Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   4 halife donemi cumhuriyet vardı. (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=162967)

BeldeiTAYYIBe 06-16-2012 04:26

Icki icilmesini degil muhterem kardesim,
ickinin alenen satilmasini yasaklarlar...

Demokratik diye tabir ettigimiz bir ülke söylermisinizki ickinin ICILMESINI yasaklamis...

Cihannur 06-16-2012 04:31

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1011648)
Bircok insanin yanildigi nokta sudur.
Serbest secim = Demokrasi
Haliyle Islami sistem olsun fakat secimler demokratca!!! olsun isteniyor.

Ben diyorumki size,
bir müslüman icki icme hakkina sahipmidir sizin tasavvur ettiginiz sistemde? Eger evet diyorsaniz o sistem seriat degildir.
Eger hayir diyorsaniz o sistem demokrasi degildir.
Hem evet hem hayir diyemeyeceginize göre bende diyorumki, seriat ve demokrasi bagdasmaz....

Demokrasi halkın kendi kendini yönettiği sistemdir; yani idarenin millette olduğu ve serbest seçimlerin yapıldığı sistemdir. Daha önceki bir mesajımda söylediğim gibi tek bir çeşit demokrasi yoktur. Muhafazakâr demokrasi var olduğu gibi sosyal demokasi de vardır; bunların yanı sıra liberal demokrasi de vardır. Bunların dışında da başka demokrasi çeşitleri vardır. Liberal demokrasi, sosyal demokrasi, muhafazakâr demokrasi var olduğu gibi neden İslami demokrasi de var olmasın? Lütfen bu soruya cevap verin. Sosyal demokrasi olabilir, muhafazakâr demokrasi olabilir, liberal demokrasi olabilir, başka demokrasi çeşitleri olabilir; ama İslami demokrasi olamaz, İslam şeriatının kurallarının hâkim olduğu bir demokrasi kurulamaz mı demek istiyorsunuz? Bunu yasaklayan bir şey var mıdır?

İslami demokrasi bal gibi de olur. Müslüman halklar hem serbest ve demokratik seçimlerle demokrasi içinde kendi kendilerini yönetebilirler, hem de hukukunun temelini inandıkları din olan İslam'ın hukukuna göre belirleyebilirler.

onurcan 06-16-2012 04:36

Bak kendin söylüyorsun Demokrasi halkın kendi kendini yönettiği sistemdir; yani idarenin millette olduğu ve serbest seçimlerin yapıldığı sistemdir. sen hiçbirşeyi yasaklayamassın

BeldeiTAYYIBe 06-16-2012 04:43

Ben icki mevzuunu bir örnek olarak verdim.

Simdi varsayalimki sizin dediginiz islami demokrasi mevcut.
Bu islami demokratik ülkede icki icme hakki, bikiniyle denize girme hakki, gece kulüblerinde eglenme hakki ile alakali malumat verebilirmisiniz lütfen.

Bu haklar benim bir demokratik ülkede en taabi vatandaslik hakkim.
Bu vatandaslik hakkim sizin tabirinizle islami demokraside devam edecekmi yoksa etmeyecekmi?

Edecek diyorsaniz bende soruyorum...bunun neresi islami?
Etmeyecek diyorsaniz bende soruyorum...bunun neresi demokrasi?

Secim sistemi veya halk katilimiyla idare o ülkeyi demokrasi yapmaz.

Cihannur 06-16-2012 04:44

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1011654)
Icki icilmesini degil muhterem kardesim,
ickinin alenen satilmasini yasaklarlar...

Demokratik diye tabir ettigimiz bir ülke söylermisinizki ickinin ICILMESINI yasaklamis...

Sevgili kardeşim, Türkiye'de kapalı alanlarda sigara içmek yasak. Demokratik bir devlet senin sigara içmene bile karışabiliyor. İş yerimde sigara içerim, bu benim demokratik hakkım sana ne ey devlet diyemiyorsun, diyemiyoruz.

Alkol yasağı da böyle değerlendirilebilir. İçki içilmesini yasaklamış olan demokratik bir ülke var mıdır bilmiyorum; ama bir ülke içki içilmesini yasaklarsa o ülke demokratik değildir diyemeyiz. Pek çok alanda sigara içilmesini yasaklayan ülkelerin demokratik olmadıklarını söyleyemeyeceğimiz gibi...

BeldeiTAYYIBe 06-16-2012 04:48

Alkol ile tütünü bu minvalde kiyas edemeyiz.

Cünkü alkol satisi ve kullanimi islam hükümlerinin yürürlükte oldugu bir ülkede kesinkez yasaktir ve bu sucu isleyenler kanun önünde cezaya müstehaktir.

Pekii bu durum senin islami demokraside nasildir?

Cihannur 06-16-2012 05:40

Alıntı:

onurcan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1011658)
Bak kendin söylüyorsun Demokrasi halkın kendi kendini yönettiği sistemdir; yani idarenin millette olduğu ve serbest seçimlerin yapıldığı sistemdir. sen hiçbirşeyi yasaklayamassın

Onurcan, sen Türkiye'de yaşamıyorsun galiba! http://img687.imageshack.us/img687/9...ransmiley1.gif

Ülkemizde ve dünyada o kadar çok yasak var ki... Mesela Türkiye'de 18 yaşından önce ehliyet almak yasak, otomobille giderken belli hız limitlerini aşmak yasak, belirlenen günler dışında sokaklara çöp çıkarmak yasak...

Diğer demokrasilerde yasaklar olduğu gibi İslami demokraside de elbette yasaklar olacaktır.http://img706.imageshack.us/img706/2...yansmiley1.gif

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1011661)
Ben icki mevzuunu bir örnek olarak verdim.

Simdi varsayalimki sizin dediginiz islami demokrasi mevcut.
Bu islami demokratik ülkede icki icme hakki, bikiniyle denize girme hakki, gece kulüblerinde eglenme hakki ile alakali malumat verebilirmisiniz lütfen.

Bu haklar benim bir demokratik ülkede en taabi vatandaslik hakkim.
Bu vatandaslik hakkim sizin tabirinizle islami demokraside devam edecekmi yoksa etmeyecekmi?

Edecek diyorsaniz bende soruyorum...bunun neresi islami?
Etmeyecek diyorsaniz bende soruyorum...bunun neresi demokrasi?

Secim sistemi veya halk katilimiyla idare o ülkeyi demokrasi yapmaz.

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1011663)
Alkol ile tütünü bu minvalde kiyas edemeyiz.

Cünkü alkol satisi ve kullanimi islam hükümlerinin yürürlükte oldugu bir ülkede kesinkez yasaktir ve bu sucu isleyenler kanun önünde cezaya müstehaktir.

Pekii bu durum senin islami demokraside nasildir?

İslam şeriatındaki hukuk ne ise elbetteki o hukukun uygulanması gerekir. Detaylar hakkında konuşmak uzmanlık ister. Bunlar fıkhın konusudur.

Çağımızda insanlık için en doğru yönetim sistemi İslami demokrasidir. İslami demokraside insanlar kendilerini yaratmış olan Allah'ın koymuş olduğu kurallara göre yaşarlar ve böylelikle toplumda hem genel bir huzur ve adalet içinde yaşanır, hem de halk, istediği, beğendiği siyasi partileri ve insanları serbest seçimlerle yönetimlerine getirerek istedikleri ve beğendikleri siyasi partiler ve insanlar tarafından yönetilirler.

xfce 06-17-2012 12:06

kuran insanlara ihityaçdan fazla mal bulundurmamalarını soyluyor.
ozaman islam demokrasisine gore bankalarınbda olmaması gerekir.

onurcan 06-17-2012 12:29

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1011738)
kuran insanlara ihityaçdan fazla mal bulundurmamalarını soyluyor.
ozaman islam demokrasisine gore bankalarınbda olmaması gerekir.

nerede yazıyor xfce ihtiyaçtan fazla mal bulunurmayın diye? böyle bir ayet bulursan yaz buraya
8:28 - Ve iyi biliniz ki, mallarınız ve evlatlarınız birer imtihan aracından başka birşey değildir. Allah katında büyük ecir vardır.

mal insanın imtihan aracıdır. dilediğine verir dilediğine vermez bu senin sınavındır

bankayı nasıl ilişkilendirdin onu da anlamadım...

onurcan 06-17-2012 12:55

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1011662)
Sevgili kardeşim, Türkiye'de kapalı alanlarda sigara içmek yasak. Demokratik bir devlet senin sigara içmene bile karışabiliyor. İş yerimde sigara içerim, bu benim demokratik hakkım sana ne ey devlet diyemiyorsun, diyemiyoruz.

Alkol yasağı da böyle değerlendirilebilir. İçki içilmesini yasaklamış olan demokratik bir ülke var mıdır bilmiyorum; ama bir ülke içki içilmesini yasaklarsa o ülke demokratik değildir diyemeyiz. Pek çok alanda sigara içilmesini yasaklayan ülkelerin demokratik olmadıklarını söyleyemeyeceğimiz gibi...

yasakcı zihniyetle birşey olmaz sen yanlış yerden bakıyorsun. kanunla herşeyi yasak koyduk diyelim isyan çıkar toplu hareket olur bunu nasıl önleyeceksin?
adamın biri bankada sigara yasağı başladığı zamanlarda sigarayı yaktı bankada görevli hemen müdahale etti efendim sigara içilmez yasak diye 69 tl ceza sı var deyince adam dediki kardeşim bundan sonra bir daha yakacam ikisini cezasını bir kes dedi kimse sesini çıkaramadı ne oldu senin yasağın?
önce eğiteceksin ondan sonra sorun kendiliğinden çözülür o yasağı koymaya gerek kalmaz..
islam dininde yasak değil ayetleri uygularsın. cezasınıda caydırıcı ve kesin koymuşki toplumda birdaha işlenmesin diye.
,

All times are GMT +3. The time now is 01:54.