Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Diyanet İşleri Başkanı Görmez, patrikhanede (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=163134)

AKDemir 07-07-2012 21:27

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1012983)
Evet bay çok bilmiş gerçekten merak ediyorum.Bahsi geçen rahip nasıl bir çalışma içerisindeymişte Ogün Samast bizi kurtarmış ta senin gözünde kahraman olmuş?Gaza getirilip tetikçilik yapmış birini nasılda övüyorsun...Evet sorumu yeniliyorum BU RAHİP NE YAPMIŞTA ÖLÜMÜ HAK ETMİŞ bi cevapla bakalım...yaz hemen googleye.

--------------------------------------------------------------------------------

Bu konuyla ne alakası var bunun?
Hoşgörülü davrandığında dostmu edinmiş oluyorsun.
Madem inancın var bize ayetlerden alıntı yapıyorsun bir de Peygamber'imizin(SAS) gayrimüslimlerle olan ilişkilerini bir araştır derim.Sen uzak durursan teblig görevini kim yerine getirecek?

Ruhban okulunun açılması yolunda adımı Diyanet İşleri başkanı atıyor, ve sen buna hoşgörü diyorsan ben sadece gülerim buna. Geçenlerde yaptığı röportajla alkışladığım Görmez'i, bu defa şiddetle kınıyorum. Herkese yaptınız tebliğ görevini de bi papazlarla, hahamlar mı kaldı Allah aşkına?

Yıldırım 07-07-2012 22:12

Alıntı:

AKDemir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1012986)
Ruhban okulunun açılması yolunda adımı Diyanet İşleri başkanı atıyor, ve sen buna hoşgörü diyorsan ben sadece gülerim buna. Geçenlerde yaptığı röportajla alkışladığım Görmez'i, bu defa şiddetle kınıyorum. Herkese yaptınız tebliğ görevini de bi papazlarla, hahamlar mı kaldı Allah aşkına?

Bu işin yetkilisi Diyanet değil ki?
Başkan temennisini aktarıyor.Bu konu gündeme geldiğinde bende açılmasından yana olduğumu söylemiştim.Görmez'in bu yönde ki açıklaması İslam'ın bir hoşgörü dini olduğu ve diğer dinlerde ki insanlara özgürce yaşama hakkı tanıdığını gösterir.
Belki birilerinin milliyetçi kuruntularıyla çelişen noktalar vardır ama İslam'a ters birşey göremiyorum.

Alıntı:

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şöyle konuştu:

''Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Türkiye'de yaşayan gayrimüslim vatandaşlarımızı ülkemizin asli bir unsuru olarak görüyoruz. Din özgürlükleri ve inanç özgürlüğü konusunda, eğitim özgürlüğü konusunda, mabed masumiyeti konusunda kendimiz için hangi hakları istiyorsak, onların da aynı haklara sahip olmasını istiyoruz. Sadece ülkemizde değil, bütün dünyada hangi kimliği taşırsa taşısın, hangi dine inanırsa inansın tüm insanların özgürce kendi inancının gereklerini ve ibadetlerini yerine getirmesinin ve çocuklarına inancına uygun olarak eğitim vermesinin ve din adamları yetiştirmesinin onların bir hakkı olduğunu düşünüyoruz. Bu ülkede yaşayan herhangi bir dini topluluğun kendi din adamlarını yetiştirmek için başka ülkelere muhtaç olması, bu ülkenin büyüklüğüne yakışmıyor. Din adamı yetiştiren eğitim kurumlarının, tarihte ve tarih boyunca var olduğu gibi aynı şekilde yine kanun ve mevzuat çerçevesinde varlığını idame ettirmesinin, bu ülkenin büyüklüğüne yakıştığını ifade etmek istiyorum.''

Fatih Hakan 07-07-2012 22:44

Vay be hiç demokrasi yok avatarımı birileri silmiş :)

Yıldırım 07-08-2012 01:51

Alıntı:

Fatih Hakan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1012993)
Vay be hiç demokrasi yok avatarımı birileri silmiş :)

Resminizi kimse silmedi silecek olsaydık ilk koyduğun anda silerdik.Malumunuz bazen linkler bozulabiliyor yüklenen resim silinebiliyor.Elle yapılan bir müdahale yoktur.Tekrar koyup koymamak size kalmış.

Bu arada yukarıda ki sorumada cevap verirseniz çok memnun olurum."Haddini aşmış bir gavur" ifadesini kullanmıştınız.Tekrar soruyorum.BU RAHİP NE YAPMIŞTA ÖLÜMÜ HAK ETMİŞ?

Hür Beyan 07-08-2012 02:03

[B]Mehmet Görmez diyanetin başına geçmiş en akil adamdır .
Kendisiyle bizzat hasbihal etme fırsatı bulmuştum gerçekten samimi ve akıllı bir müslüman. Bu ziyaret siyasi bir ziyarettir.
Tabi klisede ezan okutturanlar farklı yönlere çekmeye çalışacaklardır. Onlar Kur'an'da dost edinmeyin mesajını alamamış ve yahudi hristiyanlarla sıkı fıkı olmayı seçmiş bir güruh. Tebliğ diye klisede ezan okutup papayla sarmaş dolaş olmuşlardır.
Mehmet Görmez'in durumu farklıdır kendisine sonuna kadar güvenimiz tamdır./B]

Fatih Hakan 07-08-2012 04:38

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1013004)
Resminizi kimse silmedi silecek olsaydık ilk koyduğun anda silerdik.Malumunuz bazen linkler bozulabiliyor yüklenen resim silinebiliyor.Elle yapılan bir müdahale yoktur.Tekrar koyup koymamak size kalmış.

Bu arada yukarıda ki sorumada cevap verirseniz çok memnun olurum."Haddini aşmış bir gavur" ifadesini kullanmıştınız.Tekrar soruyorum.BU RAHİP NE YAPMIŞTA ÖLÜMÜ HAK ETMİŞ?

Ne rahipi adam gazeteciydi

Fatih Hakan 07-08-2012 20:52

Avatarım sizi çok rahatsız etmiş belli ! git gâvurlarla birlikte yaşayın!

Ermenistan'da kaç tane Müslüman var? Yıkılmayan cami kaldı mı?

Yıldırım 07-09-2012 00:04

Alıntı:

Fatih Hakan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1013009)
Ne rahipi adam gazeteciydi

İlk yazdığım yazılara bakarsan rahip ve yayınevi baskınından bahsediyorum.Herneyse her ikisi içinde geçerli olsun sorum Hırant Dink ne yapmıştır ve ölümü neden hak etmiştir?

Alıntı:

Fatih Hakan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1013024)
Avatarım sizi çok rahatsız etmiş belli ! git gâvurlarla birlikte yaşayın!

Ermenistan'da kaç tane Müslüman var? Yıkılmayan cami kaldı mı?

Ermenistan'da cami yok diye senin Hırant Dinki öldürme hakkın mı oluyor bunları müslümanlık adına yaparken?

Fatih Hakan 07-09-2012 01:23

Malatya'daki kardeşlerimize sor ben bilmem

MEÇHUL ADAM 07-09-2012 03:08

Arkadaşlar, ruhban okulu açılmak istenmesinin asıl sebebi bilin ki misyoner ve siyonist ajanlar yetiştirliip ülkemizde yeni bir koloni açılıp oluşturulması için çaba gösterilen bir okuldur.Evet, orası size göre papaz, rahip rahibe yetiştiriliyor "bunda ne varmış" derseniz çok yanılısınız.Zira kafirlerin niyetleri müslümanlar üzerinde asla tarih boyunca iyi olmamışlar adeta İslam ülkelerinde nice sinsi planlar yapıp kültür emperyalizmin yaşatılmasına zemin hazırlamışlardır.Diyalog olacak ama dinimizden ve medeniyetimizden asla taviz de verilmeyecektir.

Maalesef Diyanet işleri başkanımızın bazı tavizlerinde patrik memnun olmuştur.Patriğin bir sözüne dikkat!."SİZ YETER Kİ KABUL EDİN BİZİM ALTYAPIMIZ HAZIRDIR" demiştir.Gerisini varın siz düşünün!.

All times are GMT +3. The time now is 10:18.