Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Köşk'ten Ermenistan maçı açıklaması (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=42436)

Üç mevsim 09-04-2008 13:16

Köşk'ten Ermenistan maçı açıklaması

Alıntı:

rikopasa Nickli Üyeden Alıntı
Bundan 15 yıl önce.. 1993 yılında.. Demirel Hükümeti’nin Ermenistan politikası konusunda verilen gensoru sırasında Refah Partisi adına Abdullah Gül söz alıyor... Bakınız zabıtlara göre, neler söylüyor:
“Hükümet, bu politikasıyla, geleceğimizi gerçekten ipotek altına almıştır ve öyle ipotek altına almıştır ki, Ermenistan Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanının cenaze merasimine katılma cesaretini göstermiştir.
HALİL ORHAN ERGÜDER (İstanbul) Beynelmilel protokol o..
ABDULLAH GÜL (Devamla) ...Sizin nasıl bir uzlaşmacı olduğunuzu, Türkiye’nin menfaatleri söz konusu olduğunda, sizin şahin gibi davranmayacağınızı bildiği için, yüzünüzün ne kadar yumuşak olduğunu bildiği için cesaret bulmuş ve Türkiye’ye gelmiştir.
Siz bana bir ülke gösterin ki, kardeşleriniz savaş halinde olacak, kardeşleriniz katledilecek ve onlar katledilirken, ‘Bunun müsebbibi Türkiye’dir’ diye demeçler verecek; o kardeşlerimiz katledilirken, ‘Avrupa’nın haritaları bellidir, yerine oturmuştur; fakat Ortadoğu’nun, Asya’nın haritaları nihai şeklini almamıştır’ diye açıklamalar yapacak; Kars’ın, Ermenistan toprağı olduğunu iddia edecek, bütün bunlardan sonra o adam Türkiye’ye gelecek ve siz de elini sıkacaksınız!..”
Evet.. Sayın Gül 15 yıl önce Ermenistan’dan Cumhurbaşkanı’nın değil maç, cenaze için bile Türkiye’ye gelmesini eleştirmiş... Arada değişen bir şey olmadı... Şimdi onun elini sıkmaya Ermenistan’a gidiyor...

Alıntı ...

rikopaşa çözümsüzlükler yumağını açıp ip haline getirme ve vatanı milleti rahatlatma arzusu insanların düşünce yapılarını olumlu yönde değiştirebilir. Ak Parti'nin bugünkü kadroları yıllar önce, o gömleği çıkardıklarını belirtirlerken artık Dünya'ya daha mantıklı bakmayı ilke edinmişlerdir. Gül o konuşmasının sonunda bir çözüm önerisi sunmuş mu? Mesele bu işte.. Ayrıca, biz o içine kapalı düşünce yapısından sıyrıldık artık farklı düşünen insanlarız diyen bir harekete siz ikide bir eski dökümanları sunuyorsunuz, bu çok saçma rikopaşa. Evet haklısın o zaman öyle demiş ama bugün böyle diyoruz, yani anlayacağın sizin ebediyyen yapamayacağınız değişerek gelişmeyi gerçekleştirdik.

Üç mevsim 09-04-2008 13:17

Alıntı:

islam Nickli Üyeden Alıntı
Erzurum nekadar Türkiye ise izmir ne kadar Türkiye ise Kıbrısta okadar Türkiye... Ordada hata yapıldı ... ..

Bunu Yüce ve Necip Türkiye Cumhuriyeti Halkı takdir etti. Ve Milletimiz sana katılmadı berg kardeş.

islam 09-04-2008 13:24

İşte ben demokrasiye saçma ama Alternetifi olmayan çözüm boşuna demiyorum ... 100 deli bu dese 99 akılı şu dese dedlilerin dediği kabul :'(
ama Kıbrıs için neler yapıldığını Kıbrıs Halkı biliyor ve bunu göstergesinde Eski Başkan Rauf Denkdaş, Bu seneki konuşmasında ozamn Hapiste bulunan Syn.54 Hükümet Başbakanı Prof.Dr. Necmettin ERBAKAN'ın hapiste bulunmasını içlerinde bi acı olduğunu kıbrıs fatihini orda hapis olması bize ağır geliyor demişti. ( sözü tam aklıma gelmedi ama velhaışlı kelam bu konuya bu açıdan değindi isteseniz internetten bakın ) Ne imiş hizmet eden sevilirmiş...
İkinci bir durum sıyrıldık falan yanlış söz diyeceğin tek söz biz değiştik... DEğişim iyidir insanı ferahlatır.. :D

my_alp 09-04-2008 13:25

Alıntı:

ozgun_genc Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Erzurum nekadar Türkiye ise izmir ne kadar Türkiye ise Kıbrısta okadar Türkiye... Ordada hata yapıldı ... ..

Bunu Yüce ve Necip Türkiye Cumhuriyeti Halkı takdir etti. Ve Milletimiz sana katılmadı berg kardeş.

o kanaata nasıl vardın?

gene falcılık islerimi

Üç mevsim 09-04-2008 13:31

Alıntı:

my_alp Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

o kanaata nasıl vardın?
gene falcılık islerimi

%47 ile vardım, yeterli mi?..

my_alp 09-04-2008 13:34

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

o kanaata nasıl vardın?
gene falcılık islerimi

yetersiz

bu halk size kıbrısı ruma peşkeş cektiginiz icinmi bu oyu verdi sanıyorsun?

yoksa halkın dini duygularını istismar ettiginiz icinmi verdi?

Laiklige karsı odak oldugunuz mahkemece kanıtlanmısken hala dini istismar etmiyoruz diyemezsiniz

Müntesip 09-04-2008 13:36

Alıntı:

rikopasa Nickli Üyeden Alıntı
Bundan 15 yıl önce.. 1993 yılında.. Demirel Hükümeti’nin Ermenistan politikası konusunda verilen gensoru sırasında Refah Partisi adına Abdullah Gül söz alıyor... Bakınız zabıtlara göre, neler söylüyor:
“Hükümet, bu politikasıyla, geleceğimizi gerçekten ipotek altına almıştır ve öyle ipotek altına almıştır ki, Ermenistan Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanının cenaze merasimine katılma cesaretini göstermiştir.
HALİL ORHAN ERGÜDER (İstanbul) Beynelmilel protokol o..
ABDULLAH GÜL (Devamla) ...Sizin nasıl bir uzlaşmacı olduğunuzu, Türkiye’nin menfaatleri söz konusu olduğunda, sizin şahin gibi davranmayacağınızı bildiği için, yüzünüzün ne kadar yumuşak olduğunu bildiği için cesaret bulmuş ve Türkiye’ye gelmiştir.
Siz bana bir ülke gösterin ki, kardeşleriniz savaş halinde olacak, kardeşleriniz katledilecek ve onlar katledilirken, ‘Bunun müsebbibi Türkiye’dir’ diye demeçler verecek; o kardeşlerimiz katledilirken, ‘Avrupa’nın haritaları bellidir, yerine oturmuştur; fakat Ortadoğu’nun, Asya’nın haritaları nihai şeklini almamıştır’ diye açıklamalar yapacak; Kars’ın, Ermenistan toprağı olduğunu iddia edecek, bütün bunlardan sonra o adam Türkiye’ye gelecek ve siz de elini sıkacaksınız!..”
Evet.. Sayın Gül 15 yıl önce Ermenistan’dan Cumhurbaşkanı’nın değil maç, cenaze için bile Türkiye’ye gelmesini eleştirmiş... Arada değişen bir şey olmadı... Şimdi onun elini sıkmaya Ermenistan’a gidiyor...

Alıntı ...

Çünkü 15 yıl önceyle şimdiki durum çok farklı ! Artık Kars bizim demiyorlar , Ağrı dağını sahiplenmiyorlar ve savaş yok ortada bu noktadan sonra artık barışı tesis edip geçmişte yaşanan talihsizliklerin geleceğimizi gölgelemesine fırsat vermeme vaktidir artık burada yapılacak iş .Türkiye'yi etrafından kopuk kendi başına soyutlanmış bir hayat yaşamaya mahkum etmeye çalışanlara geleceği görmemekte zorlanıyor sanırım.Türkiye, devletler muvazenesinde söz sahibi olana kadar diklenmeden dik duran politika anlayışına zeval vermeden yoluna devam edecektir.Kimse sıkıntıya girmesin aydınlık günler TÜRKİYE'mizindir .

islam 09-04-2008 13:38

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

o kanaata nasıl vardın?
gene falcılık islerimi

yetersiz

Laiklige karsı odak oldugunuz mahkemece kanıtlanmısken hala dini istismar etmiyoruz diyemezsiniz

Hayret bişi her zaman çıkmaza girince Din istismarına kaçmayın delikanlı gibi konuşun...
Kardeş Din 1400 yıl önce nasıl o halde...
YA ATATÜRKÇÜLÜK >:(

Üç mevsim 09-04-2008 13:38

Alıntı:

İşte ben demokrasiye saçma ama Alternetifi olmayan çözüm boşuna demiyorum ... 100 deli bu dese 99 akılı şu dese dedlilerin dediği kabul :'(
ama Kıbrıs için neler yapıldığını Kıbrıs Halkı biliyor ve bunu göstergesinde Eski Başkan Rauf Denkdaş, Bu seneki konuşmasında ozamn Hapiste bulunan Syn.54 Hükümet Başbakanı Prof.Dr. Necmettin ERBAKAN'ın hapiste bulunmasını içlerinde bi acı olduğunu kıbrıs fatihini orda hapis olması bize ağır geliyor demişti. ( sözü tam aklıma gelmedi ama velhaışlı kelam bu konuya bu açıdan değindi isteseniz internetten bakın ) Ne imiş hizmet eden sevilirmiş...
İkinci bir durum sıyrıldık falan yanlış söz diyeceğin tek söz biz değiştik... DEğişim iyidir insanı ferahlatır.. :D

islam, Denktaş'ı sevenler bir avuç ulusalcı ve kendini milliyetçi sanan kişi. Denktaş = çözümsüzlük..
Denktaş'ı çok seviyorsun anlaşılan ama olsun sana hak veriyorum 16-17 li yaşlarımda aynen senin gibi düşünüyordum ;) Denktaş'a sevginin artması için bir iki cümle de ben kurayım. Zamanında Erbakan ve Abdullah Gül, Kıbrıs'ta İmam Hatip okulları açılsın, Kıbrıs gençliği maneviyat kazansın dedikleri zaman Denktaş bunu reddetti..

Müntesip 09-04-2008 13:39

Alıntı:

yetersiz

Ne kadar sığ düşünüyorsun cevap vermeye bile lüzum görmüyorum.Sen ne düşünürsen düşün ancak dinini yaşayanlar dinini kullandırmayacak kadar akıllıdırlar sen müsterih ol !

All times are GMT +3. The time now is 05:25.