşının demek ki beyni ile kıçı yer değiştirmiş durumda.Biz olayın uzağındayken bunları az da olsa görüyorsak ki görünenlerin kat ve kat daha fazlası yaşandığı kesin,arkadaşın nasıl göremiyor ? Demek ki mal kendisi.

Bir yandan medyadaki haberleri bırak diyorsun öte yandan hem ulusal kanalın videosunu hemde son koyduğun 12 imamcı bir elemanın videsonu ekliyorsun ;D
Bahreyn desek şimdi ''oradakiler mazlum'' diye ağlamaya başlarsın.

Mezhepçi misin ? Zalimci misin ? Önce bunu belirt.

Uzun 02-24-2012 19:07

Hüdaverdi, sadece araştır diyorum. Al sana halktan birinin BBC ye verdiği röpörtaja bak. Söylediklerinin ne kadar gereksiz olduğunu anlamanda yardımcı olur.

http://www.youtube.com/watch?v=1cui3...eature=related

Ne meshepçiyim, Ne zalimciyim. Ben Doğrucuyum arkadaşım.

Uzun 02-24-2012 19:07

Hüdaverdi, sadece araştır diyorum. Al sana halktan birinin BBC ye verdiği röpörtaja bak. Söylediklerinin ne kadar gereksiz olduğunu anlamanda yardımcı olur.

Hüdaverdi 02-24-2012 19:21

Kardeşim geri zekalı değiliz burada ben dahil herks olayların 3 yönüylede ilgilidir araştırı okur takip eder.Muhalifler ne diyor bakar,esatçılar ne diyor bakar,bu ülkeyi takip eden ülkeler ne diyor bakar,kendi ülkemizin hükümeti ve muhalefeti ne diyor bakar.Ben muhalifleri de eleştiririyorum vakti geldiğinde,esatı da.Ama Muhaliflerin hepsi kaka değil,içinde çoluk çocuk kadın varsa ve öldürülüyorsa öldürene bakarım,neden öldürdüğüne ve nasıl öldürdüğüne de bakarım.

Bu koyduğun videoyu aylar önce izledim,nereye gidersen git hangi ülkede ayaklanma çatışma varsa,orada muhalifi destekleyende bulursun,muhaliflerin karşı durduğu kişileri destekleyeni de.Bunu Mısır'da da görürsün,Libya'da da,Filistin'de de ki zaten görüyoruz gördük.Veya başka ülkelerde de.
Bir iki kişinin söylemine bakıp ''vay anasını avradını demek olay bundan ibaretmiş laaa'' diyecek kadar da mal değiliz.Mal olsak,chp nin sözlerine hak verirdik iktidar yapardık öyle değil mi ? Ben partimden çok chp yi takip ederim mesela.Olay bu kadar basit.

Senin burada yaptığın ezberlerini ortaya dökmek sadece,bunu da video ebeliği yaparak yapmaya çalışıyorsun.Belki sağdan soldan bir kaç işi yutar ama bu forumda kimseye yutturamazsın.

Doğruculuk belli başlı grupların ağzının içine bakmakla olmuyor,sadece ağız kokularını içine çekersin o kadar fazla ileri gidemezsin.
Bahreyn den söz et bakalım ? Oradakilerde birer terörist diyebilecek misin yoksa hakikatten mezhepçi misin değil misin bu sayede ortaya çıkar.

Cüneyt Özdemir de gitti suriyeye,Şam'ı çekti eğlene akşamlarını vs. ''Çatışma yok burada'' dedi sırf başbakana muhalif olmak için,ne oldu ? Babayı aldı.

Sevban 02-24-2012 19:30

Alıntı:

Uzun Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 992972)

Uzun arkadaşına benden selam söyle...

Suriye'de 500'ü çocuk, 9 bine yakın insan katledildi

Bağımsız Birleşmiş Milletler Komisyonu'nun hazırladığı Suriye raporu

Uzun 02-24-2012 20:01

Sen onun bunun dediğini araştıracağına. Git 1-2 tane suriyeli insan bul ve onlara sor. Açıkçası nasıl tartışma yapıldığını bile bildiğinden şüphe duymaktayım. Suriyeyi tartışıyoruz. Sadece bazı insanlarla aynı fikirde olmadığım için, terörist oldum, meshepçi oldum, zelimci oldum. Arkadaşım, sen ona buna laf atacağına, sataşacağına yada kimin ne olduğunla ilgileneceğine biraz tartışma yapmayı öğren.

Farkındamısın bilmiyorum ama Yurt dışındaki haberlerde tetöristlere '' Kurdish rebels '' ( Özgürlük savaşcıları ) diye bahsebilir. Kimse onlara terörist demez. Senin ülken hakkında bile aynı olayı yapıyor adamlar. Allahtan Türkiye güçlü bir devlet ki kendini dünyaya anlatabiliyor. Yoksa ülkemizede adamlar kürtlere zulum ediyorsun diye girecekler. Git neyi nasıl araştıyorsan araştır.

Kimseye birşey yutturmayıda düşünmüyorum. İsteyen istediğine istediği gibi inanır. Sadece mantığını doğru kullanan doğruyu bulur.

Hüdaverdi 02-24-2012 20:24

Kardeşim burada nasıl tartışılır nasıl yazılır muhabbeti yapılmıyor.Sen gelmişsin buraya yok onlar bunlar terörist yok bilmem ne diyerek saçma salak videolar ekliyorsun.Tartışma dediğin bir iki angutun söylediklerini eklemekten ibaret ise bende ekleyim bir kaç video videolar üzerinden meseleyi ele alalım ? Yok arkadaşınmış,yok BBC imiş,oldu bittiye getirmek kolay mı ? Aha bak senin söylemini destekleyen cüneyt özdemirin programını örnek gösterdim,haklılık payın mı arttı ? ;D
2500 sayısını kim açıkladı esat birlikleri mi ? Esat haklıysa,son zamanlarda ordudan kaçıp toplu halde muhaliflere katılım neden artıyor ? Videocusun,aç bak izle katılımları.Zulüm sadece öldürmek değildir,kaldı ki ölenlerin sayısı 5 dahi olsa zulüm zulümdür.Sen hala öldürülen insanları anlayamamışsın,bu yüzden öldürülmelerini gayet doğal karşılıyorsun.

Eee bu devlet zamanında kürtlere zulüm yapmadı mı ? Teröristlerde bunu iyi değerlendirip yurt dışında nasıl iş yaptıkları ortada,Hollanda da meclis kurulmasına izin vermeler,kanallarına izin vermeler,para alış verişi ve beslenmeleri,pkk nın ve batının yaptıklarını bana anlatmaya kalkmayasın sakına ;) ''Batı pkk için söylediklerini,suriyeli muhalifler için söylüyorlar'' demeye kalkıyorsan,bizim ülke bu durumda hangi konumda peki ? (=: Kaldı ki pkk ya darbeler vurulmakta avrupada artık. Ha pkk demişken,pkknın en büyük destekçilerinden biri rusya değil midir ? Öyle,aynı zamanda çin.Rusya ve çin suriye konusunda da esatı destekliyor.Esat ise şuan pkkya ev sahipliği yapmakta.pkk elemanları da esat birliklerine destek veriyor.Fantaziler dünyası ;D

Bahreynliler için neden ''onlar da terörist'' diyemiyorsun ? Mezhepçilik bataklığında boğuluyorsun.

Bir iki suriyeli bulmakla ''aa bu olay böylemiydi'' anlamı çıkarılmaz aslanım.Ha illa suriyelileri muhattap al diyorsan,zaten oları alıyorum canını sıkma sen ;)

Hem bilgi ver bakalım madem bilgi kaynağısın o kadar araştırıp takip edip suriyelileri muttap almışsın,bu terörist dediklerin muhaliflerin kuruluşundan itibaren geçmişlerini yaz bakalım neler yapmışlar şimdiye kadar bilelim öğrenelim.
Özellikle öldürülen 1 yaşındaki bebeği yaz,elebaşı olması lazım kendisi.

Ebul Esved 02-24-2012 23:26

Buti: Sözde Suriye Dostları Aslında İsrail'in Dostlarıdır.

ŞAM – İslam'ın önde gelen allamelerinden Dr Muhammed Sait Ramazan el-Buti; Suriye Arap Cumhuriyeti yeni anayasa taslağının devlet, yönetim yada her hangi bir taraf adına hazırlanmadığını belirterek halkın ideallerini, isteklerini ve umutlarını yansıttığını belirtti.
Allame Buti bugün okuduğu Cuma hutbesinde; anayasa taslağının herkesin yeniden kendini ve doğru yolu bulması için önemli bir adım teşkil ettiğini söyledi.
Din ve şeriatının anayasa taslağını dikkate alma, inceleme ve ardından evet yada hayır dememizi emrettiğini söyleyen Buti; sessiz kalmanın caiz olmadığını, sessiz kalanın da sözü olmadığını belirtti.
Dr Buti, yeni anayasa taslağının iki önemli garantör teşkil ettiğini ve uygulanması halinde Suriye halkına güven, istikrar ve refah getireceğini açıkladı. İki garantöre değinen Dr Buti; bunların ilkinin ümmetin kimliğine sahip çıkması, ikincisinin ise çok partili siyasi sisteme geçişi sağlamasından ibaret olduklarını açıkladı.
Tunus’ta toplanan sözde Suriye dostlarına da değinen büyük allame Buti; bu grubu İsrail'in dostları olarak nitelendirirken, ümmetin vücudundaki tehlikeli hastalıklar olmasaydı bu konferansı düzenlemenin imkansız olduğunu ifade etti. Bu bağlamda Dr Buti, balta ve ağaç hikayesini örnek vererek, Arap ve İslam ümmetinin varlığını tehdit eden bu hastalıkları iyileştirme önemine dikkat çekti.
Dr Buti; Şam’daki Büyük Emeviler Camiinde okuduğu hutbesinde yüce Allahın kelamından ayetler okurken; Allah’ın “hepiniz benim ipime tutununuz ki kurtulasınız” diye buyurduğunu, fakat bir kısım Müslümanların bize “Bernard Levy’inin ipine tutununuz” dediklerini açıkladı. Leyv’nin de Libya’yı alevler ve yıkım cehennemine dönüştürmesi ardından şimdi Suriye'ye yöneldiğine dikkat çekerek, Libya’da yaşanan katliamlara, yıkıma ve kaosa vurgu yaptı.
Allame Buti; şimdi de sözde Suriye dostlarının Libya senaryosunun Suriye'de tekrarlanmasını talep ettiklerini ve buna bel bağladıklarını söyledi.
Hutbesinin bitiminde Allame Buti; mantık, din, şeriat, iman ve ilkelerin kendi evimize dönmeyi, restore etmeyi ve hastalıklarımızı tedavi etmeyi gerekli kıldığının altını çizdi.

Haber kaynağı:http://www.sana.sy/tur/236/2012/02/24/402428.htm

İntifada 02-24-2012 23:54

esadın ve sistemin köpeği el buti...

Ebul Esved 02-25-2012 00:11

Sözde Suriye Dostları Grubu, Suriye Halkının Düşmanıdır

MOSKOVA - BEYRUT – Rusya Duma Meclisinde Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Alexey Pushkov; bugün Tunus’ta toplanan sözde Suriye dostları grubunun, Suriye halkının dostu değil düşmanı olduğunu ifade etti.
Bugün Moskova’da düzenlediği basın toplantısında Pushkov; bu guruptaki tarafların sadece Suriye muhalefetinin dostları olduklarını, bunların Suriye ve halkının dostları değil de düşmanları olduğunu söyledi.
Batı ve Arap Liginin Suriye'deki durumlar konusunda izledikleri senaryo yöntemlerinden uyaran Pushkov; bu gibi planların halk savaşına yol açabileceğine dikkat çekti.
Pushkov; batının Suriye'de ateşkesin sağlanması ve silahların kullanılmamasında sadece tek tarafa yaptıkları çağrıları eleştirirken, bu çağrıların sadece Suriye yönetimine yönlendirildiğini, oysa ki bu çağrılara eş zamanlı olarak Suriye'deki muhalefete dışarıdan silah ve para dahil her türlü desteğin sağlandığına vurgu yaptı.
İstanbul meclisinin sadece batının desteğini aldığını ve Suriye'de hiç bir destek yada onayı bulunmadığına işaret eden Pushkov; bu meclis üyelerinin halklarında uzak olarak yaşadıklarını söyledi.
Pushkov; Suriye'deki silahlı gruplara batının bizzat kendisi destek sağladığını, dolayısıyla da Homs’ta yaşanan ölümlerin sorumluluğunun bizzat batıya düştüğünü belirtti. Ayrıca batıyı, şiddete son verme yönünde muhalefete doğru yönlendirmelerde bulunmaya çağırdı.
Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad’ın sahip olduğu geniş halk tabanı ve halkın genelinin onun etrafında kenetlendiğine dikkat çeken Pushkov; yaklaşık olarak bir hafta önce ziyaret ettiği Şam’ın normal bir şekilde yaşamını sürdürdüğünü ve halk savaşının eşiğinde olmadığının altını çizdi.

Bogdanov: Suriye Halkının Temsilcilerini İçermemesi Esef Vericidir
Kendi tarafından Rusya Başkanının Ortadoğu Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mikhail Bogdanov; Suriye'ye insani yardımların sunulmasının askeri müdahalede bulunmak için bahane olarak kullanılmamasında ülkesinin temennilerini ifade etti.
Tunus’ta düzenlenen sözde Suriye dostları konferansının, Suriye halkının temsilcilerini içermemesinden ülkesinin duyduğu esefi belirten Bogdanov; Rusya'nın, bu gibi toplantıların Suriye'deki tüm siyasi akımları temsil edenlerin katılımıyla düzenlenmesine gösterdiği özeni vurguladı.

Rusya, İnsani Bahaneler Altında Başka Hedefler Sağlamayı Kabul Edemez
Bu arada Rusya'nın Lübnan Büyükelçisi Alexander Saspkin; insani bahaneler altında başka hedefler sağlama çabalarına karşı ülkesinin tutumunu yeniden belirterek, bunların arasında Suriye'ye silah kaçırmanın da yer aldığını ifade etti.
Rus Büyükelçi Saspkin bugün yayınlanan basın açıklamasında; sözde Suriye dostları grubunu tek taraflı olarak nitelendirerek, düzenlenecek tüm çaba ve buluşmaların tüm tarafları kapsaması gereğini belirtti. İnsani yardımlar konusuna da değinen Saspkin, bunun başta Suriye hükümeti olmak üzere tüm taraflarla koordinasyonun yapılmasını gerektirdiğini ifade etti.
Rus Büyükelçi Saspkin; Suriye'de krizin çözülmesi ve tüm taraflar arasında kapsamlı diyalogun başlatılması yönünde ülkesinin BM’deki çabalarını sürdürdüğünü söyledi.

http://www.sana.sy/tur/237/2012/02/24/402418.htm

All times are GMT +3. The time now is 21:21.