Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Erdoğan'dan sonra kim başbakan olmalı? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=164825)

Atlantis 10-02-2012 01:39

bende karsiyim bu tüzüge hangi parti 3 dönem kuralina uymuski biz uyalim , konuya dönecek olursak Bülent arinç olsun isterim .

MEÇHUL ADAM 10-02-2012 02:14

Numan Kurtulmuş AKP'nin başına yakışır.Kendisi ne de olsa Profesördür.

Cihannur 10-02-2012 02:14

3 dönem üst üste seçildikten sonra bir dönem ara verilme zorunluluğu, 5.000.000'un üzerinde üyesi ve yüz binlerce teşkilat mensubu bulunan ve kurumsallaşmış kimliğiyle Türkiye'nin gelmiş geçmiş en güçlü ve en oturmuş siyasi partisi AK Parti için sorun olmaz. Önemli olan şey AK Parti'nin kurumsallaşmasını tamamlamasıydı ve Allah'a şükürler olsun ki AK Parti kurumsallaşmasını tamamladı. AK Parti kendi içinden binlerce değerli ve bilgili siyasetçi ve yönetici çıkarır. AK Parti; fikriyatı, zihniyeti, dünya görüşü, siyasi yelpazedeki yeri gibi özellikleriyle nerede durduğu ve ne yaptığı belli olan ve bilinen bir siyasi partidir. Hem şu da var: AK Parti içinde birileri 3. dönemlerini tamamlarken başka birileri 2. dönemlerini sürdürüyor olacaklar, yeni gelenlere tecrübeler aktarılabilecek ve böylelikle partimizde tecrübe eksikliği yaşanmayacak. Yani partimizde üst üste 3 dönemden sonra 1 dönem ara verilme zorunluluğu AK Parti'nin tecrübesiz siyasetçilerin ellerinde kalmasına sebebiyet vermeyecek.

Cihannur 10-02-2012 02:46

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1021541)
Evet Suat Kılıç olacak soy ismi yanlış yazılmış.
Benim Gönlüm şahsen Abdullah Gül'den yana
Eğer Cumhurbaşkanlığından sonra Başbakanlık yapmayı kabul ederse
Tartışmasız bir isim olur
Koltuğu ve Başbakanlığı doldurur
Ancak Gül bunu kabul etmez ise
O zaman
Örneğin Arınç-Numan Kurtulmuş kıyaslanırsa
Numan Kurtulmuş
Veya Ali Davutoğlu Numan Kurtulmuş kıyaslanırsa
Yine Numan Kurtulmuş özellikleri ile ağır basıyor.
Erdoğan'ın eski siyaset arkadaşı olduğunu da eklemek gerek
Ama yine de katılıyorum
Eğer daha önce Partiye katılmış olsaydı Başbakanlık şansı daha fazlaydı.

Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül eğer derse ki, 'partiye geri dönüyorum ve AK Parti Genel Başkanlığı'na adayım'; hemen hemen hiç itiraz gelmeden AK Parti Genel Başkanı olur inşaallah. AK Parti Genel Başkanlığı için Ahmet Davutoğlu'nu destekleyen ben bile, genel başkanlığa Abdullah Gül aday olursa itirazda bulunmam.

Numan Kurtulmuş meselesine gelince.. Numan Kurtulmuşla Ahmet Davutoğlu kıyaslanırsa Numan Kurtulmuş'un ağır basacağı fikrine katılmıyorum. Her ne kadar Numan Kurtulmuş da değerli bir siyasetçiyse de, Ahmet Davutoğlu bana göre özellikleriyle daha ağır basar.

Hem şu da var. Numan Kurtulmuş, 11 sene boyunca AK Parti'ye muhalefet etti. AK Parti'ye 11 sene muhalefet ettikten sonra partiye katılıp 2 sene içinde genel başkan ve başbakan olmak yakışık almaz. İçinde bulunduğumuz tarihten 2 sene bile geçmeden Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra AK Parti Genel Başkanlığı'na Numan Kurtulmuş'un geçmesi parti içinde de rahatsızlık ve huzursuzluk oluşturur. Pek çok partili, 'biz bu partiye yıllarımızı verdik; o geldi 1-2 yıl içinde genel başkan oldu.' diye huzursuzluklarını dile getirebilirler. Numan Kurtulmuş da böyle bir hareketin yanlış olacağının farkındadır. Numan Kurtulmuş, AK Parti içinde kendini sevdirirse ve destek görürse, ileride 5-10 sene sonra AK Parti Genel Başkanı olabilir elbette.

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1021650)
Ahmet Davutoğlunun dışişleri bakanı olarak daha uzun yıllar görev yapacağını düşünüyorun.
Onun Başbakan olacak liderlik özelliği de olmadığı kanaatindeyim
Arınç'ın ise yaşından dolayı tercih edileceğini sanmıyorum.

İlla herkesin Recep Tayyip Erdoğan gibi karizmatik lider olmasına gerek yok. Türkiye'nin en önemli 3 bakanlığından (İçişleri, Dışişleri, Milli Savunma) biri olan Dışişleri Bakanlığı'nı maşaallah üstün başarıyla yürüten Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevini de başarıyla yerine getirir inşaallah.

Atlantis 10-02-2012 03:09

neden numan kurtulus ismi öne çikiyor anlamiyorum bu parti 2001 de açildi madem bizimle beraber olmak istiyordu neden 2012 yi bekledi ? Bülent arinç 2001 de parti kurucularindan biridir dahasi eskiden beride genel baskanimiz Tayyip Erdoganla kader birligi yapti ama numan kurtulus daha düne kadar baska bir partinin basindaydi numan kurtulus Akparti çin ne yaptiki adaylar arasinda görülüyor anlamiyorum.

Osmanlı Torunu 10-02-2012 06:42

Fazilet'den sonra Numan bey Necmeddin erbakan ile kalmaya tercih etti sonra 2010'da yollari ayrildi ve kendi partisini kurdu. Bende Numan beyi biraz eleştiriyorum neden daha onceden AK Partiyi katilmadigi icin. Ona saygi gosteriyorum lakin basbakan secilmesi cok yanlis olur

Terennüm 10-02-2012 10:36

Türkiyede siyaset birgünde farklı mecralara kayabilir.Onun için bu tartışmalar erken.kısaca havanda su dövme ile aynı şey yaptığımız..

MEÇHUL ADAM 10-02-2012 13:19

Alıntı:

Atlantis Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1021698)
neden numan kurtulus ismi öne çikiyor anlamiyorum bu parti 2001 de açildi madem bizimle beraber olmak istiyordu neden 2012 yi bekledi ? Bülent arinç 2001 de parti kurucularindan biridir dahasi eskiden beride genel baskanimiz Tayyip Erdoganla kader birligi yapti ama numan kurtulus daha düne kadar baska bir partinin basindaydi numan kurtulus Akparti çin ne yaptiki adaylar arasinda görülüyor anlamiyorum.

Numan Bey'in AKP''yi seçmesi önce ki planı idi.O zamanda SP'de genel başkanlığı yaptığı sırada sorun yoktu.Siyaset yasağı kaldırılınca rahmetli .Erbakan hoca MYK üyeliğinde kongre yaparak aralarında istenmiyen adaylar vardı.Bu yüzden aralarında sürtüşme oldu basına kapalı olarak bu duyurulmadı.Daha önceden de Tayyip Bey AKP'yi kurarken ona; "gel bize katıl bizimle birlikte ol, sana bakanlık veya başbakan yardımcılığı veririz diye gizli teklifte bulunmuştu.O zamanları bu teklifin gerçekleşmesi için şartlar elverişli değildi.Biz bu duyumları çoktaan almıştık ama sesimizi hiç çıkarmadık sadece neticeyi bekledik..Ne zaman ki SP'de, bir ramazan da içine bazı provakatörler sokulunca mesele anlaşıldı ve partiden istifa edip hemen akabinde HAS PARTİ'yi kurdu.Bu tutum bir geçiş dönemi idi.Sonrasında Mehmet Bekaroğlu ile anlaşamayınca kendi aralarında kongre yapıp partisini fesh etti ve nihayet AKP'ye girmiş oldu.

Kısacası Nuıman bey AKP''ye geçmesinin zeminini iyi ayarladı.Şimdi ise o AKP'de harcanacağını zannediyoruz.Zira AKP'de kurtlar çakallar çok olduğu için onu orada genel başkanlığa yükseltecek henüz tabanı yoktur.O sadece MYK kurulunda kalır.Veya onu Tayyip Bey İstanbul Büyük şehir Belediye başkanı adayı da yapabilir.Kazanabilirse ne ala kazanamazsa partisinde eriyip gider vesselam...

Bu ülkede siyasette çekirge misali atlamalar sıçramalar çok olmaktadır.Sonrası ise hüsrana dönüşmektedir..NUMAN BEY PARTİSİNİ FESH ETMESİYLE BÜYÜK HATA YAPMIŞTIR.

NUMAN BEY BİRAZ AKLINI ÇALIŞTIRIP DA AKP' İÇİNDE KENDİSİNİ SEVDİRMEYİ BAŞARIRSA GENEL BAŞKANLIĞINA DA GELEBİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

Asi_isyankar 10-02-2012 17:27

Numan Kurtulmuş elbette.
Şu anda Ak Parti'de en çok kendisinden umutluyum
Zira Has Parti'nin Kürt Sorunu Politikası Tatmin Ediciydi.
Ayrıca ekonomide de güzel projeleri vardı.

Mavera 10-02-2012 20:58

gül, kurtulmus ve davutoglundan birinin basbakan olmasi gerektigini düsünüyorum..
ancak numan hoca icin biraz erken ve davutoglunada dis isleri bakanliginda cok is düsecek gibi görünüyor o acidan abdullah gülün basbakan olma ihtimalini yüksek görüyorum!

All times are GMT +3. The time now is 20:46.