Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Sizce arap devletleri ve hükümetleri güvenilir birer müttefikmidir ? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=4027)

sedef 08-15-2007 01:29

Sizce arap devletleri ve hükümetleri güvenilir birer müttefikmidir ?

çoğu osmanlı tarihi esrleri yıkıp yerine otopark yapmışlar türkleri çekemiyorlar yazık

ZAksu 08-15-2007 01:50

Genelleme yapmak hoşuma gitmez yani bi ırka genel olarak laf söylemek hoş değil iisi vardır kötüsü vardır ama beni en çok üzen şey o topraklara müslüman olmayan giremiyo (bu çok güzel maneviyatn korunması için) ama müslüman olmayan çoğu markalar orda zaten Kabe'nin karşısında kocaman hilton oteli içinde çeşit çeşit amerikan yahudi ürünleri...

Fahrenheit 08-15-2007 01:52

Alıntı:

ZAksu Nickli Üyeden Alıntı
Genelleme yapmak hoşuma gitmez yani bi ırka genel olarak laf söylemek hoş değil iisi vardır kötüsü vardır ama beni en çok üzen şey o topraklara müslüman olmayan giremiyo (bu çok güzel maneviyatn korunması için) ama müslüman olmayan çoğu markalar orda zaten Kabe'nin karşısında kocaman hilton oteli içinde çeşit çeşit amerikan yahudi ürünleri...

yerli üreticiyi koruma yasası olmadığı için malları üretmektense dışarıdan almayı tercih ediyorlar..

ZAksu 08-15-2007 01:59

Ya o zaman müslüman müslümanı kollasa müslüman müslümandan alsa.Mesela israilde yahudilerin filistinlilere yaptığı o kadar somut eziyetin yanı sıra müslümanları ambargo da etmişlerdi.Resulullah(s.a.v.) döneminde de müslümanlara yine abargo konmuştu.Ama neden biz müslümanlar olarak birbirimizi kollamayalım alışverişi birbirimizden yapmaya özen göstermeyelim ki.

Fahrenheit 08-15-2007 02:01

Alıntı:

Ya o zaman müslüman müslümanı kollasa müslüman müslümandan alsa.Mesela israilde yahudilerin filistinlilere yaptığı o kadar somut eziyetin yanı sıra müslümanları ambargo da etmişlerdi.Resulullah(s.a.v.) döneminde de müslümanlara yine abargo konmuştu.Ama neden biz müslümanlar olarak birbirimizi kollamayalım alışverişi birbirimizden yapmaya özen göstermeyelim ki.

müslümanın kendi imkanlarıyla 10 kuruşa ürettiği mal 1 kuruşa üretiliyorsa adamlar dinine bakmadan ordan alıyor..

ZAksu 08-15-2007 02:05

Bu söylediğin sadece bi olasılık mı hakkaten öyle mi1
2. mesela demek istediğm orada bi burger king yerine atıyorum sultanahmet köftecisnn açılmasına daha kolaylık sağlasalar birbirini kollamaktan kastım bu.

Fahrenheit 08-15-2007 02:11

Alıntı:

Bu söylediğin sadece bi olasılık mı hakkaten öyle mi1
2. mesela demek istediğm orada bi burger king yerine atıyorum sultanahmet köftecisnn açılmasına daha kolaylık sağlasalar birbirini kollamaktan kastım bu.

söylediklerim gerçek üretici olarak çok gelişmiş bir müslüman topluluk yok herbiri dışarıdan idare etmeye çalışıyor ... üretim yapabilecek sistem bulmak yerine dışarıdan almayı tercih ediyolar...
------------------------------------------------
Arap topraklarındaki Türk tarih eserlerine saygı göstermeyenler türbeyi yıkanlar Türk köftecisi vs pek tercih etmezlerr
yinede orlarda Türk yemek restorantları vardı sanırım..

ZAksu 08-15-2007 09:09

Var ama guzel ve önemli yerler çoğunlukla yabancı sermayede.
...
İşte sizin dediğnz noktaya aynen katılıyorum .

mülayim 08-15-2007 12:22

hayır güvenilir değildir zaten en pis ırk araplardır bu yüzden peygamberimiz onlarla ilk önce iletişime geçmiştir en kötünün içinde islamı yaymaya başlamıştır peygamberler en çok bozulmuş olan toplumlara gelir

lütfen ırkçılık kokan laflar etmeyelim

Ak_aracak 08-16-2007 03:47

Kesinlikle hayır tarihimize baktığımza herşey apaçık ortadadır

All times are GMT +3. The time now is 11:52.