Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   'Türban Meclis'e giremez' (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=19810)

AkSa- 34 02-07-2008 22:50

'Türban Meclis'e giremez'

Alıntı:

merve Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaslar ben açıkçası türbanın kamu alanına girmesine karşıyım. Çünkü o zaman gercekten ipin ucu kaçar ve Malezyadan beter oluruz Allah korusun... Ben şeriatla yönetilen bi ülkede yaşamak istemiyorum,istemem...

Üniversiteyi rahat bi şekilde okuyan genç bi kız türbanıyla özel sektörde çok rahat iş bulabilir. Kamu alanına yada liselere türbanın gelmesi hoş değil bence...

senin şeriat dediğin nedir ki!!!
güzel kardeşim senin yazdıkların asıl hiç hoş değil..düşüncene saygı duyuyorum yalnız cümle kurarken öznesine,yüklemine dikkat ederek olustur. ;)

bilgi müdavimi 02-07-2008 23:04

sayın dildane,
Bu konu kişisel bir konudur.Başbakan bile bayan olsa türban takabiliir.Bu onun kişisel özgürlüğüdür.aYNI ZAMANDA ÜLKENİN BAŞBAKANIDIR.Ülkede inanmayanlar vardır,onlarında başbakanıdır.Türbanı onun için başbakanda takabilir,ama ayrımcılık yapmaması şartıyla.Bunun için kamusal alanın başı olan başbakanı örnek verdim.Yani kamusal alanda da serbest olabilir.

dildade 02-07-2008 23:07

Alıntı:

bilgi müdavimi Nickli Üyeden Alıntı
sayın dildane,
Bu konu kişisel bir konudur.Başbakan bile bayan olsa türban takabiliir.Bu onun kişisel özgürlüğüdür.aYNI ZAMANDA ÜLKENİN BAŞBAKANIDIR.Ülkede inanmayanlar vardır,onlarında başbakanıdır.Türbanı onun için başbakanda takabilir,ama ayrımcılık yapmaması şartıyla.Bunun için kamusal alanın başı olan başbakanı örnek verdim.Yani kamusal alanda da serbest olabilir.

hemfikiriz sorun ne anlayamadım ben de kamusal alanda serbestlikten yanayım korkuların boş olduğunu düşünüyorum ;)

AkSa- 34 02-07-2008 23:23

Alıntı:

dildade Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

sayın dildane,

hemfikiriz sorun ne anlayamadım ben de kamusal alanda serbestlikten yanayım korkuların boş olduğunu düşünüyorum ;)

kamusal alan istemiyoruz toplumsal alan istiyoruz.herkesin özgürce yasayacağı bir alan.sizin kamusal dediğiniz alan sadece laikcilere açık bizlere değil..

dildade 02-07-2008 23:25

her yerde özgürlük istiyorum kısacası.

AkSa- 34 02-07-2008 23:41

Alıntı:

Arkadaslar ben açıkçası türbanın kamu alanına girmesine karşıyım. Çünkü o zaman gercekten ipin ucu kaçar ve Malezyadan beter oluruz Allah korusun... Ben şeriatla yönetilen bi ülkede yaşamak istemiyorum,istemem...

Üniversiteyi rahat bi şekilde okuyan genç bi kız türbanıyla özel sektörde çok rahat iş bulabilir. Kamu alanına yada liselere türbanın gelmesi hoş değil bence...

YA İŞTE DURUMUMUZ BU KADAR ACI...

ARKADAŞIN DEDİĞİ ŞERİAT, MALEZYA KELİMELERİNDEN ANLAŞILAN BİZEDE ZORLA BAŞIMIZI KAPATTIRACAKLARMI...

AMA GÖĞE YÜKSELEN ŞU SESLERİ DUYMUYOR..

BAŞIMIZI ZORLA NİYE AÇIYORSUNUZ....

LAİKLİK DİNSİZLİK DEĞİLDİR..

LAİKLİK HER DİNDEN İNSAN İÇİN ORTA YOL BULMAKTIR..

YANİ İMANI ZAYIF İNSANLARI KORUMAK, ONLAR GÜVENDE OLSUN DİYE İMANINI YAŞAYAN YAŞAMAK İSTEYEN İNSANLARI KISITLAMAK DEĞİLDİR..

MAALESEF GÜNÜMÜZDE SAPTIRILMAKTADIR...

TÜRBANLI BİR İNSANIN RESMİDE GAYET NET TANINABİLMEKTEDİR

BUNUN YANINDA RESMİ DAİRELERDE,KAMU ALANLARINDA TÜRBANLI OLUNMASIN DEMEK : İNSANIN DİNİ İNANCININ GEREKLERİNİ BURALARDA YAPMASIN DEMEKTİR

BU DİNİ KURALLAR OLSADA OLUR OLMASADA VEYA YAPILMASI FARZ OLMAYAN SEYLER OLSA BELKİ KISITLANABİLİR AMA BUNLAR FARZDIR...

FARZ DEMEKTE : İSTEĞE BAĞLI OLMAYAN YAPILMASI ZORUNLU SEYLER DEMEKTİR..

BİZDE MÜSLÜMAN BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ..AMA KURALLARI MÜSLÜMANLAR İLE İLGİLİ OLMAYAN ADET GELENEK GÖRENEKLERİMİZE AYKIRI BİR YERDEN ALINAN KURALLAR YASALAR İLE..

BİRDE ŞÖYLE BİR GERÇEK VARDIR : YASALAR 100 YILLIKTIR HER YÜZYILDA BİR DEĞİŞMESİ GEREKİR ÇÜNKÜ ESKİRLER YENİLENMELERİ ÇAĞA AYAK UYDURMALARI GEREKİR

YAPILIRKEN O GÜNÜN ŞARTLARI ONU GEREKTİRMİŞTİR ..AMA 100 YIL ÖNCESİNİN ŞARTLARI İLE GÜNÜMÜZÜN SARTLARI AYNI DEĞİLDİR..

NASIL ŞU AN YASALARIMIZDA ERKEKLER SOKAKTA KAMU ALANLARINDA VB.. ŞAPKA GİYMEK ZORUNDADIR YASASI VAR İSE

VE ESKİDİĞİ HERKES TARAFINDAN KABUL EDİLİYORSA

YASALARIN ZAMANLA ESKİDİĞİ KABUL EDİLMELİDİR..

AMERİKA BİRLESİK DEVLETLERİ ANAYASASINDA DERKİ :

DEVLETİN DİNİ : HRİSTİYANLIKTIR...

BİZDE DERKİ : DEVLET LAİKTİR

AMERİKADA VATANDAŞLARIN DİNİNİ YAŞAMALARI KOLAYLAŞTIRILIYOR VE TEŞVİK EDİLİYOR

TÜRKİYEDE İSE NASIL DİNİN YASANMASINA ENGEL OLURUZ DİYE ÇABALANIYOR..

İNGİLTEREYE GİDEN VARMI BİLMİYORUM

ORADA İSTEYEN İSTEDİĞİ KIYAFETLE HER YERE GİRİP ÇIKIYOR

EĞİTMENLER İSTEDİĞİ KIYAFET İLE DERS VEREBİLİYOR Kİ BU ÜNİVERSİİTEDE CÜBBE BİLE OLUYOR..SORUN EDİLMİYOR

ÖĞRENCİLER İSTEDİĞİ KIYAFET İLE TÜRBAN İLE OKULA HATTA İLK OKULA GİDEBİLİYOR

MARKETLERİNDE BİLE 2 REYON VAR BİRİNDE DOMUZ ÜRÜNLERİ BULUNUYOR

BİRİNDE BULUNMUYOR

ADAMLAR İNSANLARIN DİNİNİ YASAMALARINA BU KADAR ÖNEM VERİYOR YARDIMCI OLUYOR..

TÜRBAN ÖNEMLİ DEĞİL ÖNEMLİ OLAN BEYİN YAPISI DİYORLAR YA....O BEYİN YAPISI BUDUR..

ADAMIN KAFASINDAKİ TÜRBAN -TAKKE DEĞİL BEYİNİN İÇİ ÖNEMLİDİR..

ZATEN BU YÜZDEN ONLARA GELİŞMİŞ ÜLKE DENİLİYOR.. ;)

bilgi müdavimi 02-08-2008 00:11

pardon dildane.ismini yanlış gördüm.isimleri karıştırdım.başkasının ismi yerine senin ismini gördüm.pardon.

dildade 02-08-2008 00:13

Alıntı:

pardon dildane.ismini yanlış gördüm.isimleri karıştırdım.başkasının ismi yerine senin ismini gördüm.pardon.

ben de öyle tahmin etmiştim :)

CeVHeR 02-08-2008 00:22

Alıntı:

choke Nickli Üyeden Alıntı
TÜRBAN TABİKİ MECLİSE GİREMEZ. BU NE DEMEK YAA ADAM HEM LAİKLİĞE SAHİP ÇIKICAM DİYO LAİKLİK SANKİ ONUN ELİNDEYMİŞ GİBİ GÖSTERİYO HEMDE BAŞÖRTÜ YASAĞINI DEVLET İÇİNE SOKUYOR.SİZ KİMSİZİNKİ BU LAİKLİK HEPİMİZİN BİR KİŞİNİN DEĞİL.İSLAMIN TEMEL UNSURU İSLAMİYETTE OLMAK İÇİN SÜREKLİ BAŞÖRTÜ TAKMAK DEĞİL İLK ÖNCE KELİME_İ ŞEHADET GETİRMEKTİR .NE BAŞÖRTÜ TAKIPTAA HER BİR ŞEYDEN EKSİK KALMAYANLAR GÖRDÜM.YASAK KALKSINDA BAKIN GÖRELİM O ZAMAN HER BAŞÖRTÜNÜN ALTINDA NE FETTAN BAYANLAR YATIYOR.BAŞBAKANA SORALIM Bİ O ZAMAN MADEM LAİLKİL İÇİN BAŞÖRTÜ KALDIRIYOR O ZAMAN NİÇİN TBMM İÇİNDE SAĞCI SOLCU GİBİ BİRİ DİNCİ BİRİ DEVLETÇİ OLAN PARTİ AYRIMLARINA EL ATMIYOR.YADA NİÇİN MESLEK YÜKSEK OKULU MEZUNU OLANLARIN ASKERLİKLERİNİ DÜŞÜRMÜYOR.ASIL KONU İSE BURDA BAŞÖRTÜ YASAĞI KALKARSA ASKERLİKTE DÜŞÜRÜLECEK BU DEVLETTE SADECE DİN İÇİN ÇALIŞMALARA YER YOK BUNU HERKEZ BİLSİN !!!LAİK DEVLETİZ VE BU ÖYLE KALACAK!!!

ARkadaşın biri de imamlık yapıp fetva vermeye kalkmış. Anlaşılan Deniz Baykal' la organik bir bağları var.
Din hakkında fetva verip yorum yapabilecek kadar din-i bilgin olduğuna inanıyor musun? Nasıl kafana göre yorum yapabiliyorsunuz anlamıyorum
Ayrıca, kapalı bayanlar hakkında söylediğin laflara dikket et, genelleme yapma. Sonra bir bakarsın ağzınla burnunun yeri değişiverir... ( forum arkadaşlarım kusuruma bakmasın )

CeVHeR 02-08-2008 00:26

Alıntı:

Ben Malezya' ya döneriz gibi bir saçma ve anlamsız korkunun; sadece sözde laikçiler, sözde Atatürkçüler kısaca azgın azınlıklar tarafından düşünülüp dile getirildiğini zannederdim. Meğerse öyle değilmiş. Açıkçası bu yoruma çok fazla üzüldüm...
Bir de anlamadığım Malezya' ya dönsek ne olur. Acaba Malezya' ya döneriz korkusu taşıyanların, kaç tanesi Malezya ' da geçerli olan kurallardan haberdar. Ezbere konuşmak bizim işimiz değil...

All times are GMT +3. The time now is 19:45.