Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dini Konular (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=219)
-   -   HANEFİ misiniz?ŞAFİİ misiniz? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=52587)

ishakyilmaz 01-19-2009 16:59

Alıntı:

MelekTube Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 495345)
evet bak doğru söyledin,şahsen ben şafi biriyle evlensem o muzipliği yapardım ;D beni kızdırma,ya da istediğimi yapmazsan bak abdestin bozulur :D başka şansı yok ;ı:
bizde kan necis görülür.ama onun da bi sınırı vardır.mesela iğne battı,başıma çok gelir,onun dağılmaması esastır.dağılma diye dua ederim hatta ;D
kan yaradan dışarı çıkmamalıdır.eğer sürekli bir kanama varsa,ve kur'an-ı keirm okunması gerekiyorsa okunur.namaz konusu da önemli. şu zaruret konusu var ya,çok seviyorum falla.zaruret diyoruz ve ibadetten geri kalmıyoruz... harika bir uygulama :güzel:

Bizdede derler ki;çizmeniz kanla dolsa bile abdestiniz bozulmaz.:w:

Beylerbeyi 01-19-2009 17:04

Alıntı:

Ak_Kelebek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 495349)
Seni alıpda millet başına belamı alsın murat kardeşim yaaa :w::w::w:

:):)

mezhep bile değiştiriyorum niye almasınlar, benden iyisini mi bulacaklar :V

MelekTube 01-19-2009 17:09

Alıntı:

M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 495348)
zaruret nasıl :neki:

kan olayını araştırdım. hanefilik daha sağlam kanıtlar sunmuş. kanda çok az da olsa idrar da bulunur. bu yüzden kan aktığı zaman necislikten dolayı abdest bozulur. araştırdım gerçekten de kan da idrar var. bir de kan sürekli akıyorsa bunun da çözümü var, şafilere göre niyet edilip abdest alınabiliyor. gerçekten güzel.

zaruret namazın vaktinin geçme hali vs. gibi. mesela vücüdumzuda sargılı bir yara varsa abdest alırken mestedilir.yarayı açmaya gerek yoktur.bu tür durumlara zaruret denir ;1

Ak_Kelebek 01-19-2009 17:10

Alıntı:

ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 495350)

Zaten sizin şu olaya hayranım kardeş.Bizde iğne ucu kadar kan çıkarsa misal parmaktan abdest bozulur sizde o yok:w: Çizme dolup anca ondan taşarsa bozuluyor :utangaç: ben şafiliği bir araştırsam mı acaba ;D

MelekTube 01-19-2009 17:11

Alıntı:

ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 495350)

bizdeki çizme anlayışı ile sizdeki biraz farklı.bizdeki çizme çiziktir.zaten vücüdumuzdan bir çizme dolusu kan çıksa,öldük gitti ;1

Beylerbeyi 01-19-2009 17:12

Alıntı:

Ak_Kelebek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 495354)
Zaten sizin şu olaya hayranım kardeş.Bizde iğne ucu kadar kan çıkarsa misal parmaktan abdest bozulur sizde o yok:w: Çizme dolup anca ondan taşarsa bozuluyor :utangaç: ben şafiliği bir araştırsam mı acaba ;D

gel değiş-tokuş yapalım :w:

MelekTube 01-19-2009 17:14

Alıntı:

M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 495348)
zaruret nasıl :neki:

kan olayını araştırdım. hanefilik daha sağlam kanıtlar sunmuş. kanda çok az da olsa idrar da bulunur. bu yüzden kan aktığı zaman necislikten dolayı abdest bozulur. araştırdım gerçekten de kan da idrar var. bir de kan sürekli akıyorsa bunun da çözümü var, şafilere göre niyet edilip abdest alınabiliyor. gerçekten güzel.

kan olayı mantıklı yani ;;)

Ak_Kelebek 01-19-2009 17:16

Alıntı:

M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 495356)
gel değiş-tokuş yapalım :w:

olabilir kardeşim hem ben evlenmeden de geçilebileceği yönündeyim ;D dip not :w::w::w:

Beylerbeyi 01-19-2009 17:17

evet kan olayı mantıklı. ben hanefiliğe geçecem. kesin kararımı verdim. sınavlarım bitsin hanefi mezhebini anlatan bir kitap alacam. eşim Şafi olsa da olsun. onun sorunu, habire abdestini bozarım:yehoo:

Ak_Kelebek 01-19-2009 17:19

Alıntı:

M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 495363)
evet kan olayı mantıklı. ben hanefiliğe geçecem. kesin kararımı verdim. sınavlarım bitsin hanefi mezhebini anlatan bir kitap alacam. eşim Şafi olsa da olsun. onun sorunu, habire abdestini bozarım:yehoo:

Olayı sapıttırmayalım çok rica ediciğim efendim :paat: :w::w:

All times are GMT +3. The time now is 01:48.