_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı
(Mesaj 1029653)
Ben şahsen insanların kusurlarıyla ilgilenmeyi onları ifşa etmeyi çirkin bulmuşumdur,
Hafizanallah hakkına girme olasılığı çok yüksek,
Hele helede topluma mal olmuş bir yayın çeşidi olan gazetenin bunda daha dikkatli olması icap eder çünkü işin içinde böyle bir hakka vesile olmak vardır...
Hilal kaplan kusursuz demiyorum, böylesi suizana kapı aralayacak bir resim çekinmemesi dikkatli olması gerekirdi, temsiliyeti gereği...
Ama bu kusuru bu şekilde irdelemek benim desteklediğim bir yöntem değil sadece...
Benim yorumum birçeşit tavsiye idi , Hilal kaplanı savunmak, yada bunu haber yapan gazeteyi kötülemek değil...
Hak adına yapılan her hamlenin destekçisi olurum, Allah hayırlarınıda kabul etsin.
Lakin ben Efendimiz a.s.v.'ın kimseyi kınamayın sözünün referans alınmasını daha hoş bulurum...
Yada insanların kusurunu araştırmayın tavsiyesine kulak vermeyi daha hoş bulurum...
Benim nazarımda hakikati duyurmak işte bunların öğrenilmesine vesile olmaktır...
birilerinin kusurlarını ifşa etmek benim nazarımda Hak adına bir hamle değildir...
şimdi bir muhasebe yapalım; enaniyet, gurur, kibir, bencillik, haset, hırs, şehvet, riya, suizan.. gibi kalp hastalıklarından hiçbirisi bende yok diyebilecek biri varmı?
öyleyse Üstad bediüzamanında dediği gibi içimizi dışımıza çevirsek dışımızı içimize çevirsek
belki o hatayı yapan insandan katbekat yaralı ve hastalıklı görüneceğiz...
|