Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Mart 2009'da Ak Parti'nin Oy Oranı Ne Olur? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=43387)

Mu-Alim 09-30-2008 15:08

Kemalsevdalı; senin yaşın on mu on bir mi? Zira yaşın daha büyük olsa en fazla yolsuzluk iddialarının AKP döneminde olduğunu söyleyemezsin; çünkü ANASOL-MHP hükümetini görmüşsündür.

Ha yok sen de kimileri gibi bakar körlerdensen bir şey diyemeyeceğim. Böyle devam et...

Çünkü "görenedir görene; köre ne ki köre ne!"

Ak Parti'nin oyunun düşeceğini yineliyorum. Ama şurada düşer deyip de adamakıllı bir tane gerekçe gösteren yok. Yazık! Bu Baykalist muhalefet mantığını bırakın. Muhalefeti ülke için yapın...

Duygu'Seli~ 09-30-2008 15:16

Biz gerekçemiizi belirttik hocam..:)
Son dönemdeki olumsuz gelişmeler yüzünden patlak veren ekonomik sıkıntılar ve hemen sonrasındaki zamlar Ak Parti'ye oy vermiş bir çok kişinin fikrini değiştirdi..Zamların sebebini olumsuz gelişmeler ve ekonomik sıkıntı diye düşünmeyip hükümetin değiştiğini ileri sürenler hayli çok görüyorum çevrede..Yazık ki işin gerçek boyutunu düşünmeyip yada bilmeyip duygusal yaklaşanlar çok fazla..Azalma olsada yine yeniden iktidar olacağımıza inancım tamdır..
hayırlısı olsun..

islam 09-30-2008 15:20

Alıntı:

duyguseli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 438279)
Son dönemdeki olumsuz gelişmeler yüzünden patlak veren ekonomik sıkıntılar ve hemen sonrasındaki zamlar Ak Parti'ye oy vermiş bir çok kişinin fikrini değiştirdi..Zamların sebebini olumsuz gelişmeler ve ekonomik sıkıntı diye düşünmeyip hükümetin değiştiğini ileri sürenler hayli çok görüyorum çevrede..Yazık ki işin gerçek boyutunu düşünmeyip yada bilmeyip duygusal yaklaşanlar çok fazla..Azalma olsada yine yeniden iktidar olacağımıza inancım tamdır..hayırlısı olsun..

Duyguseli... ZAten bu iktidarınızı pek bi ilgilendirmez... Adı üstünde Ye_rel... Seçim...

Ferhat ARAS 09-30-2008 15:21

Kendi adima yerel secimlerde
partime oy vermeyecegim
o yüzden maximum
yüzde ellide kaliriz
diye düsünüyorum...

Duygu'Seli~ 09-30-2008 15:22

Ben sadece yerel seçimlerden bahsetmiyorum ki..On yerde belirttim.. Yerel seçimlerdede genel seçimlerdede düşüncem aynı yönde.. ;;) Rahat olun siz..

islam 09-30-2008 15:27

duydu seli bide bişi diyim ...yazınla alakalı...

Halkında ekonomiye göre veya sosyal karışılıklara karşı yön değiştirmesi doğal değil mi ?... Zaten akp o oyları Sosyal karışık ortamdan ve ekonomik çöküntünün getirdiği arayıştan toplamadımı... Bu çok doğal...
Değil mi ?...

Ayrıca YErel idarelerde.. Oylar partiye değil kişilere verilir... bence ...İnşallah inacılı, çalışkan çalmayan çırpmayan kadrolarla dolar... Tüm mahali idareler...

Ferhat ARAS 09-30-2008 15:29

Demek istedigim yerel secimler bir gösterge olmayacakk
genel secimlerde en yüksek orani yakalriz ama belediyer konusnda ayni fikirde deigilim

Duygu'Seli~ 09-30-2008 15:41

Alıntı:

islam Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 438285)
duydu seli bide bişi diyim ...yazınla alakalı...

Halkında ekonomiye göre veya sosyal karışılıklara karşı yön değiştirmesi doğal değil mi ?... Zaten akp o oyları Sosyal karışık ortamdan ve ekonomik çöküntünün getirdiği arayıştan toplamadımı... Bu çok doğal...
Değil mi ?...

Ayrıca YErel idarelerde.. Oylar partiye değil kişilere verilir... bence ...İnşallah inacılı, çalışkan çalmayan çırpmayan kadrolarla dolar... Tüm mahali idareler...

Şimdi benim ifade etmek istediklerimi nedense anlamıyorsun islam..
Halk elbette hükümeti eleştirebilir,beklentileri olabilir..Beklentilerini karşılayamadığı takdirdede ''ben buna birdaha oy vermem'' pekala diyebilir..
Ama ben ne diyorum..? Hükümetin icraatleri göreve geldiği dönemden itibaren çok alkış aldı,desteklendi beğenildi vs. Ama son dönemlerde yaşanan olumsuz gelişmeler piyasaları altüst etti..Altüst olan piyasalar ekonomik dengeyi bozdu ve hükümet mecburen zamlara yöneldi.. Ülkemizdeki en ufak siyasal bir gelişmede piyasada nasıl dengesizlikler olduğuna hepiniz şahitsiniz.. Ama bütün bu gelişmeleri hükümete mal etmek isteyenler var.. Bunlardan bir çoğuda bu konular hakkında bilgi sahibi olmayan duygusal davranan Ak Partili seçmenlerimiz.. Bu gelişmeler hükümete mal edilemez..O yüzden diyorum ki aklı selim bir Ak Partili,eli vicdanında hareket eden bir Ak Partili bu olumsuzlukları partisine yüklemez,destek olur..;;)

Mu-Alim 09-30-2008 16:06

Alıntı:

duyguseli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 438279)
Son dönemdeki olumsuz gelişmeler yüzünden patlak veren ekonomik sıkıntılar ve hemen sonrasındaki zamlar Ak Parti'ye oy vermiş bir çok kişinin fikrini değiştirdi..Zamların sebebini olumsuz gelişmeler ve ekonomik sıkıntı diye düşünmeyip hükümetin değiştiğini ileri sürenler hayli çok görüyorum çevrede..Yazık ki işin gerçek boyutunu düşünmeyip yada bilmeyip duygusal yaklaşanlar çok fazla..Azalma olsada yine yeniden iktidar olacağımıza inancım tamdır..
hayırlısı olsun..

Sen belirttin de oy oranı düşer demiyorsun. Yani en azından otuzlara yirmilere düşer demiyorsun. Seni tenzih ediyorum tenkidimden...

_SoN_ 09-30-2008 16:07

çok büyük ihtimalle %40-50 .

All times are GMT +3. The time now is 12:23.